bbbzyta 24.02.08, 00:17 Nie zapomnimy Cię nigdy, Leoncio, taki byłeś NIEDOBRY... film.onet.pl/seriale/0,1697981,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Leoncio nie żyje 24.02.08, 09:41 Oj, tak! Oj, tak! Pierwsza i ostatnia telenowela, którą obejrzałam. W całości!!! Odpowiedz Link
eulalija Re: Leoncio nie żyje 24.02.08, 11:06 Ja obejrzałam jeszcze jedną. Też w całości. "W kamiennym kręgu" się to nazywało. I te dwie wyleczyły mnie całkowicie z chęci oglądania produkcji z południowej ameryki. Odpowiedz Link
lylika Re: Leoncio nie żyje 24.02.08, 22:35 To była ulubiona telenowela mojej kilkuletniej wówczas bratanicy. Przeżywała każdy odcinek i opowiadała o nim potem przez kilka dni. Wtedy zaczęłam przychodzić do nich w dzień po Isaurze, udając, że nie mogłam oglądać wczorajszego odcinka, prosiłam o streszczenie. Agnieszka z wypiekami na twarzy relacjonowała co się działo i robiła to tak sugestywnie, że wolałam słuchać jej streszczeń niż oglądać serial. Wtedy to usłyszłam od mojej bratanicy, że zupełnie nie mam szczęścia w życiu, bo nigdy nie udaje mi się obejrzeć Isaury. Ale, ale, czy ja już Wam tego nie opowiadałam??? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Leoncio nie żyje 25.02.08, 10:23 Wszyscy to kiedyś ogladali. Jak Izaura była w TV, to ulice pustoszały. A pamietacie jak Izaura i Leoncio przylecieli do Polski? To był szał! ) Odpowiedz Link
moleslaw Re: Leoncio nie żyje 25.02.08, 15:08 Pamiętam,szał kompletny.Też oglądałam szczególnie "W kamiennym kręgu" i jeszcze jedno było coś z dziedziczką w tytule.Moja mama w tym czasie (emisja "Kamiennego kręgu")była w szpitalu.Zawsze jechaliśmy z dziadkami w odwiedziny do mamy i tak wracaliśmy żeby ten serial obejrzeć.Stare dobre czasy. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Leoncio nie żyje 25.02.08, 17:50 Leoncio,Isaura-jak to dawno było,ehhh. Pamiętam doskonale ten serial: pierwszy tasiemiec w naszej tv. Też oglądałam,a pamiętać będę na zawsze,nie,nie fabułę,ale fakt,że ostatni odcinek był nadawany w dniu,w którym zdawałam ostatni ustny egzamin maturalny. W komisji trzy baby,jedna normalna,a reszta szkoda gadać,ale wszystkie spieszyły się do domu na to zakończenie. Tak,zdawałam po południu,byłam ostatnia na liście do pytania,pogoniły mnie jak trza! Obejrzałam i ja,ale za nic nie pamiętam jak się skończyło. Matura była jednak większym przeżyciem! Odpowiedz Link
sylwiaipaula Re: Leoncio nie żyje 25.02.08, 21:25 a przypomnijcie sobie te biedne dzieci, ktore otrzymaly imiona Isaury w Polsce co do Leoncia nie jestem pewna ale Tobiasz czy cos podobnego tez bylo Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Leoncio nie żyje 25.02.08, 22:17 Z tego, co pamiętam, po serialu był urodzaj na Malwiny i Tobiaszów. Za czasów "Niewolnicy Isaury" był u nas w domu jeszcze telewizor czarno-biały. Pamiętam, jak mój ojciec chrzestny, świeży nabywca telewizora kolorowego, zaprosił nas na "oglądanie" jednego z odcinków. Rety, te kolory! Pamiętam, że Isaura miała wtedy różowa sukienkę, wyglądała bosko, ach... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Leoncio nie żyje 26.02.08, 11:28 O jejku jejku. Powzruszałam się))) Taaaak, to się na zawsze będzie pamiętać...) Odpowiedz Link