Dodaj do ulubionych

UWAGA OSZUSTWO - NAGRODA ZA WIADOMOŚĆ

16.10.04, 14:24
W połowie sierpnia 2004 będąc na delegacji w firmie K****** mieszkałem przez
kilka dni w hotelu H***** w Żarach.
Nie było by w tym nic niezwykłego gdyby nie fakt, że z recepcji
hotelowej "zaginął" powierzony recepcjonistce sprzęt wartości ok. 9.000zł.
Sprawa znalazła epilog w prokuraturze, równolegle prowadzone jest także
postepowanie cywilne.
Wiadomo mi z różnych źródeł, że z w/w hotelu ginęły juz niejednokrotnie
pieniądze gości hotelowych, a takze sprzęt w postaci laptopów, aparatów
cyfrowych, potrafił także zaginąć samochód ze strzezonego parkingu itp...
W sumie po wizycie na policji ucieszyłem sie, że nie muszę pieszo
pielgrzymować do domu, co za szczęście, że ze strzezonego parkingu
hotelowego nie skradziono mi samochodu.
Powracając do sprawy, ponieważ policja w Żarach nie kiwnęła palcem, a
Prokurator Rejonowy będzie musiał sie wytłumaczyc z pewnych nieprawidłowości
(sprawa powędrowała juz "wyżej") czekam na wiadomości dotyczące zaginięcia z
recepcji hotelowej 3 paczek (zawartość: aparaty cyfrowe 2 x SONY DSC F717 i 4
x CANON A75).

Proszę o konkretne wiadomości na mail: manfred25@o2.pl

Osoba, która wniesie istotne elementy w przedmiotowej sprawie otrzyma wysoką
nagrodę pieniężną.

Obserwuj wątek
    • croolick Re: UWAGA OSZUSTWO - NAGRODA ZA WIADOMOŚĆ 17.10.04, 22:16
      O tak! W hotelu na "H" okradzono juz wielu ludzi, stanowczo zbyt wielu ludzi i
      tak juz jest od wielu lat... Czas najwyzszy by prokuratura wspol w policja
      zainteresowala sie tymi dziwnymi wydarzeniami i polaczyla je w calosc!
      • manfred25 Dokładnie tak, ale policja ma to w nosie . . . 18.10.04, 17:18
        chyba niedawna zmiana Komendanta nic nie dała, być może wskazane są ostrzejsze
        pociągnięcia.
        Niektórym politykom z Żar i okolic nagłosnienie tej sprawy jest "nie na rękę",
        zwłaszcza tym, którzy prowadza wspólne interesy z szefem w/w hotelu, sa jednak
        politycy, którzy dośc dużo już zobaczyli i teraz to skwapliwie wykorzystają
        (trzeba jeszcze troszkę poczekać, a obiecuję, że sporo sie wydarzy).
        Swoją drogą własciciel hotelu zachował się bardzo "fair", przeprosił za
        incydent, ubolewał . . . ale na tym się jego dobra wola skończyła.
        Pani zasiadająca w lokalnej Radzie Miejskiej stwierdziła, że zacny to gość,
        wykupił nawet fotel w miejscowym kinie pomagając w ten sposób budżetowi w/w
        placówki kulturalnej, chociaż ostatnio zapowiedzial wstrzymanie działalności
        charytatywnej kiedy to nie chciano, aby miasto odkupiło od niego nie
        przynoszącego zysku hotelu (mieszkali w nim sportowcy). Widać jednak jest juz
        OK. Ja stwierdzam, że za zaginiony w hotelu sprzęt mógłbym wykupic w tym kinie
        cały I rząd foteli ...
        Ciekawa była także reakcja Zarządcy hotelu. Zamiast zachować się w tej sytuacji
        jak przystało w cywilizowanym swiecie, ów pan stwierdził, że porozmawia z
        recepcjonistką na temat zaginionego sprzętu, co skończyło sie tym, że w/w pani
        nie przyszła nastepnego dnia do pracy, dostała 1 dzień urlopu. Po prostu
        farsa...

Sorry, że piszę o tym na forum, ale chciałbym w ten sposób ostrzec
        potencjalnych klientów tego przybytku.

Chciałbym także wspomnieć, że w hotelu H***** zatrzymują się głównie
        cudzoziemcy, którzy w ten sposób mogą sobie wyrobić mylny obraz przeciętnego
        Polaka.. po takiej przygodzie nie dziwmy się, że dla nich cywilizowana Europa
        kończy sie na Odrze.

Pozdrawiam tych uczciwych, a nieuczciwych przestrzegam!

• croolick Re: Dokładnie tak, ale policja ma to w nosie . . 18.10.04, 21:03
          manfred25 napisał:

> chyba niedawna zmiana Komendanta nic nie dała, być może wskazane są ostrzejsze
          > pociągnięcia.

Policja policja, jaka jest wiadomo, ale w tej sprawie powinno byc juz dawno
          wszczete postepowanie prokuratorskie, bo wypadkow okradzenia gosci w tym hotelu
          jest zdecydownie zbyt wiele, co IMHO moze wskazywac na zorganizowany
          charakter tego procederu a suma szkod upowaznia jak najbardziej do przyjrzenia
          sie blizej temu hotelowi przez samego prokuratora...

> Ciekawa była także reakcja Zarządcy hotelu. Zamiast zachować się w tej
          > sytuacji jak przystało w cywilizowanym swiecie, ów pan stwierdził, że
          > porozmawia z recepcjonistką na temat zaginionego sprzętu, co skończyło sie
          > tym, że w/w pani nie przyszła nastepnego dnia do pracy, dostała 1 dzień
          > urlopu. Po prostu farsa...

No coz, ewidentnie czuja sie bezkarni...

> Sorry, że piszę o tym na forum, ale chciałbym w ten sposób ostrzec
          > potencjalnych klientów tego przybytku.
          > Chciałbym także wspomnieć, że w hotelu H***** zatrzymują się głównie
          > cudzoziemcy, którzy w ten sposób mogą sobie wyrobić mylny obraz przeciętnego
          > Polaka.. po takiej przygodzie nie dziwmy się, że dla nich cywilizowana Europa
          > kończy sie na Odrze.

Dobrze, ze piszesz, bo cos ostatnio w naszych lokalnych mediach cicho o
          kradziezach w tymhotelu - o Twojej sprawie tez nic nie napisano. Ostanio,
          czyli dosc dawno pisano w Regionalnej o okradzeniu Egipcjan, ktorzy przyjechali
          ze spora gotowka, by robic interes z PolOrsa. Od tego czasu dziwna cisza... Taki
          hotel zle sluzy takze miejscowym firmom, dobrze, ze sa inne hotele w miescie,
          gdzie kradzieze sie nie zdarzaja.
    • manfred25 Re: UWAGA OSZUSTWO - NAGRODA ZA WIADOMOŚĆ 03.11.04, 22:51
      PODNOSZĘ KWOTĘ NAGRODY DO 3000zł.

manfred25@o2.pl
      • manfred25 PODNOSZĘ KWOTĘ NAGRODY DO 3000zł. 03.11.04, 22:52
        manfred25@o2.pl
        • manfred25 Mam wreszcie poważną ofertę, a to się porobi . . . 14.11.04, 12:48
          No złodzieje, w myśl mojego motta, nic w przyrodzie nie ginie.
          • croolick Re: Mam wreszcie poważną ofertę, a to się porobi 14.11.04, 13:04
            manfred25 napisał:

> No złodzieje, w myśl mojego motta, nic w przyrodzie nie ginie.

Ciesze sie, ze Ci sie udalo uzyskac w tej sprawie jakies informacje, wreszcie
            moze skonczy sie ta plaga kradziezy w tym hotelu. Bedziesz naglasnial ta sprawe
            w mediach?
    • manfred25 dzięki za zainteresowanie . . . 18.11.04, 21:35
      "Ciesze sie, ze Ci sie udalo uzyskac w tej sprawie jakies informacje, wreszcie
      moze skonczy sie ta plaga kradziezy w tym hotelu. Bedziesz naglasnial ta sprawe
      w mediach?"

Jeżeli chodzi o media to zainteresowała się tym tematem Wasza gazeta
      regionalna, nawet Pani G.U. się w to zaangazowała, ale . . . chyba jednak
      własciciel hotelu Andrzej W. to za "gruba ryba", większość lokalnych polityków
      także mu sprzyja, więc po co redaktor naczelny mialby ryzykować...

Postanowiłem tę sprawę rozegrać inaczej.

Swoją droga cieszą człowieka ostatnie wiadomości z PL dotyczące aresztowania
      skorumpowanych prezesów firm, polityków etc... na każdego się coś znajdzie, a
      jak ktoś ma kilka hoteli, zakłady usługowe, organizuje jakieś kolonie to nie
      trudno wpaść w kłopoty, zapewniam.

P.S. ...a Kodeks Hammurabiego wcale nie był taki nieetyczny.

• manfred25 Pseudohotel HAYDYK - czytałem w prasie, że 11.12.04, 08:55
      "Niektórzy żarscy przedsiębiorcy już skorzystali na budowie autostrady. W
      położonym pod Iłową hotelu Hajduk na dwa lata wykupiono już wszystkie miejsca.
      A właściciel hotelu Andrzej Wojtaszek będzie hotel nawet rozbudowywał. - Jeśli
      i to nie wystarczy, być może wybuduję całkiem nowy i zatrudnię kilkunastu
      pracowników". - {art. z gazety]

Panie Wojtaszek wstydu oszczędź i zamknij swoje hotele - bo przecież znowu
      będzie okazja do kradzieży... po co masz Pan później znów wydzwaniać na policję
      i "załatwiać" pewne sprawy.

Nie dosyć, że w Hayduku okradają gości hotelowych z pozostawionych w pokojach
      pieniędzy to jeszcze będzie okazja na dobry sprzęt typu laptopy, sprzęt
      optyczny, mierniczy etc...

Mnie "zgubiły" się z recepcji hotelowej aparaty cyfrowe (6 szt. o wartości ok.
      2.000 euro) - po prostu pracowniczka (pracownicy) hotelu ukradli je, a
      stwierdzili, że ktoś po nie przyszedł (???)

Z ust własciciela hotelu padły słowa: "bardzo Pana przepraszam, zaraz wezwę
      wszystkich pracowników pracujacych na danej zmianie i dopilnuję, żeby zostali
      oni jeszcze dzisiaj przesłuchani przez policję..."

Panie Wojtaszek przeciez Ci pracownicy w dalszym ciagu u Pan pracują, gdyby
      taka sytuacja miała miejsce w Niemczech to w pierwszej kolejności
      recepcjonistka, kótra sprzeniewierzyła sprzęt pozegnałaby się z pracą.
      Jak widać Pan ten proceder popiera.

Przecież to pana kierownik hotelu powiedział: ja na 99% jestem pewny, że ukradł
      to ten XXX, a on już miał kiedyś problemy z prawem (i takiego pracownika
      zatrudnia sie w recepcji hotelowej???).

To było kilka m-cy temy, do dzisiaj żadnego telefonu z wyjasnieniem etc... a
      policja w Żarach jest po prostu bezradna (hmmm, po co zaszkodzić tak znanemu
      człowiekowi), chyba malowanie Komendy Rejonowej nie wystarczy żeby zmienić tok
      myslenia, moze potrzebne sa zmiany personalne (zmiana Komendanta chyba niczego
      nowego nie wniosła).

Oj, Azja, Azja - później wstyd jest sie w Europie przyznać, że jest sie
      Polakiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka