cichutko 16.04.04, 22:37 Czy są tu fani? Ja uwielbiam jego ostatni film, ale sporo nie widzialam stad pytanie,m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe Re: Czarownice z Eastwick:) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.04.04, 23:18 .. diaboliczny M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duncan Re: Najlepsze filmy z Jackiem Nicholsonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 08:48 Few good men Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.R. Film czy rola? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 17:03 najlepszy film - "Chinatown" najlepsza rola Nicholson - McMurphy w "Locie..." Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: Film czy rola? 21.04.04, 09:49 lot nad kukulczym gniazdem, easy rider, czarownice z eastweek i a few good men. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Najlepsze filmy z Jackiem Nicholsonem 22.04.04, 16:51 "Lot nad kukułczym gniazdem" "Lśnienie" Odpowiedz Link Zgłoś
guniak Re: Najlepsze filmy z Jackiem Nicholsonem 22.04.04, 20:54 "Obietnica" Seana Peana - Nicholson - jak zwykle dobry. Ale filmik zaskoczył mnie pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: Najlepsze filmy z Jackiem Nicholsonem IP: *.dialup.telenergo.pl 25.04.04, 19:31 oczywiście "Chinatown" Polańskiego i podobnie jak moi poprzednicy uwielbiam go w "Locie nad kukułczym gniazdem", "Swobodnym jeźdźcu" oraz w bardzo przeszarżowanej (oczywiście moim skromnym zdaniem)choć świetnej roli w "Lepiej być nie może" Odpowiedz Link Zgłoś
cptniamo aktor a film 26.04.04, 05:44 Tak jak Ty, nie widziałam wszystkich fimów z Nicholsonem. Mimo iz grywa on w dobrych filmach, mogę powiedzieć, że jak dotąd mam zdecydowanego faworyta - "Lśnienie" Kubricka. Za innymi z Nicholsonem też przepadam, jednak w "The Shining" kreacja aktorska jest mistrzowska. Jego twarz niesamowicie pasuje do osobowości i rozwoju "Świra bohatera. Poza tym, jego złowieszczy wygląd doskonale zgrywa się z tym, że od początku wiadomo, co się stanie. Jego twarz jest więc przez cały czas trwania filmu zwiastunem koszmaru, co buduje owo niesmowite napięcie w filmie, wspólnie zresztą z konstrukcja scenariusza i muzyką. Kapitan Niamo Odpowiedz Link Zgłoś