23.03.07, 15:05

Ponieważ nie mamy możliwości uczczenia Urodzin Guruy w towarzystwie Jubilatki celebra odbędzie się na spotkaniu kwietniowym.
W tym celu na spotkanie należy zabrać:
•Dobry humor i wolę uczestniczenia we wszystkich punktach programu.
•Okulary (jeśli ktoś potrzebuje), będzie co czytać i oglądać.
•Wydrukowane wszystkie zamieszczone teksty pieśni Chmielewskich (odbędzie się druga generalna przed festiwalem).
•Przenośny instrument muzyczny (jeśli ktoś ma i potrafi na nim grać).
•Legitymacje członkowskie przypięte do piersi (nowicjusze i sympatycy otrzymają wizytówki)
•Cośkolwiek dziwacznego-nietypowego w kolorze czerwonym.
•Polskich złotych: 8.50 (na wszelki wypadek).
Ponadto:
Nowicjusze chętni do „przyjęcia w poczet” przygotują się psychicznie do otrzęsin i przećwiczą szpagat.
Obowiązują stroje organizacyjne czyli wszystko czerwone. Jeśli nie wszystko, to przynajmniej fragment.
Zapraszamy.
Obserwuj wątek
    • lylika Re: Celebra. 23.03.07, 15:10
      Łomatko, zapomniałam o jednym punkcie bardzo ważnym:
      + Białe, bawełniane rękawiczki.
      smile))
      • asia.sthm Re: Celebra. 23.03.07, 15:17
        - chulajnoge i dwa zywe zaskronce
        • lylika Re: Celebra. 23.03.07, 15:18
          asia.sthm napisała:

> - chulajnoge i dwa zywe zaskronce
          ...
          A Ty znowu o padalcach. smile))
        • kocio_pierzaczek Re: Celebra. 23.03.07, 15:24
          Ojej, a hulajnoga może być? A te rękawiczki to bawełna 100% i czy koniecznie
          białe?
          • lylika Re: Celebra. 23.03.07, 15:30
            kocio_pierzaczek napisała:

> Ojej, a hulajnoga może być? A te rękawiczki to bawełna 100% i czy koniecznie
            > białe?
            ...
            Koniecznie białe. Mała domieszka może być, trudno teraz 100% bawełnę znaleźć. smile
            • asia.sthm Re: Celebra. 23.03.07, 15:36
              > > Ojej, a hulajnoga może być?

Nie mam pojecia. Podaje jak dostalam . smile)

Lze jak z nut.
              Rabnelam sie ortograficznie az huknelo....az mi sie goraco na plecach zrobilo.
              • lylika Re: Celebra. 23.03.07, 15:38
                asia.sthm napisała:

> > > Ojej, a hulajnoga może być?
                >
                > Nie mam pojecia. Podaje jak dostalam . smile)
                >
                > Lze jak z nut.
                > Rabnelam sie ortograficznie az huknelo....az mi sie goraco na plecach zrobilo.
                >
                A może Ty masz właśnie chulajnogę? Taki dłuższy model. smile
    • groha Re: Celebra. 23.03.07, 16:10
      OK. Wszystko, jak zwykle pięknie, ślicznie i w ogóle. A co z tą resztą, która
      tylko tutaj...? Co będzie z nami, się pytam? Jak pani Walewska niejakiego
      Napoleona. Retorycznie, rzecz jasna, bo z historii pamiętam, jak się to wszystko
      skończyło, he he. No żeż kurczę dziobate. Jak kiedyś mnie w końcu zatchnie z
      żalu i sobie zejdę z tego padołu, to bezlitośnie będę Was dotykać zimnym
      paluszkiem i upiornie straszyć po nocach, mówię Wam.
      • lylika Re: Celebra. 23.03.07, 16:25
        Groszko, z Nowej Zelandii przyjeżdżają, z Gdyni, Londynu i Pruszkowa nawet. A z Kielc jest z górki. smile
        • lol21ndm Re: Skad?!? 25.03.07, 23:10
          Kto przyjezdza z Londynu???? Bo nie znam, a wypadaloby znac! smile
          Ja przyjezdzam z jeszcze dalej... 150 mil na zachod (i troche na poludnie) od
          Londynu! tongue_out
          • lylika Re: Skad?!? 26.03.07, 21:33
            lol21ndm napisała:

> Kto przyjezdza z Londynu???? Bo nie znam, a wypadaloby znac! smile
            ...
            Przecież znasz. To Ty przyjeżdżasz z Londynu. smile To było w czasie przeszłoprzyszłym dokładnie nieoznaczonym. smile))
            • lylika Re: Skad?!? 26.03.07, 21:35
              P.S. W Londymnie jeszcze jest Mimbla, ale utajniła się ostatnio. sad
              • lol21ndm Re: Skad?!? 26.03.07, 22:15
                Ja nie przyjezdzam z Londynu wlasnie. tongue_out Ja przyjezdzam z hrabstwa Somerset. wink
                • lylika Re: Skad?!? 26.03.07, 22:42
                  Bardzo przepraszam. Ciebie i hrabstwo. smile
                • asia.sthm Re: Skad?!? 26.03.07, 22:57
                  Jedz przez Londyn to dwie muchy jednym chlapnieciem zalatwisz...dwie sekcje
                  naraz pokryjesz.. no Mimbla nam zginela i glupio ..i brakuje waznej sekcji.
                  • lylika Re: Skad?!? 26.03.07, 22:59
                    asia.sthm napisała:
                    ..i brakuje waznej sekcji.
                    ...

Łomatko...Asiansonowa znowu o sekcjach.smile))
                    • asia.sthm Re: Skad?!? 26.03.07, 23:09
                      A tobie sie kazda sekcja z nieboszczykiem kojarzy ?
                      Bo ja teraz tylko ten odgryziony palec widze i nic wiecej z nieboszczyka.
                      • lylika Re: Skad?!? 26.03.07, 23:15
                        asia.sthm napisała:

> A tobie sie kazda sekcja z nieboszczykiem kojarzy ?
                        > Bo ja teraz tylko ten odgryziony palec widze i nic wiecej z nieboszczyka.
                        ...
                        Jeszcze z sekcją rytmiczną. Dawno nie tańczyłyśmy indiańskiego. smile
                  • lol21ndm Re: Skad?!? 27.03.07, 14:46
                    Czasem jezdze. Nie zawsze. smile

Co do sekcji, to pol jej brakuje. Ciekawe, gdzie sie podziewa???
                    • lylika Re: Skad?!? 29.03.07, 09:32
                      Czy państwo już się przygotowało duchowo i materialnie do celebry? Duchowo, to znaczy nastrajacie się tak, (stroiki można dostać w sklepie z instrumentami muzycznymi albo na bazarze) żeby szczyt formy przypadł na 13-go. Materialnie, to teksty piosenek, rękawiczki, czerwone gadżety, letygimacje, instrumenty, okulary.
                      Wszystko już macie?
      • asia.sthm Re: Celebra. 23.03.07, 16:33
        Grohus, nie bucz i schodz z padola jeszcze. Odbijemy sobie wszystko innym
        razem . Tak odbijemy, ze jeszcze nam beda zazdraszczac.
        Zimny palec nie ucieknie.
        smile)
        • asia.sthm Re: Celebra. 23.03.07, 16:34
          > Grohus, nie bucz i NIE schodz z padola jeszcze.

nie wiem co mi w palce dzis, przy piatku, weszlo...cholera jakas.
    • april02 Re: Celebra. 23.03.07, 22:48
      A kiedyż odbywa się to spotkanie kwietniowe?
      Tak pytam z ciekawości smile
      • lylika Re: Celebra. 23.03.07, 22:58
        april02 napisała:

> A kiedyż odbywa się to spotkanie kwietniowe?
        > Tak pytam z ciekawości smile
        ...
        Tak odpowiadam, z uprzejmości. smile
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=59066030&v=2&s=0
        • lol21ndm O kurcze! 25.03.07, 23:12
          O nie! Znow sie spoznie. Ale bede w PL dopiero 26-go kwietnia... czy mozna znac
          termin majowy? Ale wlasciwie to tez nie; pierwszy piatek maja bede zajeta
          (przygotowania do slubu), a potem mnie juz nie bedzie... Buuuu...
      • eulalija Re: Celebra. 24.03.07, 16:13
        April, bardzo proszę do wątku z rankingiem, przekopiować z pierwszego postu,
        pomyśleć, ocenić, jazda, ze szwungiem.

Czy ja muszę jak ten Cerber? Harpagon? Obol? Tfu, nie Obol tylko Charon, moja
        psica nie gryzie, nie umie, może jakiegoś psa wynajmę?
        • eulalija Re: Celebra. 24.03.07, 16:14
          To samo dotyczy Mkostki, pojawiacie się tu jak duchy, migną, pufną i znikną, a
          ja śledzę, wypatruję, nawołuję.
    • groha Re: Celebra. 24.03.07, 14:16
      Dobra, poczekam jeszcze z tym schodzeniem, bo po prawdzie, to mi się wcale, a
      wcale nie śpieszy. Dzisiaj już ciupazką nie wywijam, bo wiater jakby trochę
      mniejszy wink Szefowo, gdyby się mogło przybywać na spotkania, to by się
      przybywało, to proste, jak drut, więc właściwie nie ma o czym gadać i szlus.
      Za to proponuję wszystkim, którym różne przeciwności losu, nie tylko odległość,
      stoją na przeszkodzie i nie wezmą osobistego udziału w misterium kwietniowym,
      abyśmy się też zebrali w kupę i pohorendowali Szanowną Jubilatkę. Tutaj. Czy
      ktoś jest przeciw? No, raczej nie powinien. Uprasza się więc o przygotowanie
      programu rozrywkowego, toastów, przemówień okolicznościowych i innych elementów
      celebry. Wirtualnej, ale jak nie można inaczej, to chociaż tak, jak można, co
      Szanowni na to?
      • papuga_ara Re: Celebra. 24.03.07, 17:26
        Szefowo Lyliko! To ja, nowicjuszka. Bardzo sobie ostrzyłam ząbki na kwietniowe
        spotkanie i na chrzciny, ale cóż nam mówią Prawa Murphyego? A otóż mówią nam
        one, że jeśli jeden weekend każdego miesiąca ma się zajęty przez ważne
        szkolenie zawodowe, które stannowi ciągłość i trza być na wszystkich jego
        częściach, zatem jeśli JEDEN taki weekend ma się wyjęty z życia z powodu
        szkolenia w Łodzi, to właśnie w ten weekend TWCH spotka się na zebraniu... Taka
        było w marcu i tak jest oczywiście w kwietniu. 13.-14.04, piątek-sobota,
        szkolenie. Do sprawdzenia na odpowiednich stronach fufufu. No i cóż ja rzecz
        mogę biedna? Mogę rzec jeszcze, że w maju jest to szkolenie 25.-26., a w
        czerwcu 22.-23.... Kimże ja jestem, żeby tu terminy spotkań TWCH determinować,
        ale gdybyż jednak dało się to wziąć pod uwagę, to wdzięczna będę niezmiernie!!
        No i niestetyż i tym razem chrzest mnie ominie.... Ale to z kolei może
        właściwie jest powód do radości?wink) Chociaż co się odwleczewink))) A, i jeszcze z
        innej nieco beczki - widziałam dziś informację, że "Zapalniczka" będzie w
        sprzedaży od 3. kwietnia!!!smile Czyli już już tuż tuż!!smile)
        • mzrr21 Re: Celebra. 24.03.07, 21:31
          Papuga nie przejmuj się, ja parę razy miałam ochotę przyjechać z Krakowa, ale
          niestety kłopot z noclegiem. Ty i tak masz większe szanse, jesteś na miejscu, a
          szkolenia sie kiedyś skończą.
      • kocio_pierzaczek Re: Celebra. 24.03.07, 20:38
        Od dłuższego czasu nie dawało mi to spokoju - otóż w Harpiach Jubilatka użyła
        formy "horedowanie", bez "n" w środku. Nie żebym się czepiała, bo na cześć
        Jubilatki to każde działanie pochwały godne... smile
        • asia.sthm Re: Celebra. 24.03.07, 20:49
          zecerowi sie chlaplo, korekta sie spila...inaczej nie widze.
      • goonia Re: Celebra. 26.03.07, 04:03
        Szanowni sa jak njabardziej za. Problem jest taki, ze ja jestem w tym czasie w
        pracy i niestety nie moge wejsc na strone gazety, z przyczyn mi nie znanych.
        Watpie, czy moj szef kupi nowy komputer do 13-tego, choc powinien to zrobic
        juz z rok temu. Chyba bede musiala wziac dzien wolny.
        • goonia Re: Celebra. 27.03.07, 05:20
          Widze, ze zupelnie bez sensu wypadl moj wpis. To mialo byc do Grohy na temat
          zebrania niecielesnych czlonkow.
    • groha Re: Celebra. 25.03.07, 00:16
      Aaaa, to stąd taki brak entuzjazmu w podejściu do tematu? Horendum. Taka mała
      literka, a jak może narozrabiać, no... Kajam się, mea culpa.
      • kocio_pierzaczek Re: Celebra. 25.03.07, 10:16
        Będzie entuzjazm, będzie. A wchodząc do Rozmarynu hasłem trzeba się posłużyć?
        • edeka5 Re: Celebra. 25.03.07, 10:28
          Tradycyjnie - szkorbut, szkorbut.
          • papuga_ara Re: Celebra. 25.03.07, 20:07
            mzrr21, dzięki za słowa otuchysmile A tak w ogóle to my krajanki i ziomki
            jesteśmy, skoro Ty Krakówsmile))
            • mzrr21 Re: Celebra. 25.03.07, 20:44
              Papuga - przecież w warszawie mieszkasz
              • papuga_ara Re: Celebra. 25.03.07, 22:51
                Taka, ale pisałam gdzieś tu już wcześniej, aaa, w takim wątku gdzie się
                meldować należy, że jestem z Krakowa i wyjechałam stamtąd dopiero 6 lat temu,
                no i bywam tak regularnie najmarniej raz na miesiącsmile A ty rodowita krakuska
                jesteś?
                • mzrr21 Re: Celebra. 25.03.07, 22:56
                  Rodowita od paru pokoleń
                  • papuga_ara Re: Celebra. 25.03.07, 23:15
                    Ja też rodowita, tylko z tymi pokoleniami u mnie kiepsko, bo mama z Zabrza a
                    tato ze Lwowasmile A mnie za głosem serca do Wawy zaniosło... Ech życie, nie?wink
                    • mzrr21 Re: Celebra. 25.03.07, 23:40
                      Papuga, to może odezwij się jak bedziesz miała być w Krakowie i miała ochotę i
                      czas na spotkanie.
                      • papuga_ara Re: Celebra. 26.03.07, 18:22
                        OK! Teraz to pewnie świątecznie już będę. Ale kwietniowo jakoś możemy się
                        spotkać i uruchomić frakcję krakowskąsmile) Chyba że już taka czynnie działa??
                        • mzrr21 Re: Celebra. 26.03.07, 18:40
                          Niby działa, ale nie prężnie. małza gdzies przepadła, z czekoladą być może się
                          spotkam na sobotnim spotkaniu krakowskiego forum, ale to będzie inne spotkanie.
                          • dorka_31 Re: Celebra. 27.03.07, 08:47
                            Nieśmiało dodam, ze mimo iz jestem z centrum, to też kiedyś na moment do
                            krakowskiej frakcjii dołączyłam wink)
                            No właśnie, Emmzerio - kiedy rewizyta?
                            • mzrr21 Re: Celebra. 27.03.07, 13:42
                              Dorka, ciężkie pytanie, trudna odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka