Dodaj do ulubionych

Cristiada **

06.04.13, 23:52
Obejrzałem ten film dzisiaj. Polecam! Najlepszą reklamą tego filmu są recenzje w lewicowych mediach. Film jest całkowicie niepoprawny politycznie bo jak można pokazywać dobrych katolików i złych ateistów. Nie dziwi mnie ta żałosna pseudorecenzja w GW jakże typowa dla tej gazety i całkowicie zgodna z jej linią programową. Obejrzyjcie ten film! Naprawdę warto! Choćby po to by zobaczyć dlaczego jaką agitką jest artykuł w GW
Obserwuj wątek
    • Gość: też nielewy Re: Cristiada ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 00:11
      Zgadzam się z Nielewym w całej rozciągłości!!! Ta cała recenzja nadaje się jedynie do tego, by ją wydrukować, a następnie użyć w charakterze papieru toaletowego, albo nie... szkoda papieru i tonera. Film jest niesamowicie poruszający, i ciekawe dlaczego mnie nie dziwi, że w recenzji ani słowem nie wspomniano, iż kilkunastu bohaterów wydarzeń z tamtego okresu, męczenników zostało świętymi lub błogosławionymi...
    • ffred Cristiada ** 07.04.13, 23:23
      Po takiej recenzji w GW mam większą ochotę zobaczyc ten film. "Psy szczekaja, a karawana idzie dalej...."
      • raszefka Re: Cristiada ** 27.04.13, 11:38
        Film mnie może na kolana nie powalił. Ale recenzja owszem.
    • inder Cristiada ** 20.06.13, 15:31
      Nawet jeśli "Cristiadę" uznać za film propagandowy, to trudno powstrzymać się przed dodaniem tego samego przymiotnika recenzji GW. Tak się pan redaktor oburza na uproszczoną demonizację rządu meksykańskiego lat 20.! A na uproszczoną demonizację kościoła katolickiego (który owszem ma na swoim sumieniu wiele grzechów, nie przeczę), choćby w takim "Kodzie da Vinvi" tak samo się pan oburza? Czy to po prostu: źle czynić - jak katolicy nas oczerniać, dobrze czynić - jak my czerniać katolików?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka