Dodaj do ulubionych

Będą nagrania

14.03.07, 17:25
Po kilku miesiącach przekonywania wreszcie się udało!

Nagrania z sesji Rady Gminy będą nagrywane przez sprzęt UMiG a następnie będą
publikowane na stronie www.radzymin.pl

Brawo!
Obserwuj wątek
    • koko1235 Re: Będą nagrania 16.03.07, 09:02
      Podaj cos więcej na temat tych nagrań bo jak na razie nie ma nawet protokołu z
      poprzedniej sesji. Czy te nagrania miałyby być na stronie urzędu, czy może
      gdzieś indziej i czy będą to nagrania na gorąco czy po "obróbce".
      • koko1235 Re: Będą nagrania 27.03.07, 15:00
        Miały być nagrania z sesji minęło 2 tygodnie i nagrań jak nie było tak nie ma.
        Może była to kolejna obietnica bez pokrycia złożona przez pana burmistrza. Jak
        widać jest on mistrzem w składaniu obietnic bez pokrycia.
        • student6 Re: Będą nagrania 27.03.07, 16:02
          Nagrania na stronie umig zaczną pojawiać się od następnej sesji.

Jeżeli chodzi o nagranie z sesji budżetowej to zamieścimy je na naszej stronie
          jak tylko uda nam się naprawić serwer. Tymczasem mogę je wysłać na maila lub
          wypalić płytkę.

Pozdrawiam
    • koko1235 Re: Będą nagrania 30.03.07, 10:03
      Jak widzę działa juz strona Stowarzyszenia. Mam pytanie i jednocześnie prośbę.
      Czy możecie zamieścić nagrania z pierwszej i drugiej części sesji budżetowej.
      • szifox Re: Będą nagrania 30.03.07, 11:03
        niestety nie mamy I części sesji, nie nagrała się z powodu problemów
        technicznych, druga część zostanie zamieszczona dzisiaj. O udostępnienie I
        cześci zwrócimy się z prośbą do innej osoby, która nagrała tę część sesji
        budżetowej.
        • koko1235 Re: Będą nagrania 30.03.07, 13:45
          Serdeczne dzięki!
          • szifox Re: Będą nagrania 30.03.07, 15:21
            Nagranie z II części IV sesji posiedzenia RM z dnia 13 III 2007, jest już
            dostępne w internecie, na stronie SRF:

www.forum.radzymin.net/multimedia/nagrania_audio/13_iii_2007_iv_posiedzenie_sesji_rady_miejskiej_ii_czesc_sesji_budzetowej

Mariusz Szewczyk

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
            STOWARZYSZENIE RADZYMIŃSKIE FORUM
            Radzymin, ul. Weteranów 47
            e-mail: forum@radzymin.net
            internet: forum.radzymin.net
            -~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
            • szifox Re: Będą nagrania 31.03.07, 07:47
              po odsłuchaniu nagrania, mam kilka uwag:

1. w 98 minucie nagrania z-ca burmistrza - p. Siarna mówi "trwają przygotowania
              do ogłoszenia przetargu na urządzenie ulic Słowackiego i Reymonta" - moja
              pierwsza wątpliwość wynika z faktu, że o ile ul. Słowackiego, Nowa i
              Głowackiego widnieją w planie inwestycji MiG Radzymin na 2007 r., który jest
              załącznikiem (Nr. 7) do uchwały budżetowej (Nr 39/IV/2007), to o ul. Reymonta
              nie ma w planie ani słowa -
              bip.radzymin.pl/upload/ra_039_01_2007_uchwaly.xls
              2. wypadało by zapytać przewodniczącego rady - kiedy w BIPie w
              dziale "Dokumenty kontroli" zaczną pojawiać się dokumenty będące wynikiem
              działań komisji rewizyjnej, kórej plan pracy przedstawiła na sesji
              przewodnicząca tej komisji p. Elżbieta Darka ?

3. z przyjętej uchwały budżetowej wypadła pozycja inwestycyjna, która w jej
              projekcie nosiła nazwę "Budowa Gminnego Ogrodu Jordanowskiego (wraz z
              projektowaniem)" i na którą planowano zabezpieczyć w budżecie 200 tys. zł.

Ja rozumiem, radnych że mieli powody aby przesunąc te środki, tylko dlaczego w
              takim razie planuje się inwestycje z takim rozmachem ? ... chodziło o wrażenie
              przed wyborami ? ... na spotkaniu "Masz głos ..." w dniu 25 III 2007, z-ca
              burmistrza p. Siarna potwierdził moje przypuszczenia dotyczące zagospodarowania
              parku a wynikające z faktu, że obiekt podlega ochronie konserwatora.

Na temat placu zabaw zresztą chyba już wszystko zostało powiedziane na tym
              forum, więc żeby się nie rozpisywać zbyt dużo to zacytuję pewnego
              mieszkańca ...

"No tak, jeżeli w dalszym ciągu sprawę placu zabaw wszyscy będą łączyć
              nierozerwalnie z Parkiem Czartoryskiej to dzieci mi dorosną, a placu nie
              zobaczą...sad"
              • szifox Re: Będą nagrania 16.05.07, 12:56
                pojawiły się już na grania w Biuletynie informacji Publicznej UMiG Radzymin

bip.radzymin.pl/index.php?id=342

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka