Dodaj do ulubionych

Rozbój w biały dzień

10.03.11, 10:19
Sposób usunięcia P.Dyrektor Główki to rozbój w biały dzień ,jak w latach głębokiego komunizmu.
Bez podstaw, bez kompetencji ,z użyciem nieświadomej policji(chyba nieświadomej)-siłą.Pan Burmistrz tak się zmęczył tą akcją ,że od razu poszedł na urlop.Też modelowy bolszewicki wybieg-nie można go nawet zapytać na jakiej podstawie działa, kto mu dał te kompetencje.
Gdybym był z Radzymina zainicjowałbym referendum o odwołanie Burmistrza,bo to wstyd i hańba dla miasta "Cudu nad Wisłą" .
Obserwuj wątek
    • lokalnypatriotaradzymin Re: Rozbój w biały dzień 10.03.11, 10:44
      A może burmistrz nie wie. Działania czyni p V-ce Siarna.
      • sceptykradzyminski Re: Rozbój w biały dzień 10.03.11, 11:05
        Ja to tylko mam nadzieje, że tym razem nie skończy się na pisaniu na forum, ale pisanie zostanie poparte konkretnymi działaniami. Burmistrz i ferajna muszą w końcu zrozumieć, że nie są świętymi krowami! Uważam, że warto nagłośnić zarówno sprawę przychodni jak i Załubic. Może to nic nie wniesie do sprawy, ale burmistrz poczuje, że wali mu się grunt pod nogami.
      • karolkaka Re: Rozbój w biały dzień 10.03.11, 11:50
        lokalnypatriotaradzymin napisała:

> A może burmistrz nie wie. Działania czyni p V-ce Siarna.

????????????????????????
        smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ale Ci się udało! wink
        • przedemerytka Re: Rozbój w biały dzień 10.03.11, 13:08
          Może ktoś wie od kiedy Pan Burmistrz Piotrowski przebywa na urlopie?
          • lokalnypatriotaradzymin Re: Rozbój w biały dzień 10.03.11, 13:13
            A ja się zastanawiam, co łączy P. Kowalskiego z P.Siarną. Dzisiaj na miescie mówi się, że P.Kowalski jest w bardzo bliskich kontaktach z P.Siarną. To by wyjaśniło obecność p.Charyło przy wczorajszej interwencji.
            • lokalnypatriotaradzymin Re: Rozbój w biały dzień 10.03.11, 13:14
              Po nitce do kłębka. Na pewno się dowiemy.
              • jan-woz Re: Rozbój w biały dzień 10.03.11, 19:43
                Zawsze żałowałem,że nasi twórcy filmowi nie eksploatują pokładów scen z życia wziętych tylko nagrywają te żałosne melodramaty pościelowe dla gawiedzi.Aż zajarzyłem, że trzeba zwrócić im honor, bo w filmie "Chłopaki nie płaczą" pokazali podobne postawy(nawet nazwiska głównych bohaterów podobne). Nie wiem tylko komu zwrócić ten honor,bo nie pamiętam nazwisk autorów tego pastiszu na polską rzeczywistość.
                W Radzyminie, jak pokazują ostatnie przypadki, rzeczywistość doścignęła komedię,co prawda sprzed paru lat. Niemniej, to fakt(a może nawet ją prześcignęła).
                Konkluzja z tego taka, że na nieuprawianym polu rodzą się chwasty i w związku z tym .........w aktywności siła.To jedyne panaceum ,szczególnie wśród młodych, którzy uprawiają na razie własne ogródki otoczone wysokim płotem i uważają,że to ich nie dotyczy.
                • radzymirr Pani Dyrektor.. 10.03.11, 20:51
                  Pani Dyrektor zapewne nie jest do końca bez winy w tej całej sytuacji. Traktowała ZOZ Radzymin jako swoją "prywatę" i teraz ponosi tego skutki. Z tego co wiem to NIK wykryła tam dużo jakiś nieprawidłowości..i dlatego ta dymisja!!! Sprawa jest chyba rozwojowa bo podobno Prokurator już czuwa nad tym tematem? Chodź to informacja tylko zasłyszana..
                  A co do P.Pakuły to opozycja polityczna P.Burmistrza zrobiła z tego wielkie halo i dośpiewała śpiewkę iż to jest główny powód dymisji P.Dyrektor.. ..swoją drogą nie dziwię się Burmistrzowi iż chce mieć "swojego" człowieka w Zarządzie ZOZ po tak przykrych doświadczeniach z obecną P.Dyrektor..
                  Fakt użycie Policji to niezbyt trafiony pomysł ale z drugiej strony możemy zaobserwować jak mocno działa opinia publiczna i forum na "nasze" władzesmile
                  Czasem lepiej dowiedzieć się o sprawie z dwóch stron i wtedy wyciągać wnioski.. ..ale to tylko moje zdanie.
                  • jan-woz Re: Pani Dyrektor.. 10.03.11, 21:41
                    W porządku, tylko z jakiego powodu władza wchodzi do swojej jednostki oknem zamiast normalnie-drzwiami.
                    Dlaczego nie dokonano publicznej oceny stawianych zarzutów przez statutowe gremia nadzorczo-kontrolne i nie poproszono o odniesienie się do nich strony pomówionej.
                    Dlaczego nie przedstawiono tego wszystkiego Radzie Miejskiej, która jest właścicielem ZOZ-u,celem dokonania ostatecznej oceny i dopiero po ewentualnym potwierdzeniu się zarzutów- głosowania roztrzygającego.
                    Znów publicznie a nie w cieniu gabinetów.
                    Z prawem obrony oskarżonego a nie zaocznie(nawet zabójcy takie prawo mają).
                    Odpowiedz jest jedna.
                    W mojej ocenie władza najbardziej boi się śmieszności(z powodu rangi stawianych zarzutów),dlatego zdecydowała się zastosować środki esbeckie-rzućmy błotem ,zawsze się coś przylepi i będzie podstawa do odwołania(w opinii własnej).A "zwyciężców" nikt nie osądzi.
                    Ta postawa była roztrzygająca-fakty dokonane uprzedzające jedyny kompetentny organ w tej sprawie-Radę Miejską Radzymina.
                    Jednym słowem -chodzi o metodę a nie o działanie ,bo to niesie ze sobą ryzyko.A tak jest po sprawie , mysli władza i dlatego wlazła tam z butami i oknem!
                    • radzymirr Re: Pani Dyrektor.. 10.03.11, 21:55
                      Co racja to racja..styl dymisji jest fatalny!!!

Ja myślę ,że to dlatego iż te środowisko jest sobą nawzajem przesiąknięte a inaczej za bardzo się wszyscy tam znają. Przez kilka lat lub już kilkanaście lat razem funkcjonują, rządzą, startują w wyborach itd. przez co powstają pewne niekiedy ścierające się (jak chodź by teraz) grupy interesu mające na siebie różne haki lub haczyki. I to prowadzi do takich niestety MEGA absurdów które teraz obserwujemy.
                      • radzymirr Re: Pani Dyrektor.. 10.03.11, 22:00
                        Sprostowanie..
                        Ten styl jest fatalny po obu stronach barykady..bo sprowadzenie na sesję Rady Miejskiej całego personelu to też nie jest eleganckie ze strony P.Dyrektor.
                        Myślę ,że wcześniej wyjaśniłem dlaczego moim zdaniem tak jest.
                        • acha2805 Re: Pani Dyrektor.. 10.03.11, 22:13
                          ...powiedział co wiedział.
                          • radzymirr Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 08:56
                            Tak właśnie..powiedział bo wiedziałsmile
                        • lokalnypatriotaradzymin Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 08:59
                          Pani Główce należy pogratulować postawy. Odważyła się obnażyć oblicze naszej władzy lokalnej - s-beckiej.
                          • radzymirr Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 09:38
                            Oj super godna ta postawa.. Trzymanie się za wszelką cenę rękami i nogami "koryta"!!!
                            Szkoda ,że też tak późno P.Dyrektor zawładnęła "miłością" do swoich pracowników (większości tych "normalnych" a nie swojej grupy wzajemnej adoracji) i zabiera ich na walki z władzą bo z tego co wiem kilka lat nie podniosła im wynagrodzenia tylko kupowała i zmieniała co chwilę meble i sprzęt elektryczny (czy to przypadek ,ze taki sprzęt przydatny jest i był też w Jej SPA na Reymonta?? a może to my wszyscy byliśmy cichym sponsorem tego SPA??)
                            • jajestemsprite Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 10:10
                              Jednyn słowem ''CIENIASY'' -jak radzymiński HANS,-silnie broniący władzę.
                            • lokalnypatriotaradzymin Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 14:50
                              Wiesz, że u Pani Główki w SPA są fotele ginekologiczne? Zobacz sam. Będą jej potrzebne do odnowy cipek. Ha Ha ha. Ciemnota ludzka nie zna granic.
                        • karolkaka Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 09:44
                          radzymirr napisał:

> Sprostowanie..
                          > Ten styl jest fatalny po obu stronach barykady..bo sprowadzenie na sesję Rady M
                          > iejskiej całego personelu to też nie jest eleganckie ze strony P.Dyrektor.
                          > Myślę ,że wcześniej wyjaśniłem dlaczego moim zdaniem tak jest.

Wyjaśnij nam z łaski swojej:
                          Co "nieeleganckiego" jest w przyjściu na sesję? Każdy ma do tego prawo!
                          I skąd wiesz o "sprowadzeniu całego personelu"? Doprawdy "cały personel" tak poważa p.Główkę, że przyjdą jej bronić na sesję RM?
                          Jeśli tak, to chyba o czymś świadczy?
                          A "sprowadzenie" na spotkanie podsumowujące 4 lata poprzedniej kadencji burmistrza kilkunastu radnych i pracowników UMiGu to było eleganckie?

• radzymirr Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 10:03
                            Przyjście z własnej nieprzymuszonej woli jak najbardziej jest ok ale organizacja pospolitego ruszenia przez P.Dyrektor już moim zdaniem nie. A co do poważania P.Główki przez personel: ciężko odmówić jest jeszcze aktualnemu swojemu pracodawcy pomocy/poparcia bo pracownicy boją się późniejszych ewentualnych konsekwencji w pracy (są zależni!!!)..od to cała tajemnica poparcia (a raczej uczestnictwa w sesji RM). Zresztą zobaczymy jak Ją będą bronili na przyszłej sesji.. ..2/3 osoby może zabiorą głos a reszta nawet nic nie powie od siebie (strach przed konsekwencjami przyszłej władzy w ZOZ a także brak poparcia P.Główki - tak jak wspomniałem w innym wątku brak podwyżek od ponad 4 lat a mebli i elektroniki bezużytecznej bez liku!).
                            To samo tyczy się pracowników urzędu..ciężko odmówić poparcia swojemu szefowi i to w tym przypadku człowiekowi ,który ma największe szanse być szefem kolejne 4 lata.
                            • karolkaka Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 10:10
                              Masz tą przewagę, że wiesz coś o "organizacji pospolitego ruszenia". Ja o niczym takim nie słyszałem (co nie znaczy, że tak nie będzie).
                              Ale nie wierze że będzie to "cały personel", choćby dlatego, że jak napisałeś, część będzie obawiać się "nowych porządków".

Niemniej jednak cieszę się, że na sesję wybierają się mieszkańcy (m.in. sprawa "Rządzy" i ZOZ-u).
                              To nasze prawo!
                              -
                              • radzymirr Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 10:24
                                Ja także popieram i ciesze się iż mieszkańcy będą obecni podczas debaty na istotne tematy typu ZOZ czy "Rządzy". Inną sprawą jest jaki tego będzie skutek (w chwili obecnej!). Mi osobiście się wydaje iż "karty" będą rozdane dużo wcześniej niestety.
                                • karolkaka Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 15:49
                                  Pełna zgoda - dużo wcześniej!

Wg mnie wyglądało to tak:
                                  1. Do Rady Powiatu dostają się (w kolejności) p.Siarna i p.Główka
                                  2. Jeżeli p.Siarna (ponownie) zostanie v-ce burmistrzem, to nie może pełnić funkcji radnego, więc to miejsce automatycznie zajmuje kolejny z kandydatów, który uzyskał największą po nim liczbe głosów (czyli w tym wypadku p.Główka)
                                  3. Gdyby p.Siarna wcześniej zdecydował, że zostanie v-ce burmistrzem, to p. Główka zostałaby zaprzysiężona na radną i nie można by jej odwołać.
                                  Tzn. mogłaby to zrobić tylko Rada Powiatu, podejmując uchwałę!
                                  4. P. Siarna zwlekał tak długo jak się dało (aczkolwiek pozwalają na to przepisy) z ogłoszeniem swojej decyzji.
                                  5. Gdy to w końcu zrobił, p. Główka została radną powiatową, ale... nie została zaprzysiężona!
                                  Większość radnych składała przysięgę bezpośrednio po wyborach, "nowi" radni robią to na "najbliższej sesji Rady Powiatu". Sęk w tym, że tej sesji jeszcze nie było! (od decyzji p. Siarny). W związku z tym jeszcze nie jest "nietykalna" dla włodarzy Radzymina i można ją było odwołać. Po zaprzysiężeniu byłoby to nie możliwe.
                                  6. Chyba już zatem wiadomo, po co był ten pośpiech?
                                  7. Dziękuję, dobranoc!

WYBRALIŚCIE!
                                  (-śmy...)
                    • jan-woz Re: Pani Dyrektor.. 11.03.11, 19:07
                      Co tam nowego wymyślił miejscowy uzurpator, czy dalej z nonszalancją korzysta z przywłaszczonych praw, na pewno dalej rozdaje karty pod stołem , bo to jego specjalność.
                      Czy już wybrał swoją Dyrektorkę, czy też kobieta poszła po rozum do głowy i podziękowała za takie towarzystwo, a p. Siarna urządza łapanki na następców p. Główki.
                      Bo sam może być chyba tylko lokalnym vipem, gdzie się robi najczęściej ...dobrą minę do złej gry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka