zolzatoja 10.10.13, 13:34 Niziurski podążył do Szwajcarii za Guruą: kultura.gazeta.pl/kultura/1,114528,14753820,Nie_zyje_Edmund_Niziurski__autor__Ksiegi_urwisow_.html#BoxSlotIIMT Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salam_ji Re: Ale się zaczął ten październik! 10.10.13, 15:09 Też jak to zobaczyłam to mi ręce opadły... Co za niesamowicie zorganizowana wycieczka!... i tez żal... Cholera jasna!!! Odpowiedz Link
finetka68 Re: Ale się zaczął ten październik! 10.10.13, 15:34 kolejna smutna wiadomość Odpowiedz Link
balamuk Re: Ale się zaczął ten październik! 10.10.13, 16:02 I jeszcze jedna: kultura.gazeta.pl/kultura/1,114628,14737916,Maciej_Ziminski_nie_zyje__Tworca_programu__Piatek.html#TRNajCzytSST Do bani takie październiki... (( Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Ale się zaczął ten październik! 10.10.13, 16:32 Zmowili sie razem czy co??? Odpowiedz Link
black_lady_poland Re: Ale się zaczął ten październik! 15.10.13, 10:11 czekolada72 napisała: > Zmowili sie razem czy co??? > Cóż, w towarzystwie zawsze raźniej... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Ale się zaczął ten październik! 16.10.13, 15:56 Nie wierze..... Wlasnie dostalam wiadomosc, ze zmarl moj kumpel z lat licealnych, facet, z ktorym bylam na wlasnej studniowce, pogrzeb w piatek. Przeciez to nie czas, Piotrek, nie czas.....!!!!!! Odpowiedz Link
zolzatoja Re: Ale się zaczął ten październik! 10.10.13, 20:32 Z mojego lokalnego podwórka: wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,24576,zmarl-franciszek-dzida.html Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Ale się zaczął ten październik! 11.10.13, 14:59 Podpisuje sie. Do bani!!!!! Odpowiedz Link
moleslaw Re: Ale się zaczął ten październik! 17.10.13, 06:59 Zmarł tez ulubiony nauczyciel mojego syna , uczył historii .... ten miesiąc jest koszmarny. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Ale się zaczął ten październik! 17.10.13, 17:11 Kilka dni temu zgineła tez jedna ze znanych mi osobiscie tatrzanskich i taternickich legend - Władysław Cywiński www.gazetakrakowska.pl/artykul/1014919,smiertelny-wypadek-w-tatrach-nie-zyje-wladyslaw-cywinski-ratownik-topr,id,t.html Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Ale się zaczął ten październik! 17.10.13, 17:59 czekolada72 napisała: > Kilka dni temu zgineła tez jedna ze znanych mi osobiscie tatrzanskich i taterni > ckich legend - Władysław Cywiński > www.gazetakrakowska.pl/artykul/1014919,smiertelny-wypadek-w-tatrach-nie-zyje-wladyslaw-cywinski-ratownik-topr,id,t.html pozwole sobie dokleic tez ten nekrolog... nekrologi.wyborcza.pl/0,11,,239826,Włodek-Cywiński-inne.html Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Ale się zaczął ten październik! 18.10.13, 15:46 Oj... Osobiscie Go nie znalam, ale czytajac jego teksty o Gorach mozna bylo miec wrazenie, ze sie zna goscia cale zycie... Jasny gwint... Niech sie juz Ci ludzie przestana wyglupiac w pazdzierniku, prosze.... Jak pomysle, ze gdybym byla w Polsce, to mijajacy wlasnie tydzien rozpoczelabym pogrzebem w poniedzialek, a zakonczylabym pogrzebem w piatek, to mi sie robi dziwnie.... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ale się zaczął ten październik! 21.10.13, 16:26 czekolada72 napisała: > Kilka dni temu zgineła tez jedna ze znanych mi osobiscie tatrzanskich i taterni > ckich legend - Władysław Cywiński Byliśmy sąsiadami Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Ale się zaczął ten październik! 18.10.13, 20:13 Dla mnie październik jest w ogóle paskudny. Siódmego mam rocznicę śmierci ojca - teraz także Gurui. Ósmego, jak pamiętają uczestnicy pewnego regulaminowego, umarła moja teściowa, porządna bardzo, lubiła koty i Chmielewską. A w tym roku - kurczę, jakby kto koło nas odkurzacz włączył. Co chwilę kogoś ubywa. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Ale się zaczął ten październik! 18.10.13, 20:22 W 99 zmarl moj Tesc, w 85 - moj Dziadek..... Odpowiedz Link
bbbzyta Jeszcze nie koniec... Arsene Lupin ['] 21.10.13, 08:51 film.onet.pl/wiadomosci/nie-zyje-georges-descrieres-gwiazda-serialu-arsene-lupin/rktyw Georges Descrieres - Arsene Lupin. Około połowy lat 70. dobry wujek Gierek zafundował nam trochę Zachodu - serial o Arsenie w TVP! Paryże, Riviery, pięknie poubierane damy i dżentelmen-włamywacz. Czekało się na te odcinki jak nie wiem. Żegnaj Georges, i dziękuję za ubarwianie świata. Już nie wspomnę, że okropnie się w nim kochałam jako dziecię, gdy grał Atosa w "Trzech muszkieterach". Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Jeszcze nie koniec... Arsene Lupin ['] 21.10.13, 12:15 O tak, Bbbbzyto. I niezapomniane, jakże wówczas swiatowo brzmiące: "Grognard, szampana!", ach... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Mam dość 22.10.13, 08:20 W piątek jedę na drugi pogrzeb w tym miesiącu, dla mnie to za dużo, a jeszcze w dodatkowo opuściły nasz dwa pupile - pies moich rodziców i teściów jeden po drugim. Odpowiedz Link
salam_ji Re: Mam dość 22.10.13, 11:50 Bardzo Wam wszystkim współczuję! Dla mnie październik to też nieszczególny miesiąc nieszczególny bo babcię i dziadka mi zabrał. Na odczarowanie postanowiłam wziąć ślub w październiku i... a to nie ten wątek. Narzekalnik to gdzie indziej Kiedyś, w pociągu jadąc, podsłuchałam rozmowę dwóch pań. Jedna z nich miała zdiagnozowanego raka i jechała do szpitala na operację. Panie rozmawiały różnych symptomach oznaczających, że coś się stanie niewesołego. Mianowicie owa pani chora stwierdziła, że w ciągu pół roku odeszły jej dwa psy. No i powiedziała coś co mną wstrząsnęło "zwierzęta wyczuwają chorobę (w kontekście brzmiało "bliską śmierć pana") i usuwają się, żeby nie robić swojemu kochanemu panu/pani kłopotów". Tak się akurat złożyło, że w tym samym czasie moim rodzicom w ciągu niecałego roku odeszły trzy psy... co stanowiło 100% ich zwierząt! I nie miało to znaczenia, że były stare (bo nie do końca, aż takie stare nie były, co to jest 10 i 11 lat na psa) Wpadłam w obsesję. Wysłałam rodziców na kompleksowe badania (oczywiście nie posłuchali), obserwowałam i wypytywałam o zdrowie jak jakaś idiotka... Cóż... póki co nic im nie jest a psy odeszły dwa lata temu... (TFU! TFU! TFU! na psa urok!) Nie macie wrażenia, że jednak w ostatnim czasie (roku) faktycznie umiera dużo więcej osób niż w poprzednich latach? W mojej parafii ksiądz w marcu stwierdził, że od początku roku było 22 pogrzeby to tyle ile w całym poprzednim roku. Od marca już trochę minęło ,a tam tak statystycznie 2 w tygodniu bywa... Dzielnica owszem może się i starzeje ale sęk w tym, że umierają tam w ilości dzikiej ludzie 30+, 40+, a to już fajne nie jest i statystyce się wymyka. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Mam dość 22.10.13, 11:56 Moja babcia gdzieś tak w wieku 95 lat skomentowała odejście którejś osoby z bliskich/znajomych - kiedyś ludzie tak nie umierali. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Mam dość 28.10.13, 13:31 Wiesz co... coś w tym jest, niedługo przed tym, jak moja teściowa zachorowała, co później okazało się rakiem trzustki i skończyło fatalnie, odeszła z tego świata jej ukochana psiczka Dunia. Też rak. Żałowaliśmy psiny bardzo, bo urocza była - samobieżny pompon merdający wszystkim naraz - ale nikt nie przypuszczał, że to mogłoby coś zapowiadać. Niedługo potem zakończyła psi żywot Ira, seterka szwagrostwa, która zawsze spędzała z teściami wakacje na wsi. Więc może? Dodam, że teściowa była psiara i kociara wielka, więc może te zwierzaki jakoś przeczuwały, że z panią jest nienajlepiej? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Mam dość 28.10.13, 15:35 Hmmmm..... 19 lat temu, przed Bozym Narodzeniem, na raka odeszła nasza sunia. Moj Tato powiedział wtedy "teraz na mnie kolej". Na wielkanoc zdiagnozowano u niego poteżnego raka, w połowie czerwca już nie żył... Odpowiedz Link
czekolada72 I ciśgle trwa.... 28.10.13, 07:47 wiadomosci.onet.pl/kraj/znak-zwyciestwa-tadeusz-mazowiecki/yf1k2 Odpowiedz Link
embepe Re: I ciągle trwa.... 28.10.13, 08:10 Wczoraj odszedł Lou Reed wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,14853127,Nie_zyje_Lou_Reed__legenda_muzyki_rockowej.html Do bani ten październik, zdecydowanie do bani! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: I ciśgle trwa.... 29.10.13, 22:06 No właśnie, jeszcze Mazowiecki. Cholera, znowu jakby ktoś wokół nas odkurzacz włączył. Odpowiedz Link
czekolada72 Skończy sie? 31.10.13, 14:57 krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14876256,Zmarl_prof__Henryk_Markiewicz__Wielki_uczony_i_mistrz.html#LokKrakTxt Odpowiedz Link