31.01.11, 23:35
Witam!
Wkrotce wprowadzam sie do Radzyminasmile,w zwiazku z tym mam pytanko,gdzie w miescie,lub okolicy mozna nabyc artykuly remontowe,chodzi o farby,drzwi,wykonczeniowke.Czy ktos moze ewentualnie polecic jakis fachowcow(prad,woada,gaz,elektryka).
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • karolkaka Re: Remont 01.02.11, 00:09
      Witaj!
      Sklep z farbami etc. (i miłą obsługą) znajdziesz przy Al. Jana Pawła II, chyba nr. 17. W każdym razie "przez ścianę" masz od razu sklep hydrauliczny (i armatura, hydrofory, umywalki, itp). Tam też można zapytać o polecenie współpracujących z nimi fachowców.
      Oczywiście w Radzyminie są też inne sklepy z artykułami których będziesz potrzebować (m.in sklep z farbami vis a vis poczty, lub na wylotówce w kierunku Kuligowa, hydrauliczny na ul. Weteranów) ale akurat w pierwszych, które wymieniłem, traktowany byłem najlepiej wink

Warto też poszukać w Słupnie, przy głównej trasie. Jadąc od Warszawy, po prawej stronie, masz kolejno: duży sklep z płytkami i armatura (obok sklepu ogrodniczego), następnie za skrzyżowaniem (światła, z lewej strony mijasz szkołę) skręcasz w lokalną drogą równoległą i cofasz się w kierunku W-wy (drzwi, panele i płytki), jadąc tą samą lokalną w kierunku Radzymina masz jeszcze jeden duży sklep z płytkami.
      Pozdrawiam!
      kk
      • yulia1984 Re: Remont 01.02.11, 18:39
        Polecam dwoch gorali...remontuja domy i mieszkania od A do Z. Posiadaja wlasne narzedzia. Podaje numer do Roberta 511 161 357
    • adrianm0308 Re: Remont 01.02.11, 21:41
      WiTAM !
      Największy sklep Budowlany w Radzyminie znajdziesz na ul.P.O.W. 74 droga wylotowa
      w kierunku Kuligowa . Znajdziesz tam większość towarów potrzebnych do remontu :farby ,
      glazura , drzwi ,panele podłogowe itd.
      • paputy Re: Remont 03.02.11, 00:32
        Bardzo dziekuje Wszystkim za odpowiedzismile
        A co do tych sklepow,mozecie jeszcze napisac jak to wyglada od strony cen?W porownaniu np.z marketami budowlanymi.Wiem,ze moglabym sie sama zorientowac,ale nieco mi sie spieszy,lokum na chwile obecna nie za bardzo nadaje sie do zasiedlenia,wiec plan projekt jest,by wpasc,wyremontowac co sie da...no i zamieszkac.Czas to pieniadzsmile
        Pozdrawiam cieplutko.
        • karolkaka Re: Remont 03.02.11, 10:19
          Odpowiem Ci na przykładzie farb - jeżeli już wiesz ile i jakich potrzebujesz do pomalowania całego domu/mieszkania, to opłaca się jechać do marketów budowlanych (np. Liroy Merlin).
          A jeżeli malujesz etapami albo zabrakło Ci farby na pół pokoju, to sobie daruj - paliwo też kosztuje, a jak piszesz "czas to pieniądz". Różnica na 5 litrowym opakowaniu Duluxu do ścian i sufitów to ok. 7 zł.
          I podobnie z wieloma innymi zakupami - jak kupujesz trochę kabla i 2 oprawki do "prowizorki" - jedź na ul. Batorego. Jak elektrykę do całego domu - szukaj trochę dalej, targuj się w dużych hurtowniach.
          O! Targuj się! Nie mówię tu o scenach z Monthy Pytona wink ale zapytać o rabat, np. przy zakupach paneli do całego domu, zawsze warto. Pamiętaj - ziarnko do ziarnka i będzie kokosza wink Czasem to będzie 10-15%, czasem gratisowy transport, ale zawsze parę zł
          • karolkaka Re: Remont 03.02.11, 11:15
            Sorry, "się mi wysłało" zanim skończyłem, więc całość jeszcze raz:

Odpowiem Ci na przykładzie farb - jeżeli już wiesz ile i jakich potrzebujesz do pomalowania całego domu/mieszkania, to opłaca się jechać do marketów budowlanych (np. Liroy Merlin).
            A jeżeli malujesz etapami albo zabrakło Ci farby na pół pokoju, to sobie daruj - paliwo też kosztuje, a jak piszesz "czas to pieniądz". Różnica na 5 litrowym opakowaniu Duluxu do ścian i sufitów to ok. 7 zł.

I podobnie z wieloma innymi zakupami - jak kupujesz trochę kabla i 2 oprawki do "prowizorki" - jedź na ul. Batorego. Jak elektrykę do całego domu - szukaj trochę dalej, targuj się w dużych hurtowniach ("BarGo" w Markach albo "Grodno" w Michałowie-Grabina)

O! Targuj się! Nie mówię tu o scenach z Monthy Pytona wink ale zapytać o rabat, np. przy zakupach paneli do całego domu, zawsze warto (całkiem sensownie do takich pytań podchodzą w Słupnie; panele, płytki i drzwi, zdaje się że to EkoDom).
            Pamiętaj - ziarnko do ziarnka i będzie kokosza wink Czasem to będzie 10-15%, czasem gratisowy transport, ale zawsze parę zł zostaje.

No i jeszcze jedno - nie unikniesz wielogodzinnych wycieczek "po sklepach" jeśli budujesz dom. Np. w "GeEsie" w Radzyminie możesz dostać przęsła do ogrodzenia, którego wzór Ci odpowiada. Cena może być parę groszy wyższa niż w markecie, ale na miejscu, więc odpadają koszty transportu. Itd., itp.
            Może się też okazać, że różnica w cenie wełny mineralnej albo płyt G-K w marketach oddalonych od siebie o 2 km jest naprawdę duża! No, ale akurat mieli promocję wink

Jeżeli planujesz budowę domu, to okna i drzwi wejściowe/garażowe polecam z Oknoplastu w Markach (jedna z nielicznych firm usługowo-handlowych, z którą zetknąłem się w czasie budowy domu i mogę z czystym sumieniem polecić)

Nie zapominaj o internecie. Np. za klamki do drzwi wewnętrznych (komplet) płaciłem 30 zł mniej niż w Castoramie. Grunt to sobie dany model zobaczyć gdzieś "w realu", zobaczyć jak leży w dłoni, a później decydować.

Powodzenia!
    • paula19850530 Re: Remont 03.02.11, 18:37
      Witam
      Polecam firmę Karst Poland robią szybko i solidnie są z okolic Radzymina.
      Ja byłam bardzo zadowalana z ich pracy w 100% polecam.
      Proszę odwiedzić ich stronę internetowa fachowyremont.pl
      Pozdrawiam
    • efka_85 Re: Remont 04.02.11, 16:19
      Mogę polecić ekipę remontową. Świetni fachowcy, mają duże doświadczenie i nawet zdjęcia z wykonanych remontów (zdjęcia naprawdę robią super wrażenie). Robią wszystko - elektrykę, hydraulikę, glazurę, terakotę, sufity podwieszane itp. Podaję telefon: 695 662 958.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka