Gość: . IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.06.04, 18:04 Komu bo ide do ... , komu bo ide do ... , komu bo ide do ... Punisher wie gdzie idzie i po co ? , a po co ktos idzie na takie kino ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bzz Re: Punisher IP: *.polkomtel.com.pl 18.06.04, 06:12 A po co się chodzi do kina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satchan Re: Punisher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 16:03 dla niektorych np jest to komix ich dziecinstwa i czekaja na ten filmm juz bardzo dluugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Punisher IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.06.04, 05:12 nie jest to bynajmniej pierwsza ekranizacja tego komiksu. W pierwszej Pogromce gral Dolph Lundger. Calkiem fajna, zwlaszcza jezeli wczesniej przeczytalem kilkanascie komiksow :) Odpowiedz Link Zgłoś
g00rek Może być 19.06.04, 19:49 Raz na jakiś czas trzeba się rozerwać i pooglądać jak ktoś sprawiedliwy sięga tam, gdzie prawo nie daje rady ;) Nawet jeśli jest to w tak prymitywnej formie. No cóż - z mrocznego klimatu niewiele pozostało, ale film jest całkiem fajny. Oczywiście jeśli ktoś szykuje się na kino akcji, a nie rozrywkę intelektualną. W pamięci pozostaje kilka tekstów, które są wykreowane na kultowe, z nieśmiertelnym (obecnym chyba w każdym filmie tego typu) "you're supposed to be DEAD!!" na czele. Niepotrzebnie rozdmuchane są wątki pseudointelektualne, za to film ratują elementy dość humorystyczne ("Ruski"). Co ciekawe główny aktor, choć normalnie wygląda zupełnie inaczej (główny bad guy w Original Sin z Antonio Banderasem i Angeliną Jolie) tu wygląda łudząco podobnie do Christophera Lamberta w Nieśmiertelnych. I poprzez ufarbowane włosy i poprzez spojrzenie, Ciekawe czy specjalnie... Generalnie komiksowa mieszanka komedii i akcji, choć fani komiksu mogą być rozczarowani. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Może być 20.06.04, 19:35 Swietny film :) Widzialam wczoraj. Wykupilam bilet na ten film, chcac odpoczac miedzy zakupami. Nie spodziewalam sie niczego ciekawego. A tu taka niespodzianka. Owszem, ambitne kino to nie jest, ale kto powiedzial, ze musi..? Polecam fanom akcji. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka2011 Re: Punisher IP: *.acn.pl 20.06.04, 19:36 Film jest całkiem spoko,główny bohater faktycznie łudząco podobny do Lamberta. Gdyby nie elementy humorystyczne to byłoby kiepsko,a tak jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
heja_heja Punisher 22.06.04, 08:04 Ja powiem... zero akcji... zero czego kolwiek :(. "Elementy humorystyczne" były głupie, zwłaszcza w tym uroczym kontraście z wyżynaniem wszystkiego co się rusza... wspominałam że nie lubie Travolty? Więc po co poszłam? Bo łaże na wszystkie filmy marvela, ale chyba już niedługo... jak do tej pory chyba pan P. był najgorszy, ale nie widziałam jeszcze Spider'a 2. Wszystko przed nami. P.S. X-Meni są najlepsi :) z tego wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Punisher 22.06.04, 09:43 A "Spawn" z jakiej stajni jest, nie z Marvela? Odpowiedz Link Zgłoś
heja_heja Re: Punisher 22.06.04, 14:04 No, na 99%... Chyba wszyćkie takie poza supermenen i batmanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Punisher IP: 212.160.72.* 24.06.04, 12:41 Z tego co pamiętam Spawn należy do prywatnej stajni superbohaterów Todda McFarllena czy jak się go pisze :) pod nazwą Image cy cóś a Marvel to się chyba tylko pod film podpiął na zasadzie współproducenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Punisher IP: 212.160.72.* 24.06.04, 12:35 Oczywiście x-man jest niezły i jeżeli ktoś zrobi kolejny film o mutantach będziesz mogła powiedzieć tak x-man jest lepszy od tego nowego ale narazie wstrzymałbym się z porównywaniem Punishera i X-man - to dwie różne historie. Wychowałem się na punisherze mimo że historyjki drukowane w Polsce z każdym numerem były coraz gorsze i gorsze aż wkońcu zrezygnowałem skupiając się tylko na perełkach np Punisher Year One był niezłym komiksem i troszkę żal człowieka ściska że film nie bazuje na tej historii zupełnie nie rozumiem dlaczego z bohatera wojennego zrobi z F.Castle`a agenta to mi nie leży a film się zobaczy to się wypowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yano_fi Dla mnie najleprzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:32 Idac na film, wiedzialem ze nie moge sobie go odpuscic (po mlodosci z komiksami Punishera nie ma rady ;), choc mialem cien obawy, ze przeciez nie bylo pokazu dla dziennikarzy, a to nie swiadczy za dobrze, wiec moze byc kiszka... na szczescie film mi sie podobal. jasne, nie jest to film wnoszacy jakies przemyslenia do naszego zycie.. ale akcja byla w miare zwarta i film sie toczyl.. :) po takich filmach jak Hulk czy Spiderman, ktore nie mialy zadnej logiki, kilka scen poprostu i duzo efektow, Punisher to moim zdaniem najleprzy film komiksowy. a juz napewno mistrzowska jest strona www.punisherthemovie.com o filmie, zrobiona z pomyslem i niezlym rozmachem.. kto nie widzial to polecam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjane Re: Dla mnie najleprzy... IP: *.nbw.tue.nl 16.07.04, 13:29 film byl totalnie skopany... jaka w nim logika? koles budowal sobie samochod przez dobre 15min a w pierwszej scenie w ktorej pojawia sie na chodzie, mu go rozwalaja? co to mialo byc akcent humorystyczny? jak dla mnie ten film byl za bardzo komiksowy: multum postaci ktore tak naprawde nic nie wnosily(el mariachi, rusek). w komiksie ma to racje bytu ale w filmie mozna sobie bylo ich odpuscic. poza tym komiks byl o tym jak usprawiedliwiona zemsta zmienia sie w pozbawiona skrupulow i moralnosci krucjate. punisher zabijal wszystkich, ktorzy byli wg. niego zli. popadal przez to w coraz wieksze szalenstwo i alienowal sie od spoleczenstwa, ktore bylo z gruntu zle. a w filmie poznaje sobie trojke znajomkow ktorzy tez maja byc takimi autsajderami jak on.zjedzmy kolacyjke. w zadnym komiksie nie pojawialy sie postacie w pelni pozytywne. nawet w suicide run wszyscy jego "nastepcy" nie dzialali z pobudek czysto altruistycznych. nie mowie juz o policji.oni tez na niego polowali widzialem punishera zaraz po premierze w stanach. i sala byla pusta! doslownie.oprocz mnie byl chlopak z dziewczyna.z poczatku myslalem ze przyszli sie tylko pooblapiac. ale przy wyjsciu zobaczylem ze koles to jakis freak w koszulce z czaszka. mowil ze byl zawiedziony. moim zdaniem film fajny dla tych ktorzy nieczytali komiksu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Punisher - brak zaitersowania , co? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.07.04, 11:54 Wydawało by się ,że historia komiksowa tego mściela ma szanse na sukces , o czym swego czasu pisała gazeta ,lokując film wśród nadchodzących przebojów roku.Tym czasem zyski i opinie są przeciętne , jak najbardzej jest to zasługa reżysera debiutanta J.Hensleigha , który pisał do tej pory raczej nienajlepsze adaptacje , choć tytuły znane. Producent Avi Arad , tak lubuje się w komiksach , że przy swoich sukcesach , czasem zapomina czy ma dobrom ekipe i kicha gotowa. Szkoda ,że po raz kolejny HOLLYWOOD udowadnia że ,byle jak jest tam teraz w modzie. Pan Travolta ostatnio ma pare rzeczy w nosie i to zabardzo , a efekt jest taki że i niewypał się trafi. Jednak jest jeden plus , tej produkcji - to bez wątpienia reklama i gra w pierwszoplanowej roli - TOMA JANE aktora z charateryczego , drugiego planu. ocena: 2/6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolero THOMAS JANE - HUGH JACKMAN IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.07.04, 17:50 Ze niby Jane jest do Lamberta podobny??? CHYBA RACZEJ TO SOBOWTOR JACKMANA!!! czyli Wolvie z XMEN (swoją drogą w papierowej wersji ci bohaterowie często się spotykali + nadawali na tych samych falach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Punisher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 00:52 wlaśnie sobie czytam recenzje i bylam ciekawa jakie sa opinie ,rany jak mozna odebrać ten film pozytywnie!? bylam na nim ze znajomymi i żadnemu z nas się nie podobał,o niebo lepszy byl Punisher z Dolphem Lundgerem,odradzam tym którzy jeszcze nie byli szkoda czasu i kasy!Ten film to straszny gniot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baola Re: Punisher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 18:44 Film dla ludzi, którzy lubią takie z serii zabili go i uciekł. Ale ogólnie niezły, choć widziałam lepsze. Od czasu do czasu można zobaczyć taką siekankę :) Odpowiedz Link Zgłoś