amarandyna Wszystkie poranki świata 24.05.04, 23:31 To był depresyjny film na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumiaczek Re: Wszystkie poranki świata IP: 217.153.186.* 31.05.04, 13:36 Przypomniał mi się film, który widziałam już dawno temu z Anną Seniuk w roli głównej. Wychodzi za Kanadyjczyka i haruje ciężko na jego farmie, a pieniądze wysyła synowi, który buduje dom. W końcu przyjeżdża o kulach, a okazuje się, ze syn mieszka w szopie. Czy ktos pamieta tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
voytashek Re: Wszystkie poranki świata 31.05.04, 16:32 Na mojej liście najbardziej przygnębiających filmów na pewno znalazłyby się: "Requiem dla snu" Aronofsky'ego "Dogville" von Triera "Funny Games" Hannekego "Happy Together" Kar Waia Wszystkie są wstrząsające i przygnębiające i zarazem wszystkie są arcydziełami. Za największe uważam "Gogville". Myślę, że prawdziwie wielkie kino musi przygnębiać. Ktoś napisał o "Życie jest piękne" jako o filmie dołującym. Moim zdaniem ten film nie tyle dołuje, co wywołuje inne bardzo intensywne uczucie (przyznaję, że sam rozpłakałem się w finałowej scenie "wygranej"). Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na przygnębiające działanie filmów powszechnie uznawanych za optymistyczne. "Amelia" i "Włoski dla początkujących" to dla mnie również dwa niesamowicie przygnębiające filmy, choć arcydziełom, o których napisałem wyżej, nie dorównują. Odpowiedz Link Zgłoś
voytashek Re: Wszystkie poranki świata 31.05.04, 16:33 Oczywiście chodziło mi o "Dogville", a nie o "Gogville" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy333 Re: Wszystkie poranki świata IP: *.crowley.pl 31.05.04, 19:06 to jest "Bilet powrotny" NIESAMOWITY Odpowiedz Link Zgłoś
oliviaa Re: Nudne 05.06.04, 15:52 najbardziej przygnębiające filmy wg mnie "Ameia"-usnąć można w fotelu i "Edi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeHe Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 02:38 Dodam: "Monster" ! Odpowiedz Link Zgłoś
joan690 Re: Najbardziej przygnębiający film. 09.06.04, 18:44 a mnie najbardziej zdołował film "Piknik pod wiszącą skałą " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ravic Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 19:57 Był okres kiedy "Zły porucznik" wciskał mnie w fotel.obejrzałem ostatnio i scena w kościele,tak "amerykańska", zniszczyla mi cale wrażenie.Mimo to film niesamowity. Nikt nie wymienił "War Zone" Tima Rotha- kolejny po "Nic doustnie" Oldmana rozrachunek z dzieciństwem znanego aktora, który kojarzy się z mrocznymi rolami- absolutnie wstrząsający. Patologiczna rzeczywistość, lecz tak nieodległa, prawdopodobna... Odpowiedz Link Zgłoś
severus_snape Re: Najbardziej przygnębiający film. 11.06.05, 02:12 La Strada Kobieta samotna American History Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Re: Najbardziej przygnębiający film. 11.06.05, 18:48 American History X? Odpowiedz Link Zgłoś
greta_wierzbinska Re: Najbardziej przygnębiający film. 12.06.05, 01:08 severusie uważasz ze Kobieta samotna jest filmem przygnebiajacym??? Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: Najbardziej przygnębiający film. 10.06.04, 16:38 Oryginalna niskobudżetówka Texas Chainsaw Massacre a nie ta z Denisem Hopperem. Jak widzieliście to wiecie o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 19:01 "Manneken Pis" – tak przygnębiające, że zastanawiam się czasem czy to nie jest karykaturalna farsa "Das experiment" – ufabularyzowany zapis znanego z dziejów psychologii Stanford Prison experiment "End of violence" Wima Wendersa– podobnie jak dwa powyższe, nie są to dzieła wybitne, ale klimat mają "Gerry" Gusa Van Santa– no, może bardziej zostawiający uczucie pustki, podobnie zresztą jak „eof violence” "Symetria" - taki świezy polski film, wyraźnie niedoceniony "Fanatyk" - wśród filmow przygnębiajacych nie może zabraknać wątku Zagłady, tu w formie mocno oryginalnej To tyle by nie wymieniać obrazów już wcześniej wielokrotnie wspomnianych. No i w zupełnie innej kategorii, kilka filmów przygnębiających z powodu swojej bezbrzeżnej głupoty: "Jay and silent bob strike back" "Jak się to robi z dziewczynami" "Polish kicz projekt" Odpowiedz Link Zgłoś
monsoonya Depresyjnie 07.07.04, 00:30 Maksi deprecha: "Patrzę na ciebie, Marysiu" Barczyka "Egoiści" Trelińskiego "Władca Much" "Lot nad kukułczym gniazdem" "Cześć Tereska" "Cienka czerwona linia" "Być jak John Malkovich" "Myszy i ludzie" Z nutą smutku: "Samotni" "Miasto Boga" "Bandyta" "Dekalog 4" Odpowiedz Link Zgłoś
puziel hmmm 02.10.04, 16:43 Lost and Delirious Między słowami Convicted Requiem dla snu Pociąg życia Magnolia i Gwiezdne Wojny kiedy ginie Obi Wan Kenobi i kiedy zamrażają Hana Solo za każdym razem siedząc w fotelu krzyczę "za co? " a pierwsze miejsce wśród depresji zajmuje "Krecik" na samą myśl aż mnie w gardle ściska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 'lipa Requiem dla snu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 18:22 RÓWNIA POCHYŁA W DÓŁ Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 strasznie smutne 03.10.04, 11:33 wiadomosci, panorama, sport po wiadomosciach, pogoda po wiadomosciach, pogoda po panoramie, sportowy ekspres, teleranek, ziarno, sport telegram, fakty, koncert wisniewskiego i martadyny na tvn-ie, mecz polsko-anglia, mtv, jak graja nasi koszykarze na trojce..... prosto w oczy, pogoda dla kierowców, nie do wiary, dzienik tv, reklama kinder beuno, wystapienie do narodu kwasa i belki, program wyborczy, piosenka z kinder beuno,codzienny fakt, super express, polityczny program jedynki, hit tygodnia na polsacie- same premiery, uwaga..... Może juz wystarczy......... tylko żyć i nieumierać *** R eKL a Ma /wyborcza/ Life is brutal and full zasackas /nasz premier/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: strasznie smutne IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.05.05, 00:21 to ja dorzucę jeszcze telewizję trwam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REQS "REQUIEM DLA SNU" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:26 POLECAM RÓWNIEŻ ŚCIEŻKE DŹWIEKOWĄ Z TEGO FILMU - JEST WYBITNIE CUDOWNA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: "REQUIEM DLA SNU" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 16:38 Pokemony Odpowiedz Link Zgłoś
joneczka Re: Najbardziej przygnębiający film. 04.11.04, 09:01 "Zostawić Las Vegas",bo kojarzy mi się z moimi doświadczeniami, "Krótki film o zabijaniu", "Ostatni brzeg"-wstrząsnął mną do głębi, powinni obejrzeć go wszyscy decydujący o losach świata, choć sam film arcydziełem nie był, ale przesłanie miał bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: Najbardziej przygnębiający film. 06.11.04, 18:11 jeszcze raz ktoś wymieni "przełamując fale " to się załamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad mike Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.autocom.pl 07.11.04, 18:47 Mnie najbardyiej pryzgnbi film "Full metal jacket". Oglądałem go niestety tylko po angielsku, wiec nie wszystko zrozumiałem, lecz wpadłem po nim w niesamowity nastrój... uwielbiam taki stan, wtedy naprawdę więcej sie myśli o tym świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FP AvP IP: 217.153.67.* 07.11.04, 19:05 "Alien vs. Predator". Kto jest zwycięzcą w tym starciu? Każdy kto uniknie oglądania tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
anatras Re: Najbardziej przygnębiający film. 12.11.04, 12:30 Wszystkie filmy, w których ktoś umiera na raka, szczególnie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goskagoska Requiem?!Bez przesady!! Rozczarowanie stulecia IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:58 Faktycznie, strasznie przygnębiające. Chcemy być piękni, bogaci, sławni i szczęśliwi, a życie jest ciężkie, więc narkotyzujmy się, a potem się stoczymy i wszyscy będą płakać i przeżywać. Buuu ;( Moje rozczarowanie stulecia.Pozdr dla miłośników. Ps. Przygnębiający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka303 Re: Requiem?!Bez przesady!! Rozczarowanie stuleci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:31 A pamiętacie taki film z J.Cage'm (czyt. Kejdżem ) ... po śmierci starego milionera znajdują mikrofilm z nagraniem śmierci młodej dziewczyny.... strasznie przygnębiający i mroczny,,, nie jestem pewna jaki miał tytuł, ale chyba "Mikrofilm" P.S. oczywiście jeszcze: " Wybór Zofii", " Bandyta".... Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska RE: N.Cage 16.11.04, 10:45 Ten film to "8mm". Temat przygnębiający, film nie najlepszy. Wiadomo--Hollywood Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.chem.kent.edu 21.11.04, 03:36 Spider(z Ralphem Fiennes) Przelamujac fale Tanczac w ciemnosciach Boys don't cry Monster Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:05 jak dla mnie najbardziej przygnebiający film to "Requiem dla snu" (polecam genialną ścieżkę dźwiękową) Odpowiedz Link Zgłoś
amy4 Re: Najbardziej przygnębiający film. 23.11.04, 14:13 ostanio to chyba "Boys don't cry". Dolina maksymalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ptah Re: Najbardziej przygnębiający film. 23.11.04, 22:46 Uff przejrzalem wszystkie posty w watku :-) wiele tu dolujacych tytulow, i troche taki ktore mnie przynajmniej nie dolujaja wcale :-) Ze swojej strony do listy dopisalbym film Savior po (polsku chyba Wybawca) z Dennisem Quaidem. Bylem chory obudzilem sie w srodku nocy z goraczka, wlaczylem telewizor, lecial chyba na canl+. Obejrzalem i dopiero poczulem sie chory (zwlaszcza scena egzekucj (masakry) w wodzie ktora oglada glowny glowny bohater i nic nie moze zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jota.40 Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.chello.pl 24.11.04, 18:30 No, ja nie przeleciałam przez wszystkie posty, wiec nie wiem, czy ktoś to wymieniał - "Stalker" Tarkowskiego! Baaardzo długi. Baaardzo ponury. Smutny. Trochę nudny. Totalnie dołujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kovi Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 62.121.73.* 27.11.04, 09:43 "Nieodwracalne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.amwaw.edu.pl 28.11.04, 19:36 Do kolekcji jeszcze "Podróż nadziei". A propos, dla mnie szczególnie przygębiające są filmowane prawdziwe historie. Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.11.04, 14:13 Czyżby chodziło o "Dworzedc nadziei"? Czy czegoś nie znam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolte The Bridges of Madison County IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.11.04, 23:49 Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: najbardziej przygnebiajacy film 30.11.04, 15:18 Monster Piknik pod Wiszaca Skala Lolita Mulholland Drive Pianista Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: najbardziej przygnebiajacy film 30.11.04, 15:27 byl jeszcze taki film w ktorym Jodie Foster grala 12-13 letnia dziewczynke chora bodajze na raka i przygotowywala rodzine na swoja smierc... nie pamietam tytulu w tej chwili, ale film jest dosc ciezki moze ktos to pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.D Old boy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:13 ...nie takiego zakonczenia sie spodziewałem. Dalej Reqiuem dla snu,Siedem Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia2 Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.11.04, 19:16 Zawsze i na zawsze "La Strada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.aster.pl 03.12.04, 20:35 chociaz uwielbiam ten film to najsmutniejsza koncowke mailo'requiem dla snu' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazu Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 18:34 Requiem for a drem zdecydowanie choć połowę tego wrażenia robi muzyka - nie da się jej zapomnieć... z Leaving Las Vegas też się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiribi Tańcząc w ciemnościach IP: *.plj.com.pl 28.12.04, 15:08 Tańcząc w ciemnościach - chyba nawet kamień zapłacze podczas oglądania tego filmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona milka Tańcząc w ciemnościach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
kamilca Re: Najbardziej przygnębiający film. 24.01.05, 19:01 Dla mnie najbardziej przygnebiajocym filmem byl polski krotkometrazowy-Meska Sprawa...i szczegolnie ta ostatnia scena...po prostu nie moge...pamietam jak pierwszy raz ogladalam to lzy mi sie tak cisnely do oczu ze sie nie moglam opanowac.Dla mnie ten film trafia prosto w serce. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.01.05, 01:44 "tańcząc w ciemnościach" nie jest najbardziej przygnębiającym filmem "von" Trier to oszust,oszukuje was,nie dajcie się nabierać Odpowiedz Link Zgłoś