Gość: blq IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 00:20 Ó nich tez sie to czyta jak "u"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: islander Re: Rozpacz Islandii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 14:44 nie, czyta się jak nasze 'o'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja radzi sobie z kostką Rubika, a nawet zna Kierkegaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 16:42 bez problemu radzi sobie z kostką Rubika, a nawet zna Kierkegaarda... i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Rozpacz Islandii IP: *.teta.com.pl 11.09.04, 17:44 a jak się ten tytuł w całości wymawia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atha Re: Rozpacz Islandii IP: *.toya.net.pl 11.09.04, 19:00 Jak najwiecej takich filmow w kinie zamiast amerykanskiej komercyjnej papki. Islandia, Hiszpania, Meksyk. Moze kiedys ktos przekona sie do Indii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Podziwiam Islandczyków IP: *.attu.pl / *.attu.pl 11.09.04, 23:45 To naród o liczebności Kielc a mają słynną piosenkarkę, dobrych reżyserów i drużynę piłkarską, która potrafi zremisować z Niemcami. Czyli wszystko to, czego u nas od dawna nie widziano :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuego Re: Podziwiam Islandczyków IP: *.siec2000.pl 12.09.04, 19:15 dobrych reżyserów przecież nadal mamy... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja to wiem ! Islandzka wymowa. IP: 195.150.115.* 12.09.04, 21:54 Język islandzki ma kilka nieromańskich literek, czyli ý, á, í, é, ú, ö, æ, ð, þ, ó, które się wymawia po germańsku, to ostatnie "ó" mniej więcej jako "oł". A więc imię "Nói" jako "nołi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Noi Albinoi IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.04, 22:13 Film bardzo mi podobał, ale swoją drogą: islandzka zima, śniegi, ludzie przytupują z zimna, ale ubierają się mniej więcej tak, jak ja wczesną jesienią:) Ocziwiście pomijając wełnianą czapkę głownego bohatera:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l_a_r_s Re: Rozpacz Islandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:03 Film polecam, zwłaszcza znudzonym pompatyczno - patriotyczno - hamburgerowymi gniotami w stylu Dnia Niepodległości (po raz kolejny "przypomniany" przez polsat wczoraj). Wielbicieli kina zapraszam na festiwal Młodzi i Film do Koszalina, na którym 2 lub 3 lata tewu był ten film. A wstęp za friko ;-). Odpowiedz Link Zgłoś