Dodaj do ulubionych

ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99.9

08.08.10, 21:01
Obserwuj wątek
    • elizabeth40 Re: ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99. 08.08.10, 21:05
      SKORO WSZYSTKO I WSZYSTKICH KRYTYKUJESZ MASZ SWOJE 5 MINUT I MOŻESZ
      WYKAZAC SIE SWOIMI SPOŁECZNYMI OSIĄGNIĘCIAMI ŁĄCZNIE Z
      PRZEDSTAWIENIEM SIĘ.
      TERAZ JESTES GWIAZDĄ.
      • karolina99.9 Re: ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99. 08.08.10, 21:10
        Gwiazdą to była Pani Żmijewska, bo miała nawet reklamę wyborczą w
        telewizji WOTsmile
        • anakonda17 Re: ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99. 08.08.10, 21:19
          I to by było na tyle w temacie czym może pochwalić się Karolinka
        • acha2805 Re: ZASŁUGI DLA NASZEJ GMINY OD KAROLINY 99. 08.08.10, 21:22
          Elizabeth czego się spodziewałaś po takiej osobie jak karolina?
          Przecież ona nie ma osiągnięć.
          Największym osiągnięciem p.Kobylarz, jest wprowadzenie nazw ulic we wsi Mokre i
          nakładka na jakimś (pewnie nie całym) kilometrze... Dalej też jest Mokre, ale na
          resztę nie starczyło wink

Nic mi nie wiadomo o dokonaniach radnej z Sierakowa, może dlatego, że tylko
          przytakuje na każdej sesji?

p.Pakuła przez swoją kadencję dokonała, hmm... muszę pomyśleć, o jej... chyba
          niczego nie dokonała? Przykro.

Można tak wymieniać ciągiem resztę dokonań różnych radnych, ale każdy z nich
          wpisując się tu na forum będzie się zapierał atakując albo Panią Żmijewską albo
          Pana Kozę albo SRF, bo niestety nic innego nie potrafią.
      • karolina99.9 Re: 08.08.10, 21:18
        Jak widać reklama w TV i kłamstwo w sprawie szkoły nie pomogło
        wygrać wyborów. Skutek był zupełnie odwrotny!
        • janekz5 Re: 08.08.10, 21:52
          Karolino w sprawie szkoły nie było żadnego kłamstwa,przestań pisać brednie.
          Gdzie jest te kłamstwo?
          Janusz Żmijewski
          • janekz5 Re: 08.08.10, 22:07
            Karolino jako autor tego artykułu proszę o wykazanie Forumowiczom gdzie jest,to
            rzekome kłamstwo?

• karolina99.9 Re: 08.08.10, 22:14
              Tytuł: "SPRZEDALI SZKOŁĘ" - TO JEST KŁAMSTWO, bo to nie
              Gmina sprzedała szkołę tylko Doloryści. To był teren Dolorystów a
              nie Gminy!
              • anakonda17 Re: 08.08.10, 22:23
                Szkoła nie należała do gminy, ale należało o nią dbać. Tak samo jak
                gmina dba o nie swoje drogi i chodniki.
              • janekz5 Re: 09.08.10, 00:18
                karolina99.9 napisała:

> Tytuł: "SPRZEDALI SZKOŁĘ" - TO JEST KŁAMSTWO, bo to nie
                > Gmina sprzedała szkołę tylko Doloryści. To był teren Dolorystów a
                > nie Gminy

Gmina Radzymin przyczyniła się do sprzedaży terenu Dolorystów za bezcen nie
                zabezpieczając należycie interesów szkoły i Gminy Radzymin.
                Przecież,to nie kto inny,a Rada Miasta Radzymina zmieniła przeznaczenie terenu z
                rolnego na budowlane nie zabezpieczając interesy hali sportowej.
                Hala posiada zaplecze pod basen,ale terenu za basenem niestety nie!
                Powiat Wołomiński przez wiele lat dzierżawił budynek szkoły i grunty rolne od
                Zakonu Dolorystów, było więc rzeczą naturalną że,Zakonnicy zwrócili się do
                Powiatu z ofertą kupna całości gruntów, ale Powiat nie był zainteresowany kupnem
                ponieważ ówczesny Starosta chciał zlikwidować szkołę.
                Powiat nie miał prawa pierwokupu,ale mógł razem z gminą zablokować sprzedaż w
                Agencji Nieruchomości Rolnych Skarbu Państwa celem zabezpieczenia interesów
                swoich i gminy Radzymin...
                Spytasz jakie to interesy?
                Pomyśl sama.....
                Rada Miejska zgodnie z rekomendacją P Piotrowskiego zmieniła przeznaczenie
                terenu z rolnego na budowlane nie zabezpieczając interesów Gminy Radzymin?
                Cała ta procedura pt Jak powinna postąpić gospodarna gmina została mi
                przedstawiona przez Profesora UW z katedry Prawa Rolnego.
                A jak jest wystarczy spojrzeć na "kadłubowy" teren pozostałości szkoły...

• janekz5 Re: Tekst 08.08.10, 22:15
              Sprzedali szkołę

W sierpniu mieszkańców naszej gminy sparaliżowała wiadomość, że szkoła Technikum
              Terenów Zieleni została sprzedana. Władze miasta twierdziły, że nic o tym
              fakcie nie wiedzą.

Na ten temat szeroko rozpisywały się lokalne Wieści Podwarszawskie i Fakty,
              podając niecodzienne okoliczności w jakich uczniowie i dyrekcja szkoły
              dowiedzieli się o sprzedaży technikum. Wczesnym rankiem mieszkańcy internatu
              przyszkolnego usłyszeli podejrzany stukot dochodzący z zewnątrz budynku. Gdy
              podeszli do okien ujrzeli nieznanych mężczyzn, którzy na trawniku szkolnym
              wkopywali reklamę. Panowie wymachiwali świstkiem papieru i twierdzili, że ta
              działka jest ich własnością. Zaskoczenie uczniów i pedagogów było tym większe,
              że nic nie zapowiadało, aby szkoła z tak wspaniałą tradycją mogła zostać
              zlikwidowana. To skandaliczne postępowanie nie spotkało się z żadną odpowiedzią
              władz miasta i służb porządkowych.
              Przed kilkom laty władze powiatu miały pomysł zlikwidowania Technikum Terenów
              Zieleni i przeniesienia szkoły do budynku II Liceum Ogólnokształcącego im.
              Cypriana Kamila Norwida. Wówczas ta szkodliwa idea została zdławiony w zarodku.
              Pani burmistrz Żmijewska zorganizowała szerokie forum protestu przeciwko planom
              likwidacji tej szkoły, zmobilizowała grono pedagogiczne, komisje rady i prasę w
              celu obrony Technikum Terenów Zieleni. W wyniku tej presji starostwo wycofało
              się z planów likwidacji szkoły.
              Upłynęło kilka lat, zmieniły się władze miasta i pomysł likwidacji szkoły
              powrócił. Nie było głośnych protestów, a burmistrz stwierdził, że o sprawie
              sprzedaży nie został poinformowany. Skoro transakcji dokonano za plecami
              mieszkańców Radzymina, warto zadać otwarte publiczne pytanie – Jak to możliwe,
              że burmistrz miasta nie wie o sprzedaży gruntu pod szkołą kilkaset metrów od
              urzędu? Czy burmistrz mówi mieszkańcom prawdę?
              Działka na której stoi szkoła została sprzedana. Zmiana właściciela terenu
              stawia pod znakiem zapytania dalsze funkcjonowanie placówki. Powiat, jako organ
              prowadzący szkołę nigdy nie był właścicielem nieruchomości, na której
              zlokalizowany jest budynek. Dzierżawił go od Zakonu Dolorystów. Władze powiatu
              zachęcane były przez Zakon do zakupu całej działki wraz z zabudowaniem.
              Starostwo zwlekało jednak z decyzją, a burmistrz nie wspierał tych działań i nie
              zabiegał o przejęcie terenu przez samorząd. Zakon nie zwlekał jednak z chęcią
              sprzedaży działki. Gdy pojawił się chętny nabywca działka poszła pod młotek.
              Społeczność radzymińska nie rozumie sposobu postępowania obecnych władz. Teren
              szkoły zostanie zamieniony w sklep lub osiedla mieszkaniowe. Dokonano prawdziwej
              zbrodni na radzymińskiej oświacie.

Red

Opinia pedagoga
              Jadwiga Szubierajska
              Jako pedagog z wieloletnim doświadczeniem jestem przeciwna likwidacji Technikum
              Terenów Zieleni, decyzja ta jest nieprzemyślana i niepotrzebna. Szkoła ta ma
              długoletnią dobrą tradycję, która winna być kontynuowana.
              Wiem, że w tej szkole w grudniu 1981 roku uczniowie na znak protestu przeciwko
              wprowadzeniu stanu wojennego założyli na ręce czarne żałobne opaski. Jedną z
              osób, która w tym proteście brała udział była Elżbieta Żmijewska, kandydatka na
              burmistrza Radzymina w tegorocznych wyborach samorządowych .Wówczas
              osiemnastoletni uczniowie pokazali wielką odwagę i determinację w walce o
              słuszną sprawę, pokazali jak winna wyglądać Solidarność w obronie tych
              najważniejszych wartości. Dla mnie jedną z najwyższych wartości jest zapewnienie
              młodzieży dobrego dostępu do edukacji.
              • delinka1 karolina... 09.08.10, 10:49
                Dawno tu nie zaglądałam, ale włos się na głowie jeży jak czytam
                posty niejakiej karoliny...

Poziom dyskusji jaki prezentuje jest żenujący i uwłaczający. Nie
                jestem zorientowana w niuansach polityki lokalnej, mieszkam w
                Radzyminie od niedawnado tej pory nie miałam nic przeciwko obecnym
                władzom. Ale sam fakt, że taki ktoś jak karolina w zażarty sposób
                broni obecnie rządzących w Radzyminie automatycznie sprawia, że
                jestem przeciwko. Jesli ta osoba rzeczywiście jest radną, to wszyscy
                zdroworozsądkowi powinni w nadchodzących wyborach głosować na
                kogokolwiek innego
                niż komitet reprezentowany przez tą żenującą
                osobę.

Podziwiam Was wszystkich, którzy mają siłę na jakiekolwiek dyskusje
                z tą osobą. Jak widać po postach, karolina każdą wymianę podglądów
                od razu sprowadza do poziomu rynsztoku. To dogłębnie smutne, że taka
                osoba jest radną...
                • karolina99.9 Re: karolina... 09.08.10, 12:20
                  Szanowna Pani,

Co się Pani nie podoba w moich postach? Prawda?!
                  • delinka1 Re: karolina... 09.08.10, 14:08
                    Pani karolino,

Krytykuje Pani zaciekle wszelkie oddolne inicjatywy, robi sobie
                    żarty z np Kina pod Gwiazdami - zamiast cieszyć się że ktokolwiek ma
                    ochotę cokolwiek robić dla tego miasta poswięcając na to swój wolny
                    czas.

Ubliża Pani osobom, które mają odwagę podpisywać się imieniem i
                    nazwiskiem pod swoimi postami odnosząc się do ich rzekomego braku
                    wykształcenia lub wykonywanej przez nich pracy. Tworzy Pani kolejne
                    bezproduktywne posty niejednokrotnie szargając dobre imię osób, o
                    których się Pani wypowiada.

Jest Pani głucha na rzeczowe argumenty - jedyne na co Panią stać to
                    pyskówki zamiast odpowiedzi na wielokrotnie zadawane przez
                    forumowiczów pytania na temat Pani osiągnięć czy napisanych podobno
                    przez Panią ustaw...

Na najmniejszy głos krytyki wobec obecnie panującego Burmistrza
                    reaguje Pani histerią, kąsaniem - jakby miała Pani w tym osobisty
                    interes. Czy to źle, że mieszkańcy patrzą władzy na ręce i wyliczają
                    takie sprawy jak zadłużenie gminy, brak spójnego planu działania,
                    brak dbałości o dobro wspólne? Nie ważne kto siedzi na stołku - ja
                    osobiście ze wzgledu na krótki "staż" jako Radzyminianki nie miałam
                    wyrobionej ani sympatii ani antypatii w kierunku nazwisk ze strony
                    UMiG. Jednak potrafię analizować dane i interpretować fakty i nie
                    podoba mi się bardzo aktualny stan rzeczy.

Wreszcie Pani karolino - skoro szafuje Pani nazwiskami innych osób i
                    rosci sobie prawo do niemalże bycia rzeczniczką obecnej władzy -
                    niech Pani się zbierze na odwagę i poda swoje imię i nazwisko.

czy tyle argumentów wystarczy, żeby zrozumiała Pani co takiego nie
                    podoba mi się w Pani postach?
                  • ablue20 Re: karolina... 09.08.10, 16:01
                    do karolina99.9 - Wstyd poprostu wstyd! Nie wiem kim Pani jest albo
                    co ONI z Panią zrobili ale powtórzę poraz kolejny WSTYD. Jak czytam
                    Pani posty to wstyd mi za Panią bo poziom dyskusji jaki Pani
                    reprezentuje jest godny pożałowania. Jeszcze raz WSTYD...
                • szifox Re: karolina... 09.08.10, 12:52
                  Karolina nie jest radną, ale najbliższym członkiem rodziny ważnego radnego. Ze względu na znajomość nie wypada mi zdradzać jej prawdziwego imienia. Widocznie presja jest tak silna, że musi zajmować się propagandą w godzinach pracy wink.
                • projekt74 Re: karolina... 09.08.10, 13:27
                  Szanowni Państwo,

Jestem zdruzgotany poziomem dyskusji, jaki prowadzi Karolina, jak
                  również jej oponenci. Przeraża mnie zaciekłość z jaką jedna i druga
                  strona nawzajem się atakuje i sobie ubliża. Zaczynam się
                  zastanawiać, czy aby wypowiedzi osoby kryjącej się pod nickiem
                  Karolina, która rzekomo z takim entuzjazmem pisze o wielkich
                  dokonaniach burmistrz i rady, nie moją przynieść odwrotnego efektu,
                  czyli zniechęcić wyborców do tych ludzi. W takim przekonaniu
                  utwierdza mnie stwierdzenie niektórych osób, że Karolina to jedna z
                  radnych. Raz była nią Pani Bożena, za innym razem Pani Ania, a
                  ostatnio dominuje Pani Barbara. Dodatkowo Karolina nigdy nie
                  wypowiedziała się, czy jest w jakikolwiek sposób związana z Radą
                  Miejską. Być może to tylko teoria spiskowa, ale jednak w przypadku
                  wygrania wyborów przez jedną i drugą stronę pewien niesmak
                  pozostanie.
                  Swoją drogą zdziwiło mnie, że nie załapałem się do kręgu Państwa
                  podejrzeń, tym bardziej, że jestem chyba jedynym radnym, który
                  wypowiada się na różnych forach (w dodatku jestem założycielem forum
                  Nadmy), odbiera i nawet czasami odpisuje na maile i co najgorsze
                  jeździ na wakacje do Chorwacji. Już niedługo będę miał okazje znowu
                  odwiedzić ten urokliwy kraj z tym, że ja na wakacje nie zabieram
                  komputera (wolę towarzystwo żony, dzieci i przyjaciół), być może
                  dlatego nigdy nie próbowałem połączyć się z Internetem przez wifi na
                  stacji benzynowej (w tym czasie z reguły tankuję samochód).
                  Widzę, że kampania zaczyna nabierać rumieńców.
                  Już nie mogę doczekać się nadchodzących wyborów.

Pozdrawiam,
                  Marek Brodziak
                  Radny Miasta i Gminy Radzymin

www.radzymin.pl/index.php?id=255

P.S.
                  Większość danych na tej stronie już się zdezaktualizowało (nie tylko
                  wiek), ale mój wykładowca na Zaawansowanym Studium Umiejętności
                  Menadżerskich, które w tamtym roku udało mi się ukończyć z
                  wyróżnienie stwierdził, że zdjęcie idealnie nadaje się do
                  prowadzenia kampanii wyborczej, dlatego korzystając z okazji
                  pozwoliłem sobie zamieścić powyższy link smile
                  • delinka1 Re: karolina... 09.08.10, 14:17
                    Rozumiem, że karolina robi obecnym radnym "niedzwiedzią przysługę."
                    Chcąc nie chcąc broni właśnie obecnych radnych, z wyjątkiem jednego
                    Pana, którego nazwiska nie pamiętam, a który podobno - wg karoliny -
                    ma czelność wetować uchwały.

Czas przedwyborczy jest zawsze czasem rozliczeń, nie ma co się
                    obrażać na krytykę. Trzeba tylko umiec prowadzić merytoryczną
                    dyskusję. Osoby które nabardziej atakuje karolina - z tego co
                    poczytałam dzisiaj - próbowały podejmować rzeczowe rozmowy. Z tą
                    Panią się nie da. Może więc Pan jako przedstawiciel obecnej rady
                    zechciałby na forum odnieść się do przedstawianej przez mieszkańców
                    krytyki, udzielic odpowiedzi na pytania i wątpliwości?
                    • joginka7 Re: karolina... 09.08.10, 15:06
                      Do osoby o nicku Karolina99.9

Czy Pani się nazywa Marzena Teresa Małek Dąbrowska?
                      • faja2010 Re: karolina... 09.08.10, 19:02
                        joginka7 napisała:

> Do osoby o nicku Karolina99.9
                        > Czy Pani się nazywa Marzena Teresa Małek Dąbrowska?

Ooooooooo, czy chodzi o córkę radnego Dąbrowskiego, piewcy geniuszu
                        obecnych włodarzy, którą pan burmistrz zatrudnił w bibliotece? Jeśli
                        to ta sama, to nic dziwnego, że bronić będzie lokalnej WŁADZY do
                        krwi ostatniej... szkalować, opluć, znieważyć, byleby
                        lokalne "układziki" się nie pozmieniały, bo a nuż przyjdzie jakaś
                        nowa miotła i posprząta?
                        Jeśli "Karolina" jest córką obecnego radnego (któregokolwiek), to
                        chyba tylko należy otoczyć ją opieką.. Przygarnij kropka.. wink
                      • szifox Re: karolina... 09.08.10, 22:41
                        Z całą pewnością nie jest to Pani Marzena, z którą miałem przyjemność rozmawiać w ubiegłym tygodniu.

Najwyższy czas zakończyć zbyteczne zainteresowanie obiektem nazywającym się karolina99.9. Wiemy czym jest inspirowana jej działalność, wobec której żadne racjonalne argumenty nie odniosą pozytywnego efektu. Podejmowanie dialogu na poziomie proponowanym przez karoline99.9 nie ma najmniejszego sensu, sczególnie, że obrywa się osobom postronnym.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka