Dodaj do ulubionych

Tylko dla Orłów

21.09.04, 23:39
Powiem wam że film stary ale dla mnie kultowy. Uwielbam filmy z takim zimowym
klimatem. A że do tego Eastwood i Burton stworzyli role jednorazowe, film tym
lepszy.Generalnie akcja i fabuła - bomba. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • orbulon Re: Tylko dla Orłów 22.09.04, 10:43
      I ja uwielbiam stare filmy. Też przyznam, że lubię tamten stary klimat. "Tylko
      dal orłów" jest jednym z moich ulubionych kalsyków wojennych.
      Oglądałem ten film już kilkadziesiąt razy i o nudzie nie ma mowy. No niby w
      zimie lepiej oglądać ten film. Bardziej czuje się ten alpejski klimat.

Dobrze cie stary spotkać tutaj na forum, bo o klasyce mało kto tutaj chce
      gadać.

pzdr
      • skynet_00 Re: Tylko dla Orłów 22.09.04, 11:04
        I ja się bardzo cieszę że jest tu ktoś kto kuma te klimaty ;-). Ja też to
        oglądałem nie wiem ile razy i ciągle mnie kręci. Nie wiem czy też tak to
        odbierasz ale zimowe klimaty najlepsze były zawsze w starych filmach (np.
        słynna Czerwona oberża). tak czy siak "stare kino amerykańskie" jest mi
        szczególnie bliskie. Pozdrawiam cię serdecznie.
        • orbulon ciężko o klasykę dzisiaj 22.09.04, 14:14
          A wiesz co mnie najbardziej wnerwia. Mianowicie każda telewizja {publiczna czy
          prywatna} co jakiś czas lubi przypominać swoim widzom, że u nich jest najlepszy
          repertuar filmowy. A dla nas, czyli dla miłościków klasyki jakoś ciężko znlaeżć
          dobre pozycje. Zapewne u progu XXI wieku szefowie podjęli decyzje, że klasyki
          nadają się do kosza. Jeszcze bodaj dwa lata temu na polsacie w soboty leciały
          stare filmy { no i na TV4} a teraz już nawet na TVN7 ciężko coś upolować.
          Jedyne co pozostało to polonia1. Tyle, że jeżeli oglądałeś tam kiedykolwiek
          film to wiesz ile warta jest jego jakość.
          No nic. Na razie zbieram na DVD. Może wtedy będzie łatwiej "żyć"

A no jeszcze jedno. Widzisz stare filmy wojenne to ja lubię bardzo, ale nic
          tak mnie nigdy nie bujało jak stare porządne westerny. A John Wayne to dla mnie
          jest symbol kina nr.1.

pozdrwaiwam!
          • Gość: jacek2 Re: ciężko o klasykę dzisiaj IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 22.09.04, 17:49
            Stare dobre filmy , prawie wszystkie ukazaly sie juz na DVD w strefie 1 tzn
            USA . Oczywiscie w VO , z napisami angielskimi i francuskimi .Szanse by ukazaly
            sie na rynku polskim sa znikome .... Takze pozostaje tylko nabyc odtwarzacz bez
            blokady regionalnej no i znac angielski lub francuski....
          • skynet_00 Re: ciężko o klasykę dzisiaj 22.09.04, 22:14
            No Stary, gust to mamy chyba taki sam jeśli chodzi o dobre kino ;-))) Westerny
            to absolutny zajob, coś rewelacyjnego a J.Wayne to już mistrz gatunku. Pamietam
            jak byłem mały co sobota leciał jakiś western a teraz.... ;-( Szkoda że stacja
            TCM daje te same filmy non stop zamiast troszke urozmaicić. Właśnie planuję
            zakup Dvd Playera to też na pewno zaczne kolekcjonować "Nasze Kino" -)))
            Pozdrawiam cię serdecznie Orbulon ;-)
            • orbulon Re: ciężko o klasykę dzisiaj 23.09.04, 12:19
              Ja planuję zakup dvd w ciągu najbliższeg oroku. Wtedy mam nadzieję będę w
              końcu "uszczęśliwiony". Zauważ, że na TCM pokazują jedynie filmy wytwórni MGM i
              Warnera. A jakby tego było mało to jeszcze rok temu w mojej kablówce wyłączyli
              ten kanał.
              Tyle, że ostatnio na TV Puls zaczęli puszczać klasyki. Te nieme filmy Z
              Busterem Keatonem są naprawdę super. Mają nosa ci ojcowie franciszkanie.
              A no jeżeli chodzi o soboty z dawnych lat to jasne, że je pamiętam. W
              komuszych latach 80-tych puszczano przecież takie filmy jak "Odstrzał", "Dawno
              temmu na dzikim zachodzie" czy "Sierżanta Yorka". Dlatego tak bardzo lubię
              dzisiaj sobie przypominać te pozycje
              pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka