ankaa13 04.04.05, 15:24 Witam, czy ktoś z Was był w tym hotelu? pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ika5 Re: Sonesta Beach ***** SSH 05.04.05, 09:12 Byłam w Sonesta Club ale korzystałam z plaży Sonesta Beach.Poczytaj, bo informacje o plaży, położeniu, komunikacji można podciągnąć pod oba hotele- leżą obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Sonesta Beach ***** SSH 05.04.05, 18:45 www.holiday-truth.com/holiday_truths/hotel_reviews/1868/Sonesta%20Beach%20Resort%20Hotel/ Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Sonesta Beach ***** SSH 13.04.05, 15:47 Zapraszam, w linkach poniżej znajduje się moja opinia. turystyka.wp.pl/OID,4990012,kat,4602,wid,420305,opinie.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=22178940&a=22178940 Więcej pytań pod: erykmierzejewski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Sonesta Beach ***** SSH 11.02.06, 18:24 wlasnie wrocilam z tygodniowego pobytu w sonesta beach. Trafil mi sie pokoj/bungalow nr 2922- na niemal samym koncu,ale przynajmniej ladny widok na gory, cisza i spokoj, choc co bardziej wrazliwszym moga przeszkadzac podchodzace do ladowania samoloty, albo pobliska droga. Caly teren jest bardzo zielony-trawniki z kaktusami, kwiatami itd. Kilka kompleksow z basaenami-jesli sie nie myle to 4, w tym jeden ten polozony najdalej od budynku glownego z podgrzewana woda. Budynek glowny z recepcja i holem niezbyt duzy, sniadanie serwowane w restauracji glownej tj.Citadel,kolacje na wolnym powietrzu tuz przy basenie z mostkiem, gdzie odbywaja sie codziennie animacje. Kuchnia-duzy wybor szwedzkiego stolu zarowno na sniadanie jak i na kolacje, codziennie inna kuchnia:egipska, wloska, orientalna, miedzynarodowa itd. Reczniki na basen wydawane sa na podstawie towel card. Nie wiem czy wszystkie bungalowy sa tak duze, moj pokoj 2 os. a wlasciwie chyba apartament mial jakies 60m kwadratowych,taki pokoj dostalam od razu bez zadnych lapowek itd. Jedynym mankamentem jest wg mnie baaardzo mala plaza. All inkl. jest dostepne ale....nie dla Polakow, Niemcy, Anglicy czy Wlosi mieli all, natomiast polskie buira oferuja all w blizniaczym hotelu przez ulice tj.Sonesta Club 4*. Jak dla mnie Sonesta Beach to 4,5*,ja bylam zadowolona, polecam. www.sonesta.com/egypt_sharmresort/ Jesli ktos ma jakies pytania to zapraszam na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
nicor Re: Sonesta Beach ***** SSH 14.05.06, 11:25 Witam, Byłam w tym hotelu podczas długiego weekendu. Zacznę od tego że jeśli ktoś liczy na odrobinkę luksusu jaki powinien dawać hotel 5* to nie znajdzie go w Sonesta Beach. Hotel bardzo duży, piękna zieleń, dobre jedzenie i na tym kończą się jego zalety. Na początku dostaliśmy pokój który odpowiadał 3* , dopiero po interwencji i zostawieniu w recepcji 10 E zmieniono nam pokój. Jeśli więc chcecie mieć w miarę ładny pokój to koniecznie dopominajcie się o numery powyżej 2000 . Jest to najnowsza część hotelu. Pokój proście z tarasem bo te z balkonami są dużo mniejsze. Hotel położony przy promenadzie , którą spacerkiem można dojść do centrum. Jest to jego zaletą. Moim zdaniem męczące jest porusznie się po terenie hotelu gdyż jest bardzo rozległy. Moja ocena: Nie polecam tego hotelu , nie zasługuje na więcej niż 4 * Odpowiedz Link Zgłoś
gutek166 Re: Sonesta Beach ***** SSH 21.11.06, 16:07 Witam spędziłem w sonescie beach tydzień, gdy przyjechałem do hotelu to nie zrobił on na mnie dobrego wrażenia ponieważ hotel jest bardzo orientalny, i nie widać na pierwszy rzut oka luksusu, ale hotel jest naprawdę 5* (to nie jest wymysł biur podróży) w recepcji jest certyfikat 5* podpisany przez ministra turystyki Egiptu. Hotel jest tak jakby podzielony na dwie części starszą i nowszą. Starsza bliżej recepcji i holu , nowsza oddalona bardziej w stronę kasyna. Różnią się pokojami, a co do pokoi są dość duże i fajne w hotelu jest prawie 700 pokoi i pokoje z mniejszymi nr ja na przykład miałem pokój 101 mają starą klimę (hałaśliwą) i stare lodówki (które tylko lekko schładzają Ale cze ba mieć pecha żeby trafić na takie pokoje (proponuje dać recepcjoniście $$ i problem z głowy) . Hotel zajmują bardzo dużą powierzchnie , jest 5 basenów(2 podgrzewane ) wkomponowany w przepiękny ogród ,różne sklepiki, kilka restauracji i barów( w tym szisza bar na dachu gdzie można zapalić fajkę wodną) Plaża jest trochę mała jak na tyle osób (jest dla turystów z sonesty beach i club) w morzu na plaży są super rybki a jak odpłyniemy dalej jest też rafa. Sonesta znajduję się przy promenadzie kilka kroków i można się znaleźć samym centrum namabay z wielką ilością knajpek dyskotek i sklepów . Polskie biura podróży sprzedają ten hotel tylko z HB i proponują soneste club z all za ta samą cenę nie radziłbym takiego rozwiązania mi tak proponowali ale jednak z decydowałem się na soneste beach. Na mniejscu sprawdziłem soneste club nie opłaca się hotel ciut syfiasty rozmawiałem na plaży z turystami z s.. club i nie byli bardzo zadowoleni natomiast byli zachwycenie s.. beach i mówili że w club jest bardzo słaby poziom all , z tego co sie orientowałem jest możliwośc wykupienia na miejscu all w sonescie beach. Odpowiedz Link Zgłoś