Dodaj do ulubionych

Hilton Long Beach

• adudi porownanie z Ali Baba? 27.07.06, 11:58
      czy ktos kto byl w tym hotelu byl tez w Alibabie i moze te 2 hotele
      porownac? ktory jest lepszy, podac jakies wady i zalety obu... ktory wybrac.
      Interesuje mnie sam hotel, pokoje, jedzenie, plaza, atrakcje. Nie interesuje
      mnie to co jest dalej... nie wybieram sie na wycieczki, jade z malym
      dzieckiem....
      • maarzenka Re: porownanie z Ali Baba? 09.01.07, 23:55
        Czytałam na jakimś forum, że Alibaba jest dobra, jeżeli jedziesz się bzykać smile))
        • karina_99 Re: Hilton Long Beach info 28.03.07, 17:19
          Ma może jeszcze ktoś tę mapkę? Stare linki sa już nieaktualne ;/
          Mam pytanie jescze do plaży czy to rzeczywiście taka "ubita ziemia" jak
          wspomniano wyżej?
    • dddan Re: Hilton Long Beach 15.04.07, 10:04
      ktos leci tam 20 kwietnia? mapka pokoi nie jest dostepnasad
    • agulenka Re: Hilton Long Beach 01.06.07, 16:08
      Hotel zdecydowanie godny polecenia - o ile sie pamieta, ze to jest Egipt i nie
      oczekuje sie standardu europejskiego. Mimo to uwazam, ze hotel nalezy do
      jednych z lepszych w Hurghadzie. Jest ogromy i posiada wszelkie atrakcje jakie
      ci przyjda do glowy. Jezeli przyjmie sie do wiadomosci, ze Rosjanie to tez
      ludzie i po prostu sie ignoruje ich obecnosc to pobyt moze byc bardzo
      przyjemny. Jak dla nas jedzenie bylo bardzo urozmaicone i smaczne. Wieczory
      tematyczne w Lotus Restaurant zawsze oferowaly nam cos smacznego, poza tym
      mozna bylo isc do wloskiej restauracji albo posilic sie smaczna gyros pita przy
      basenie albo zjesc pycha pizze w Oasis Bar (niestety nie all inclusive, ale
      moim zdaniem w przystepnej cenie), polecam tez francuskie nalesniki w barze
      Aqua Langue. Barow od koloru do wyboru, kazdy znajdzie taki, ktory mu bedzie
      odpowiadal - osoby nie lubiace pic z plastikowych kubkow w barze basenowym lub
      na plazy - niech pija przez rurke albo wybiora sie do innych barow zamiast
      narzekac. Jeszce raz polecam Aqua Langue - malo ludzi, mila atmosfera, zawsze
      przyjemnie chlodno i zakaz palenia, co jest mile w porownaniu do zadymionego
      baru w hotelowym lobby. Na terenie hotelu szkola nurkowania z polskimi
      instruktorami - Maga i Slawkiem. Mozna skorzystac z darmowego wprowadzenia do
      nurkowania - polecam, a potem wybrac sie ponurkowac z hotelowego mola, co
      kosztuje 30$ Przy molo piekna rafa, dostepna tez z brzegu, ale trzeba kawalek
      do niej podejsc. Prosze sie nie obawiac meduz - sa martwe i niegrozne, nie jest
      mile nadepniecie na nie, czy plywanie obok, ale NA PEWNO nie parza. Polecamy
      silownie hotelowa, w Health Clubie mozna pograc w ping ponga jak znudzi sie
      plazowanie, sa stoly bilardowe w hotelu, wieczorem animacje, moim zdaniem
      calkiem wesole, komu sie nie podobaja nie musi przeciez w nich uczestniczyc,
      zawsze mozna udac sie do swojego pokoju i poogladac VIVE po polsku. Nam udalo
      sie dostac pokoj w domku przy plazy i nic nie musielismy doplacac, po prostu
      poprosilismy. Niestety to tylko polskie wycieczki maja takiego pecha, ze musza
      doplacac do zakwaterowania w budynku glowym, nie dotyczy to przyjezdnyc z
      zadnego innego kraju. Uwazam, ze najlepiej mieszkac domku - polecam numery od
      700 do 800 - sa blisko plazy, najfajniejsze sa pokoje na parterze. Na forum o
      egipcie na www.gazeta.pl jest gdzies dostepna mapa hotelu - warto ja zdobyc
      przed wyjazdem, a jesli sie komus nie uda to jest dostepna w hotelu zaraz przy
      glowym wejsciu - u czlowieka za biurkiem Consierge - warto zdobyc zanim sie
      udacie do recepcji po pokoje. Pokoje owszem szalu nie robia, ale czy jedziemy
      tam podziwiac pokoje, czy spedzac czas na plazy? Ja bylam zadowolona z duzego
      lozka i czystej lazienki - luksusy mam w domu, a jak ich koniecznie potrzeba do
      szczescia na wakacjach to polecam hotele w Europie. Pamietajcie, ze to jest
      Egipt. Obsluga mila i nie nachalna. Hotelowy bus kursujacy do Hurghady tylko 3
      euro od soby, co uwazam jest normalna cena i wole to niz targowanie sie z
      podejrzanym taksowkarzem - polecam jednak jechac do El Dahar, a nie do Sakkali -
      pierwszy przystanek. Warto spedzic wakacje w tym hotelu - maja duzo udogodnien
      dla dzieciaczkow, jest tez specjalny kacik z jedzieniem dla nich, klub gdzie
      malucha mozna zostawic, zeby sie pobawil. Nie zrazajcie sie negatywnymi
      opiniami osob, ktore chcialy za nie duze pieniazki zakosztowac luksusu i
      zapomnialy, ze jada do kraju arabsksiego. Pozdrawiam
      • karolinach3 Re: Hilton Long Beach 08.06.07, 11:29
        Wszystko powyższe to prawda. Pokoje ok. Plaża długa i też raczej ok. Z mola
        prosto na rafę, normalne zejście długo piaszczyste i płytko (fajne dla dzieci).
        Jedzenia dużo i bardzo ok, all też nienajgorszy - nie obejmuje Oasis i Sheesha
        baru przy włoskiej restauracji. Animacje śmiszne i ok, bilard za free (koło
        amfiteatru i Sheesha baru). Obsługa super grzeczna. Baseny w porządku. Tylko
        jak dla mnie ZA DUŻY i MAŁO PRZYTULNY. To kompleks, z którego faktycznie nie
        trzeba wychodzić - wszystko jest na miejscu, ale jak dla mnie zupełnie bez
        klimatu. W sumie jak stworzyć klimat przy 900 pokojach? Taka fabryka wakacyjna.
        My mieliśmy pokój w budynku rodzinnym - do plaży daleko, ale to żaden dramat.
        Hotel polecam, zwłaszcza w obniżonych (last minutowych) cenach, jednak ja się
        więcej nie wybiorę - wolę hotele mniejsze i w Daharze. A z porad praktycznych -
        w przyhotelowej aptece nie mają ANTINALU (?!), jest za to lekarzsmile
    • mineralna.woda Re: Hilton Long Beach 22.07.07, 12:17
      Hotel na prawdę świetny !!! POLECAM !!! Jak jeszcze będziemy się wybierać do
      Hurghady to tylko do tego hotelu !!! Byliśmy w 2 pary. Przed wyjazdem po
      przeczytaniu niektórych opinii na forum byliśmy lekko zdezorientowani czy
      dobrze wybraliśmy i na szczęście baaardzo miło się rozczarowaliśmy. Chcieliśmy
      wynegocjiować w recepcj pokój od 700-800 o których tak pisano ze są najlepsze.
      Na początku zakwaterowano nas w pokojach 990 i 1004 , gdyż w tamtych nie było
      już miejsc i mieliśmy się przenosić na następny dzień. Jednak zrezygnowaliśmy z
      przenoszenia gdyż pokoje okazały się bardzo fajne i wcale nie daleko. A wręcz
      powiem, że lokalizacja bardziej korzystna. Rzeczywiście potwierdzam , że
      łazienki czas swojej świetności miały jakiś czas temu wink ale nie przeszkadzało
      nam to. Były codziennie sprzątane solidnie, świeże ręczniki codziennie,
      kosmetyki. Są suszarki w łazienkach. Pokoje odpowiedniej wielkości, ładnie
      urządzone i czyste. Pan sprzątający zostawiał nam różne kompozycje z kwiatków
      na łóżku. W pokojach codziennie do lodówki są wkładane 2 darmowe wody
      mineralne. Cały hotel jest bardzo ładny. Przyjemne lobby z przepysznymi
      drinkami jest bardzo oblegane gdyż w przyjemnej chłodnej atmosferze można wypić
      drinki, piwo, wino i co tam się tylko chce w szkle big_grin Poza hotelem napoje w
      plastikach. Zupełnie nam to nie przeszkadzało !!! Opcja ALL w tym hotelu jest
      bardzo obfita ;D Można jeść i pić od rana do nocy. Zbawieniem w upał jest zimne
      piwko big_grin Są dwie darmowe hotelowe restauracje Lotus i Al Dente. Lotus jest na
      dole i codziennie jest tam inna kuchnia: środziemnomorska, french big_grin , chińska,
      owoce morza ... Jestem już czwarty raz w kraju arabskim i zawsze w drugim tyg
      narzekaliśmy ze znowu to samo do jedzenia, a tu ogromna różnorodność. W Al
      Dente jest przyjemniej , jedzenie też pyszne kuchnia włoska. Obsługa bardzo
      miła, nie jest natrętna big_grin Nie ma zadnych problemow z kolejkami do jedzenia jak
      słyszeliśmy w innych hotelach. Logistyka w tym hotelu na prawde na medal big_grin
      Kelnerzy prowadzają do stolików wiec jak się je nie ma tłumów biegających
      między stolikami i toczącymi boje o miejsca. Ogólne wrazenie super !!!
      Animacje w hotelu są świetne big_grin Ekipa ludzi bardzo wesołych z pomysłem big_grin
      Pozdrowiania dla Nasera i Paula big_grin Nie da się nudzić całe dnie jakies aerobiki,
      strongmeni, nauki tanca, gimnastyki... Wieczorem w amfiteatrze swietne
      przedstawienia, po nich dyskoteka. Na terenie 2 szisze bary płatne (szisza 9
      funtów). Przy basenach muzyka za żywo co kto lubi. Rozrywek do wyboru . W samej
      hurghadzie bylismy 2 razy (2 funty od osoby w busiku) jezdziliśmy blizej
      (trzeba powiedziec że pod golden five i za 1 funta od osoby się jedzie).
      Najładniej jest na deptaku w nowszej części hurghady sakkala i tam można się
      przejechac.
      Basenów jest kilka, nie zdazylismy przez 2 tyg byc na wszystkich big_grin Ludzie
      zajmuja lezaki przy basenach ale nie bylo to problemem, przy rzeczkach zawsze
      sa miejsca. Nie ma tłoku na basenach, jakoś sie to wszystko rozkłada po
      wszystkich basenach. Za to na plaży nie ma problemu z lezakami . Zawsze są
      wolne. Plaża bardzo ładna długa i co wazne ma rafę. Trzeba isc na pomost po
      prawej jak sie stoi na plazy i schodzi sie z niego i pływa wsród rybek big_grin
      W hotelu pierwszy raz mi się to zdarza nie zauważyłam naszych denerwujących
      sąsaidów ze wschodu. Duzo Polaków, Anglików i Czechów oraz Słowaków.
      Doba hotelowa konczy sie o 12 ale nie zdejmuja opasek all, wiec my
      przesiedzielismy w lobby przy drinkach itp normalnie zjedlismy lunch w
      restauracji. Zostalibyśmy tam z checia dłuzej ;D POLECAM
      • shadow-95 Re: Hilton Long Beach 26.07.07, 16:31
        Egipt oczami 12-latka

No więc byliśmy w Hiltonie w okresie 28.06-12.07. Było świetnie. Ale do rzeczy: Na lotnisku w Warszawie = HORROR! Odprawa jakieś 2 godziny jak nie więcej, potem wszystkich przywozili jednym autobusem. Przez to samolot spóźnił się o jakąś godzinę. Lot minął przyjemnie, całkiem dobre jedzonko, kurczak, wołowina. Linie lotnicze KoralBlue. Darmowe picie itp. Wszystko było ok, dopóki nie zaczęliśmy lądować. Bardzo dziwnie ten pilot schodził, i na ból uszu nie można było wytrzymać. Byłem całkiem głuchy. Przeszło dopiero jak się wyspałem. W Hurghadzie na lotnisku wszystko sprawnie, poszliśmy pierwsi do autokaru, czekaliśmy na ludzi ok. godziny. Dojechaliśmy do hotelu, mieliśmy rezydenta Mageda El-Sayeda z Selectours. Na początku mieliśmy pokój 1234 ale tata od razu zamienił bo było za daleko wszędzie. Próbował na 800 i coś ale wyszło coś około 900. Był fajny pokój, ale jeden. Było ok, ale jednak zamieniliśmy jeszcze raz na 1003. Zostaliśmy tam już, dwa pokoje, duża łazienka. Najgorsze co tam było to te drzwi z boku pokoju tzn. wchodzę do mojego pokoju, a tak takie drzwi obok amerykanki. Jak ja tam leżałem, to w nocy jak wiało to tak szumiało przez te drzwi że ledwo zasypiałem. I jeszcze te gorąco w pokoju, ponieważ mimo klimy była ta duża szpara między tymi drzwiami i jeszcze słońce przez okna. Ustawiałem sobie na 15, rodzice na 21 a oni i tak mieli chłodniej. Był miły sprzątający Waleed, Walid czy jakoś tak się to pisze. Układał nam za 10 funtów, a czasem i za 5 kwiatki na łóżkach. Raz nie posprzątał jak nas nie było i wszedł posprzątać, kazał nam zamknąć oczy i ułożył łabędzia z ręcznika, położył na niego okulary i wsadził mu w dziób papierosa big_grin. Dwa razy byliśmy na głównych basenach (ja z tatą trzy), dwa nad morzem, a dziesięć na takim koło nas. Bardzo fajnie, bar, a na głównych basenach bardzo dobra shaorma lub hot dogi. Koło nas mieli czasem ciastka big_grin Polecam Aqua Longue, bo tam też można usiąść, no i nie można palić więc nie jest zadymione. Jest też tam bilard. W pokoju graliśmy sobie w różne gry np.w karty, państwa-miasta itp. Mieliśmy dwa piękne tarasy z super widokiem, jeden z leżakami, drugi z krzesłami. To był mój 3 raz w Egipcie, byliśmy raz w Sharmie rok temu, i raz w Hiltonie 2 lata temu. 10 dnia poszliśmy na basen do nurkowania na taki test, nie wiedzieliśmy o której jest to godzinie, ale trafiliśmy wink Ponurkowaliśmy, podobało nam się. Jednak ja się bałem do morza, a rodzice mnie nie namawiali. Po przemyśleniu sytuacji, chciałem pływać w morzu, więc 2 dni później nurkowaliśmy w morzu. Było super, naszym przewodnikiem był Zizu. Na dziesięciu metrach jest takie ciśnienie że mój tata miał podwodny aparat (aparat, nie pokrowiec) z przyciskami na zewnątrz, to aż je wgniotło. Nie uderzyłem w żadną rafę więc było ok. A nad morzem plaża PIĘKNA. Zawsze są leżaki bo ludzie wolą baseny, no i jest dużo wody, jakieś 500 m przed rafami jak nie więcej, chociaż z boku jest mała rafka. Amatorzy snurkowania chodzili na molo, bo tam były super rafy. W HRG lepiej niż w SSH, bo w SSH od razu zaczynały się rafy. Co do jedzenia lepiej się nie wypowiadać. Były wieczory tematyczne, jedynie francuski i światowa wycieczka były OK. W Al Dente i w Lotusie nie było za dobrego jedzenia, chociaż jedliśmy. Trzeba pamiętać że to Egipt, nie Polska. Bardzo spiekłem sobie plecy i nogi. Hotel GORĄCO POLECAM!
    • mariushbb Re: Hilton Long Beach 16.06.08, 12:12
      Witam,
      Wlasnie wrocilismy z HLB, był to nasz pierwszy wyjazd do Egiptu, nie mam innego porownania, wiec nie wiem czy to co dostalismy bylo warte czy nie. Bylismy z SunFun.
      Ogolenie wrazenia pozytywne, hotel i organizacje pobytu oceniam na 4+

Ponizej kilka uwag i opinii

zabralem mapke hotelu, tutaj jest skan w dobrej rozdzielczosci:
      images30.fotosik.pl/231/f0781330f98c7135.jpg
      Pokoje.
      W Polsce wykupilismy opcje Standard - 200zl drozsza od Garden, pani w biurze nie umiala za bardzo wyjasnic czym się roznia, tutaj na forum tez nie udalo mi się znalezc odpowiedzi. Na miescu wszystko stalo się jasne.
      Otoz wyglada to tak:
      Garden to pokoje w bungalowach (na mapce żółty i pomaranczowy kolor) oraz budynku rodzinnym(Family) ale z oknem na pustynie, pokoje male i ciasne!
      Standard to pokoje w bungalowach(na mapce żółty i pomaranczowy kolor) oraz bud. rodzinnym ale z widokiem na morze, pokoje sa duze, przestronne, lazienka ogromna, w kazdym pokoju szafa, sejf, klima.

W NIEKTÓRYCH biurach(wiem to od innych ludzi) mowia, ze STD to pokoje w Budynku Glownym(MAIN - kolo basenow) co jest nie prawda!
      Te pokoje oraz bungalowy (na mapce czerwony kolor) sa dodatkowo platne 10Euro/dobe/pokoj.
      Natomiast Bungalowy najblizej plazy (brazowe) sa platne 20Euro/dobe/pokoj
      Takie info dostalismy na recepcji
      Moja rada, jeśli ktos lubi mieć wszedzie blisko i wygodnie, niech kupi sobie w PL opcje Garden(najtańsza) a na miejscu dokupi Main Building(140Euro/2tyg) wtedy wychodzi na na to samo co Standard w PL.
      Jedyny problem to ew brak wolnych miejsc w MB, ale to chyba tylko w sezonie glownym. Obsluga na widok Euro robi sie bardzo mila.
      Jedna z par, ktora z nami przyleciala, wlasnie tak zrobila z doplata.

My mielismy pokoj 1164, budynek zaraz z brzegu w najwyzszym rzedzie. Przecudne widoki, jedyna wada, to schody, codziennie pare rundek, ale za to moje łydki wygladaja jak po silowni.

Kolejna uwaga, dawanie 10$ w paszporcie nie ma najmniejszego sensu, pokoj dostaniecie taki jaki macie dostac, trzeba brac co daja, zobaczyc, ocenic(ew porownac z innymi ktorzy maja obok) i wtedy żądać zamiany.

ALL Inclusive
      To jest niezla jazda z tym AI, napoje za free ale tylko z automatow i kartonikow, alkohol tylko lokalny...niby klasyka, ale... w barach wystawione sa na 1szy rzad butelki ze znanymi markami, barmani robia finezyjne drinki z palmami, rozyczkami itp... klopot w tym, ze to wszystko extra platne, zamawiajac drinka najlepiej uzyc slowa "LOCAL vodka", "LOCAL gin", itd... gdyz moze sie okazac ze pan za chwile przyniesie rachunek, ale b. sprytnie wypisany. Prosza tylko o nr pokoju i podpis...
      Tutaj jest kolejna UWAGA, nic nie podpisujcie, mimo ze beda Was zapewniac ze "NoProblem, just sign", lepiej zalatwic sprawe na miescu gotowka, jak traficie na cwanego kelnera to zrobi imprezke za 500$ na Wasz koszt...ale dowiecie sie o tym przy wymeldowaniu. Przy nas laska robila awanture bo dopisali jej do rachunku drinkow za 100$.
      Generalnie z tym AI jest czasami smiesznie, bo trzeba sie pilnowac, przy czym po tygodniu kelnerzy juz rozpoznaja "swojakow" i jest duzo lepiej.
      • tutunia2 Re: Hilton Long Beach 26.09.08, 18:21
        Ja wróciłam z tego hotelu parę dni temu i jestem naprawdę mile zaskoczona
        wyglądem hotelu, obsługą. Hotel czysty codziennie sprzątają pokoje, są czyste
        ręczniki i woda mineralna w lodówce. All to naprawdę all. Jedzenia ilości jakie
        się chce i naprawdę smaczne różne przekąski na basenach i plaży( hot dogi,
        shorma, frytki) Napoje ciepłe i zimne. Alkohole tamtejsze ale dało się pićsmile
        Choć opcja all jest od 10:30 do 24 więc czasem coś się jeszce w nocy kupowało na
        rachunek to nie słyszałam o tym by kogoś oszukali. A obsługa jest naprawdę
        bardzo miła. Ja daję temu hotelowi wielką "5".
        • madai Re: Hilton Long Beach 22.11.08, 10:03
          Jak to od 10.30 ? Ja obudzilam sie o 5 rano i poszlam cos zjesc i
          zawsze bylo jedzenie, o ktorejkolwiek godzinie!

hotel rewelacyjny, bardzo mi sie w nim podobalo. Ladne pokoje,
          piekna plaza, rafa, pyszne jedzenie, od wyboru do koloru. Polecam
          kazdemu, kto chce spedzic relaksujacy czas z rodzina w ladnym hotelu.
          • jackolini Re: Hilton Long Beach 26.05.09, 13:42
            Witam wszystkich.
            Mam pytanie czy ktoś wie co to za opcja Villa room ? Mają taką opcję
            w biurze. Jest dopłata za b.główny, za family no i za te villa room.
            Proszę o info czy ktoś spotkał się już z takim opisem.
            Proszę też o zamieszczenie mapki hotelu, te stare są niedostępne.
            pozdrawiam
            • an-im Re: Hilton Long Beach 02.06.09, 21:00
              Byłam W Hiltonie rok temu w sierpniu, w sumie nie było źle. Duzo
              jedzenia, napojów, ogolnie było dobrze ale nie tak jak w Aqua fun w
              tym roku w maju. w hiltonie animacje byly tylko dla ruskich,
              poniewaz byla przewaga ich. oraz wszedzie bylo daleko, do morza do
              stołowki jedynie mielismy farta ze pokoje dostalismy zaraz przy
              basenie, ale nie wszysyc mieli to szczescie, ogolnie bylismy prawie
              na koncu calego terenu. Ogólnie polecam ale dla tych co tylko leza
              nad basenem i nigdzie sie nie ruszaja.
              • byledowakacji Re: Hilton Long Beach 03.06.09, 14:23
                Ja mam pytanie: mam być zakwaterowana w tzw. budynku rodzinnym, bo
                do budynku głównego i bungalowów jest dopłata
                Jakoś nie moge się doszukać informacji co to ten budynek rodzinny
                Możesz przybliżyć?
                • an-im Re: Hilton Long Beach 03.06.09, 21:50
                  Nie jestem pewna ale może budynek rodzinny to jest albo przy samym
                  budynku głównym albo w nim samym... nie ma do konca 100% pewnosci
                  • kata47 Re: Hilton Long Beach 04.06.09, 12:12
                    byłam w listopadzie '08 i było superowo ,przywieźliśmy Małą fasolkę
                    stamtąd,która się wkrótce urodzi smile)
                    z tego co pamiętam to jest budynek rodzinny jest koło basenów i
                    jest lepszy niż główny bo tam jest wszystko!!!
                    stołówki ,recepcja ,główne baseny i jest jak w ulu
                    trohe wyżej nad podgrzewanym basenem jest budynek rodzinny. Myśmy
                    włożyli 10 euro zeby dostać dobry bungalow i naprawdę nie był
                    zły...Nie można natomiast oczekiwać ,że jest to Hilton
                    europejski,,,,jednak obsługa sie stara,sprząta,jest miła ,bardzo
                    dobrze wspominam ten wyjazd i na pewno tam wrocimy ponurkowac
                    jakbyś miał jakies pytania to służe pomocą wink
                    • ayania Re: Hilton Long Beach 04.06.09, 15:53
                      Wybieram się w lipcu do tego hotelu i czytałam, na którymś forum, że
                      w hotelu można za darmo korzystać jedną godzinę dziennie z różnych
                      atrakcji - czy faktycznie tak jest i z czego można korzystać? Czy
                      trzeba się wcześniej zapisaywać?
                      Również widziałam gdieś informację, że codzinnie są wymieniane
                      ręczniki w pokojach oraz idąc na plażę/basen wydawane są ręczniki
                      kąpielowe na podstawie jekiegoś bonu(?). Będę wdzieczna za objaśnie
                      jak wygląda kwestia ręczników i czy jest konieczność obciążania nimi
                      bagażu.
                      Gdzie są ładniejsze pokoje - w budynku rodzinnym czy bungalowach?
                      Z góry dziękuję za odpowiedź smile
                      • byledowakacji Re: Hilton Long Beach 05.06.09, 11:55
                        Absolutnie nie ma potrzeby zabierania ze sobą ręczników. W pokojach
                        jest ich kilka na osobę i jeśli rzucisz go na podłoge, zostanie
                        wymieniony na czysty. Reczniki powieszone uwazają za czyste (w
                        łazienkach jest informacja na ten temat).
                        Na plaży czy przy basenach dostaje sie reczniki, a
                        kartę "recznikową" kazdy otrzymuje w momencie meldowania się.
                        Wygląda to tak ze rano dajesz katrę - dostajesz ręcznik, a oddając
                        ręcznik zwracają Ci katrę.

Nie byłam jeszcze w tym hotelu (jade w lipcu) ale byłam już kilka
                        razy w egipcie i wszedzie wygląda to identycznie.

Nie wiem o co pytasz w związku z atrakcjami, możesz uściślić?
                        Jesli masz opcję AI wszystko co ona obejmuję masz za free, a za
                        dodatkowe rzeczy typu masaż czy jakieś inne zabiegi płacisz osobno.
                        Po hotelu, plaży chodzą codzień "zachęcacze" z którym umówisz sie na
                        zabieg i na miejscu za to płącisz.
                        • ayania Re: Hilton Long Beach 05.06.09, 13:58
                          Miałam na myśli mini golf, tenis, saune, fitness czy też siłownie.
                          Czytałam, że można z nich korzystać godzinę dziennie za darmo i w
                          związku z tym interesuje mnie na jakiej zasadzie to się odbywa - czy
                          są wcześniejsze zapisy, czsy np. udostępniają pole do minigolfa czy
                          też korty, a za wypożyczenie sprzętu trzeba osobno zapłacić? W
                          opisie hotelu nie są te informacje sprecyzowane.
                          • kata47 Re: Hilton Long Beach 05.06.09, 18:28
                            Ayania ,jeśli chodzi o ręczniki to jest rzeczywiście tak jak pisze
                            byledowakacji smile jeśli chodzi o te darmowe dodatki to z tego co
                            pamietam ,to siłownia, fitness .mini golf,pingpong to tak a free
                            jest klub i można tam isc sobie ale na pewno za saune ,tenis (chyba
                            za rakiete)ale wydaje mi sie ze za kort tez ,trzeba zapłacic .Sauna
                            jest droga, jest tez gabinet masażu, jakies zabiegi kleopatry,ale
                            ceny wieksze niz w WWie w dobrym salonie,smile ja byłam 2 tyg i tez sie
                            napaliłam,ze bede tam chodzic,ale potem ..jest tyle atrakcji ,ze
                            tylko tam zajrzałam ,codziennie jest aerobik, aquaaerobik ,pilates i
                            te wszystki inne -ness przy basenach , bardzo fajnie prowadzony i
                            wesoło jest ,organizuje sie tez grę w kosza ,siatke,,,obsluga chodzi
                            i mowi o ktorej
                            • byledowakacji Re: Hilton Long Beach 08.06.09, 10:32
                              A ja mam pytanie o TV. CZy jest jakiś polski program?
                              Ostatnio w Egipcie mieliśmy Polsat2...
                              • kata47 Re: Hilton Long Beach 10.06.09, 14:37
                                jest tv polonia
            • personal.mail MAPKA Hilton Long Beach 08.07.09, 08:35
              Czy może ktoś wrzucić mapke hotelu? Linki umieszczopne powyżej już
              nie są dostępnesad Pozdrawiam
    • byledowakacji Re: Hilton Long Beach 16.06.09, 08:42
      Skoro już tak pytam o rózne głupstwa to jeszcze jedno:

Czy odbywa sie coś takiego jak Mini Disco? Jade z dzieckiem i dla
      niego to ważny element arabskich wojażywink

Jeśli tak to czy odbywa sie w budynku, czy na zewnątrz?

Dzięki za wytrwałość w udzielaniu mi informacjismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka