Dodaj do ulubionych

Vidocq ***

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 16:46
No i co z tego, że nieprawdopodobny, skoro wciągający i atrakcyjny.Widać, ze
recenzent należey do wielkiego grona ludności nastawionej mniej więcej
tak: "psychologia tak, komiks nie". I dziwią się, że Polski nikt na świecie
nie lubi; bo i jak, skoro zamieszkują ją sami nudziarze i czepialscy???
Obserwuj wątek
    • Gość: necros Re: Vidocq *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:47
      Gdy czytam takie brednie to az ciarki przechodzą.Sztucznośc to ewidentnie zamiezony element, wplecione efekty nadają filmowi bardzo specyficznego i indywidualnego klimatu, same zdjęcia tez bardzo ciekawe, są zupełnie inne od tego co prezentuje nam ameryka sa bardzo europejskie co nadaje jeszcze wiekszej orginalności i indywidualnej specyfiki temu filmowi.To bardzo dobra alternatywa dla masowej papki z za ocenu.Fabuła to ciąg niesamowitych zaskoczeń i zmian akcji to przykład naprawde inteligetnego scenariusza i masy ciekawych pomysłów.Niech ktoś zmieni ta recenzje bo tych bredni może zniechęcić ludzi do obejrzenia.
      • Gość: El Favorro Re: Vidocq *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:13
        Może uczynię ten wątek monotematycznym, ale również się zgodzę. I podpisuję się
        rękami i nogami pod tym, że Polacy to nudziarze i czepiacze, zupełnie nie czują
        filmowego szaleństwa. A sam film był bardzo ciekawy, scenariusz może nie super
        zaskakujący ale na pewno sprawny, zdjęcia graniczyły z cudem, bomba.
        Niestety tenże sam Pitof wyreżyserował "Catwoman", która podobno jest
        zwyczajnie głupia :[
        Ale tego już nie wiem.
    • Gość: jaija Re: Vidocq *** IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.09.04, 01:42
      Vidocq jest niezły, naprawdę. Nie rozumiem tych krytycznych komentarzy, ale
      gust pana Mossakowskiego jest nieco odmienny niż mój:) Lubię dobre kino, a
      Vidocq jest dobrą rozrywką, na pewno lepszą, niż gówniane amerykańskie
      Spidermany czy inne - many, -womany, itp.
      • Gość: El Favorro Re: Vidocq *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:21
        Ja się z Mossakowskim zazwyczaj zgadzam. Ale kilka razy podpadł mi wielce, m.
        in. ** dla Pitch Black (tak śliczny wizualnie film zasługuje, sądzę, na coś
        więcej) i * dla Sekty (zgadzam się, że nie był tu superinteresujący film, ale
        zdecydowanie mógł się jako tako podobać). No i ten Vidocq też...

pzdr
    • astrit Re: Vidocq *** 14.09.04, 12:55
      No proszę, Vidoc to bardzo sympatycznie zrobiony film - z klimatem. I zdjęcia
      są właśnie jego ogromnym atutem - takie obrazy jak ze snu, o niesamowitej
      kolorystyce. Widać, jak nie ma wybuchu, obcych albo wielkiej sceny
      batalistycznej, to już jest be.. A gdzie trochę wyobraźni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka