lylika 26.02.09, 10:19 Moja propozycja: Jaśmina. No i uściski, uściski, uściski. Bardzo delikatne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lylika Meldunek. 26.02.09, 10:27 Sms od Dorki: Imię jeszcze do ostatecznej dyskusji. Waga 3 kg. Dlugość 54 cm. Gęste, ciemne włoski. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Meldunek. 26.02.09, 11:06 No proszszsz, a jeszcze trzy dni temu nic nie było! Odpowiedz Link
anmanika Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 10:32 Alicja, zawsze lubiłam to imię. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 10:50 Rozmawiałam rano z Dorką, obie panie czują się dobrze. Rośnie nam młode pokolenie, rośnie. Moja propozycja - Nina. Odpowiedz Link
yvi1 Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 10:52 Justyna,Joanna i Anita Tak jak Ania z Zielonego Wzgorza nie lubilam swojego imienia i wolalabym miec j.w. No i oczywiscie Anna(dlatego tak sie moja 12 lat mlodsza siostra nazywa) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 11:09 Gratulacje! Niech się obie panie zdrowo trzymają! Joanna? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 11:11 Dorko, gratulacje dla Ciebie i współsprawcy ))) A może Jadwisia? Odpowiedz Link
groha Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 13:44 O, jaka miła niespodziewanka! Gratulacje i uściski Córka Doroty, to Justyna, o ile mnie pamięć nie myli, bo Idalka, to dopiero w następnym pokoleniu... Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 14:50 Gratuluję i ogromnie się cieszę. To będzie na pewno śliczna i mądra dziewczynka Mamusia-Dorka chyba podeśle jakieś zdjęcia - czekamy! Imienia żadnego nie proponuję, bo wyżej dużo sensownych padło, co najwyżej trochę pozrzędzę, że Anita wredna, a Justyna ponura i nadęta (tak mi się przynajmniej kojarzą) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 15:12 Joanna albo Alicja. W ostateczności Irenka Odpowiedz Link
groha Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 15:18 Jeryna, jak to było z tym tatusiem... Pardon bardzo, tak mi się jakoś samo skojarzyło Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 15:22 Pulpecja ? trzymam dla przyszlej wnuczki, ale moge sie podzielic Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 15:59 Tak źle dziecku życzysz? Odpowiedz Link
gabrielle Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 16:11 Jako właścicielka jednego z najpopularniejszych imion w Polsce (Ania), świadoma problemów, jakie się z tym wiążą, proponuję najpierw sprawdzić, jakie imiona w ciągu ostatnich paru lat były najczęściej nadawane. I wybrać inne. Gratulacje Odpowiedz Link
lylika Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 16:22 Najbardziej oryginalne imiona damskie w mojej rodzinie i wśród znajomych: Scholastyka, Domicela, Kordula, Flawia, Ingeborga i Jaśmina. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 16:27 > Tak źle dziecku życzysz? Masz racje Kociu, odszczekuje. Tu moge sobie pozwolic na uzywanie przepieknych polskich slow dowolnie. Pulpecja w Polsce prawdopodobnie mialaby przechlapane. Odwoluje, i przepraszam za glupote. Staram a narwanam jak glupia. Proponuje Joanne, nadaje sie na caly swiat. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 16:29 Luiza Weronika. Madonna z przodu daruję Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 17:48 To ja może jednak zaproponuję Sonia, bo mi ładnie brzmi, a żadnej nie znam. Nie Zofia, bo to są straszne ekscentryczki! Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 18:08 Sonie są głupie! Tak jak Mariolki. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 19:15 Przede wszystkim Dorce i Dorkowi gratuluję! Niech się mała chmielewszczanka zdrowo chowa i dostarcza samych miłych przeżyć! A może nazwać małą Majką? Odpowiedz Link
goonia Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 19:19 Olenka, ale ja nie wiem czy to popularne imie w Polsce. Tu nie jest. Tutaj miszelki, nikolki i julki. Duza buzka dla mamy i malenstwa. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 20:12 Uwazam że jedno z najpiękniejszych imion zeńskich - to Ewa. Miedzynarodowe, ponad czasowe, mega kobiece i dziwnym trafem - nie oklepane. Lubie tez Paulinę (to moje imie ), Zuzanny, Anny (troszke ich za duzo jest ale imie piekne takie "szlachetne") Z bardziej "zakreconych" to Kornelia i Aurelia i Kalina (moje ostatnie odkrycia imionowe)- zwłaszcza Kornelia (kojarzy mi sie z urwisem , uroczym diabełkiem, szalona , niekonwencjonalną i ekstrawagancką osobą, taka artystyczna duszą ). Odpowiedz Link
ter.eska Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 20:18 Przede wszystkim ogromne gratulacje dla Dorków,niech mała chmieleszczanka rośnie duża i zdrowa. Skoro chmieleszczanka,to(wiem,że się powtórzę)Joanna,Alicja,albo Irena(wszystkie trzy ładne). Odpowiedz Link
zuza_zuzowa Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 21:25 Gratulacje Ja osobiscie uwielbiam imie Anna Odpowiedz Link
anmanika Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 27.02.09, 08:54 Zdziwiłabyś się Gooniu, właśnie Julka bije rekordy popularności, młoda ma w klasie 3. Odpowiedz Link
goonia Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 27.02.09, 16:47 to i tak niezle, ze moich czasow Agnieszek bylo min. 4 w klasie, nawet Anki nie dawaly nam rady Zapomnialam, o Zuziach w roznych pisowniach. Jakby 4 imiona byly na swiecie Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 26.02.09, 21:49 Gratulacje dla producentów. Szczęśliwego życia dla młodziutkiej. A imię i tak ( tak uważam) wymyśli szczęśliwa mama. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 27.02.09, 07:19 A może Dorce spodoba się imię Tradycja? Odpowiedz Link
betti_nuka Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 27.02.09, 22:18 Dorcia - GRATULACJE - A na imie miała właśnie ....Beata - skromnie powiem: ładne, nie oklepane, a jakie miłe osoby je noszą! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 27.02.09, 22:42 Zośki ostatnio całymi stadami na podobieństwo Julek latają... Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 28.02.09, 12:13 Gratuluję córeczki Co do imion się nie wypowiem, chociaż muszę powiedzieć, że propozycja, żeby to była Gurua szalenie przypadła mi do gustu Odpowiedz Link
blue_eyes Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 28.02.09, 13:40 Weronika, o tak, popieram. na drugim miejscu Alicja, a na dokładkę Dominika. Zosia i Julka nie, zatrzęsienie ich! Odpowiedz Link
lylika Dorka się odezwała. 28.02.09, 20:40 Jeszcze są w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjdą do domu. Dorka się dopytywała co na forum. Po powrocie do domu od razu się odezwie, bo się stęskniła za nami. Teraz czekam na komunikat o stanie zdrowia. P.S. Dorka miała cesarske cięcie. Bardzo arytokratyczne mamy towarzystwo. Jest Bogini Gurua, Jest Jej Królewska Mość Joanna, jest Baron i doszła Cesarzowa. Łorany!!! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dorka się odezwała. 28.02.09, 21:01 Cysarzowa cysarzową, ale jak infantce dali??????? Odpowiedz Link
lylika Najnowszy komunikat! 28.02.09, 21:10 Imię wybrane! Martyna!!! Mała spada na wadze, a mama po cesarskim nie ma mleka. Przecież krowę mamy niebiańską, może trochę mleka użyczy maleństwu. Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Najnowszy komunikat! 28.02.09, 23:05 Trzymam kciuki za obie dziewczyny, żeby jak najszybciej wyszły na prostą. Maleństwo szybko wynagrodzi Dorce wszystkie niepokoje i cierpienia. Życzę im szybkiego powrotu do domu- w domu na pewno wszystko dobrze się ułoży. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Najnowszy komunikat! 01.03.09, 10:03 Martyna, bardzo pieknie. Dzieci najpierw spadaja wiec to nie dziwota. Zaraz sobie Martynka odbije. Biust zawsze musi odczekac zanim ruszy z kopyta - po cesarce troche dluzej to trwa, ale jak ruszy to pojdzie .. Bedzie dobrze, wspaniale i rozowo. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Najnowszy komunikat! 01.03.09, 19:04 asia.sthm napisała: > Martyna, bardzo pieknie. > Dzieci najpierw spadaja wiec to nie dziwota. Zaraz sobie Martynka > odbije. Biust zawsze musi odczekac zanim ruszy z kopyta - po cesarce > troche dluzej to trwa, ale jak ruszy to pojdzie .. > Bedzie dobrze, wspaniale i rozowo. Ja tez w to wierzę i tego życzę dziewczynom Odpowiedz Link
edyta95 Re: Najnowszy komunikat! 01.03.09, 20:04 Mój syncio też miał być Martyna, jeden "szczegół" tylko przeszkodził Odpowiedz Link
asia.sthm Martyna 05.03.09, 23:25 Uwaga! Komunikat! Martynka juz w naszej klasie. O matko, o matko jaka piekna! Przez sen sie skubaniutka usmiecha po chmielewsku. A fryzur jaki, no mowie wam, nadzwyczajna dziewczynka. Odpowiedz Link
lylika Re: Martyna 06.03.09, 08:53 Oto foto: img16.imageshack.us/img16/165/a20caad2a9.jpg Odpowiedz Link
eulalija Re: Martyna 06.03.09, 08:59 Śliczna! (Tfu, tfu, tfu - od uroku trzeba). Niech Ci się Dorko zdrowo Martynka chowa. Podobna do Dorka chyba jest bardziej, ale może mi się wydaje. Pozdrawiam serdecznie całą trójkę. Odpowiedz Link
anmanika Re: Martyna 06.03.09, 09:20 Piekna dziewczyna, niech sie zdrowo chowa i bez kolek!!! Bo ja to przezylam, dotad pamietam i nikomu nie zycze. Odpowiedz Link
lylika Re: Martyna 11.03.09, 08:51 Martynka z mamą. nasza-klasa.pl/profile/1553517/gallery/47 Odpowiedz Link
april02 Re: Wybierany imię dla córci Dorki. 11.03.09, 15:54 Gratulacje! Niech się zdrowo chowa i dużo śpi Pozdrowienia dla rodziców. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: :)) 12.03.09, 12:30 Dziękuję wszystkim za miłe słowa i ciekawe prpozycje Martynka powoli rośnie. Już nadrobiła to co straciła, a wczoraj nawet odrobinę przekroczyła wagę urodzeniową Co do podobeństwa, to jeszcze trudno oeniać. Póki co mogę Wam pokazać jak sama wyglądałam zaraz po urodzeniu. No i jak, jest podobieństwo? img15.imageshack.us/img15/6830/zestawienie.jpg A tak wygląda moje dziecię kiedy nie śpi: img15.imageshack.us/img15/3792/martynka9marca.jpg Odpowiedz Link
ewa9717 Re: :)) 12.03.09, 12:42 Mistrzyni pierwszego kroku bokserskiego? A tak serio: Zdjęcie dorkowe za młodu wygląda jak zdjęcie Martynki minus kolor! Odpowiedz Link
groha Re: :)) 12.03.09, 12:52 Ale pod względem ilości włosków, to już widać, że wdała się w mamusię i w życiu kłopotów z nimi mieć raczej nie będzie Trzymajcie się obie zdrowo i wesoło, mamo z córką! Odpowiedz Link
eulalija Re: :)) 12.03.09, 12:44 > No i jak, jest > podobieństwo? Jeszcze by się zdjęcie Dorka zdało do kompletu)) Jak wyrośnie, to zobaczymy) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: :)) 12.03.09, 14:25 eulalija napisała: > Jeszcze by się zdjęcie Dorka zdało do kompletu)) > Jak wyrośnie, to zobaczymy) > No niestety, Andrzej nie ma zdjęć z tak wczesnego okresu, co by dołożyc do porównania. Z czasem samo się okaże ) Odpowiedz Link