Dodaj do ulubionych

Sea Club Aquapark *****Sharm

15.11.12, 14:16
Sea Club Aquapark
Nabq Bay, Sharm El Sheikh,czy ktoś może wie coś na temat tego hotelu?
Obserwuj wątek
    • tomaszbanas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 28.11.12, 12:10
      Witam, ja lecę, ale dopiero 06.08.2013roku z TUI
      • rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 06.01.13, 13:57
        My lecimy 5 osobową rodziną 16.07.2013 też z Tui.Też bym bardzo prosił o opinie osób które tam był.
        • brenda123 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 06.01.13, 20:49
          forum.wakacje.pl/read.php?37,1429876,1461806
          • rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 07.01.13, 19:43
            A ja znalazłem coś takiego:
            http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&u=http://www.tophotels.ru/main/hotel/al90338/&prev=/search%3Fq%3D

http://www.tripadvisor.com/LocationPhotos-g297555-d3596009-w12-Sea_Club_Aqua_Park-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic-g303855-i11040-k4729291-Sea_Club_Aqua_Park_opening_in_Nabq-Nabq_Bay_Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html&prev=/search%3Fq%3Dsea%2Bclub%2Baqua%2Bpark%2Bopinie%26start%3D20%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26tbo%3Dd%26biw%3D1280%26bih%3D675&sa=X&ei=4HfpUMXPFIXxsgap24CQCA&ved=0CE0Q7gEwADgU

https://www.youtube.com/watch?v=MbyCZugNgEI

• rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 07.01.13, 20:31
              I coś takiego
              pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d3596009-Reviews-Sea_Club_Aqua_Park-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html
              • brenda123 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 08.01.13, 09:50
                No tak coś się zaczyna pojawiać,może do wakacji będzie więcej dobrych opinii .mają trochę czasu by przygotować hotel do sezonu.
                • rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 08.01.13, 18:54
                  Z tego co wyczytałem na jakimś forum to hotel ma być całkowicie skończony w pierwszej połowie maja. Zostały im prace malarskie i upiększanie krajobrazu wink
                  • ivo984 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 13.01.13, 15:40
                    My lecimy do Sea Club Aquapark 9 lipca 2 dorosłych ,12 latek i 15 latka na 2 tygodnie z Katowic.Będzie dobrze wszystko zdążą skończyć ale również śledzę opinie.Pozdrawiam
                    • rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 13.01.13, 17:55
                      A z jakiego biura lecicie?
                      • 100mek Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 13.01.13, 20:35
                        >>>Sea club aquapark<<< - tak to wygląda wg googlemaps smile

... ale docelowo ma być tak
                        https://www.seagroupresorts.com/images/pages/771.jpg

Mam nadzieję, że w czerwcu będzie ok
                        • ivo984 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 14.01.13, 05:52
                          z sun fun
                          • 100mek Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 15.01.13, 23:49
                            Z tego co się orientuję to w grudniu wykańczana była 3 restauracja oraz wykonywane były prace wykończeniowe. Trawniki zrobione, posadzone młode palmy, więc w tym sezonie w tym hotelu (poza trawnikami) zielono nie będzie. Podobno na czerwiec ma być "wszystko" zrobione ale ... Właśnie z powodu tego "ale" zrezygnowaliśmy z rezerwacji na 25.06.2012 na rzecz primasol titanic w Hurgadzie.
                            Sea club aquapark jeśli zdążą wykończyć do wakacji to oferta może być jedną z atrakcyjniejszych w tym sezonie w Sharm. W tym rejonie jest fajna rafa (zaliczyliśmy tam 2 hotele 200 i 600m od sea), która porównywalna jest z rafą z organizowanych wycieczek. Plusem lub minusem mogą być nisko latające samoloty, gdyż hotel umiejscowiony jest jakieś 2km na wprost od pasa startowego. 2 razy na dzień latał tam taki okrutny bydlak (samolot) z ruskimi, który potrafił poruszyć kubkami na stole smile . Reszta to takie jakimi my latamy, czyli nieszkodliwe, na które fajnie popatrzeć na takiej wysokości.
                            Na tą chwilę największym plusem tego hotelu są: rewelacyjne pokoje, czyste baseny, aquapark (średniej wielkości) oraz b.sympatyczna obsługa.
                            Zdecydowaliśmy się na zmianę hotelu ze względu na rozmowę z osobą, która była w jednym i drugim hotelu (stały bywalec wypoczynku w Egipcie) i stwierdził, że w przyszłym roku jedzie do Primasol Titanic, jego zdaniem ciekawsza opcja od sea club aquapark (brał po uwagę wypoczynek z dziećmi). Trochę za dużo "?" przy hotelu sea jak na ten sezon, ale jak ktoś lubi zaryzykować to może być to strzał w dziesiątkę.
                            Na marginesie powiem, że wiedza operatorów na temat tego hotelu jest poniżej tragicznego poziomu. Na wysokości jak zwykle stanęła osoba, u której zawsze wykupujemy wczasy. Parę telefonów i dotarła do osoby osobiście goszczącej w tym hotelu.
                            • rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 16.01.13, 12:38
                              A my z żoną postanowiliśmy zaryzykować. Czytając opinie i oglądając zdjęcia osób które tam były z dnia na dzień jest coraz lepiej. Na jednym z forów z rankingiem o hotelach Sec Club Aquapark **** pnie się coraz wyżej. Palmy są, trawnik jest, krzaczki i drzewka posadzone, parę kwiatków i będzie dobrze. Przy ich klimacie tylko podlewać. Po za tym do naszego wyjazdu zostało jeszcze 6 miesięcy, więc wydaje mi się, że będzie to strzał w dziesiątkę. Tym bardziej że za dwa tygodnie dla 5 osobowej rodziny zapłaciliśmy 12200 za pokój rodzinny. Przeglądaliśmy wiele ofert i żaden z hoteli z Aquaparkiem nie przebije tej oferty.
                              Co do wiedzy operatorów to faktycznie zero wiedzy na temat hotelu. Na polskich stronach internetowych też nic konkretnego o hotelu nie ma. Większość zdjęć hotelu z wizualizacji. Dużo informacji można uzyskać na forach rosyjskich.
                              • 100mek Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 16.01.13, 16:53
                                rajmundas napisał:

> Tym bardziej że za dwa
                                > tygodnie dla 5 osobowej rodziny zapłaciliśmy 12200 za pokój rodzinny. Przegląda
                                > liśmy wiele ofert i żaden z hoteli z Aquaparkiem nie przebije tej oferty.

No to faktycznie fajna cena. Przy naszej 5-cio os. rodzinie Sea już tak ciekawie nie wychodzi (najstarsze dziecko 16 lat i liczone jak dorosłe), ale udało się załatwić Primasol Titanic za 11400 za 5 osób.
                                Do lipca pewnie większość rzeczy tam porobią. U nas pojawiła się tańsza, dobrze oceniana i co ważne bezstresowa smile opcja więc zmieniliśmy plany. Czy dobrze zrobiliśmy - okaże się.
                                W każdym razie życzę udanych wakacji.

W sea club aqupark 5-cio osobowy pokój wygląda tak:
                                https://www.fotoszok.pl/upload/4310b0cd.jpg

• rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 16.01.13, 17:29
                                  Dzięki. My załapaliśmy się na wszystkie zniżki najstarsze 13 lat.. Po powrocie opiszę szczegółowo ten hotel .Pozdrawiam i również życzę miłych wakacji.
                    • beata.1606 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 07.07.13, 12:50
                      witam,my lecimy do tego hotelu 10 lipca z 15 letnim synem z Poznania.Również mamy nadzieje, że wszystko będzie ok,choć teraz bardziej obawiamy się sytuacji panującej w Egipcie i jej wpływ na wczasowiczów.Pozdrawiam.
              • rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 20.01.13, 11:12
                https://www.youtube.com/watch?v=UZe6e1Sg4VQ
            • rajmundas Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 06.02.13, 11:10
              Jeszcze 159 dni smile
              https://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/307632_10152368395455537_757599204_n.jpg
              Dużo aktualnych zdjęć można znaleźć na facebooku.
        • n_gosia80 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 19.01.13, 19:27
          My lecimy też od 16-30 lipca z Tui, z Poznania. Lecimy w 3 rodziny. z dzieciakami ( 11, 8, 5 i 2l.) To nasz drugi pobyt w Egipcie. Mam nadzieję, że nie będzie gorzej niż w Titanic Beach Aquapark w zeszłym roku. Jak wrócimy dodam swoją opinię na temat Hotelu.
          • 100mek Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 21.01.13, 00:15
            "... Jak wrócimy dodam swoją opinię na temat Hotelu."

Jak będzie rewelacyjnie to zablokuj mi dostęp do opinii, bo jak w primasol titanic będzie przeciętnie to się załamię, że zmieniłem opcję smile
    • 45s11 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 15.01.13, 14:56
      Byłem w hotelu Sea Club Resort i powiem ,że na plaży jest jeszcze dużo miejsca dla
      plażowiczów z tego nowego hotelu.
      • poziomka111111 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 20.02.13, 17:46
        Tak się składa , że my tez w 5 osób lecimy z Warszawy na 14 dni od 16 lipca z trójka dzieci. Jesteśmy ciekawi czy skończą -miło by było aby wszystko działało -też zaryzykowaliśmy bo mało jest hoteli dla rodzin z 3 dzieci. A to coś nowego. smile
    • alicja3140 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 28.03.13, 09:07
      Wybieram się do tego hotelu 25.06 2+2, pojawia się coraz więcej dobrych opini mam nadzieję że będzie wszystko ok. Hotel jest już wykończony, wszystko oddane do użytku, cena hotelu bardzo dobra bo za dwa tygodnie 2+2 (9 i 12) 9590zł. W tamtym roku byliśmy w Aqua blu było super, dwa lata temu w Jungle to była bajkasmile Mam przeczucie, że to dobry wybór. Dużo informacji jest na stronach rosyjskich, bardzo dobrych opini z pobytu w marcu.
      • coffi74 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 01.05.13, 17:24
        My też wybieramy się 26.06 (2+1) dziewczynka 9 lat smile Mamy pozytywne nastawienie i dobre przeczucia.
    • rajmundas Re: Bdb wybór 04.04.13, 15:55
      atravel napisał(a):

> Świetny hotel dla rodzin z dziećmi. Super zjeżdżalnie i całe zaplecze, jedzenie
      > ok. Polecam smile
      >
      > www.tanieodpoczywanie.pl
      Można więcej informacji, co z amfiteatrem, czy wszystkie restauracje już czynne, siłownia, boisko, kort tenisowy itd...
      Byłbym i nie tylko ja bardzo wdzięczny za odpowiedż.
      • annik-2 Re: Bdb wybór 18.05.13, 11:07
        Witam!
        My też lecimy z Poznania 16 lipca z dwójką dzieci. Mam nadzieję, że będzie fajnie.
        Z tego, co widzę to samolot będzie pełen dziecismile
    • 04katka79 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 10.06.13, 22:39
      własnie wróciłam z tego hotelu i wszystkich którzy żyja niepewnością i obawami chcę zapewnić że wszystko jest w 100% skończone i na pewno będa mieli udane wakacje bo taki przynajmniej my mieliśmy - a oto kilka szczegółówsmile
      chotel kameralny,wszystko w zasięgu wzroku,nowo otwarty - wszystkie sprzęty,leżaki baseny zjeżdzalnie w świetnym stanie - zwłaszcza dla dzieci,dla wszytskich którzy martwili się o stan hotelu zapewniam - WSZYTSKO DZIAŁA,ŻADNYCH PRAC BUDOWLANYCH-kończą jedynie takie rzeczy jak np.wielkie szachy *zjeżdzalnie i dla dzieci i dla dorosłych SUPER !!!!EXTRA ZABAWA DLA WSZYTSKICH *jedzenie-da się przeżyć człowiek głodny nie chodził,śniadania bardzo obfite,na kolację zawsze coś człowiek dla siebie znalazł ale bez rewelacji,dobre ciasta,owoców pod dostatkiem przy kolacji-jak się przyszło wcześnie do restauracji można było załapać się na extra deser.W restauracjach momentami robił się korek zwłaszcza przy kolacji ale kwestia 5 min i doporowadzali do stolików- obsługa bardzo sprawna,miła i uśmiechnięta,dzwiny problem jedynie z kubkami do herbaty na śniadaniu-zawsze brakowało i były kolejki... *leżaków na basenie pod dostatkiem,ręczników też, *przy basenie dobre przekąski typu frytki,świeże hamburgery *Animacji przeciętne- aquaerobic,piła wodna,wieczorki tematyczne w amfiteatrze, dla dzieci wieczorne tańce-uwaga komary tną więc radzę czymś się spryskać zwłaszcza dzieci * bar przy restauracji czynny 24 h,drinki-kilka rodzajów podawane w szkle, przy plaży w plastikch *pokoje ładne,te w wersji ekonimicznej małe-ale przecież tylko są do spaniasmileklima bez zarzutów,szkoda że bez pilota... *zieleni dużo,zadbana ale jeszcze nie tak okazała jak w innych hotelach *do plaży przy hotely SEA CLUB busik,przy pomoście rafa można snurkować,na płyciznach wokół nóg pływają rynki kolorowe,można korzystać z bary przy plaży *wokół hotelu pustynia,nie ma nic obok tylko hotel Tirana-jeśli ktoŚ cche centrum za 1 dolara może jechać do SOHO,albo OLD MARKET, atrkacje w stylu dyskoteki,sklpey z pamiątkami i nachalnymi sprzedawecami-typwe dla tych krajów *hotelu przewaga Rosjan,anglicy,brak niemców,dość dużo miejscowych jak na hotele w których bywałam OGÓLNIE POLECAM DLA RODZIN Z DZIEĆMI ODPOCZYNEKsmile
      • natioli Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 16.07.13, 22:02
        Witam. Zastanawiamy się nad tym hotelem . Jedziemy z dziećmi 5 i 13 lat. W związku z tym mam pytanie , czy wieczorem po kolacji w hotelu organizowana jest jakaś rozrywka ? Wiem , że jest dyskoteka dla dzieci, a czy później też coś się dzieje?
        • alicja3140 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 17.07.13, 19:23
          Wróciłam z tego hotelu 9.07 nie polecam. Animacje kiepskie i tylko w jęz. rosyjskim.
          Jedzenie tragiczne, był to mój czwarty pobyt w hotelu i najgorszy. A byłam w hotelach Jungle Aqua Park, Aqua Blu w Sharm, Iberotel Aquamarine. Po godzinie 16 dzieci już nie maja co jeść frytki przy basenach od 12.30 do 16 ale pieką tylko do 15.30. Objad od 12.30 do 14.30.
          Bezsensu zawsze w hotelach w których byłam o każdej godzinie w jakims barze było można coś zjeść. Baseny nie czyszczone, pływał papier toaletowy. Położonie hotelu kiepskie odludzie.
          Nie polecam lepiej szukajcie coś innego!
          • ivo984 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 24.07.13, 11:51
            Dzisiaj wróciłam z tego hotelu.Cały kompleks zadbany ,czysty.Pokoje bardzo ładne,duże(mieliśmy pokój rodzinny),czyste.Fajny aquapark tylko pontonów w ostatnich dniach brakowało.Niektórzy kupili sobie pontony w hotelowym sklepie.Personel bardzo sympatyczny.Hotel rzeczywiście na odludziu ale można dojechać taxi albo niebieskimi busikami do Soho albo Naama.Codziennie wieczorem w amfiteatrze coś się działo .We wtorki przyjeżdżał magik i pokazywał dzieciom różne sztuczki.Jedzenie to najsłabszy atut tego hotelu.Bardzo stęskniliśmy się za polskim jedzeniem,ale tak samo było po pobycie w Junglu w Hurghadzie,to nie są po prostu nasze smaki.Na plażę jeżdzi busik ,fajna rafa ,śliczne rybki.Wyjazd uważam za udany.
          • n_gosia80 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 01.08.13, 15:58
            Właśnie wróciłam z tego hotelu i mam ważenie , że mówimy o innym hotelu. Animacje były po angielsku i rosyjsku, a baseny super czyste.
    • n_gosia80 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 01.08.13, 15:54
      Właśnie wróciłam z Sea Club Aquapark. Pobyt 16-30.07.2013. W sumie byliśmy tam ekipą 18 osób. Hotel bardzo fajny. Położony 5 minut od lotniska, w zasadzie z balkonu miałam widok na pas startowy. Codziennie kilkanaście razy nad basenem w niewielkiej odległości przelatują samoloty, ale nam to nie przeszkadzało.
      Aquapark super. Sporo atrakcji zarówno dla maluchów jak i dla dorosłych, woda w basenach czysta często filtrowana i dopuszczana nowa, dlatego niezbyt ciepła ale przyjemnie do niej wejść. my mieliśmy pokój rodzinny był spory ale znajomi mieli dwuosobowy z dostawką i był ten pokój mały, nawet ciasno. Generalnie w hotelu czysto, obsługa miła, uśmiechnięta, zawsze pomocna. Opasek all inclisive nie zabierają przy check out. z wszystkiego korzystaliśmy do samego wylotu o 18.30 mieliśmy transfer.
      Jedzenie dobre, pyszne desery, sporo urozmaiceń podczas kolacji i obiadów śniadania monotonne.
      Animacji niestety nie było w języku polskim, ale dzieciakom się podobało.
      Generalni wszystko ok, bez jakiegoś wow. Hotel niby nowy , ale robiony z tanich materiałów, wiele niedoróbek, ale nie przeszkadzało nam to specjalinie.
    • kartonik30 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 14.10.13, 16:10
      Witam, mam prośbę do osób które były w sea Club Aquaparki i miały pokój rodzinny. Wiem że są to dwa pomieszczenia-pokoje, ale na zdjęciach wygląda to na jeden pokój sypialnię a drugi "salonik" z sofą i fotelami. Jedziemy 2+2 i tu pytanie gdzie śpią dzieci, gdzie są dostawki, czy śpią na rozkładanej sofie, czy do części sypialnej dokładają dwa łóżka w formie dostawki, czy wynoszą sofę i wstawią tam łóżko do spania?
      Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiamwink
      • kowajak11 Re: Sea Club Aquapark *****Sharm 03.03.15, 21:33
        Cóz trochę późno , ale może ktoś inny skorzysta - są dwie sypialnie + przedpokój? salonik? z sofa , fotelami i stolikiem kawowym, hotel, obsługa, wyżywienie, bary (w tym jeden 24 H) ,organizacja naprawdę na wysokim poziomie - ilość atrakcji ( baseny, aqua park, darmowy dostęp do morza itd.) Niestety słyszałem że w tym sezonie (2015) ceny znacząco poszły w górę. Hotel zajął ,bodajże , czwarte miejsce w rankingu hoteli w Egipcie w 2014 roku. Mimo ceny serdecznie polecamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka