Dodaj do ulubionych

MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE

14.11.09, 09:44
JEŻELI JESTEŚ NOWYM MIESZKAŃCEM GMINY RADZYMIN, MASZ UWAGI DO STANU
INFRASTRUKTURY GMINNEJ /drogi, kanalizacja, wodociągi/, POZIOMU OŚWIATY I
INNYCH DZIEDZIN ŻYCIA GMINY W KTÓREJ ZECHCIAŁEŚ ZAMIESZKAĆ DAJ JEJ /gminie/
SZANSE NA REALIZACJE TWOICH OCZEKIWAŃ. JEŻELI JESZCZE TEGO NIE ZROBIŁEŚ
WYPEŁNIJ DRUK NIP-3 WSKAZUJĄC JAKO WŁAŚCIWY DO ROZLICZANIA TWOJEGO PIT, CIT
U.S. WOŁOMIN. /nie ma konieczności zmieniać miejsca zameldowania/. W TEN
SPOSÓB Z KAŻDEJ 1ZŁ TWOJEGO PODATKU GMINA RADZYMIN OTRZYMA 37 GR. DLA CIEBIE
NIEODCZUWALNE DLA GMINY KAPITALNE.
szifoks oto mój pomysł.
Obserwuj wątek
    • radzradz1 Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 14.11.09, 11:33
      reala myśl realnie.

Problemem tego syfnego ustroju nie jest brak pieniedzy tylko totalna niewiedza
      na co je wydawac. Ci na gorze nigdy nie beda wiedzieli o potrzebach tych na dole.
      Jest to niemozliwe. Im wczesniej to zrozumiesz tym szybciej przestaniesz sie
      łudzić. Nie da sie naprawic czegos co z zalozenia jest jednym wielkim bledem.
      Masz doskonaly przyklad z autobusem. Pozdrawiam lubiacych piesze wycieczki do
      przystankow oddalonych o kilometry.

Jak mam swiadomosc, ze z kazdej mojej zlotowki 37 gr sa wydawane w gminie na
      psucie transportu czy czegokolwiek to ja to chromole. Wali mnie to gdzie moje
      pieniadze sluza do psucia wszystkiego.

Za kilka lat, jak ZUS upadnie zmienicie zdanie. Albo jak panstwo zacznie was
      karmic, bo w koncu najlepiej i najtaniej organizuje zycie obywateli.
      Poglodujecie troche to zmienicie zdanie szybko.
      • flancowany Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 14.11.09, 19:25
        radzradz1 napisał:
        > Masz doskonaly przyklad z autobusem. Pozdrawiam lubiacych piesze wycieczki do
        > przystankow oddalonych o kilometry.

Już lepiej zrobić pieszą wycieczkę i być pewny że ZTM przyjedzie, niż przyjść i
        nie doczekać się na prywaciarza.

Widzisz różnicę? Przypuszczam że żadnej, bo wszędzie jeździsz samochodem. I to
        jak przypuszczam służbowym?
        A może tym którzy jeżdżą autobusami szkoda jest pieniędzy na budowanie
        wielopasmowych dróg dla takich jak Ty. Pomyślałeś o tym?
        • radzradz Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 14.11.09, 20:38
          Już lepiej zrobić pieszą wycieczkę i być pewny że ZTM przyjedzie, niż przyjść
          i nie doczekać się na prywaciarza.

O to trzeba zapytac tych, ktorym odebrano prywaciarzy. Z tego co wiem inaczej to
          widza.

Przypuszczam że żadnej, bo wszędzie jeździsz samochodem. I to jak
          przypuszczam służbowym?

Wlasnym. Nigdy nie mialem sluzbowego.

A może tym którzy jeżdżą autobusami szkoda jest pieniędzy na budowanie
          wielopasmowych dróg dla takich jak Ty. Pomyślałeś o tym?

Z tego co wiem autobusy jezdza po asfalcie póki co. Nie mam tez nic przeciwko
          autobusom, ale tym tanszym od 1500000zl.
          Ale poruszyles ciekawa kwestie i masz racje. Ludzie maja rozne potrzeby i
          wszystkim nie dogodzisz. Dlatego ten system jest do d... bo zawsze beda
          pokrzywdzeni.
          Tobie sie poszczescilo. Dostales autobus. Mi niestety nie.

Z drugiej strony wcale nie dziwie sie entuzjazmowi tych, ktorzy dostali autobus.
          Tez bym sie cieszyl jakby panstwo dolozylo mi do samochodu albo chociaz nie
          zabieralo w benzynie tyle.
          Ale nie o to w tym chodzi. Nie mozna byc takim egoista. Fajnie, ze dostales ale
          innym zabrano. Nie mowiac o tym, ze zabrano nam wszystkim po 1500000 rocznie.
          Ale ciesz sie poki mozesz.

Nie chce sie wypowiadac wiecej na tym forum. Jesli ktos chce dyskutowac to na
          tym drugim bez cenzury. Chce uszanowac wole ojca zalozyciela.
          • flancowany Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 14.11.09, 22:37
            radzradz napisał:

> O to trzeba zapytac tych, ktorym odebrano prywaciarzy.
            A możesz podać przykłady gdzie zlikwidowano autobusy, bo administracyjnie nikt nie zabronił jeździć prywaciarzom.
            Moim zdaniem prywaciarzom przybyła konkurencja, czy jest ona dla nich zdrowa czy zabójcza, tego nie wiem, bo nie wiem jaki był ich rachunek ekonomiczny i jaki jest obecnie spadek ich obrotów.
            Bardzo się dziwię, że tutejsi prywaciarze nie zorganizowali się już dawno w spółkę, spółdzielnię i nie przygotowali takiej oferty dla mieszkańców która zaspokoiłaby ich potrzeby komunikacyjne i gwarantowała trzymanie się rozkładów jazdy. A obecnie mogą oni spróbować zaspokoić potrzeby mieszkańców okolicznych wiosek i zorganizować komunikację wewnątrz gminy.

> Tobie sie poszczescilo. Dostales autobus. Mi niestety nie.
            Tu Cię zdziwię, bo nic jeszcze nie dostałem i chyba jak na razie nic nie straciłem.

> Nie chce sie wypowiadac wiecej na tym forum. Jesli ktos chce dyskutowac to na
            > tym drugim bez cenzury. Chce uszanowac wole ojca zalozyciela.

Ja jakoś nie czuję cenzury.
            A na tym drugim forum, jak dla mnie jest za dużo polityki i dyskusji niezwiązanych z gminą, tylko jest miejscem gdzie pewna grupa mieszkańców, korzystająca z pozornej anonimowości, stworzyła sobie kółko wzajemnej adoracji i zaczyna się wzajemnie popisywać i prześcigać w coraz bardziej skrajno-absurdalnych wypowiedziach.
          • kchacinski Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 15.11.09, 16:08
            Cos czesto to wracasz... czyzby marna frekwencja na własnym podworku...
      • ludwik-lues Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 15.11.09, 08:43
        no właśnie ztm to jest myślenie przyszłościowe .O chwilo trwaj
        • meteorradzyminski Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 15.11.09, 14:22
          Uważam że:
          Wprowadzenie ZTM do Radzymina to prawidłowy kierunek, szkoda tylko, że to
          wprowadzenie nie rozwiązuje całościowo problemów komunikacyjnych Radzymina i
          jest wprowadzanie w konflikcie z prywatnymi przedsiębiorcami radzymińskimi.
          Reala 2- ze swoim pomysłem trafił w” 10 „
          Ale zapewne te zwiększone wpływy do kasy Gminy zostaną wydane na „emisję” nowej
          monety z herbem Radzymina o której przeczytałem w Gazecie Regionalnej.

• flancowany Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 15.11.09, 15:32
            meteorradzyminski napisała:

> i jest wprowadzanie w konflikcie z
            > prywatnymi przedsiębiorcami radzymińskimi.

Czy Twoim zdaniem burmistrz miał poprosić prywaciarzy o zgodę czy może uzgodnić
            z nimi rozkład jazdy tak żeby ZTM jeździł tylko wtedy gdy to się prywaciarzom
            nie opłaca?
    • reala2 Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 16.11.09, 07:41
      do szifoksa i innych administratorów strony
      jeżeli uważacie, że hasełko, apel jest O.K wklejcie na stronę.
      nie będę dochodził praw autorskich. może spowodujecie to aby informacja tego
      typu była rozsyłana przez Gminę wraz z oficjalną korespondencją np. z "wymiarem
      podatku od nieruchomości"
      • flancowany Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 19.11.09, 13:14
        Coś w tym
        temacie.
    • poktam Re: MYŚL GLOBALNIE - PODATKI ODPROWADZAJ LOKALNIE 19.11.09, 22:10
      Witam,
      idea bardzo słuszna, ale ... z tym nieprzemeldowywaniem się to jest pewien
      problem. Zakładając, że nie mogę się wymeldować ze starego mieszkania (np. u
      rodziny) z różnych prawnych względów to zgłaszając zamieszkanie w US w innym
      miejscu narażam się na karę za mieszkanie bez meldunku - bo dalej obowiązek
      meldunkowy i przepisy z tym związane funkcjonują.

reala2 napisał:

> JEŻELI JESTEŚ NOWYM MIESZKAŃCEM GMINY RADZYMIN, MASZ UWAGI DO STANU
      > INFRASTRUKTURY GMINNEJ /drogi, kanalizacja, wodociągi/, POZIOMU OŚWIATY I
      > INNYCH DZIEDZIN ŻYCIA GMINY W KTÓREJ ZECHCIAŁEŚ ZAMIESZKAĆ DAJ JEJ /gminie/
      > SZANSE NA REALIZACJE TWOICH OCZEKIWAŃ. JEŻELI JESZCZE TEGO NIE ZROBIŁEŚ
      > WYPEŁNIJ DRUK NIP-3 WSKAZUJĄC JAKO WŁAŚCIWY DO ROZLICZANIA TWOJEGO PIT, CIT
      > U.S. WOŁOMIN. /nie ma konieczności zmieniać miejsca zameldowania/. W TEN
      > SPOSÓB Z KAŻDEJ 1ZŁ TWOJEGO PODATKU GMINA RADZYMIN OTRZYMA 37 GR. DLA CIEBIE
      > NIEODCZUWALNE DLA GMINY KAPITALNE.
      > szifoks oto mój pomysł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka