balamuk 27.11.14, 12:21 Przyznaję się bez bicia, że normalnie omijam nagrania słodziutkich zwierzątek, ale TO musiałam zobaczyć! ) deser.pl/deser/10,88223,16993095,W_zoo_urodzila_sie_samiczka_pangolina__Karmia_ja_i.html#CukVid Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka_31 Re: Pangolinka! 27.11.14, 18:29 Ale słodziaczek! Uroczy ma ryjek Ale całościowo to wygląda jak jakiś stwór nie z tej ziemi Odpowiedz Link
balamuk Re: Pangolinka! 27.11.14, 18:56 Jak skrzyżowanie tapira z autentycznym smoczkiem z bajki. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Pangolinka! 27.11.14, 19:15 I prosze, wyglad ma jak z kosmosu, ale odbekac musi jak kazdy noworodek. Nalezy je po plecykach poklepac i beknie. Cudne dziwadelko Balamuk kiedys widzial malego smoczka w bajce, ja widywalam tylko duze, zjadajace dziewice. Elliot (Pete's Dragon) tez byl duzy chociaz grzeczny smok. Malych nie ma, tylko same duze. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Pangolinka! 28.11.14, 10:30 Rzadkie paskudztwo! Ona jest taka, jak mój Ryb - tak paskudna, że aż przepiękna!!! No ma ta natura pomysły, oj ma Gdzie, gdzie, gdzie był pangolin u Guruy??? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Pangolinka! 28.11.14, 12:45 "Byczki w pomidorach" - tam był. I kojarzył się oślizgle i brzydko. Fajne toto, bo małe. Maluchy większości gatunków są słodkie i śliczne, no, może poza niektórymi pisklętami. Popatrzeć można... ale i tak wolę kocięta Odpowiedz Link
balamuk Re: Pangolinka! 28.11.14, 17:26 Ano właśnie. W "Byczkach" był opisany tak nieapetycznie, że w ogóle nie sprawdziłam, co to jest - no i miałam wizję jakiegoś dziwnego mutanta, takiego bardziej robaka, bueee. Nawet nie pomyślałam, że może być ssakiem. A on całkiem sympatyczny, dorosły też. Odpowiedz Link
gat45 Re: Pangolinka! 29.11.14, 13:24 Nie mogę, no nie mogę, naprawdę nie mogę wchodzić na to forum od kiedy Bałamuk założył niniejszy wątek. Bo na widok tytułu włącza mi się w głowie piosneczka "Szła Pangolinka do Gogolina" i wyłączyć się nie daje, tylko mi się wije i wije po zwojach mózgowych. W końcu zaczynam toto podśpiewywać z taką częstotliwością, że Tubylec ostentacyjnie opuszcza pomieszczenie, a Pies Tobiasz warczy. No właśnie. Teraz mam z głowy (a raczej wprost przeciwnie) na kilka dobrych godzin. Ludzie, jak wyłączyć tę przyśpiewkę ????? Próbowałam nucić coś innego, nie działa. Odpowiedz Link
gat45 Re: Pangolinka! 29.11.14, 13:51 .... a Pan Golin za nią (snif, snif)' jak za młodą panią (chlip,chlip) z flaszeczką WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR (to ostatnie to pies) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pangolinka! 29.11.14, 16:32 PT warczy, bo śpiewasz kulawo, brakuje jednej sylaby: nie szła, a poszła panGolinka. Spróbuj, na pewno PT-mu się spodoba Odpowiedz Link
gat45 Re: Pangolinka! 29.11.14, 17:22 Żadne kulawo ! Niestety, wyczulonam na to. Bo ja podśpiewuję sobie "szła-a PanGolinka" i w ten sposób sztukuję brakującą sylabę. Nie tędy droga. Psu dla uspokojenia nastawiłam na dole "Karnawał zwierząt", to jego ulubiony utwór muzyczny. www.youtube.com/watch?v=7SjagpXeNhM Szczególnie zaś lubi "Skamieliny". PS Strasznie fajne są te dzieciaki z Wałbrzycha !!!!! Odpowiedz Link
balamuk Re: Pangolinka! 29.11.14, 18:53 Za dzieciaki by się obrazili, cudna młodzież. A ja Gatu niechcący krzywdę wyrządziłam, buu. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pangolinka! 29.11.14, 19:31 I panowie fortepianowie cudni koloeystycznie do tego Kogo mi ten blondas przypomina??? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Pangolinka! 30.11.14, 23:05 Płetwy grzbietowej? A mieć ją on powinien?... Bo weszłam właśnie w google i patrzę, że żaden okaz jej nie ma. Ale przy okazji odkryłam, że rodzajów pangolinów mrowie a mrowie!!! No i tak, "Byczki", jasne, czytałam przecież nawet niedawno, wot skleroza. Dzięki za oświecenie. Odpowiedz Link