Dodaj do ulubionych

ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*)

02.08.04, 17:11
CO MYSLICIE O TYM HOTELU?
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 02.09.04, 14:59
      (cyt.: shigella2 19.08.2004 16:13)

"o co właściwie pytasz? z tego co pamiętam to jest to tzw.Fantasia- jakby
      małe 'miasteczko' z tańcami brzucha, klimatycznymi knajpami i sklepikami. nie
      przypominam sobie (ale tego nie wykluczam) żeby był tam jakiś hotel. byłam w
      sharm el sheikh w hotelu sharm reef. osobiście zakochałam się w egipcie, bardzo
      chcę tam jeszcze raz pojechać i nie pytaj dlaczego bo nie wiem. miałam wrażenie
      że jestem w raju. polecam safari, ras mohamed, kłady o wschodzie słońca i nie
      kupujcie wycieczek fakultatywnych od rezydenta- mają dużo drożej. nie bójcie
      się wycieczek od egipcjan-strasznie boją się policji więc nie mogą nabijać
      turystów w butelkę.zawsze się targujcie!! sprawdzone biuro z wycieczkami:
      Pyramidas (lub coś w tym stylu) w Naama Bay- przy promenadzie vis a vis znanej
      dyskoteki (oczywiście nie pamiętam nazwy-coś na p, ale mają śmieszny bus przed
      nią). na pewno znajdziecie.
      bawcie się dobrze. pozdrawiam "
      • pc_maniac Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 02.09.04, 14:59
        (cyt.: diversed 19.08.2004 17:11)

"Architektura i wystroj hotelu iscie bajkowy, jedzenie b. dobre. Ostatnio bylo
        tam sporo Niemcow, a dla nich z reguly serwis jest lepszy. Tak wiec obiekt sam
        w sobie super.
        Mankamentem moze byc polozenie. Daleko do mista i plazy [kursuje bus hotelowy]-
        brak morskiej bryzy."
        • pc_maniac Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 02.09.04, 15:00
          (cyt.: 27macko 19.08.2004 22:02)

"znalazłem na innym forum troche wypowiedzi ludzi którzy tam byli i mysle moze
          moze byc niezle ( pod warunkiem ze trafi sie do tego hotelu - lece z oasisa to
          sie troche obawiam)2004-02-15 07:53:44
          15.02
          Powiem tak, hotel jest super, połączenie chyba wszystkich możliwych stylów,
          czujesz się tam jak w bajce z 1001 nocy. 3 baseny, niestety niepodgrzewane,
          pyszne jedzenie, miła obsługa, ładne i czyste pokoje.
          Do plaży niestety 1 km, ale spod hotelu jeżdżą bezpłatne busy co pół godziny na
          plażę, za to plaża ładna i duża. Do miasta daleko, będzie ze 20 km.
          05.06
          Ten hotel naprawdę jest jak z baśni 1001 i jednej nocy.Przepiękna architektura
          typowo arabska i jak ktoś chce "poczuć" Egipt to niech wybierze ten hotel (jest
          dużo ładnych hoteli w Hurghadzie ale dużo o typowej architekturze, którą ożna
          spotkać w innych cześciach świata). Jest bardzo czysto w całym hotelu i w
          pokojach, przepyszne jedzenie urozmaicane różnymi kuchniami świata (a to raz
          wieczór chiński a to włoski albo egipski).Obsługa bardzo miła. Jedynym
          mankamentem jest to że mężczyzna który dowozi do plaży busem często zmieniał
          sobie rozkład jazdy według jego "widzimisię" ale mam nadzieje że go zmienią bo
          były skargi na niego.Jeszcze raz naprawdę polecam.
          10.06
          Osoby z którymi bylismy w Hurghadzie bardzo sobie chwaliły ten hotel. Jednak
          wszyscy zgadzali się, że architektura tego hotelu to arabski ... kicz Ale
          reszta super!! "
    • riliana Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 02.09.04, 20:09
      bylam tam na "Fantasia show" takim wieczorku egipskim:taniec brzucha, jakies
      spiewy, jazda na koniach i 15minutowa opowiesc o zabytkach, których mniejsze
      wersje stoja za hotelem, sam budynek jest nieco kiczowaty, zwlaszcza w nocy,
      gdy kazda palma swieci sie (lampki choinkowe czy cos takiego), ale w sumie ma
      to swoj urok...w srodku jakies sklepiki - papirusy, stroje do tanca brzucha,
      srebro i pamiatki, sa miejsca bardzo ladne-typowo arabskie
    • egipt-hotele Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 28.10.04, 16:58
      Wróciłam z Hurghady kilka dni temu. Mieszkaliśmy w Afl Leili przez 16 dni i
      było suuuper! Hotel bardzo ładny, przede wszystkim czysty z bardzo sympatyczną
      obsługą. Jedzenie smaczne, urozmaicone i w mega ilościach. Na początku
      zakwaterowali nas w pokoju bez balkonu- ale to z powodu braku innych.Następnego
      dnia po wykwaterowaniu wyjeżdżających dostaliśmy duży pokój z balkonem i
      widokiem na basen.
      Jeśli chodzi o plażę to spacerkiem doszło się w 13 minut, co było akurat
      wskazane po śniadaniowym obżarstwie.... smile
      W hotelu są 4 baseny, w tym jeden dla dzieci. Leżaków na plaży i na basenie -
      właściwie o każdej porze- mnóstwo.
      Podsumowując moge z czystym sumieniem polecić ten hotel.
      Jeśli ktos miałby jeszcze jakieś pytania to podaje mój nr GG:2897038.

• sjkot Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 28.04.05, 18:36
        Witam.Byłam w tym hotelu 2 tygodnie.Było super.Czysto , wyżerka godna
        polecenia.Klima w pokojach działa sprawnie i cicho,są lodówki oczywiście oraz TV
        (polskiego programu nie stwierdzono).Przemiła, kulturalna , rodzinna
        obsługa.Podobało mi sie bardzo, szkoda, że nie nad samym morzem, ale dowozi
        jakiś gostek, który czesm omija kurs(raz mu chciałam dać zegarek, ale miał swój-
        cóż z tego?).Aha-Hol zwłaszcza lewego skrzydła rzuca na kolana przepychem-jak w
        pałacu sułtana,więc goście przyjeżdżający na występ robią zaskoczeni, tym co
        widzą zdjecia.Są i kiczowate fragmenty hotelu, ale nie rzucaja sie tak bardzo w
        oczy.Na prawde warto.
        • lum1 Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 05.08.05, 13:20
          Mam pytanie czy w hotelu są ręczniki na basenie i plaży czy też muszę brać z
          Polski?? AI obejmuje plażę??
          • pc_maniac Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 05.08.05, 13:40
            lum1 napisała:
            > Mam pytanie czy w hotelu są ręczniki na basenie i plaży czy też muszę brać z
            > Polski?? AI obejmuje plażę??

Z deczka dziwne pytanie. Ręczniki w łazienkach i plażowe oferują nawet hotele
            3* w Egipcie, więc owszem, jeden mały ręczniczek warto wziąć, choćby na podróż,
            czy fakultety, ale reszta całkowicie zbędna.
    • egipt-hotele Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 20.08.05, 12:55
      Oficjanlna kategoria tego hotelu to 4****. jednak ze wzgledu na odleglosc od
      plazy sporo biur sprzedaje ten hotel jako 3***. Ogolnie hotel jak z "Bajki
      Tysiaca i 1 Nocy" - z reszta, sama nazwa na to wskazuje smile
      • squoll81 Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 28.01.06, 15:43
        witam
        Zastanawiam się który hotel wybra ALF LEILA WA LEILA czy Sindbad Aquapark?
        możecie mi doradzic
        • iwona500 Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 03.03.06, 13:10
          Lecimy 5 marca do alf, odpowiem po powrocie bo te dwa hotele są bardzo różne od
          siebie.pozdr!
          • iwona500 Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 21.03.06, 12:27
            Wróciłam, ale teraz po tygodniowym pobycie nie polecam tego hotelu.Jest to
            hotel dla osób ,które nie lubią luksusu,dużych basenów, wielkich przestrzeni i
            wystawnej kuchni!
    • monjan Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 14.03.06, 10:54
      przejezdzalam koło tego gotelu-on nie ma dostepu do morza!
      jak ktos chce przy basenach to owszem, ale na plaze jest daleko
      • muldeczka Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 09.08.06, 17:28
        Właśnie wrociłam z bajkowych wczasów w Egipcie - hurghadzie. Spędziłam tydzień w
        hotelu Alf Leila Wa Leila. Naprawde polecam serdecznie!
        Po pierwsze: jest to hotel jak z baśni 1001 nocy ! Jakbuy pomniejszenie Egiptu1
        Znależc tu można wszystko: sklepy , apteke, kantor, resteuracje, korty, fitnes
        klub , jazdę konną i wiele innych... Przede wszystkim nie jest to zwykły prosty
        moloch jak niektóre hotele 5 * - które wyglądaja jak wieżowce znane nam z blokowisk!
        Ten hotel to prawdziwy pałacyk jak z bajki o Alladynie ! Typowa architektura
        charakteryzująca klimat Egiptu - a chyba po to przyjeżdzamy tu by posmakowac
        czegoś innego. największy vbasen - przepiekny!! Nie znajdziecie go w internecie!
        Otworzono go ok 4 tyg temu! Moge przesłac fotki (kuchetko@wp.pl). Dlaczego
        piękny - ponieważ to nie zwykjły kwadraciak czy okrągły basen - to bajkowo
        urządzone "kąpielisko"- skałki, wodospady, mostki, jaccuzi...@ bary - jeden w
        wodzie (siedzenia w wodzie przy barku, leżaki w wodzie), mozna grac w piłke
        wodną - są bramki. W dzień wiele zabaw i animacji na basenie- aqua areobik ,
        tańce, zabawy-albo poprostu gra muzyka. Wieczorem gra zespół przy tym basenie,
        pięknie podświetlony. Pozostałe baseny są w internecie. Jeden jest dla dzieci -
        cały mini kids klub, ze zjezdzalniami, hustawkami itp.
        Wieczorem w hotelu równiez animacje , wystepy itp. Nie oznacza to ze jesli
        chcemy odpoczac w pokoju to nam sie to nie uda! nic mylnego - w pokojach cisza i
        spokój jesli sie chce. Jedzenie bardzo dobre, nawet dla najbardziej wybrednych ,
        zreszta jest kilka resteuracji...Obsługa hotelu bez zarzutu.Sprzatanie bardzo
        dokładne. Hotel ma 1 minus- ok 800-1000m od morza.ASle jezdzi co 30min bezpłatny
        bus dowożący na plaże hotelu Dana Beach (5*). A skoro jestesmy przy tym hotelu-
        ma 5 * a wcale nam sie nie podobał, zwykłe "kwadratowe" budynki, zwykły basen
        kewadratowy i okrągły wylozony zwykłymi płyytkami uncertain
        TAK WIEC JESLI KOMUS NIE ZALEZY NA BEZPOSREDNIM WIDOKU NA MORZE , TO POLECAM ALF
        LEILE!
        Dodam że niektorzy płaca 30 $ za to żeby przyjechac na wycieczkę do tego hotelu-
        na pokaz folkloru - przedstawienie składające sie z pokazu tańców, opowieści o
        historii egiptu itp (czas 4 h ) ( w hotelu znajduje sie cos w rodzaju amfiteatru
        z pomniejszonymi zabytkami egiptu -sfinks, kolosy memnona itd )
        Chetnie odpowiem na pytania. Pozdrawiam[B]
        • paco16 Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 22.08.06, 19:25
          Jadę 1 raz do Egiptu z dziecmi/11 i 14 lat,chłopaki/.Powiedz mi czy nie będą
          się tam nudzić?Byłas 2 -tyg?Co poza plazowaniem/z tymi dowożeniami nie ma
          problemu?/-korzystałaś z wycieczek fakult?Pozdr.Ewa
          • muldeczka Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 23.08.06, 11:27
            busy spod hotelu odjeżdżaja co pół godziny - bezpłatne i w 3 minutki jest sie na
            plaży- więc z tym nie ma problemu. polecam wziąść ze soba jakies klapki do wody
            lub na miejscu kupic- maja takie specjalne jakby z gumy buciki do wody- bo po
            pierwsze : piasek jest gorący a po drugie : kamyki w bijaja sie w stopy noi
            mozna sie skaleczyc o rafy - jesli macie zamiar koło nich pływac .
            • cle_oo Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 17.09.06, 15:32
              Mam takie pytanie, czy na plaży jest jakiś bar i czy można z niego korzystać w
              ramach opcji all inclusive?
              • agnieq Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 18.09.06, 22:01
                WŁASNIE WRÓCIŁAM Z CUDOWNEGO EGIPTU I BYŁAM W PIĘKNYM HOTELU ALF LEILA WA LEILA.BYŁO SUPER.HOTEL JEST WSPANIAŁY.JEDZENIE DOBRE I DUŻO.OBSŁUGA PRZEMIŁA KAŻDY JEST ZAWSZE UŚMIECHNIĘTY I Z NICZYM NIE MA PROBLEMU.ANIMATORZY REWELACJA.POZDRAWIAM ICH SERDECZNIE.BASENY SA 4 RÓWNIEŻ SUPER PRZEDE WSZYSTKIM NAJWIĘKSZY BASEN TAM JEST CIEKAWIE.ZAWSZE COS SIE DZIEJE I JEST NAPRAWDE ŁADNY.POLECAM DYSKOTEKĘ W HAVANA CLUB REWELACJA.W TRAKCIE DYSKOTEKI PUSZCZAJĄ BAŃKI MYDLANE ZABAWA NIESAMOWITA.MYŚLĘ ZE JESZCZE KIEDYS POJADĘ DO TEGO HOTELU I KAŻDEMU SZCZERZE POLECAM.POZDRAWIAMY ANGELĘ,ADAMA,SYLWUSIA I KASIĘ.AGA I TOMEK
                • cle_oo Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 18.09.06, 23:54
                  Czy mogłabyś odpowiedzieć na pytania powyżej.
                  Czytałam też jedną opinię, w której ktoś się wypowiadał że w tym hotelu są dwie
                  opcje all sclusive i ultra, w pierwszej podają napoje bezalkoholowe, piwo i
                  wino, a w ultra to samo plus drinki, czy to prawda?
                  • agnieq Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 19.09.06, 16:40
                    TO PRAWDA Z TYMI DWIEMA OPCJAMI.W TEJ OPCJI ULTRA DAJĄ ALKOHOLE LOKALNE ( WÓDKA ,BRANDY,WHISKY.) A CO DO PLAŻY TO JEST TAM BAR I W OPCJI ALL MOZNA SOBIE ZJEŚC I SIE NAPIC.
    • cle_oo Re: ALF LEILA WA LEILA - HURGHADA(5*) 19.09.06, 22:55
      Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka