Dodaj do ulubionych

Generacja C.K.O.D.

IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 09.10.04, 20:19
filmu nie ogladalem ale watpie by byl dobry (tak jak ocenia go Gazeta) gdyz
CKOD (mimo iz to pupilki Gazety) to zespol marny...dla mnie beznadziejny i
(nie wiadomo czemu?) strasznie przereklamowany.Pozerzy bez talentu z jednym z
gorszych wokalistow w Polsce...
Obserwuj wątek
    • Gość: 6 C.K.O.D. = geje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 00:16
      i co tu komentowac, kto chce ogladac filmy o kulturze gejowskiej ???
    • Gość: El Favorro Re: Generacja C.K.O.D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:46
      Dobrze, że napisałeś, że to Twoje zdanie. Bo ja na przykład uważam, że to spore
      odkrycie na polskim rynku. Przereklamowania absolutnie nie widzę (gdzie Ty je
      masz? Porównaj stopień "przereklamowania" z innymi polskimi
      zespołami/wkonawcami). Fakt - druga płyta jest w porównaniu z pierwszą dość
      słaba, ale i tak sądzę, że zespół ze wszech miar wart uwagi. Ja ich zawsze będę
      bardzo szanował za wydanie bodaj najlepszego polskiego singla roku 2002.

Aha, a do drugiego kolegi - komentować za bardzo nie będę, przypomnę tylko, że
      kazdy wie, że jeśli ktoś kogoś wyzywa od kretynów to najpewniej sam jest
      kretynem. Wiesz, o co mi chodzi.

Pozdrawiam!
      • Gość: 6 Re: Generacja C.K.O.D. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 14:44
        a 'gej' to wyzwisko? to chyba 'ladna' nazwa?
        • Gość: El Favorro Re: Generacja C.K.O.D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:27
          A skąd wiesz, że sa gejami? Jeśli poprzesz to jakąś ich wypowiedzią lub
          artykułem to odwołuję. A jeśli nie, to raczej pewne, że napisałeś to
          pejoratywnie.

Cokolwiek.

pozdrawiam
    • Gość: ppp Re: Generacja C.K.O.D. IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 28.10.04, 16:36
      Jeśli jesteś takim znawcą to zarzuć kilkoma dobrymi zespołami z zagranicy, a
      szczególnie z Polski, bo tego jestem ciekaw najbardziej.
      • ari Re: Generacja C.K.O.D. 29.10.04, 09:35
        Troch to nie to forum... ALe jeśli chodzi o jakośc muzyczną to zgadzam się, że
        zespół jest mizerny. Poziom muzyczny Sex Pistols, tyle że Pistolsi ćwierć wieku
        temu jako pierwsi mieli (bez)czelność grać takie dźwięki i im należny
        szacuneczek.
        A o co chodzi CKOD? Ni grzyba nie rozumiem. A jeżlei chodzi o wymienianie
        kapel... Nie jest tajemnicą, że polskie kapela ostatnich lat to staaszne kmioty
        pokroju Negatyw, eM czy Ocean. Natomiast polecam VooVoo, bo to są goście,
        którzy na swoich instrumentach są najlepsi w Polelandzie a na dodatek Wagiel
        pisze jedne z najlepszych tekstów. Podobnie Lech Janerka.
    • Gość: Zdanka Re: Generacja C.K.O.D. IP: *.devs.futuro.pl 28.10.04, 20:37
      Buhehehehe:))))))))))))))))))))))Pozostawię to bez komentarza:))))))))))))))
      Coraz częściej twierdzę, że to nie tylko Łódź jest za mała, ale i internet:P

Aha i jeszcze hasło, które wyczytałam ostatnio na Widzewie : Gej - okej:)
      Czyżby to Ostrowski?;P

• Gość: ton2 Re: Generacja C.K.O.D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 16:11
      Filmu nie ogladalem, ale chetnie sie wypowiem na jego temat...
      Uwielbiam to na tym forum.

A ja ogladalem i sie chetnie wypowiem. Nie jestem fanem CKOD, ale film moim
      zdaniem byl naprawde w porzadku, sprawnie zrealizowany, obiektywny, inny, ale...
      Wlasciwie to powinienem napisac ALE. Dzwiek (mam jedynie nadzieje ze to wina
      kina Muranow) byl na takim poziomie, ze ja nie rozumialem 3/4 z tego co ci mili
      chlopcy na ekranie mowili. Fakt, ze bluzgi i ze pijacki belkot, ale nawet na
      trzezwo wychodzil z ich wypowiedzi jakis pomruk mizerny. Szczerze mowiac
      jedynymi rozmowami jakie zrozumialem byly te, przy ktorych zamieszczono
      podpisy. Specjalnie po seansie czekalem podczas napisow na nazwisko realizatora
      dzwieku, ale takowe sie nie pojawilo. Nie kumam tego. Jasne ze underground i ze
      ma byc prawdziwe, ale jak tu film docenic, jak z wypowiedzi bohaterow nic
      zrozumiec nie mozna. Dla kontrastu kilka tygodni temu bylem na amerykanskim
      DiG, czyli filmie w sumie podobnym, choc moim zdaniem gorszym. Ale co by sie
      nie czepiac dzwiek w DiG byl zajebisty i wszystko dalo sie zrozumiec.

A wiec Generacja CKOD filmem niezlym jest, lecz nie zdziwilbym sie gdyby
      przeszla niezauwazona, bo trudno ja zrozumiec przez te skandaliczna realizacje
      (albo jej brak) dzwieku.

Pozdr
      • Gość: nikt Re: Generacja C.K.O.D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 19:57
        Gość portalu: ton2 napisał(a):

> A wiec Generacja CKOD filmem niezlym jest,

Matko Boska, studiujesz polonistykę? Już chyba wszyscy normalni odpuścili sobie
        parafrazowanie tego zdania Gombrowicza, to już tylko u studentek-polonistek
        zostało. Recenzja na tym samym poziomie.

Film jest kiepściutki. Nieprawda, że obiektywny. Beznadziejnie zmontowany. I w
        gruncie rzeczy o niczym, nic z niego nie wynika. Nudny jak cholera.
        • Gość: Zdanka Re: Generacja C.K.O.D. IP: *.devs.futuro.pl 29.10.04, 22:27
          A co ma z tego wynikać? Jak powszechnie wiadomo:
          Kręcimy się w kółko,
          byliśmy już wszędzie,
          mieliśmy gdzieś uciec,
          nic z tego nie będzie :P

Ale trudno wyraźnie mówić po pijaku...Zwłaszcza jak zawsze uciekają autobusy:P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka