Dodaj do ulubionych

chlopaki nie placza

IP: *.lub.pl 08.05.02, 15:49
co myslicie o tym dosc old filmie
Obserwuj wątek
    • Gość: dodo boys don't cry (wole ten tytul bez tlumaczenia) IP: 209.226.65.* 08.05.02, 19:00
      to jest film, ktory po raz kolejny uswiadomil mi, ze przypadlosc prymitywnej
      prowincji jest miedzynarodowa - nie zna granic ni kordonow... okreslony sposob
      myslenia jest identyczny na prowincji ruskiej, amerykanskiej, polskiej,
      francuskiej czy angolskiej.
      jest to jedna z tych oczywistych prawd, ktore czasem warto sobie przypomniec
      gdy sie np. czlowiek zmeczy wielkim miastem i zaczyna marzyc o jakims
      wyidealizowanym sielsko-anielskim zyciu na romantycznej prowincji.
      hmmm... sielsko-anielska? jest ci ona taka jaka jest - prostacka, brutalna,
      bezwzgledna, okrutna, nietolerancyjna.
      a hilary swank byla wysmienita. szkoda, ze po tym filmie nie zrobila nic rownie
      znaczacego.
    • Gość: jackers Re: chlopaki nie placza IP: *.w.club-internet.fr 09.05.02, 00:31
      nie o ten film chodzi...dodo...chyba...
      • zboczek Re: chlopaki nie placza 09.05.02, 00:35
        'Przykumaj te kocie ruchy ,Te gesty ! Tak sie trzeba ruszac Zrozumiales
        czarnuchu'
        • b3ut Re: chlopaki nie placza 28.05.02, 21:51
          - Spójrz jak oni się ruszają, te kocie ruchy, gesty rękoma, ehh
          - a po co nasi chłopcy mieliby się tak gibać
          - po co, po co! Po to żeby nie wyglądać jak żelbetonowy kloc. Polski gangster
          njie ma luzu, rusza się jak wóz z węglem. A przydałoby się trochę polotu i
          finezji w tym smutnym jak pizda mieście. Nie jest tak, czarnuchu??
      • Gość: dodo Re: chlopaki nie placza IP: 209.226.65.* 09.05.02, 15:36
        Gość portalu: jackers napisał(a):

> nie o ten film chodzi...dodo...chyba...

to ja bardzo przepraszam, ze sie odezwalam. ale innego filmu o nieplaczacych
        chlopakach nie znam :-( sorry...
        a przy okazji, moze ktos, jak ja, ma jakies wlasne uwagi o "boys don't cry" -
        chyba to nie bedzie "niedozwolone" je tu napisac :-)
        • debe Re: chlopaki nie placza 16.05.02, 00:28
          szczerze mowiac nie przepadam za filmami opartymi na faktach, ale ten bardzo
          mnie zaskoczyl. Rezyser potraktowal "wyjsciowa historie" jako tlo do
          przedstawienia prostej rzeczywisctosci, malych ludzi, ktorzy na to co obce i
          niezrozumiale reaguja agresja. I inaczej nie potrafia. Niesamowicie prawdziwy
          film, niestety...
          Swank swietna; teraz wychodzi nowy film, rezysera"Following" i "Memento", z nia
          wlasnie. Byc moze bedzie warty zobaczenia
        • Gość: Obieracz Re: chlopaki nie placza IP: *.citicorp.com 28.05.02, 10:28
          Dodo,

Film "Boys don't cry" w POlsce chodzil pod tytulem "Nie
          czas na łzy". Tak sie zlozylo, ze wlasnie wchodzil na
          ekrany film Lubaszenki "Chłopaki nie placza" i
          "zaklepał" tytul bardziej odpowiadajacy oryginalowi.
          Ale w pelni sie z Toba zgadzam. Glupota, ciasnota
          umyslowa prowincji jest wszedzie. Nawet w metropoliach.
    • Gość: Andrzej Nowy "Miś" IP: 62.89.126.* 15.05.02, 22:03
      Ave,
      Myślę, że reżyser Chłopaków wzorował się naMisiu Barei. Taka sama chęć
      przedstawienia panoramy Polski. Podobnie jak Miś Chłopaki zbudowane są z
      oddzielnych scen, które są dosyć samodzielne.
      Andrzej
    • Gość: Fred Re: chlopaki nie placza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 13:56

Fred do Gruchy
      "Nigdy nie ufaj kobietom. Ja dawno temu też zaufałem pewnej kobiecie. Wtedy
      dałbym sobie za nią ręke uciąć. I co? I bym dzisiaj, k..., nie miał ręki"

Andrzej Mleczko do laski przy barze
      "Powiem ci tak. Trudno znaleźć dobrą opiekunkę do dziecka. Ale jeszcze trudniej
      o dobre dziecko."
      • zboczek Re: chlopaki nie placza 27.05.02, 00:47
        Fred do Gruchy: "Babie trzeba zalozyc homonto tak jak to robili polscy chlopi w
        12 wieku Zakladali babie homonto i orali nimi pole"
        Jak sie pisze homonto czy chomonto? k.... mac ale wyraz!
        • Gość: Andrzej Re: chlopaki nie placza IP: *.waw.cdp.pl 27.05.02, 06:42
          zboczek napisał(a):

> Fred do Gruchy: "Babie trzeba zalozyc homonto tak jak to robili polscy chlopi w
          >
          > 12 wieku Zakladali babie homonto i orali nimi pole"
          > Jak sie pisze homonto czy chomonto? k.... mac ale wyraz!

Ave,
          Pisze się: chomąto.
          To jest dobra scena: Czy jest tu jakiś cwaniak?
          Andrzej
          • Gość: okęciak Re: chlopaki nie placza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 20:53
            "o czym ty do mnie rozmawiasz?
            • b3ut Re: chlopaki nie placza 28.05.02, 21:48
              widzisz co to żarcie robi ci z mózgu? Poza tą bułką i frytkami świat dla ciebie
              nie istnieje. (szybko) To tylko kawałeczek pierdolonego ziemniaka a ty
              zachowujesz się jakbym krzywdził twoją matkę...
              • Gość: Andrzej Re: chlopaki nie placza IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 22:01
                -Pan się nazywa Psikutas
                -Gdzie tam widzisz "s"!
                -Faktycznie nie ma. Psikutas bez "s"
                • Gość: mars700 Re: chlopaki nie placza IP: *.sgh.waw.pl 03.06.02, 09:26
                  Mi najbardziej podoba się mina fryzjera , kiedy Fred robi mu wykład o rzucie
                  monetą. "Zawsze kiedy mam kogoś zabić , to mówię mu tak... . ... i zawsze
                  wypada orzeł." I teksty "człowieka z miasta o silnej psychice".
                  • Gość: Andrzej Re: chlopaki nie placza IP: 62.89.126.* 03.06.02, 21:58
                    Gość portalu: mars700 napisał(a):

> Mi najbardziej podoba się mina fryzjera , kiedy Fred robi mu wykład o rzucie
                    > monetą. "Zawsze kiedy mam kogoś zabić , to mówię mu tak... . ... i zawsze
                    > wypada orzeł." I teksty "człowieka z miasta o silnej psychice".

Ave,
                    albo to:
                    -Uprawia pan seks z kobietami, albo z mężczyznami, wszystko jedno.
                    -Może to dla pana wszystko jedno!
                    • Gość: nikt Re: chlopaki nie placza IP: *.natned.com.pl 04.06.02, 16:10
                      ten film to nieudolna polska wersja pulp fiction; koles od scenariusza jezdzi
                      po kraju, podsluchuje ludzi i zbiera dykteryjki od znajomych. pewnie dlatego
                      niektore dialogi i sceny byly calkiem niezle (wlasnie te podsluchane).
                      • b3ut Re: chlopaki nie placza 05.06.02, 02:48
                        chyba słabo p-f oglądałeś
                      • Gość: Mike Re: chlopaki nie placza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 03:29
                        Gość portalu: nikt napisał(a):

> ten film to nieudolna polska wersja pulp fiction; koles od scenariusza jezdzi
                        > po kraju, podsluchuje ludzi i zbiera dykteryjki od znajomych. pewnie dlatego
                        > niektore dialogi i sceny byly calkiem niezle (wlasnie te podsluchane).

Jesteś taki rozgoryczony, ze chyba ten koles od scenariusza musiał wykorzystac
                        którąś z twoich dykteryjek.
                    • b3ut Re: chlopaki nie placza 05.06.02, 02:50
                      Uwaga frajerzy! Mama ważny komunikat! Do kogo należy czarna alfa romeo która
                      blokuje wjazd dla mojej fury
                      - do mnie ... i mojego kolei
                      - słuchaj gogusiu mógłbyś przeparkować wasze autko
                      - tego akurat zrobić nie mogę...........
                      - Pan psikutas?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka