elizabeth40 Re: ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99. 08.08.10, 21:05 SKORO WSZYSTKO I WSZYSTKICH KRYTYKUJESZ MASZ SWOJE 5 MINUT I MOŻESZ WYKAZAC SIE SWOIMI SPOŁECZNYMI OSIĄGNIĘCIAMI ŁĄCZNIE Z PRZEDSTAWIENIEM SIĘ. TERAZ JESTES GWIAZDĄ. Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99. 08.08.10, 21:10 Gwiazdą to była Pani Żmijewska, bo miała nawet reklamę wyborczą w telewizji WOT Odpowiedz Link
anakonda17 Re: ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99. 08.08.10, 21:19 I to by było na tyle w temacie czym może pochwalić się Karolinka Odpowiedz Link
acha2805 Re: ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99. 08.08.10, 21:22 Elizabeth czego się spodziewałaś po takiej osobie jak karolina? Przecież ona nie ma osiągnięć. Największym osiągnięciem p.Kobylarz, jest wprowadzenie nazw ulic we wsi Mokre i nakładka na jakimś (pewnie nie całym) kilometrze... Dalej też jest Mokre, ale na resztę nie starczyło Nic mi nie wiadomo o dokonaniach radnej z Sierakowa, może dlatego, że tylko przytakuje na każdej sesji? p.Pakuła przez swoją kadencję dokonała, hmm... muszę pomyśleć, o jej... chyba niczego nie dokonała? Przykro. Można tak wymieniać ciągiem resztę dokonań różnych radnych, ale każdy z nich wpisując się tu na forum będzie się zapierał atakując albo Panią Żmijewską albo Pana Kozę albo SRF, bo niestety nic innego nie potrafią. Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: 08.08.10, 21:18 Jak widać reklama w TV i kłamstwo w sprawie szkoły nie pomogło wygrać wyborów. Skutek był zupełnie odwrotny! Odpowiedz Link
janekz5 Re: 08.08.10, 21:52 Karolino w sprawie szkoły nie było żadnego kłamstwa,przestań pisać brednie. Gdzie jest te kłamstwo? Janusz Żmijewski Odpowiedz Link
janekz5 Re: 08.08.10, 22:07 Karolino jako autor tego artykułu proszę o wykazanie Forumowiczom gdzie jest,to rzekome kłamstwo? JŻ Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: 08.08.10, 22:14 Tytuł: "SPRZEDALI SZKOŁĘ" - TO JEST KŁAMSTWO, bo to nie Gmina sprzedała szkołę tylko Doloryści. To był teren Dolorystów a nie Gminy! Odpowiedz Link
anakonda17 Re: 08.08.10, 22:23 Szkoła nie należała do gminy, ale należało o nią dbać. Tak samo jak gmina dba o nie swoje drogi i chodniki. Odpowiedz Link
janekz5 Re: 09.08.10, 00:18 karolina99.9 napisała: > Tytuł: "SPRZEDALI SZKOŁĘ" - TO JEST KŁAMSTWO, bo to nie > Gmina sprzedała szkołę tylko Doloryści. To był teren Dolorystów a > nie Gminy Gmina Radzymin przyczyniła się do sprzedaży terenu Dolorystów za bezcen nie zabezpieczając należycie interesów szkoły i Gminy Radzymin. Przecież,to nie kto inny,a Rada Miasta Radzymina zmieniła przeznaczenie terenu z rolnego na budowlane nie zabezpieczając interesy hali sportowej. Hala posiada zaplecze pod basen,ale terenu za basenem niestety nie! Powiat Wołomiński przez wiele lat dzierżawił budynek szkoły i grunty rolne od Zakonu Dolorystów, było więc rzeczą naturalną że,Zakonnicy zwrócili się do Powiatu z ofertą kupna całości gruntów, ale Powiat nie był zainteresowany kupnem ponieważ ówczesny Starosta chciał zlikwidować szkołę. Powiat nie miał prawa pierwokupu,ale mógł razem z gminą zablokować sprzedaż w Agencji Nieruchomości Rolnych Skarbu Państwa celem zabezpieczenia interesów swoich i gminy Radzymin... Spytasz jakie to interesy? Pomyśl sama..... Rada Miejska zgodnie z rekomendacją P Piotrowskiego zmieniła przeznaczenie terenu z rolnego na budowlane nie zabezpieczając interesów Gminy Radzymin? Cała ta procedura pt Jak powinna postąpić gospodarna gmina została mi przedstawiona przez Profesora UW z katedry Prawa Rolnego. A jak jest wystarczy spojrzeć na "kadłubowy" teren pozostałości szkoły... Odpowiedz Link
janekz5 Re: Tekst 08.08.10, 22:15 Sprzedali szkołę W sierpniu mieszkańców naszej gminy sparaliżowała wiadomość, że szkoła Technikum Terenów Zieleni została sprzedana. Władze miasta twierdziły, że nic o tym fakcie nie wiedzą. Na ten temat szeroko rozpisywały się lokalne Wieści Podwarszawskie i Fakty, podając niecodzienne okoliczności w jakich uczniowie i dyrekcja szkoły dowiedzieli się o sprzedaży technikum. Wczesnym rankiem mieszkańcy internatu przyszkolnego usłyszeli podejrzany stukot dochodzący z zewnątrz budynku. Gdy podeszli do okien ujrzeli nieznanych mężczyzn, którzy na trawniku szkolnym wkopywali reklamę. Panowie wymachiwali świstkiem papieru i twierdzili, że ta działka jest ich własnością. Zaskoczenie uczniów i pedagogów było tym większe, że nic nie zapowiadało, aby szkoła z tak wspaniałą tradycją mogła zostać zlikwidowana. To skandaliczne postępowanie nie spotkało się z żadną odpowiedzią władz miasta i służb porządkowych. Przed kilkom laty władze powiatu miały pomysł zlikwidowania Technikum Terenów Zieleni i przeniesienia szkoły do budynku II Liceum Ogólnokształcącego im. Cypriana Kamila Norwida. Wówczas ta szkodliwa idea została zdławiony w zarodku. Pani burmistrz Żmijewska zorganizowała szerokie forum protestu przeciwko planom likwidacji tej szkoły, zmobilizowała grono pedagogiczne, komisje rady i prasę w celu obrony Technikum Terenów Zieleni. W wyniku tej presji starostwo wycofało się z planów likwidacji szkoły. Upłynęło kilka lat, zmieniły się władze miasta i pomysł likwidacji szkoły powrócił. Nie było głośnych protestów, a burmistrz stwierdził, że o sprawie sprzedaży nie został poinformowany. Skoro transakcji dokonano za plecami mieszkańców Radzymina, warto zadać otwarte publiczne pytanie – Jak to możliwe, że burmistrz miasta nie wie o sprzedaży gruntu pod szkołą kilkaset metrów od urzędu? Czy burmistrz mówi mieszkańcom prawdę? Działka na której stoi szkoła została sprzedana. Zmiana właściciela terenu stawia pod znakiem zapytania dalsze funkcjonowanie placówki. Powiat, jako organ prowadzący szkołę nigdy nie był właścicielem nieruchomości, na której zlokalizowany jest budynek. Dzierżawił go od Zakonu Dolorystów. Władze powiatu zachęcane były przez Zakon do zakupu całej działki wraz z zabudowaniem. Starostwo zwlekało jednak z decyzją, a burmistrz nie wspierał tych działań i nie zabiegał o przejęcie terenu przez samorząd. Zakon nie zwlekał jednak z chęcią sprzedaży działki. Gdy pojawił się chętny nabywca działka poszła pod młotek. Społeczność radzymińska nie rozumie sposobu postępowania obecnych władz. Teren szkoły zostanie zamieniony w sklep lub osiedla mieszkaniowe. Dokonano prawdziwej zbrodni na radzymińskiej oświacie. Red Opinia pedagoga Jadwiga Szubierajska Jako pedagog z wieloletnim doświadczeniem jestem przeciwna likwidacji Technikum Terenów Zieleni, decyzja ta jest nieprzemyślana i niepotrzebna. Szkoła ta ma długoletnią dobrą tradycję, która winna być kontynuowana. Wiem, że w tej szkole w grudniu 1981 roku uczniowie na znak protestu przeciwko wprowadzeniu stanu wojennego założyli na ręce czarne żałobne opaski. Jedną z osób, która w tym proteście brała udział była Elżbieta Żmijewska, kandydatka na burmistrza Radzymina w tegorocznych wyborach samorządowych .Wówczas osiemnastoletni uczniowie pokazali wielką odwagę i determinację w walce o słuszną sprawę, pokazali jak winna wyglądać Solidarność w obronie tych najważniejszych wartości. Dla mnie jedną z najwyższych wartości jest zapewnienie młodzieży dobrego dostępu do edukacji. Odpowiedz Link
delinka1 karolina... 09.08.10, 10:49 Dawno tu nie zaglądałam, ale włos się na głowie jeży jak czytam posty niejakiej karoliny... Poziom dyskusji jaki prezentuje jest żenujący i uwłaczający. Nie jestem zorientowana w niuansach polityki lokalnej, mieszkam w Radzyminie od niedawnado tej pory nie miałam nic przeciwko obecnym władzom. Ale sam fakt, że taki ktoś jak karolina w zażarty sposób broni obecnie rządzących w Radzyminie automatycznie sprawia, że jestem przeciwko. Jesli ta osoba rzeczywiście jest radną, to wszyscy zdroworozsądkowi powinni w nadchodzących wyborach głosować na kogokolwiek innego niż komitet reprezentowany przez tą żenującą osobę. Podziwiam Was wszystkich, którzy mają siłę na jakiekolwiek dyskusje z tą osobą. Jak widać po postach, karolina każdą wymianę podglądów od razu sprowadza do poziomu rynsztoku. To dogłębnie smutne, że taka osoba jest radną... Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: karolina... 09.08.10, 12:20 Szanowna Pani, Co się Pani nie podoba w moich postach? Prawda?! Odpowiedz Link
delinka1 Re: karolina... 09.08.10, 14:08 Pani karolino, Krytykuje Pani zaciekle wszelkie oddolne inicjatywy, robi sobie żarty z np Kina pod Gwiazdami - zamiast cieszyć się że ktokolwiek ma ochotę cokolwiek robić dla tego miasta poswięcając na to swój wolny czas. Ubliża Pani osobom, które mają odwagę podpisywać się imieniem i nazwiskiem pod swoimi postami odnosząc się do ich rzekomego braku wykształcenia lub wykonywanej przez nich pracy. Tworzy Pani kolejne bezproduktywne posty niejednokrotnie szargając dobre imię osób, o których się Pani wypowiada. Jest Pani głucha na rzeczowe argumenty - jedyne na co Panią stać to pyskówki zamiast odpowiedzi na wielokrotnie zadawane przez forumowiczów pytania na temat Pani osiągnięć czy napisanych podobno przez Panią ustaw... Na najmniejszy głos krytyki wobec obecnie panującego Burmistrza reaguje Pani histerią, kąsaniem - jakby miała Pani w tym osobisty interes. Czy to źle, że mieszkańcy patrzą władzy na ręce i wyliczają takie sprawy jak zadłużenie gminy, brak spójnego planu działania, brak dbałości o dobro wspólne? Nie ważne kto siedzi na stołku - ja osobiście ze wzgledu na krótki "staż" jako Radzyminianki nie miałam wyrobionej ani sympatii ani antypatii w kierunku nazwisk ze strony UMiG. Jednak potrafię analizować dane i interpretować fakty i nie podoba mi się bardzo aktualny stan rzeczy. Wreszcie Pani karolino - skoro szafuje Pani nazwiskami innych osób i rosci sobie prawo do niemalże bycia rzeczniczką obecnej władzy - niech Pani się zbierze na odwagę i poda swoje imię i nazwisko. czy tyle argumentów wystarczy, żeby zrozumiała Pani co takiego nie podoba mi się w Pani postach? Odpowiedz Link
ablue20 Re: karolina... 09.08.10, 16:01 do karolina99.9 - Wstyd poprostu wstyd! Nie wiem kim Pani jest albo co ONI z Panią zrobili ale powtórzę poraz kolejny WSTYD. Jak czytam Pani posty to wstyd mi za Panią bo poziom dyskusji jaki Pani reprezentuje jest godny pożałowania. Jeszcze raz WSTYD... Odpowiedz Link
szifox Re: karolina... 09.08.10, 12:52 Karolina nie jest radną, ale najbliższym członkiem rodziny ważnego radnego. Ze względu na znajomość nie wypada mi zdradzać jej prawdziwego imienia. Widocznie presja jest tak silna, że musi zajmować się propagandą w godzinach pracy . Odpowiedz Link
projekt74 Re: karolina... 09.08.10, 13:27 Szanowni Państwo, Jestem zdruzgotany poziomem dyskusji, jaki prowadzi Karolina, jak również jej oponenci. Przeraża mnie zaciekłość z jaką jedna i druga strona nawzajem się atakuje i sobie ubliża. Zaczynam się zastanawiać, czy aby wypowiedzi osoby kryjącej się pod nickiem Karolina, która rzekomo z takim entuzjazmem pisze o wielkich dokonaniach burmistrz i rady, nie moją przynieść odwrotnego efektu, czyli zniechęcić wyborców do tych ludzi. W takim przekonaniu utwierdza mnie stwierdzenie niektórych osób, że Karolina to jedna z radnych. Raz była nią Pani Bożena, za innym razem Pani Ania, a ostatnio dominuje Pani Barbara. Dodatkowo Karolina nigdy nie wypowiedziała się, czy jest w jakikolwiek sposób związana z Radą Miejską. Być może to tylko teoria spiskowa, ale jednak w przypadku wygrania wyborów przez jedną i drugą stronę pewien niesmak pozostanie. Swoją drogą zdziwiło mnie, że nie załapałem się do kręgu Państwa podejrzeń, tym bardziej, że jestem chyba jedynym radnym, który wypowiada się na różnych forach (w dodatku jestem założycielem forum Nadmy), odbiera i nawet czasami odpisuje na maile i co najgorsze jeździ na wakacje do Chorwacji. Już niedługo będę miał okazje znowu odwiedzić ten urokliwy kraj z tym, że ja na wakacje nie zabieram komputera (wolę towarzystwo żony, dzieci i przyjaciół), być może dlatego nigdy nie próbowałem połączyć się z Internetem przez wifi na stacji benzynowej (w tym czasie z reguły tankuję samochód). Widzę, że kampania zaczyna nabierać rumieńców. Już nie mogę doczekać się nadchodzących wyborów. Pozdrawiam, Marek Brodziak Radny Miasta i Gminy Radzymin www.radzymin.pl/index.php?id=255 P.S. Większość danych na tej stronie już się zdezaktualizowało (nie tylko wiek), ale mój wykładowca na Zaawansowanym Studium Umiejętności Menadżerskich, które w tamtym roku udało mi się ukończyć z wyróżnienie stwierdził, że zdjęcie idealnie nadaje się do prowadzenia kampanii wyborczej, dlatego korzystając z okazji pozwoliłem sobie zamieścić powyższy link Odpowiedz Link
delinka1 Re: karolina... 09.08.10, 14:17 Rozumiem, że karolina robi obecnym radnym "niedzwiedzią przysługę." Chcąc nie chcąc broni właśnie obecnych radnych, z wyjątkiem jednego Pana, którego nazwiska nie pamiętam, a który podobno - wg karoliny - ma czelność wetować uchwały. Czas przedwyborczy jest zawsze czasem rozliczeń, nie ma co się obrażać na krytykę. Trzeba tylko umiec prowadzić merytoryczną dyskusję. Osoby które nabardziej atakuje karolina - z tego co poczytałam dzisiaj - próbowały podejmować rzeczowe rozmowy. Z tą Panią się nie da. Może więc Pan jako przedstawiciel obecnej rady zechciałby na forum odnieść się do przedstawianej przez mieszkańców krytyki, udzielic odpowiedzi na pytania i wątpliwości? Odpowiedz Link
joginka7 Re: karolina... 09.08.10, 15:06 Do osoby o nicku Karolina99.9 Czy Pani się nazywa Marzena Teresa Małek Dąbrowska? Odpowiedz Link
faja2010 Re: karolina... 09.08.10, 19:02 joginka7 napisała: > Do osoby o nicku Karolina99.9 > Czy Pani się nazywa Marzena Teresa Małek Dąbrowska? Ooooooooo, czy chodzi o córkę radnego Dąbrowskiego, piewcy geniuszu obecnych włodarzy, którą pan burmistrz zatrudnił w bibliotece? Jeśli to ta sama, to nic dziwnego, że bronić będzie lokalnej WŁADZY do krwi ostatniej... szkalować, opluć, znieważyć, byleby lokalne "układziki" się nie pozmieniały, bo a nuż przyjdzie jakaś nowa miotła i posprząta? Jeśli "Karolina" jest córką obecnego radnego (któregokolwiek), to chyba tylko należy otoczyć ją opieką.. Przygarnij kropka.. Odpowiedz Link
szifox Re: karolina... 09.08.10, 22:41 Z całą pewnością nie jest to Pani Marzena, z którą miałem przyjemność rozmawiać w ubiegłym tygodniu. Najwyższy czas zakończyć zbyteczne zainteresowanie obiektem nazywającym się karolina99.9. Wiemy czym jest inspirowana jej działalność, wobec której żadne racjonalne argumenty nie odniosą pozytywnego efektu. Podejmowanie dialogu na poziomie proponowanym przez karoline99.9 nie ma najmniejszego sensu, sczególnie, że obrywa się osobom postronnym. Odpowiedz Link