Dodaj do ulubionych

Prus vs Starostwo

10.05.05, 08:22
podam link do strony Gazety Regionalnej
www.zary.com.pl/index.html?operation=100&nv_alp=a&nv_art=0&article_id=8425&category_id=6

Sledząc sprawe LO w Żarach im. B Prusa (przez wielu uznawanych za zajlepsze
LO w tym mieście) to też moje zdanie - szkoda że na sporach dyrekcji i
starostwa tracą uczniowie.
Sale dydaktyczne czekają na remont od dłuższego czasu i pomimo że jest kasa
nic się nie robie. Bo najwyraźniej ktoś chce coś komuś udowodnić. Tylko co?
Obserwuj wątek
    • zaranin Re: Prus vs Starostwo 10.05.05, 20:38
      No tak... starostwo zawsze twierdzi, że najlepiej wie co dla szkoły jest
      najlepsze mimo że niewiele ma z jej użytkowaniem wspólnego... Szkoda, że nie
      chcą przeznaczyć pieniędzy na adaptację kolejnych klas (a to dziwne przecież im
      więcej klas lekcyjnych będzie w głównym budynku tym bliżej będzie do
      upragnionej przez starostwo sprzedaży "kremla")... Mam nadzieję, że w końcu coś
      się ruszy.
      • croolick Re: Prus vs Starostwo 10.05.05, 22:56
        zaranin napisał:

> No tak... starostwo zawsze twierdzi, że najlepiej wie co dla szkoły jest
        > najlepsze mimo że niewiele ma z jej użytkowaniem wspólnego... Szkoda, że nie
        > chcą przeznaczyć pieniędzy na adaptację kolejnych klas (a to dziwne przecież
        > im więcej klas lekcyjnych będzie w głównym budynku tym bliżej będzie do
        > upragnionej przez starostwo sprzedaży "kremla")... Mam nadzieję, że w końcu
        > coś się ruszy.

Jest tylko jeden warunek: nie glosujmy na liste na ktorej znajdzie sie Skobelski
        a tym bardziej WOJTYLA!!!
    • croolick Re: Prus vs Starostwo 29.05.05, 09:48
      i znow Sarostwo zrobilo wszystko, by nie udalo sie wyremontowac tego budynku -
      przeciagali sprawe tak by nie mozna bylo zdazyc z przetargiem na remont a dali
      jedynie 100 tys. na dorazne cele, eh maja co niektorzy chrapke na ten budynek,
      oj maja i sie niczego nie boja :-(
      • wideleczeslomy Re: Prus vs Starostwo 29.05.05, 12:20
        i w tym momencie można śmiało powiedzieć że ci w starostwie ktorzy odpowiadają
        za dotacje dla prusa to idioci!
        najpierw cudowali z tą salą żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy i ciągną do tej
        pory ale mi to, jako uczniowi lo im. prusa nie przeszkadza, bo wkońcu niedługo
        skobelski i cała ta zgraja mącicieli będą musieli odejść po przegranych
        wyborach więc muszą nachapać się jak najwiecej kasy.
        teraz cudują z remontem i z kremlem (szczerze mowiąc to nie mam pojęcia co z
        tym budynkiem bedzie - ale przecież on jest w bardzo dobrej "kondycji" i na
        pewno nie trzeba aż 2 mln zł na jego remont!)
        ciekawi mnie jedno co lo im b.prusa zrobiło starostwu że starostwo tak lo nie
        lubi? acha i jeszcze jedno pytanie - to prawda że niewykorzystane pieniądze na
        remont prusa przepadną? - jeżeli tak to w tym starostwie naprawde są idioci!
        • croolick Re: Prus vs Starostwo 29.05.05, 22:26
          wideleczeslomy napisał:

> bo wkońcu niedługo skobelski i cała ta zgraja mącicieli będą musieli odejść po
          > przegranych wyborach

oby, ale niestety nie jest to takie oczywiste. Niestety ludzie sa w Zarach
          bardzo bierni, jesli chodzi o aktywnosc polityczna i nie mam tu na mysli
          kandydowania nowych ludzi (to tez wazne, bo zbyt wielu mamy w lokalnych
          matuzalemow jeszcze z glebokiej przeszlosci) ale o ocene dzialalnosci tych
          ktorzy juz rzadza.

> więc muszą nachapać się jak najwiecej kasy.

wcale nie musza!

> teraz cudują z remontem i z kremlem (szczerze mowiąc to nie mam pojęcia co z
          > tym budynkiem bedzie - ale przecież on jest w bardzo dobrej "kondycji" i na
          > pewno nie trzeba aż 2 mln zł na jego remont!)

wiesz, Starostwo jak moze stara sie uniemozliwic mocniejsze usadowienie sie
          Prusa w tym budynku.

> ciekawi mnie jedno co lo im b.prusa zrobiło starostwu że starostwo tak lo nie
          > lubi?

no jak to nie wiesz? A slyszales, ze corka wicestarosty sie nie dostala do tej
          szkoly (a przeciez nie mozna robic afrontu takiej personie) i musi sie uczyc w
          LO w Lubsku (szkola, ktora jest oczywiscie pod niebiosy wychwalana przez
          wicestaroste). Ponadto podejrzewam, ze grupa ludzi nazwijmy ja "Imperium" chce
          przejac ten budynek a sam jak zauwazyles jest on w dobrym stanie technicznym...

> acha i jeszcze jedno pytanie - to prawda że niewykorzystane pieniądze na
          > remont prusa przepadną?

Bardzo mozliwe, bo wydaje sie, ze Starostwo celowo przeciagalo sprawe remontu,
          by nie udalo sie przeprowadzic przetargu w wymaganym terminie a pieniadze pojda
          na inne cele.

> - jeżeli tak to w tym starostwie naprawde są idioci!

w Starostwie w zadnym wypadku nie sa idiotami, to tylko nam maluczkim moze sie
          wydawac, ze podejmuja irracjonalne kroki a tymczasem maja baaadrzo przemyslana
          polityke, tyle ze nie obliczona na spoleczny a prywatny interes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka