Dodaj do ulubionych

Cleopatra Hotel-Assuan ***

16.02.04, 15:25
Hotel znajduje się przy najwazniejszej ulicy w Assuanie (szari'as Suq) czyli
przy słynnym bazarze assuańskim. Pokoje są duże i czyste, posiadają stare,
wielkie i cięzkie meble.Oczywiście są klimatyzowane, w łazience znajduje się
wanna i obowiązkowo na wyposażeniu lodówka.Jedzenie nie jest wyszukane, nie
było zbyt duzego wyboru szczególnie w dziedzinie słynnych egipskich wyrobów
cukierniczych. Winda jak w większości hoteli w których mieszkałam sprawia
przykre niespodzianki, miałam przyjemność oglądać na dachu jej mechanizm, coś
strasznego. Dużą zaletą jest basen na dachu, chociaż niewielki. Przy basenie
znajduje się barek w którym można zamówić coś do picia. Z dachu rozciąga się
wspanialy widok na Nil, klasztor Świętego Szymona i Mauzoleum Agi Chana.
Jak wszędzie w Egipcie przerost obslugi hotelowej.
To był najgorszy hotel w jakim mieszkałam podczas całego pobytu w Egipcie ale
osobom mającym niewygórowane wymagania mogę śmiało polecić.
Obserwuj wątek
    • egipt-hotele Cleopatra - sierpień 2004 - tragedia! 09.08.04, 10:27
      Najgorszy hotel jaki widziałam! "Spędziliśmy" tam dwie noce w czasie objazdu z
      TRIADĄ. Klimatyzacja pracująca głośno jak traktor, wiejąca lodem wprost na
      głowy śpiących, bez możliwości regulacji siły ani kierunku! Zastawialiśmy ją
      szafką postawioną pionowo i przyduszaliśmy poduszką kierując powiew na sufit. Z
      głośną pracą już niestety nic się zrobic nie dało!
      Lodówka o temperaturze "pokojowej". Jedzenie znośne. Najbliższe widoki z okna -
      lepiej nie opisywać! Z hotelu nie wychodziliśmy - ze strachu!
      Jakoś przeżyliśmy, następny hotel był w Luxorze (Tutotel) trochę lepszy.
    • mirandadl Re: Cleopatra Hotel-Assuan *** 17.08.04, 12:42
      Hotel troche dziwnywink zaleta jest to ze stoi po srodku suku! czyli bazaru.
      Oczywiscie niektorzy moga to poczytywac za minus - bo oznacza to zgielk 24/24
      ale dla zainteresowanych naprawde krajem i ludzmi to ciekawostka moc
      wschluchiwac sie w zycie miasta. Pokoje niestety lekko klaustrofobiczne - ma
      sie wrazenie ze mieszka sie w szufladzie - do tego malutkie okna ale z
      okiennicami smile ja mialam widok na dachy domkow z cegly mulowej i stragan z
      arbuzami - w sumie dosc ciekawe. Jedzenie takie sobie - czasc autokaru po
      warzywnej lasagne dopadla zemsta farona. Co do lazienki to jedna z najgorszych -
      pod wzgledem utrzymania - pomila ja tylko Minja. Minusem niewatpliwie jest
      klimatyzacja o sile i glosnosci traktorawink lodowki nie udalo nam sie w pokoju
      znalezc!
      • malko29 Re: Cleopatra Hotel-Assuan *** 29.08.04, 16:04
        Hotel hm...nieciekawy, bazar pod spodem pelen egipskiego kolorytu i smrodu.
        Widok z dachu hotelu - jakby spadla bomba na assuan 2 dni wczesniej albo
        przeszlo conajmniej srednie trzesienie ziemi. Niemniej jednak basen na dachu ok.
        Lazienki lepiej nie wspominac, mam nawet fotke z niej wink. Radze brac prysznic w
        klapkach bo nie wiadomo co w tej wannie wczesniej lazilo. Lufcik w lazience
        wychodzi na szyb wentylacyjny wiec raczej zapachow sie w ten sposob nie szło
        pozbyc. Widok z okna, akurat na basen hotelowy smile, wiec bez ulicznego
        zgielku..tylko nawolywania do modlów z meczetu. Cały Assuan w ogole wyglada
        egzotycznie bo my zdecydowalismy sie wyjsc z hotelu, chodzilismy co prawda
        tylko po wode i po snikersy wink ale spacer promenada nad nilem i rejs feluką to
        niezapomniane wrażenia.
    • syberyjska Re: Cleopatra Hotel-Assuan *** 05.08.05, 17:39
      Byłam na ofercie 7+7 z Triada i trafilismy tam na jedną noc, nie było źle.
      Troszkę irytowało mnie to, że ciagle jedźzili ze mną windą boye hotelowi
      licząc na napiwek ale pokoje bez zastrzeżeń. Dobrze działająca klimatyzacja i
      miły basen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka