Dodaj do ulubionych

Domina & Resort 5* -Makadi Bay

27.07.06, 23:01
Czy ktoś był w tym hotelu -ma go w ofercie Kopernik.Dzięki za ewentualną
odpowiedż.
Obserwuj wątek
    • li1210 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 08.08.06, 23:27
      Nikt tam nie był-pomocy.
    • fiffi18 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 09.08.06, 23:17
      witam, w najbliższą sobotę 12.08.2006 wybieramy się tam z mężem na wakacje.
      Hotel jest nowootwarty, na zdjęciach wygląda fantastycznie. Po powrocie
      podzielę się wrażeniami.
      • li1210 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 15.08.06, 17:01
        Boję się żeby nie było tak jak Regency Plaza w S.El,Shejk ,też nowy hotel ale
        nie wykończony ,a ludzie którzy tam pojechali męczą się zamiast odpoczywać.Z
        Polski chyba dopiro pierwszy turnus wyjechał i brak wiadomości -przejżyj sobie
        forum wakacje pl.Napisałam do Kopernika .żeby udzielił bardziej konkretnych
        informacji/czy są zjeżdżalnie,animacje,jak wygląda all itp/ ,ale brak
        odpowiedzi.Czekam na jakieś informaje od osób powracających.Biorę już pod uwagę
        inny hotel ,też w Makadi Beach-Club Azur.Na jak długo chcecie polecieć i z
        jakiego lotniska? Jak będę miała jakięś informacje,to dam znać.Z jakiego biura
        chcecie lecieć? Pozdrawiam serdecznie.Jeżeli będziesz miała informację na temat
        hotelu ,to proszę daj znać.
        • simple111 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 15.08.06, 22:14
          Chcemy spedzic 2 tyg od 02.09 z Katowic.Jestesmy z Wałbrzycha.Dzwoniłam do
          Kopernika,poniewaz takze nie otrzymałam zadnej odpowiedzi.Zapewniano,ze jest
          super-ale wiadomo prawdy nigdy ci nie powiedza.Ten hotel prawdopodobnie ma tez
          Alfa Star.
    • aziza_kama Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 16.08.06, 22:31
      Tewz szukałam informacji o hotelu Domina i znalazłam troche fotek na
      niemieckiej stronie:
      www.holidaycheck.de/hotel.php?ch=ub&hid=103910
    • simple111 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 20.08.06, 20:11
      I nadal cisza.....
    • informatycy Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 22.08.06, 16:05
      podaje link ze zdjęciami z hotelu dla zainteresowanych:
      maldegitto.forumfree.net/?t=7134877&view=getlastpost

Ja jeszcze nie byłem wylot 02.09.2006 zobaczymy co bedzie na miejscu słyszałem
      rózne opinie.

pozdrawiam,
      Marcin
      • simple111 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 23.08.06, 00:42
        Jeżeli naprawdę jest tak jak zdjęcia przedstawiają wejście do
        morza...tragedia,lepiej zabrać gumowce..Pomimo życzę udanego urlopu.Pozdrawiam
    • fiffi18 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 24.08.06, 23:52
      Byliśmy w tym hotelu w sierpniu. Naszym zdaniem hotel jest fantastyczny. To co
      zobaczyliśmy na miejscu przeszło nasze oczekiwania - oczywiście pozytywnie.
      Hotel nowiutki, 5*, 30 km od lotniska - z dala od hałasu i miasta. Główny
      budynek z recepcją, restauracją itp., ponad 40 pięknie położonych willi na
      kilku hektarach - każda po ok. 12 apartamentów, każdy apartament z widokem na
      morze. kompleks 3 basenów, jacuzzi, brodzik dla dzieci. Bar przy basenie, bar
      przy plaży. Bardzo miła obsługa, hotel bardzo czysty. Fantastyczna kuchnia!!! -
      różnorodne jedzenie - każdy znajdzie coś smacznego dla siebie.
      Nie ma tłoku i problemu z leżakami, ręcznikami - wszystko darmowe. Bardzo ładna
      plaża choć długie (ok 150)i bardzo płytkie zejście (po kolana). Z boku plaży
      przejście na małą wysepkę, przy niej głęboka woda do kąpieli oraz wspaniała
      rafa koralowa do snurkowania. Aby dostać się do miasta wystarczy zamówić w
      recepcji taksówkę lub busa (kosztuje to parę groszy). Każdy kto szuka dziury w
      całym zawsze ją znajdzie, całokształt oceniamy jednak bardzo dobrze i szczerze
      polecamy! Udanego wypoczynku!
      • li1210 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 25.08.06, 00:08
        Nie fantazjuj.Bus do mista 10euro /rodzina 4 osobowa/łatwo policzyć.Pojedż
        kilka razy i koszty spore.Nie jest tak różowo jak przedstawiasz.Dokładnie
        policzyłaś te wille i pokoje? .Tyle to ludzie dowiedzą się z katalogu/opisu/.
        • fiffi18 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 02.09.06, 21:55
          Nie zgadzam się z Tobą. Przesadzasz. Do centrum można dojecha za niższą kwotę,
          niż ta, o której piszesz. Poza tym chyba zapomniałeś, że tam zwyczajem jest
          targowac się o cenę. Kantor w hotelu jeszcze nie jest czynny, ale pieniądze
          można wymieni w recepcji po normalnym kursie. W sąsiednim hotelu jest kantor,
          można przejśc plażą. Animacje wieczorne dla gości hotelowych faktycznie może
          jeszcze nie do końca zorganizowane, ale mnie takie atrakcje nie intersują, jest
          mnóstwo przyjemniejszych rzeczy do robienia wieczorami w takim miejscu. Wzdłuż
          plaży hotelowej morze jest płytkie, do kolan, ale obok jest mała, kamienista
          wysepka, za nią głębia, piękna rafa, kolorowe rybki - cudownie, wystarczy
          maska, rurka i płetwy. Można tam pływac godzinami. Nie ma najmniejszego
          problemu, żeby pojecha na wycieczkę do Gziy, Kairu, Luxoru czy Aleksandrii -
          jeżeli ktoś lubi oglądc zabytki i podziwia kulturę starożytnego Egiptu. Można
          wypłynąc na cały dzień na morze, snurkowac z maską albo nurkowac z instruktorem
          podziwiając rafy, stanąc na dnie morza. Mozna wybrac się do centrum - zrobic
          zakupy na bazarze, potargowac sie. Ja tak własnie zorganizowałam sobie mój
          wypoczynek i było fantastycznie. Moim zdaniem hotel jest swietny, pokoje bardzo
          przyjemne, czyste, jak dla mnie znakomite jedzenie. Trzy baseny, leżak i słońce
          wystaczyły mi do szcześcia i odpoczynku. Oczywiście, są ludzie którym zawsze
          coś nie pasuje, ale chce mi się z nich tylko śmiac. Myśle, że 5* to przyzwoita
          kategoria. No i trzeba sobie odpowiedzie na jedno bardzo ważne pytanie - co
          chcemy na takich wakacjach robic, zanim zdecydujemy się na wyjazd. Jeśli ktoś
          marzy o jednej wielkiej niekończącej się imprezie polecam Ibizę. Polecam dla
          poprawy humoru również chwilę refleksji - wspomnienie wczasów pracowniczych, na
          które jeździliśmy co roku do różnych mniej lub bardziej przyjemnych hoteli, z
          grzybem na ścianie, marząc by trafic na parę słonecznych dni, wcinając rosół i
          porcję wygotowanej wołowiny na niedzielny obiad, popijając kompot z porzeczek w
          oczekiwaniu na wieczorny dancing organizowany na stołówce przez kaowca. hahaha
          teraz drinki w basenie i jeszcze źle hahaha
      • simple111 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 25.08.06, 16:19
        Wejdż sobie na wakacje.pl i poczytaj co ludzie piszą!!!!
        • mo2406 Re: Domina & Resort 5* -Makadi Bay 28.08.06, 00:20
          Wróciliśmy z hotelu Domina .Jesteśmy bardzo zawiedzeni.Nigdy już nie pojadę do
          żadnego hotelu jeżeli biuro będzie podawało lakoniczny opis,lub jeżeli nie
          będzie opisu na forum.Przed wyjazdem pytałam o hotel w biurze pod.Fakt nie
          umieli mi udzielić odpowiedzi ,bo go jeszcze nie wizytowali-tak mi
          powiedziano.A ja nie umiałam pomyśleć ,że mają tam rezydentów i właściwe
          informacje mogli uzyskać od nich /są faksy ,telefony itp/.Nie ma gdzie się
          kąpać,nie dbają o animacje,nuda .Jedzenie normalne jak w każdym hotelu w
          Egipcie 5* -4*.Hotel nowy ,pokoje ok.Pościel ,ręczniki jak wszędzie zmieniają
          codziennie .Bardzo drogi dojazd do Hurg .Jeżeli jedziesz tam ,żeby pospać i pić
          piwko przy basenie to ok.-możesz jechać.Nawet jeżeli kupisz pobyt za małą cenę
          to i tak strata kasy ,bo za nudę nie powinno się płacić.Wszystko zależy po co
          tam lecisz,bo ja uważam,że warto trochę dopłacić i właściwie wykorzystać tam
          pobyt.Zaopatrzcie się w drobne /dolary/bo nie ma nawet kantoru.Zabierzcie
          gazety i książki żeby jakoś przetrwać.Udanego pobytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka