marta.zbych 02.06.11, 08:58 Pytanie do Pań - czy mogłybyście mi polecić jakiegoś dobrego, sprawdzonego ginekologa prywatnie, który zrobi od razu usg. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lasheros Re: Ginekolog 02.06.11, 09:44 Ja polecam dr Lipę w Wołominie, ul. Kościelna 38 (przychodnia Marvit). Przyjmuje w poniedziałki i czwartki od 16 do 20. Usg kosztuje chyba ok. 100zł. Naprawdę fajny lekarz z dużym doświadczeniem, polecam. Jakby co podaję tel do niego: 601230555 (można wtedy umówić się na dowolny dzień i porę). Odpowiedz Link
fantasticpaczek Re: Ginekolog 02.06.11, 19:41 Ja polecam dr Ewe Niedbałe, przyjmuję w Multi-Medica w Zielonce w środy 13-19. Bardzo dobry ginekolog i przesympatyczna osoba. Odpowiedz Link
marta.zbych Re: Ginekolog 08.06.11, 22:45 a co sądzicie o lekarzach ginekologach w przychodni? Odpowiedz Link
aghni666 Re: Ginekolog 09.06.11, 23:14 bez przesady, dr. Kosecka nie jest zła. Owszem dostać się do niej ciężko, bo trzeba sporo godz. wystać w kolejce żeby wyciągnąć kartę, do innych ginekologów w przychodni nie ma takich kolejek i takiego czekania , ale i ich nie polecam. Dr. Kosecka ma tylko jeden minus, niestety notorycznie się spóźnia, ale jako lekarz jest miła, zawsze coś doradzi, poradzi Odpowiedz Link
mawita74 Re: Ginekolog 12.06.11, 23:16 A ja mam na temat dr Koseckiej inne zdanie. Jedynym jej atutem jest to że jest w miarę miła, ale jako lekarz mi nie odpowiada. Byłam 2 razy z konkretnym problemem i niestety mi nie pomogła. Poza tym uważam że to lekkie przegięcie, żeby do lekarza, który przyjmuje od 12 (a przychodzi na 13) czekać w kolejce od 8-9 rano. O panach doktorach trudno niestety powiedzieć cokolwiek dobrego. U dr Puławskiego byłam 2 razy. Ja rozumiem, że pracuje pod presją czasu, ale uważam, że 5 minutowa wizyta, w czasie, której przeprowadza wywiad, badanie, wypisuje leki - to jednak lekka przesada. Dr Dłuski prowadził moją ciążę i nie dopatrzył się cukrzycy ciążowej i zignorował białko w moczu. Dzięki temu pod koniec ciąży wylądowałam na patologii. Osobna kwestia to usg i sławetny dr Gołąbek - totalna porażka. Nie dość, że jest niemiły i burczy pod nosem, to jeszcze za Boga nie odpowie na żadne pytanie. Odpowiedz Link
lucy263 Re: Ginekolog 12.06.11, 23:21 Idż do Gołąbka prywatnie to zobaczysz jaki jest miły -gada aż za dużo. Co do Dłuskiego t o robi wrażenie że jest tu z musu bo trzeba zarabiać. Nic nie mówi a jak mu sie zada pytanie to odpowie jednym wyrazem Odpowiedz Link
mawita74 Re: Ginekolog 19.06.11, 22:02 Gołąbek prywatnie może być super ale NIC nie zmusi mnie abym to sprawdziła. Byłam u niego kilkakrotnie na usg "państwowym" i nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia (a raczej jak najgorsze). Natomiast przez Dłuskiego wyszłam na kompletnie nieodpowiedzialną osobę (czyt. idiotkę do kwadratu). W 8 mcu ciąży wylądowałam na patologii z podejrzeniem zatrucia ciążowego. Lekarze w szpitalu nie mogli się nadziwić widząc wpisane w kartę ciąży wyniki badań pomiarów cukru. Ewidentnie wynikało z nich, że mam cukrzycę ciężarnych, ale mój lekarz prowadzący nie widział powodów aby skierować mnie do diabetologa. Tak samo nie przeszkadzało mu białko w moczu + wysokie ciśnienie+spuchnięte jak balon nogi (ewidentne, książkowe objawy zatrucia ciążowego). Twierdził, że to z upału.... PORAŻKA. Cud, że moja malutka urodziła się cała i zdrowa. Dlatego radzę OMIJAĆ naszą radzymińską Poradnię K szerokim łukiem. Odpowiedz Link
necia27 Re: Ginekolog 21.06.11, 22:09 Ja też nie polecę żadnego z gin z naszej przychodni i napewno nie Gołąbka.Ja tą ciąze prowadziłam u Zduna i zdecydowanie mogę go polecić,bardzo kompetentny i miły.Lipa też godny polecenia. Odpowiedz Link
ewesul Re: Ginekolog 22.06.11, 08:31 Ja już drugą ciążę prowadzę u Lipy . fakt miewa różny dowcip, ale kwestia przyzwyczajenia. Pracuje jak maszyna , ale dla każdego znajdzie czas. Jak ktoś ma problemy to tak naprawdę ciężko znaleźć kogoś kto pomoże od razu- trzeba szukać drogą własnych doświadczeń. 4 lata temu poszłam do naszej przychodni na zdjęcie szwów bo nie chciało mi się jechać do Wołomina. Pan doktor nie pamiętam kto chyba Dłuski przyjął mnie z papierosem w ustach w okopconym gabinecie. Jak zobaczył ze ciąże prowadził LIpa nawet nie ruszył się z krzesła. wygłosił monolog na jego temat oczywiście wszystko co najgorsze, pomimo iż razem pracują w jednym szpitalu. W finale wszystko zrobiła przy mnie pielęgniarka. Nigdy więcej tam mnie nie zobaczą! Podziwiam kobiety które tam chodzą, bo chodzą chyba tylko żeby w kolejce posiedzieć Odpowiedz Link
lucy263 Re: Ginekolog 22.06.11, 12:27 Na pewno nie chce im się w kolejce siedzieć tylko albo ich nie stać na prywatne wizyty, które są kosztowne (za wizytę + usg na Bródnie zapłaciłam 220 zł.) albo uważają że skoro potrąca im się takie duże składki to dlaczego mają jeszcze płacić za wizyty. A policz sobie moja droga jak któraś z pań musi chodzić dosyć często bo ma jakieś kłopoty. Odpowiedz Link
kambea Re: Ginekolog 22.06.11, 10:31 Tylko Zdun i Lipa. Nie ryzykowałabym nikogo innego. Odpowiedz Link
ewesul Re: Ginekolog 22.06.11, 14:16 Prywatna wizyta u Lipy kosztuje ok 100-130 Pln W Warszawie od 200 nawet 300 sama na takiej byłam,. Wiadomo że jesli jest wszystko OK to nie warto przepłacać. Lipa ma również dyżury w szpitalu w Wołominie z NFZ i robi USG 4d w szpitalu za darmo nawet swoim prywatnym pacjentkom Odpowiedz Link