Gość: pawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:36 nie wiem bo nie oglafałem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kanuk Re: Bon voyage IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.04, 12:44 nie widze Binoszki w obsadzie...rany Juliette ! Odpowiedz Link Zgłoś
laryska Nie widze sensu w opisie filmu ???? 27.07.04, 13:29 "Kiedy w czerwcu 1940 roku ministrowie, dziennikarze, wielka burżuazja, kobiety z półświatka i szpiedzy ze wszystkich stron świata zebrali się w hotelu Splendide w Bordeaux, młody człowiek musi wybierać między znaną aktorką a zaangażowaną studentką, między politykami a przestępcami, między beztroską a dorosłością..." ***************************************************************************** ale CO ten czlowiek musi wybrac i jak to sie ma do tego zjazdu ?? czy ten, kto to pisal w ogole rozumie co napisal?? Bo ja nie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Nie widze sensu w opisie filmu ???? IP: 5.2.1R* / 195.229.241.* 26.08.04, 12:57 ja tez nie widze sensu. zdanie jest blednie zbudowane, czas szwankuje, w ogole brak logiki. poprosze jasniejsza recenzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p 4 gwiazdki dla filmu ktory jest denny? IP: *.stacje.agora.pl 29.07.04, 13:10 kto je dal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek_pawel Bon voyage - nuda IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.07.04, 10:04 nudny, przewidywalny, 2-3 fajne momenty, nic specjalnego u mnie 2* (za scenografię Adjani i Depardieu. obejrzyj ten film gdy nie mam nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Bon voyage IP: *.centertel.pl 30.07.04, 10:34 Witam, byłem na przedpremierowym pokazie tego filmu. Nie polecam. Nudny jak flaki z olejem, akcja naciągana, tło historyczne słabiusieńkie, gagi na poziomie kina klasy D. W trakcie pokazu (kino na kilkaset miejsc) ok. 30% osób wyszło... Lepiej iść na wieczorny spacer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nizki Re: Bon voyage IP: *.chello.pl 31.07.04, 23:13 Filmu nie widziałem, ale Francuzi nie powinni kręcić filmów o Francji w tamtych latach (a na pewno już nie komedii) - no, może poza filmami o maquis i "Wolnej Francji" - bo reszta to hańba: ekspresowo przegrana wojna, kolaboracyjny rząd Petaine'a, współpraca Francuzów z hitlerowcami m.in. przy eksterminacji Żydów. Mimo że lubie kino francuskie, na ten film chyba jednak nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Bon voyage 16.08.04, 10:32 Gość portalu: nizki napisał(a): > Filmu nie widziałem, ale Francuzi nie powinni kręcić filmów o Francji w tamtych > > latach (a na pewno już nie komedii) - no, może poza filmami o maquis i "Wolnej > Francji" - bo reszta to hańba: ekspresowo przegrana wojna, kolaboracyjny rząd > Petaine'a, współpraca Francuzów z hitlerowcami m.in. przy eksterminacji Żydów. Rezyser wcale od tego nie ucieka. Przedstawia Francuzow, ktorzy sa zainteresowani wylacznie swoimi problemami, a nie tym co dzieje sie wokol nich. Porownujac ich do Polakow, wygladaja nierealnie. Adjani naprawde piekna, jej dlonie zdradzaja wiek, twarz prawie bez zmarszczek. > Mimo że lubie kino francuskie, na ten film chyba jednak nie pójdę. Bylam w kinie, ale nie polecam. Troche nudnawy, ale bardzo dobra gra aktorska!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nihilist Jacys lewi jestescie IP: *.eranet.pl 02.08.04, 13:26 To byl pierwszy od DAWNA (od Asteriksa i Kleopatry co najmniej) naprawde dobry (bo lekki, smieszy i zrobiony ze swada) film francuski. Nie wiem gdzie byl ten "pokaz przedpremierowy" z ktorego 30% osob wyszlo, ale chyba w Tworkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Bon! bon! bon!.... - czyli Niesmaczny Cukierek IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.08.04, 02:55 Jean-Paul Rappeneau ,to artysta który robi filmy jak się znudzi mu pić wino z rocznika ? , niestety nie są to arcydzieła. Nominacjii do Cezara było sporo , bo jak widać nie zapomniał jak to się robi. Historia ma charakter rozbity , raz wesoła , raz dramatyczna ? , - to taki fragmet życia , a po co te odwołania do dzieł filmowych ? tego nie rozumiem. Bo nie chodzi mu o coś wartościowego , tylko o rozmowe z humorem,romansem i wspomnieniami, a że się nie klei . To nie jest to samo co "The Million Dollar Hotel". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobolewski Re: Bon! bon! bon!.... - czyli Niesmaczny Cukier IP: *.chello.pl 14.08.04, 15:32 zajebisty film i tyle, mowie wam ja autorytet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajx Re: Bon voyage IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 16:14 co za inteligent napisal opis tego filmu..zero ligiki.. Odpowiedz Link Zgłoś