Dodaj do ulubionych

Wspolnota Samorzadowa i inni

11.11.14, 15:31
Nie dawajcie glosow na innych, zwlaszcza PiS. Oddajcie swoje krzyżyki Wspólnocie! Potem bedziecie mieli pretensje do calego Swiata!
Obserwuj wątek
    • closh Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 16:37
      Bo jak nie będzie gradobicie, trzęsienie ziemi i ospa wietrzna ;)

To się nazywa agitacja poprzez klęski żywiołowe ;)
      :(
      Śmiać się czy płakać??
      • siskom Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 20:18
        I gender przyjedzie TIRem do Kobyłki i wysiądzie na Jasińskiego tuż za wiaduktem. Zapomniałeś też o wiatrakach które TIRy bedą wozić po kryjomu wiaduktem i stawiać na naszych działkach!!!
        "...tylko się nie pomyl i nas (...) sąsiadów nie doświadczaj" AMEN
    • tir-kobylka Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 20:12
      TAK, zgadzam się postawcie krzyżyk na Wspólnotę oni nie tylko obiecują że nie będzie przejazdu i obwodnicy oni już tego dokonali! Spełnili obietnice zanim zdążyli ją obiecać.
      Postawcie na nich krzyżyk żeby nie mieć pretensji do całego świata - zgadzam się z przedmówcą!
    • kotwbutach2014 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 20:59
      kowbylka!
      Widać desperację w twoim nawoływaniu. Roguski i jego świta s........lił tak poważną inwestycję WSKobyłka
      mu pomogła s..........lić , jedynym ratunkiem jest nowa nieskorumpowana niezależna władza .To dlatego krzyczysz żeby nie PiS! Tak? Boisz się ,że koryta nie będzie dla układów, układzików i interesów.
      • kowbylka Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 21:45
        I wlasnie ze sugerujesz korupcje WSKobylka nie wolno glosowac na PiS. Jedynymi oportunistami wladzy jest WSKobylka. PiS do niczego sie nie nadaje. Bedziecie mieli minusowe poparcie. A wiadukty i tunele stawiaj na swojej posesji!
        • kotwbutach2014 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 22:39
          hej laska!
          Oportuniści to ludzie bez zasad moralnych bez przekonań ideowych działających jedynie dla osiągnięcia doraźnych korzyści w życiu. WSkobyłka -stawiacie na szali własne dobro i interesy kosztem dobra publicznego . Brak przejazdów bezkolizyjnych to wasza wina i Roguskiego. Dla garstki ludzi!?Prywata .Prywata i jeszcze raz prywata. Róbcie sobie imprezy i co tam chcecie i tak ze środków publicznych a od samorządu wara.
          • kobylka02 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 22:48
            każdy kandydat na burmistrza będzie dobry, oby tylko nie p.Szulc skompromitowany aferą w Wołomińskim Huraganie
            • rejestracja-konta-gazeta Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 23:12
              kobylka02 napisał:
              każdy kandydat na burmistrza będzie dobry, oby tylko nie p.Szulc skompromitowan
              > y aferą w Wołomińskim Huraganie

A możesz coś więcej na ten temat napisać?
              • kotwbutach2014 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 23:23
                rejestracja-konta-gazeta napisała:

> kobylka02 napisał:
                > każdy kandydat na burmistrza będzie dobry, oby tylko nie p.Szulc skompromitowa
                > n
                > > y aferą w Wołomińskim Huraganie
                >
                > A możesz coś więcej na ten temat napisać?
                Międlone już było wiele razy. Zmień płytę bo nudno. Nawet zarejestrować nowego loginu nie potrafisz ha ha
                • rejestracja-konta-gazeta Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 23:40
                  kotwbutach2014 napisał(a):

> rejestracja-konta-gazeta napisała:
                  > kobylka02 napisał:
                  > > każdy kandydat na burmistrza będzie dobry, oby tylko nie p.Szulc skompro
                  > mitowa
                  > > n
                  > > > y aferą w Wołomińskim Huraganie
                  > >
                  > > A możesz coś więcej na ten temat napisać?
                  > Międlone już było wiele razy. Zmień płytę bo nudno. Nawet zarejestrować nowego
                  > loginu nie potrafisz ha ha

Jeśli chodzi o login to widzę, że kompletnie brak Ci poczucia humoru...

Jeśli chodzi o temat odnośnie, którego zadałam pytanie - nie było do Ciebie a jak Ci nudno to zajmij się czymś co Cię interesuje.

Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że jesteś fanem PISu i powiem Ci że to od razu widać - waszą cechą wspólną jest nienawiść do inaczej niż Wy myślących...

• kotwbutach2014 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 23:19
              kobylka02 napisał:

> każdy kandydat na burmistrza będzie dobry, oby tylko nie p.Szulc skompromitowan
              > y aferą w Wołomińskim Huraganie

Nie zła afera- blisko 3.000.000 mln dochodu dla gminy Wołomin gdzie inna placówka sportowa czy też kulturalna miała straty Ha Ha
              • kobylka02 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 23:39
                taak, za zasługi wyleciał z Huraganu''za blisko 3.000.000 mln dochodu dla gminy Wołomin '' wiesci.com.pl/2014/06/prawem
                • rejestracja-konta-gazeta Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 11.11.14, 23:43
                  kobylka02 napisał:
                  > taak, za zasługi wyleciał z Huraganu''za blisko 3.000.000 mln dochodu dla gminy Wołomin '' wiesci.com.pl/2014/06/prawem

dzięki :)
                  • kobylka02 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 12.11.14, 00:08
                    a to koledzy naszego kandydata z PIS na burmistrza,jedyni. prawdziwi ''Polacy '' katolicy i patrioci www.wprost.pl/ar/478685/Zawisza-o-politykach-PiS-Sky-bydlo-jasniepanstwo/#.VFu98B3ioxU.facebook
                    • anna-tur Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 12.11.14, 04:33
                      Żeby uciąć tym przepychankom wykorzystam dane o samorządach
                      Gmina Wołomin samorząd PiS
                      Zadłużenie na jednego mieszkańca w 2013 roku
                      119 zł / 38,5%
                      Gmina Ząbki samorząd PiS
                      905 zł / 22,5%
                      Dodam , że tunel wybudowali sami .
                      Gmina Kobyłka samorząd Roberta Roguskiego 8lat
                      1 695 zł 58,1%
                      Zadłużenie 58,1% obecnego samorządu Kobyłki w porównaniu z Wołominem czy też Ząbkami gdzie samorząd to PiS powinno pomóc dokonać wyboru .Powodzenia
                      • tir-kobylka Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 12.11.14, 13:39
                        Zbyt "suche" dane żeby wyciągać wnioski.
                        Brak info jak zostało przeliczone na mieszkańca (zameldowany?) zdaje się, że w Kobyłce mamy mnóstwo niezameldowanych.
                        Porównanie PIS Wołomin vs PIS Ząbki wypada nijak o ile Ząbki można pochwalić to Wołomin raczej na "-" a więc + i - daje bilans na 0.
                        Ząbki wpuściły markety, mają podatki, mają zupełnie inną strukturę dochodów - porównujemy więc konika z krówką (raczej kobyłkę z turem).
                        Machloje pana kandydata za które wyleciał to kolejny - dla ugrupowania. Ostatnio koledzy z czołówki partii też pokazali na co ich stać a więc przykład idzie z góry.
                        Dziękuję, zaczekam.
                      • tir-kobylka Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 12.11.14, 15:26
                        "w Obrzycku (ponad 4-tysięczna gmina w woj. Wielkopolskim) w 2002 roku radni zdecydowali o obniżeniu swoich diet do 1 zł. Powodem była trudna sytuacja miasta"

Też tak zrobicie? Przecież jest bardzo źle, będzie Was stać na to?
                      • 0.tiger Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 13.11.14, 15:48
                        anna-tur niech zgadnę jesteś blondynką? jak można porównywać Kobyłkę z Wołominem czy Żąbkami...Kogo PIS przyjmuję, niech zaczną robić jakieś testy na IQ, bo ich wpisy to jakieś żarty.
                        • rejestracja-konta-gazeta Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 13.11.14, 19:08
                          0.tiger napisał:

...Kogo PIS przyjmuję, niech zaczną robić jakieś testy na IQ, bo i
                          > ch wpisy to jakieś żarty.

Dokładnie, to samo przyszło mi do głowy kilka dni temu , m.in. po lekturze opisu sylwetki kandydata na burmistrza...

• kowbylka Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 13.11.14, 06:38
      Moje ostatnie sondaże wyborcze mówią, że PiS będzie zabierał głosy WSKobyłka. Ludzie nie dajcie się nabrać na ich gładkie słówka, na obiecanki.
      WSKobyłka i tak ich zniszczy! jak innych, bo trzeba na nich też mówić w internecie. Wszelkimi sposobami.
      • pipi0912 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 13.11.14, 06:47
        Przed moim oknem na słupie powiesili dwa plakaty wyborcze kandydata na radnego z ramienia PIS.
        Jako że jestem uczulony na piękno, a te plakaty psuły mi jesienny widok z okna - miałem je zerwać.
        Ale...
        Przyroda sama reguluje i pozbawia nas tego co złe...
        Przyszedł deszczyk - tektura, na której były przyczepione te plakaty - namokła i stała się cięzka.
        Przyszedł wietrzyk i plakaciki same spadłay ze słupa.
        JAK MIŁO BYŁO PATRZEĆ - JAK KANDYDAT Z PISu LECIAŁ W DÓŁ.
        Co prawda tylko jeden - ale nic tak nie cieszy jak pierwsza jaskółka.
        • kowbylka Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 13.11.14, 08:07
          Teraz należy zwalczać PiS, bo do niczego się nie nadają. Umieją tylko pleść głupoty i wyciągać jakieś durne dane, których nikt normalny nie rozumie. W Wołominie co zrobili z Huraganem?! I teraz kandydują do naszej Kobyłki? Gadają o korupcji, a sami jeżdżą do Hiszpanii za nasze. Kościół u nas też wcale nie popiera PiS.
          Wspólnota jest skuteczna. Wydają gazetę, w której pisze na obecną władzę. Mają biznesmenów, tancerzy i działaczy.To do nich przyjeżdżają flecistki. Nie mają ust pełnych frazesów.
          • kasandramajk_30 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 13.11.14, 20:52
            nie interesują mnie tancerze, czy kościół, ale stare partie w samorządach tym bardziej, nie wstydzę się tego, ze do sejmiku dam ten krzyżyk na MWS
            • rejestracja-konta-gazeta Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 13.11.14, 21:00
              kasandramajk_30 napisał(a):
              > nie interesują mnie tancerze, czy kościół, ale stare partie w samorządach tym b
              > ardziej, nie wstydzę się tego, ze do sejmiku dam ten krzyżyk na MWS

toć MWS to najstarsza klika właśnie
              • w_smok Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 14.11.14, 07:48
                Dla myślących - jakie są powody wyłączenia z planów PKP Lojewa, Topora i Lochowa? Nie ma tam słowa o protestach tylko niezgodności z PFU i niekorzystne badania geologiczne które według ekipy Roguskiego w sprawie przejazdów w Kobyłce są nieistotne. Kto kogo próbuje tu zmanipulować? Czytajcie ze zrozumieniem:
                www.kobylka.net/pismo.pdf
                - jaki jest konstruktywny komentarz zwolenników obecnej władzy?
    • pipi0912 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 14.11.14, 08:43
      Witam i zarazem żegnam na forum dotyczącym wyborów samorządowych.
      Tym wpisem kończę swoją aktywność w tym temacie i zaczynam ciszę wyborczą.
      Zapoznałem się niemal ze wszystkimi wpisami i wiem, że niektórych osób moje wpisy nie przekonają, tak jak mnie nie przekonają ich wpisy.
      Dlatego nie zwracam się do aktywnych ?forumowiczów? ? ale do ?czytaczy?, czyli tych co czytają co inni mają do przekazania.
      Chciałbym, abyście podczas wyborów podjęli rozsądną decyzję.
      Osobiście chciałbym mieć w Kobyłce władzę rozsądną i kompetentną.
      I dlatego oprócz zastrzeżeń, jakie niejednokrotnie podnosiłem na tym forum - jedna podstawowa rzecz nie przekonuje mnie w ofercie Wspólnoty Samorządowej.
      Jest to grupa ludzi, która NIE MA ŻADNEGO DOŚWIADCZENIA SAMORZĄDOWEGO.
      Tylko jedna z kandydatek , Pani Bogumiła Brzozowska ma doświadczenie w pracy samorządowej (była już kiedyś radną). Reszta osób to ?gołowąsy? ? ludzie bez najmniejszego doświadczenia samorządowego.
      Ludzie, którzy nawet nigdy nie kandydowali na radnych
      Dlaczego co 4 lata Wspólnota Samorządowa wystawia nową ekipę do wyborów samorządowych.
      Czy nigdy się nad tym nie zastanawialiście??
      Ja wiem, dlaczego, bo moja kuzynka 4 lata temu dała namówić się prominentnemu działaczowi Wspólnoty Samorządowej na kandydowanie do rady miasta z ramienia WS.
      Oczywiście nie została radną, ale za to straciła dużo czasu i pieniędzy.
      A prominentny działacz?
      Został radnym do Powiatu (w obecnych wyborach także startuje) i zaraz po wyborach przestał odbierać telefony od niedoszłej radnej Wspólnoty Samorządowej.
      Nie chcę by moim miastem kierowała grupa ludzi niemających o tym zielonego, ani innego kolorowego, pojęcia.
      Oczywiście ONI mówią ? potrzeba miastu nowych twarzy, nowej krwi.
      Zgoda ? ale nie dyletantów!!!!
      To nie są lata 90 XX wieku, kiedy po odsunięciu komunistów od władzy, nowe demokratyczne władze były wybierane spośród ludzi, którzy nie mieli doświadczenia w rządzeniu miastem, powiatem, województwem, krajem. Przez 25 lat urosła nam kadra wykwalifikowanych ludzi mogących zarządzać miastem, powiatem, itd.
      Nie chcę burmistrza, który nie ma żadnego doświadczenia samorządowego. Który nigdy nawet nie był radnym, a od razu marzy o fotelu Burmistrza. Który nawet w pracy zawodowej nie kierował małą grupa ludzi mu podległych, a chce zarządzać kilkudziesięcioma osobami zatrudnionymi w Urzędzie miasta i całym NASZYM MIASTEM.
      Proszę rozważcie ? czy warto ryzykować!!!
      No chyba, że Pan Hubert Gniadowicz będzie miał przy boku jedną ze swoich kandydatek na radnych (okręg wyborczy nr 4 Piotrówek) , która reklamuje się (UWAGA!!! dosłowny cytat) ? ?Wszelkie problemy staram się rozwiązywać jeszcze zanim się pojawią.?
      Z takimi zdolnościami można rządzić miastem będąc nawet kompletnym dyletantem.
    • pipi0912 Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 14.11.14, 12:11
      Wiem, że miałem już milczeć, ale muszę podzielić się z Wami jeszcze jedną refleksją.
      Czy zauważyliście, że wszystkie ugrupowania - Wspólnota Samorządowa, PIS i nne pojawiające się na forum anonimowo - atakują tylko Komitet Wyborczy Roberta Roguskiego, a nie atakują się nawzajem, tzn. np. WS nie występuje przeciw PISowi i odwrotnie.
      To ewenement w skali kraju!!!!
      Jaki z tego wniosek?
      Tylko jeden - Komitet Wyborczy Roberta Roguskiego jest na tyle silny, że zagraża wszystkim ugrupowaniom osobno i razem wziętych.
      • siskom Re: Wspolnota Samorzadowa i inni 14.11.14, 12:21
        Przeróbka pewnego utworu jak nic pasuje do sytuacji (oryginał tu: www.youtube.com/watch?v=Se4BKyzG-Xg)

Gapię się na informacje
        Coraz mniej z tego rozumiem
        Czuję się jak jakiś pacjent
        Jestem świrem, jestem ćpunem

Błąkam się po różnych forach
        Słowa nie chcą stać się ciałem
        Za daleko się posuwam
        Ochujałem, ochujałem

Nie ma zasad, nie ma mądrych
        Pije po to, by zapomnieć
        Każdy musi w życiu zbłądzić
        Nie chcesz już głosować na mnie