Dodaj do ulubionych

Pangolinka!

27.11.14, 12:21
Przyznaję się bez bicia, że normalnie omijam nagrania słodziutkich zwierzątek, ale TO musiałam zobaczyć! smile)
deser.pl/deser/10,88223,16993095,W_zoo_urodzila_sie_samiczka_pangolina__Karmia_ja_i.html#CukVid
Obserwuj wątek
    • dorka_31 Re: Pangolinka! 27.11.14, 18:29
      Ale słodziaczek! Uroczy ma ryjek smile
      Ale całościowo to wygląda jak jakiś stwór nie z tej ziemi wink
      • balamuk Re: Pangolinka! 27.11.14, 18:56
        Jak skrzyżowanie tapira z autentycznym smoczkiem z bajki. wink
        • asia.sthm Re: Pangolinka! 27.11.14, 19:15
          I prosze, wyglad ma jak z kosmosu, ale odbekac musi jak kazdy noworodek. Nalezy je po plecykach poklepac i beknie. Cudne dziwadelko big_grin

Balamuk kiedys widzial malego smoczka w bajce, ja widywalam tylko duze, zjadajace dziewice. Elliot (Pete's Dragon) tez byl duzy chociaz grzeczny smok. Malych nie ma, tylko same duze.
          • papuga_ara Re: Pangolinka! 28.11.14, 10:30
            Rzadkie paskudztwo! big_grin wink smile
            Ona jest taka, jak mój Ryb - tak paskudna, że aż przepiękna!!!
            No ma ta natura pomysły, oj ma big_grin
            Gdzie, gdzie, gdzie był pangolin u Guruy???
            • minerwamcg Re: Pangolinka! 28.11.14, 12:45
              "Byczki w pomidorach" - tam był. I kojarzył się oślizgle i brzydko.
              Fajne toto, bo małe. Maluchy większości gatunków są słodkie i śliczne, no, może poza niektórymi pisklętami. Popatrzeć można... ale i tak wolę kocięta smile
              • balamuk Re: Pangolinka! 28.11.14, 17:26
                Ano właśnie. W "Byczkach" był opisany tak nieapetycznie, że w ogóle nie sprawdziłam, co to jest - no i miałam wizję jakiegoś dziwnego mutanta, takiego bardziej robaka, bueee. Nawet nie pomyślałam, że może być ssakiem. sad A on całkiem sympatyczny, dorosły też.
                • ewa9717 Re: Pangolinka! 28.11.14, 22:09
                  Brzydaczek wink
    • gat45 Re: Pangolinka! 29.11.14, 13:24
      Nie mogę, no nie mogę, naprawdę nie mogę wchodzić na to forum od kiedy Bałamuk założył niniejszy wątek. Bo na widok tytułu włącza mi się w głowie piosneczka "Szła Pangolinka do Gogolina" i wyłączyć się nie daje, tylko mi się wije i wije po zwojach mózgowych. W końcu zaczynam toto podśpiewywać z taką częstotliwością, że Tubylec ostentacyjnie opuszcza pomieszczenie, a Pies Tobiasz warczy.
      No właśnie. Teraz mam z głowy (a raczej wprost przeciwnie) na kilka dobrych godzin. Ludzie, jak wyłączyć tę przyśpiewkę ????? Próbowałam nucić coś innego, nie działa.
      • gat45 Re: Pangolinka! 29.11.14, 13:51
        .... a Pan Golin za nią (snif, snif)'
        jak za młodą panią (chlip,chlip)
        z flaszeczką WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR (to ostatnie to pies)
        • ewa9717 Re: Pangolinka! 29.11.14, 16:32
          PT warczy, bo śpiewasz kulawo, brakuje jednej sylaby: nie szła, a poszła panGolinka. Spróbuj, na pewno PT-mu się spodoba wink
          • gat45 Re: Pangolinka! 29.11.14, 17:22
            Żadne kulawo ! Niestety, wyczulonam na to. Bo ja podśpiewuję sobie "szła-a PanGolinka" i w ten sposób sztukuję brakującą sylabę.
            Nie tędy droga.
            Psu dla uspokojenia nastawiłam na dole "Karnawał zwierząt", to jego ulubiony utwór muzyczny.
            www.youtube.com/watch?v=7SjagpXeNhM
            Szczególnie zaś lubi "Skamieliny".

PS Strasznie fajne są te dzieciaki z Wałbrzycha !!!!!
            • balamuk Re: Pangolinka! 29.11.14, 18:53
              Za dzieciaki by się obrazili, cudna młodzież. smile
              A ja Gatu niechcący krzywdę wyrządziłam, buu.
              • ewa9717 Re: Pangolinka! 29.11.14, 19:31
                I panowie fortepianowie cudni koloeystycznie do tego wink
                Kogo mi ten blondas przypomina???
    • g0p0s Re: Pangolinka! 30.11.14, 10:14
      Temu pangolinu płetwy grzbietowej brak.
      • papuga_ara Re: Pangolinka! 30.11.14, 23:05
        Płetwy grzbietowej? A mieć ją on powinien?... Bo weszłam właśnie w google i patrzę, że żaden okaz jej nie ma. Ale przy okazji odkryłam, że rodzajów pangolinów mrowie a mrowie!!! smile
        No i tak, "Byczki", jasne, czytałam przecież nawet niedawno, wot skleroza. Dzięki za oświecenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka