Dodaj do ulubionych

Pytanie na spotkanie

31.10.06, 19:58
A dokładnie - pytania na spotkanie podczas Festiwalu. Układamy razem na
forum? Nie jest łatwo, bo wiemy ile ich już zadano i w sumie znamy chyba
wszystkie na nie odpowiedzi. Mnie na razie ciekawe pytanie się nie nasunęło.
Jak uda się nam pytania sformułować, to możemy liczyć na ich zadanie przez
obecnych na spotkaniu forumowiczów?
Obserwuj wątek
    • marrtawu Re: Pytanie na spotkanie 31.10.06, 23:30
      Ja przepraszam, bo wypadłam z obiegu. Mogę liczyć na proste żołnierskie słowa
      wyjaśnienia? Wątki mi się namnożyły za bardzo i porozczłonkowywywywywały.
      To o co chodzi?
      • asia.sthm Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 09:42
        Moze o to zeby wymyslec jakies fascynujace pytanie do zadania go naszej Gurui.
        Mysle i mysle ...az sie zasapalam...
        Spontanicznie spytalabym Gurue czy ma choc fioletowe pojecie jak bardzo nas
        inspiruje do wszelkich wariactw i do najmadrzejszych wyborow w naszym zyciu.
        Moze byc w odwrotnej kolejnosci wink
        Niby wyrazila juz swoje uznanie, co widac w zajawce..ale nam moze byc nadal
        malo..prawda?
        Jeszcze troche pomysle.
        • marrtawu Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 15:21
          Z Guruą ciężko. Za dużo wynapisywywała, żeby jej już w kółko tych samych pytań
          nie zadawać. Na szczęście lubi andegdotkismile
          Bez forum, jak bez ręki. Widzę, że mimo dramatycznego braku czasu, kilka minut
          snu trzeba poświęcić, bo za dużo spraw umykasmile
          Asiu!!! Jakaż to pogoda u Ciebie? Tutaj słońce na przemian z gradobiciem....
          • asia.sthm Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 15:33
            Pani, u nas to taka zawierucha, ze na czworakach najlepiej chodzic. Co na
            chwile przycichnie to... to tylko do nabrania sily. Sniegu nam napadalo na trzy
            palce, a teraz nie wiem czy nadal pada czy tylko podwiewa. A to wszystko przy
            blekitnym niebie...
            • marrtawu Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 17:02
              Heh, nie ma jak daleka północ. Dziś celebrowałąm kaptury i rękawiczki, ciesząc
              się przytulną myślą o gorącej herbacie i skarpetach. Jest w tym coś miłego i
              kojącego.... Spokoju nie dawała mi tylko myśl - co ja zrobiłąm z lipcem? Kiedy
              on był i jak wyglądał? Upały? Krótki rękaw? Eeee, chyba nieeee????
              Buziaki zmarźluchowatesmile
      • g0p0s Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 20:29
        Nie byłem na poprzednich festiwalach, ale pewnie jest tam moment, kiedy padają
        pytania z sali. Miałem na myśli to, że nieobecni może będą chcieli dowiedzieć
        się skąd Gurua bierze swoje pomysły, czy Lesio istnieje...
        • asia.sthm Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 21:16
          i jak ksiazki pisze...

dobrze ze wrociles, bo tu sie juz watek o pogodzie zdazyl zrobic.
          • mzrr21 Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 21:40
            asia.sthm napisała:

>
            > dobrze ze wrociles, bo tu sie juz watek o pogodzie zdazyl zrobic.

Jak zwykle zresztą. Asia jak tam pogoda u Ciebie, bo w telewizorni straszne
            rzeczy pokazywali
            • asia.sthm Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 21:48
              straszne rzeczy sie dzieja sad
              ludzie na letnich oponach zablokowali wszystkie drogi tym na zimowych oponach .
              Ja jestem w domu bo zdazylam przed nawalem sniegu, ale moj maz odstal w korkach
              2,5 godziny i ujechawszy zaledwie 200 metrow od pracy zostawil w diably
              samochod i wraca pociagiem. Bedzie dralowal nogami od stacji , bo ja po niego
              nie wyjade i tak nigdzie nie zajade. Cztery razy juz chalupe odsniezalam od
              16,30 i juz znowu napadalo swiezego towaru.
              Dobrze, ze zadnych dzieci nigdzie nie musze odbierac..
              • mzrr21 Re: Pytanie na spotkanie 01.11.06, 21:52
                No to ja Ci współczuję serdecznie.
    • groha Re: Pytanie na spotkanie 02.11.06, 13:58
      Proszę powiedzieć Gurui, że ją kochamy i już, a pytania niech zadają ci, co nie
      wiedzą czym to grozismile A poważnie, to ja też się zastanawiam, co jeszcze
      chciałabym wiedzieć i jakoś nic nie przychodzi mi do głowy. Tak naprawdę, to do
      pełni szczęścia potrzebna mi tylko wiedza o tym, że Gurua zdrowa jest i nic jej
      nie dokucza, a reszta, to malutki pikuś właściwie. Ale może coś mi jeszcze
      zaświta, kto wie.
      P.S. Asiu, to wariactwo pogodowe od Was doszło właśnie do nas, więc może trochę
      Wam ulżyło, co? Dzisiaj w nocy trzymałam drzwi balkonowe, bo chciało nam je
      wyrwać z korzeniami, cholercia. Ale przecież nie damy się wrednej zimie, nie?
      Ha, wreszcie doceniłam, jak dobrze być dość grubym i trochę ciężkim w takiej
      sytuacji! A Ty napchaj do kieszeni kamsztorków, żeby Cię wichura nie porwała,
      albo się zakotwiczaj. I jakby co, to wołaj, bo mam jeszcze trochę różnych
      szpejów taternickich do zakotwiczania i asekuracjismile
      • never_enough Re: Pytanie na spotkanie 02.11.06, 14:15
        Mamy też tochę kamulców ze szkieletczyzny. Chyba, że wszystkie "wyszły" na ramy
        do bohomazów.
        • asia.sthm Re: Pytanie na spotkanie 02.11.06, 14:33
          te kieleckie to podobno podwojnie waza, wiec nie bede sobie kieszeni rozpychac
          za bardzo.
          Podeslijcie jak wam wszystkie nie wyjda, czy nie wyszly. Bede z honorem nosic
          odpad z bohomazowni.
          • smitte Re: Pytanie na spotkanie 02.11.06, 17:03
            No właśnie, a nie można się po prostu spytać jak się ma? Trzeba zaraz tak
            konkretnie o literaturze się pytać? Od razu będzie wiedziała, ze to swój, jak
            ktoś tak normalnie zagai jak do człowieka. Albo czy czytała ostatnio jakąś
            książkę, która ją zafascynowała i którą by poleciła w ciemno, jak już tak
            poważnie trzeba.

Ja to się kiedyś chciałam zapytać co to szlakbor i takie tam, ale szanowne
            towarzystwo zna odpowiedź na każde pytanie, które potencjalnie możnaby Gurui
            zadać.
            • asia.sthm Re: Pytanie na spotkanie 02.11.06, 18:59
              > konkretnie o literaturze się pytać? Od razu będzie wiedziała, ze to swój, jak
              > ktoś tak normalnie zagai jak do człowieka. Albo czy czytała ostatnio jakąś
              > książkę, która ją zafascynowała i którą by poleciła w ciemno, jak już tak...>

Popieram Smitte oburącz. No z ust mi wyjelas smile)
              Jak ja lubie jak ktos mi mysli czyta !
              O szlakborka tez chcialam spytac..i niby juz wiem, ale rozpoznac w skrzynce z
              narzedziami nie wiem czy bym umiala.
              Zamierzam uczyc sie cale zycie..uff
              • g0p0s Re: Pytanie na spotkanie 07.11.06, 14:03
                Odszczekuję termin 'pytanie'. W ostatnim tomie Autobiografii jest napisane
                czarno na białym, że więcej na żadne pytania Gurua już nie chce odpowiadać.
                Posłuchamy jak pan Tadeusz się męczysmile
                • lylika Re: Pytanie na spotkanie 07.11.06, 15:23
                  No dobra, nie będziemy zadawać pytań ale możemy zacząć drążyć temat dalszego ciągu Moich Wykopanych Studni. 10 lat minęło, czas spełnić obietnicę. Tym bardziej, że warunek schudnięcia i odmłodzenia został spełniony w całej rozciągłości.
                  • goonia Re: Pytanie na spotkanie 10.11.06, 18:13
                    Tlumaczenia na angielski 3 (o ile pamietam) ksiazek by Robert???? Czy to byla
                    zapowiedz, czy juz w trakcie i kiedy realizacja w druku - bym chciala sie
                    dowiedziec.
                    I gdzie Gurua spedza 7 miesiecy w roku, kiedy jest poza domem? Czy spotkania
                    autorskie tyle czasu pochlaniaja?
    • the_dzidka Re: Pytanie na spotkanie 10.11.06, 21:53
      Trudno, zaszokuję, ale juz mówiłam, że się gubię. Kiedy i gdzie ten festiwal?
      Rzućcie linka, gdzie to jest omówione.
      • goonia Re: Pytanie na spotkanie 10.11.06, 22:20
        prosze - wejdz na oficjalna strone i tam jest info
        www.chmielewska.pl

• g0p0s Re: Pytanie na spotkanie 13.11.06, 14:30
          Co do tego info:
          "...przy ulicy Burakowskiej 12 na Brudnie..."
          a/ Burakowska nie jest na Bródnie, tylko na Powązkach.
          b/ Warszawskie Bródno pisze się przez "ó", a nie przez "u".
          • mzrr21 Re: Pytanie na spotkanie 13.11.06, 14:33
            Wrócił i się czepia
            • g0p0s Re: Pytanie na spotkanie 14.11.06, 13:26
              Poskutkowało!
              Zniknęło Brudno, ale Burakowska została zaanektowana przez Żoliborz! Nie wiem,
              co na to władze Woli, mogą się w powyborczym galimatiasie nie połapać, że
              sąsiednia dzielnica im skubnęła kawałek terenu. Może być wojna dzielnicowa. Na
              wszelki wypadek nie będę odbierał listów poleconych z orzełkiem.
              CDQ jest pomiędzy Arkadią a Starymi Powązkami (rubież Woli).
              Z góry dziękuję stronie oficjalnej za kolejne sprostowanie.
              • lylika Re: Pytanie na spotkanie 14.11.06, 22:56
                Burakowska to ulica dwóch dzielnic, Woli i Żoliborza. Długa ona jest, tylko miała wypadek kolejowy i tory ją przecięły.smile
                Oczywiście ten numerek jest na Woli.
                • g0p0s Re: Pytanie na spotkanie 15.11.06, 14:05
                  Masz rację. Wypadek był przed II wojną, więc zapomniałem.
                  • nippymaffick Re: Pytanie na spotkanie 16.11.06, 14:01
                    Troche odbiegne od wątku sam zadając pytanie, do tego zupelnie trywialnie! Jak
                    tam najłatwiej dotrzeć z centralnego lub okolic? Metrem moze? Czy jakos
                    bardziej kombinacyjnie? smileBede wdzieczny za wskazowki!

Jakis specjalistyczny czerwonawy stroj obowiazuje, czy to juz przeszlosc? wink
                    • stara.gropa Re: Pytanie na spotkanie 16.11.06, 14:16
                      Z Centralnego, to najlepiej tramwajem jadącym w kierunku Żoliborza np.16, 17,
                      19, 33. Należy wysiąść na przystanku - Rondo Zgrupowania Radosław, czyli mówiąc
                      po ludzku koło Arkadii. A tam to już rzut beretem na Burakowską.
                      Strój czerwony mile widziany, miałam to zaproponować Szanownym Państwu, tylko
                      zapomniałam, atak sklerozy.
                      • dorka_31 Re: Pytanie na spotkanie 16.11.06, 14:36
                        Stroju czerwonego nie posiadam (nie mam nic w tym kolorze)
                        A z Centralnego namierzyłam jakieś autobusy 500 i 510. Mogą być?
                        • stara.gropa Re: Pytanie na spotkanie 16.11.06, 14:42
                          Mogą, ale wtedy trzeba zrobić około 100 kroków więcej, niż z przystanku
                          tramwajowegosmile
                    • edyta95 Re: Pytanie na spotkanie 16.11.06, 14:16
                      Z Centralnego lub okolic najlepiej tramwajami (ulicą Jana Pawła), wysiadać na
                      rondzie Radka
                      • stara.gropa Re: Pytanie na spotkanie 16.11.06, 14:20
                        Widzę, że Koleżanka wyrwała mi z ust - że się tak wyrażę - parę słówsmile
                        • nippymaffick Re: Pytanie na spotkanie 16.11.06, 18:56
                          Dziekuje za wskazowki!

Planujecie byc duzo wczesniej? Ta sala jest duza? smile

• lylika Re: Pytanie na spotkanie 16.11.06, 21:32
                        stara.gropa napisała:
                        >Należy wysiąść na przystanku - Rondo Zgrupowania Radosław,

edyta95 napisała:
                        > Z Centralnego lub okolic najlepiej tramwajami (ulicą Jana Pawła), wysiadać na
                        > rondzie Radka
                        ...
                        Oj ludzie ... na Rondzie Babka trzeba wysiąść! Ostatecznie mogę się zgodzić na "Rondo Babki Radosława" smile))
    • woloduch1 Re: Pytanie na spotkanie 17.11.06, 16:30
      Ksiazki Marty Wegiel "Jak wytrzymac..." nie ma juz dawno w sprzedazy. Moze
      Wydawnictwo Kobra Media mogloby ja wznowic? (skoro zajmuje sie ksiazkami Guruy i
      pana Tadeusza (zwiazane z Gurua)).

Pozdrawiam

Woloduch
      • mzrr21 Re: Pytanie na spotkanie 17.11.06, 16:34
        woloduch1 napisał:

> Ksiazki Marty Wegiel "Jak wytrzymac..." nie ma juz dawno w sprzedazy. Moze
        > Wydawnictwo Kobra Media mogloby ja wznowic? (skoro zajmuje sie ksiazkami
        Guruy
        > i
        > pana Tadeusza (zwiazane z Gurua)).
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Woloduch
        >

A co w kolekcji Ci brakuje?
        • woloduch1 Re: Pytanie na spotkanie 17.11.06, 16:38
          Ksiazki Gurui mam prawie wszystkie, a czego nie mam, to powoli dokupuje. Ksiazke
          pana Tadeusza mam. Brakuje mi ksiazki Marty Wegiel "Jak wytrzymac z Joanna
          Chmielewska" oraz tego filmu (zreszta, zdaje sie, tez Martusi) "Moje wykopane
          studnie".

Pozdrawiam

Woloduch
          • mzrr21 Re: Pytanie na spotkanie 17.11.06, 16:45
            Przypomnij mi w poniedziałek. Mam wrażenie, że w zaprzyjaźnionej ksiegarni
            Martę widziałam. Jeżeli jest to ci kupię i przyślę. Ale to nic pewnego.
            • woloduch1 Re: Pytanie na spotkanie 20.11.06, 02:13
              U Ciebie juz poniedzialek, wiec przypominam: zaprzyjazniona ksiegarenka i (byc
              moze) ksiazka Marty Wegiel.

Pozdrawiam

Woloduch
              • mzrr21 Re: Pytanie na spotkanie 20.11.06, 06:58
                Ok, dobrze że przypomniałeś. Zapomniałąm o tym zupełnie. Miałam jechać do
                szpitala i myślałam o tym z wielką niechęcią, ale teraz nie pojadę do szpitala
                (a może pojadę) ale pojadę do ksiegarni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka