Gość: Majka IP: 80.72.34.* 16.05.04, 19:51 Shrek rulezzzz :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magida Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 20:01 no dobra, byl "shrek", teraz jest "shrek 2"... i ja rozumiem, ze te dwa filmy sa spox (zwlaszcza ten pierwszy, bo drugiego jeszcze nie widzialam)... ale czy "s3" i "s4" nie bede zbyt naginane? Odpowiedz Link Zgłoś
jaros11 Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes 28.05.04, 16:27 shrek2 ja go też nie widzialem ale zgadzam się z tobą że 3i4 to byłoby przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Odpowiedz na tekst MAgidy IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:18 To nie bedzie naginanie bo shrek to film kultowy, w drugiej czesci pokazano ze mozna skrecic fabułe do kolejnych czesci i pokazac cos orginalnego i również zabawnego. Osobiscie juz widze shreka 3, moze i shreka 4 i wierze ze jeszcze duzo zabawy nas przy tym filmie czeka. Jesli powstanie shrek 3 to jestem pewien, ze ten film rowniez beidze w czolówce tuz obok shreka i shreka 2. Znasz kogos kto jak mu powiesz "EJ! chodzmy na shreka" to on mowi: "Nie stary nie lubie shreka?!" SHrek jest pycha!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 03.07.04, 23:32 Ale blew wszyscy mi gadali ze na tej płycie jest shrek 2 film cały a tu patrze nic tylko zwiastun ale lipa naprawde słabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.broker.com.pl 16.05.04, 20:02 Oglądałam "Shreka" kilka razy i chętnie zobaczę dwójkę, jak tylko się u nas pokaże:) Mam nadzieję, że nie będzie tak, jak w przypadkach innych produkcji, że kolejna część filmu jest gorsza od poprzedniej......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a$ Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.05.04, 22:15 ja chce jeszcze raz!! =D kurde, no dajcie mi mojego Shreka juz do kiiin!! :') "Jedynke" mam nagraną i oglądałam z tysiąc razy, za każdyma razem rycząc jak dziecko ze śmiechu :)) [no ale ja mam dopiero 15 lat =]]] pozdro!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaros11 Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes 28.05.04, 16:31 Oglądałem shreka też parę razy i wiem że jest świetny,Shrek2 też może być dobry zwłaszcza gdy wiadomo kto podklada głos osłowi, ale następne części to byłoby przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: 82.177.65.* 16.05.04, 20:30 a kto nakręci Magiczne przygody Kubusia P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.telkab.pl 16.05.04, 22:14 Co za kretyn streszcza w recenzji cały film i to przed polską premierą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 22:54 NO to jest lekko wkurzajace. A swoja droga odnioslem pewne wrazenie ze przypomina mi to troche ksiazke pratchetta "Wythes abroad" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.acn.waw.pl 17.05.04, 00:31 Racja, jak tylko zobaczyłem, że to pisze kretyn szybciutko, w sekundę, przeleciałem wzrokiem po nagłówkach i pozostaje w ciekawości co przyniesie ten film. Shrek pierwszy był super, mam nadzieję, że ten też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krynian Re: Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 01:46 No, jeśli interesuje Cię fabuła, to jesteś chyba na poziomie 5-o latka ;-) Zauważ, że facet nie zdradził żadnego gagu! Ja idę wyłapywać gesty, zaskakujące zwroty, mimikę (!), intonację, miejmy nadzieję, że też odkrywcze aluzje, nasze typowo polskie. (ech ten Stuhr i tłumacze!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.netinfo2.net.ubc.ca 17.05.04, 05:21 5-latek czy nie, ale recenzent nie powinien streszczac fabuly filmu. Niestety u p Sobolewskiego jest to nagminne. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krynian Re: Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 23:44 > 5-latek czy nie, ale recenzent nie powinien streszczac fabuly filmu. > Chadzasz Waćpan do kina ? Chyba nie! Bo jeśli tak, to od dawna zapoznałbyś sie z dużo dalej idącymi "zajawkami" ... Można nad tym ubolewać, ale fakt pozostaje faktem. Większośc DOBRYCH filmów nie poddaje się jakimkolwiek recenzjom. Inna sprawa, że większość "oglądaczy" nic zwykle ponad fabułę nie zrozumie. Jeśli o mnie chodzi tępotę należy tępić i wyśmiewać ! Nie hołubić ! (zupełnie jak lepperów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.cs.ubc.ca 22.06.04, 22:41 Chodze i to sporo. Natomiast recenzja jest marna - nie ma tu nic o filmie, za wyjatkiem wspomnianego wlasnie streszczenia. J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 14:32 Stuhr się tym razem nie wykaże. Kazali mu gadać dokładnie wg. tłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Co za kretyn streszcza w recenzji cały film IP: *.icpnet.pl 17.05.04, 18:38 Zdecydowanie się zgadzam. popsuł mi całą frajdę. powinni go zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: automateusz baśnią kontestacyjną... hahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 22:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Przegięcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 18:08 Niektórzy uwazają,ze trzecia i czwarta częsc Shreka, to juz bedzie "przegięcie",czemu? Na wielosetodcinkowe seriale jakoś tak nie mówimy, a nawet aprobujemy i staramy sie nie opuścić żadnego odcinka. Serial Shrek można sobie też wyobrazić, nie zakładajacx "przegięcia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 22:55 W pełni się z Tobą zgadzam, HH. Jak można streścić film w przedpremierowej recenzji?Na szczęście szybko sie zorientowałam i nie doczytałam do końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxWroc Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.neting.com.pl 16.05.04, 23:19 a tak w ogole to z tego co pamietam Fiona nie byla spaca krolewna?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepi Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 05:50 Toż to nie kryminał-żeby być ciekawym jak to sie skończy i kto zabił?Dzieci,czy mamusia pozwoliła wam pisać na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Jakieś wąty????? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 14:38 To już infantylnym być w tym kraju nie można?!! Ludzie!! Nie Bądżcie tacy drętwi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portfonetka Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 08:44 dziwne że nikt nie zwrócił na to uwagi: shrek może i jest antykomercyjny ale na pewno nie jego twórcy: kolejne sequele, premiera w cannes, gadżety... przecież to kolejna typowa hollywoodzka superprodukcja wcale nie lepsza od disneya don't get me wrong: lubię shreka i pewnie obejrzę dwójkę ale nie podoba mi się dorabianie do tego filmu jakiejś dodatkowej wydumanej filozofii on jest świetny sam w sobie i zupełnie tego nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta chilijczyk IP: *.net / *.net 18.05.04, 00:21 czyli jest komercyjny(shrek) pozdro :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno No i co z tego? IP: 213.134.140.* 21.05.04, 12:24 Czyli Twoim zdaniem, nabrałby wartości dopiero jakby zaczął przynosić straty? Siłą "Shreka" było nie to, że był to film niekomercyjny - bo nie był. Była to regularna, pełnoskalowa produkcja, a nie jakiś garażowy off. Jego siłą było to, że złamał monopol Disneya, a zarazem zawalił paradygmat wg którego film animowany to przynudnawa wychowawcza bajeczka dla dzieci. Nie zrozum mnie źle - były wcześniej kreskówki dla dorosołych, i to z jajem. Były też naprawdę ambitne kawałki dla dzieci. Ale stereotyp był jeden: "eee, kreskówka, nie jestem dzieckiem". Po "Shreku" Europejczycy wreszcie docenili animację filmową. Paradoksalnie, bez "Shreka" nie byłby możliwy super-sukces Disney'owskiego "Gdzie jest Nemo?". Dlatego "Shrek" stał się filmem kultowym. A że na nim zarabiają? To świetnie, będą mieli na lepsze komputery i następne filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTrat Stuhr w Shreck'u 2 bije wszelkie rekordy!!! IP: 195.136.254.* 17.05.04, 11:56 Cos nienormalnego, jak dobry aktor moze sie wpasowac w postac! Jak juz sobie sciagniecie, to polecam od razu go zarzucic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: Stuhr w Shreck'u 2 bije wszelkie rekordy!!! 17.05.04, 12:58 A jest juz w necie polska wersja shreka2??? I to w dobrej kopi nie kamerowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Nie czytajcie tego artykulu - to streszczenie!!! IP: 195.245.213.* 17.05.04, 12:57 Jesli przeczytacie tego gniota, stracicie cala przyjemnosc z ogladania filmu. Kto to pisal?! Uczen gimnazium, ktoremu pierwszy raz w zyciu postawiono takie skomplikowane zadanie i sobie nie radzi?! Nie sluchal na lekcji i nie wie co to jest recenzja?! Uuuuuu. Wstyd "Gazeto"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Nie czytajcie tego artykulu - to streszczenie IP: *.pool80206.interbusiness.it 17.05.04, 15:26 Dokladnie, niestety doczytalem do polowy zanim sie polapalem do czego to zmierza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadi Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 13:53 Teraz juz wiem kim jest ojciec Fiony. A tak do uczestnikow forum, jak wielu z Was wychowalo sie na filmach Monty Pythona? Ja nie znam jednego a przez cale dziecinstwo mialem nie wiecej niz dwa programy wtelewizji i chyba nic nie opuscilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M:) Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 14:07 Nie zrozumcie mnie zle, lubie Shreka, ale NIC nie przebije filmow Monty Pythona... to jest TO !!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeo Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: 195.117.96.* 17.05.04, 15:54 Oczywiście masz racje , gdyby więcej ludzi znało filmy i programy MONTY PYTHONA to nie było by tak dużo debili politycznie poprawnych........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno Co ma piernik do papugi? IP: 213.134.140.* 21.05.04, 12:27 OK. Manthy Python rulez. Ale porównywanie go ze Shrekiem to jakaś pomyłka. Może jeszcze powiesz, że Picasso jest lepszy od Kasi Groniec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek kultura w wydaniu wybiórczej: shreck IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 17.05.04, 16:16 samo brzmienie tego słowa budzi we mnie skojarzenia wymiotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kv Re: kultura w wydaniu wybiórczej: shreck IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 19:41 shrek jest dla i o ludziach brzydkich, monstrualnych. Jest aktem zbezczeszczenia tradycji klasycznej bajki. Ideologicznym przekazem shreka jest, ze to, co piekne jest brzydkie, a to co brzydkie jest piekne. Tego typu tendencje juz od dawna dominuja w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno Ty tak serio? IP: 213.134.140.* 21.05.04, 12:32 Bo jeśli tak, to wyrazy współczucia dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: kultura w wydaniu wybiórczej: shreck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 18:19 Gość kv myli się imputując filmowi złowrogie przesłanie. Może to raczej bajka o tym, że piekno i dobro nie konieczznie jest w landrynkowym opakowaniu, jezeli już o tych aspektach tylko mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwa Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.bremultibank.com.pl 17.05.04, 18:22 wszystko fajnie, ale dlaczego ta recenzja jest streszczeniem filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizi premiera IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 17.05.04, 19:10 a kiedy jest premiera w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbaskn Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.pro / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 00:04 Jak sie skontaktować z Tadeuszem Sobolewskim (jakis mail albo cus),chcialbym poznac jego wrazenia na temat GITSA 2: INNOCENCE (niewinnosc) ktory ma byc pokazany w Cannes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.pro / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 00:05 ff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 00:06 g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil no dobrze ale kiedy polska premiera??? IP: *.id.pl 18.05.04, 13:16 no kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musk Re: no dobrze ale kiedy polska premiera??? IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:43 Dopiero 2 lipca :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno No i jak tu nie zostać piratem :( IP: 213.134.140.* 21.05.04, 12:30 Chociaż i tak pójdę do kina. Na pierwszy "Shreku" byłem 4 razy. W tym raz w oryginalnej wersji językowej (BTW - nasza jest lepsza, dowcipy słowne są wyższym poziomie - serio, serio!). Pomimo, że mam obie wersje w komputerze. Teraz wracam do "osiołka" i ściągam dwójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miiiisiek Re: No i jak tu nie zostać piratem :( IP: *.pcz.czest.pl / *.pcz.pl 23.05.04, 15:58 oglądałem godzinkę temu... troche jestem zawiedziony. licze ze polska wersja bedzie lepsza. moze to kwestia tłumaczenia... oby, bo shreka (1) kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyt A ja narobie wam apetytu :))))))))))))) IP: *.damovo.com 29.05.04, 07:08 ogladalem shreka 2 juz 3 razy i jak to ze shrekiem za kazdym razem film jest lepszy ale nic wiecej wam nie powiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ołrajd Shrek!!! IP: *.siec2000.pl 12.06.04, 12:24 To jest najbardziej ambitny, wyjątkowy i niepowtarzalny film wszechczasów! Jakiś władca pierścieni to przy Shreku GÓWNO! SZREK SZREK SZREK! Perełka wśród gównien współczesnego kina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.client.insightBB.com 15.06.04, 23:46 Fakt jest faktem, iz ta recenzja jest streszczeniem filmu. Mimo -to a moze wlasnie dlatego, przyjmijcie moja dobra rade, i poczekajcie ze sciaganiem z netu pirackiej wersji. Moim zdaniem Shrek 2 jest o dwie klasy lepszy, a w przeciwienstwie do wiekszosci z was ogladalem prawie wszystkie filmy Monty Pytona, i to w wersji z oryginalnym dubbingiem. To samo tyczy sie Shreka 1, i 2 . Nigdy nie mialem okazji zobaczyc polskiej wersji jezykowej(troche zaluje). Jednakze to co napisal jeden z moich przedmowcow, iz 1-sza czesc jest lepsza, gdyz widzial ja z polskim dubbingiem-to poprostu braki w angileskim(potocznej- slangowej wersji amerykanskiej tegoz jezyka) W Stanach wszyscy doskonale rozumieli aluzje i styl jezyka jakim film sie posluguje. Poza tym jest to jeden z najlepszych pastiszow wlasnie w stylu Monty Pytona na cala ubostwiana "subkulture" amerykanska. Sa oczywiscie odniesienia i aluzje do wielu "kultowych" jak to nazywacie filmow nowych i starszych , od "Aliens" poczawszy, poprzez "Mission Imposible","Zorro" i wiele innych az do "LOTR". Nie bede zdradzal fabuly, gdyz i tak w wiekszosci zrobil to czlowiek recenzujacy Shrek 2, zycze tylko milej zabawy i smiechu az do lez, jak w moim przypadku. Pozdrawiam z USA, gosc Ps. Najlepsza jest aluzja do Gubernatora Californi, jesli wiecie o kim mowa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:49 powinniście pokazać fim "shrek2" wersje polską ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..........:)s@ a ja juz widziałam Shreka2!:P IP: *.centronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:22 Widziałam Shreka2 i uważam że jest wyrąbany i tak samo odlotowy jak poprzedni (a może jeszcze bardziej). Moge powiedziec że druga część<jak dla mnie> jest bardziej wzruszająca...i wogóle jest super! Napewno pójdę na nia do kina..i chcę usłyszeć jak brzmi z nakładka polską...może będzie lepsza niż angielska. Ale mówie wam wszystkim WARTO IŚĆ DO KINA! Pozdrówka... Odpowiedz Link Zgłoś
patencik moja recenzja 17.06.04, 17:38 za bardzo nie potrafię pisać recenzji filmowych,ale postanowiłem puścić spontana i napisać wszystko co sądze o shreku 2.no to zaczynam,joł. oczywiście,by w pełni zrozumieć przesłanie drugiej części,należało by obejrzeć część pierwszą,co uczyniłem wielokrotnie.kontynuacja-mówi sama za siebie.postacie są te same,o tym samym wyglądzie i charakterze.oczywiście dochodzą nowe np.kot w butach :D jeśli ktoś oglądał,to wie że miała miejsce pewna transformacja,gdzie bohaterowie zamieniają się w piękniejsze wersje.baa,nawet poznajemy nowe cechy głównych bohaterów jak i tych mniej ważnych,jednak takich,bez których bajka ta nie miała by takiego uroku.zaczne może od początku. shrek i fiona są na swoim honey moon.tymczasem książe czaruś po ciężkich zmaganiach i trudach trafia na sam szczyt wierzy,gdzie zamiast pięknej księżniczki odnajduje wilka.heh,jak to się mówi wałek.shrek był pierwszy i to on uratował fione...i żyli by długo i szczęśliwie,gdyby nie matka chrzestna.zła kobieta,matka czarusia,która za wszelką cene chce,by jej rozpieszczony synuś poślubił fione.i oto tak miłość ogrów zostaje poddana próbie.shrek zdobył się jednak na wielki gest i decyduje się na odnalezienie magicznej mikstury szczęścia.zamienia się w człowieka,robi wszystko by uszczęśliwić fione.po drodze spotyka go jeszcze wiele zabawnych przygód,a jedną z nich jest "walka" z kotem w butach-morderce wynajętego przez samego króla.jak zakończyła się historia?czy shrek przemienił się ostatecznie dla swojej ukochanej?to już musicie sami zobaczyć.to oczywiście wątek romantyczny,pewnie nie jednemu może się łza w oku zakręcić,ja tam twardy jestem,phi,nie bede płakał nad trudną ogierską miłością (dobrze odmieniłem?!:D ogrowską może?:P) watków humorystycznych jest cały ogr(?:D)om.może ja bym swoje trzy najzabawniejsze sceny wypisał?ok,tak zrobie: 1.shrek z fioną udają się do zamku królewskiego po błogosławieństwo rodziców.dom zostaje pusty,a kto się nim zaopiekuje!?Hehe,nikt inny jak nie ciasteczko,świnki,ślepe myszy i pinokio.i mówią do shreka "don`t worry,we take care" po czym wchodzą do domu,słychać odłos rozbitych naczyń,nagle włacza sie rytmiczna muzyka i impreza na maxa :D rotfl 2.płatny morderca-kot w butach ma zabić shreka.btw kapitalnie głos podłożył banderas.kot wyskakuje na shreka,drapie go,pokazuje swoją wyższość i wyszkolenie w walce.wraca na swoje miejsce i przemawia,przemawia...i nagle ksztusi się,dusi i upada :D a czym sie ksztusił?ano włochami sherka z klaty :D buhehe 3.akcja ewakuacyjna - uwolnić shreka,osła i kota z więzienia.fire in the hole,mission impossible i "pinokio,skłam że nosisz damską bielizne" a nos ani rusz,lol.pinokio nosi różowe stringi! co jeszcze warto podkreślić?mi bardzo spasowała muzyka,kapitalnie dostosowana do sytuacji.znane hity jak "i need a hero".zresztą sami zobaczcie. wątek romantyczny,wątek humorystyczny i coś jeszcze.a cóż to takiego? morał,pouczenie,prawda moralna czy życiowa.tak,tak...to nie tylko bajka dla dzieci.mamy wspaniałe przesłanie!nie kochamy kogoś za wygląd,za zewnetrzną złudną otoczkę.kochamy jego wnętrze.fiona rezygnuje z bycia człowiekiem,bowiem jak sama mówi "zakochałam się w ogrze" i niech tak zostanie.niech żyją długo,długo i szczęśliwie,a ja po cichu licze na kolejne części.czytałem już gdzieś że shrek 2 pobił rekord - zarobił najwięcej kasy w historii kina,więcej aniżeli jurasic park i inne hity.pięknie pięknie,jak dla mnie kapitalny film.mamy wszystko co powinien zawierać dobry film,o dialogach już nie wspomne.dodam,że oglądałem trzy razy ten film w wersji angielskiej z polskimi napisami.a co będzie z dubingiem?a pewnie też obejrze,porównam i pewnie jeszcze bardziej film przypadnie mi do gustu.brawo dla twórców shreka 2! * proszę o ocene recki,pisana spontanicznie,pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: moja recenzja IP: *.chello.pl 23.06.04, 21:58 Nie z klaty Shreka. Po prostu wypluł kulkę sierści (hairball). Koty tak robią, bo połykają włosy, kiedy sie myją. PS. Przy pisaniu recenzji nie próbuj opisac gagów, zwłaszcza jesli nie sa tylko słowne, a także wizualne. Całości nigdy nie oddasz, a czytelnik nie zrozumie, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel widzialem shreka na kompie miesiac temu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 19:28 widzialem shreka na kompie miesiac temu... a gdzie tam premiera dopiero 2 lipca <hahaha> smiechu warte :-DD... ale bardzo fajny polecam...fajnie jak sie zmienil w czlowieka :DD tylko ta jebana wrozka hehe:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: 80.48.2.* 17.06.04, 22:41 ja jzu widzialam shreka 2 i bardzo mi sie podobal ale uwazm ze 1 czesc byla najlepsza poniewaz w 2 niema tylu smiesznych tekstow ale za ta jest wiele smiesznych sytuacji bardzo wszytkich goraco zapraszam do obejzenia go pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adja-jeleń Re: Po pokazie filmu "Shrek 2" w Cannes IP: *.karczma / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 10:55 Film supeeeeer!Po prostu cool!Drugie części są za zwyczajgorsze, a ten ....miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś