Gość: nibbler Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 00:11 "Miłe martwe dziewczyny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tichy Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.kombatantow.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 01:05 PI, MATNIA, OBCY ( a dlaczego nie, nie było tam nic optimistic ), BEZ PRZEBACZENIA (tak ten z Estwoodem),IMPOSTOR (no happy ends :)), LYNCHA ( w sumie all nawet straight story nie jest do konca jednoznaczny), IRREVERSIBLE (brr), MEMENTO, PLUTON(zresztą wojenne kino trudno tu nie zaliczać), z polskich żeby nie powtarzać to np KROLL, przypomniała mi się jeszcze NIENAWIŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajnus agentus Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.twi.com 07.11.03, 10:51 Przychodzi mi do głowy - ROMEO IS BLEEDING z Gary Oldmanem i Leną Olin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 01:14 Dla mnie zdecydowanie - Jajo węża Bergmana . Poszliśmy na ten film będąc na obozie sportowym AZS ze 20 lat temu do małego kina kompletnie bez przygotowania na co idziemy - w ramach rozrywki . Był to seans którego nie zapomnę do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedona Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.dialsprint.net 21.11.03, 05:12 Spaleni sloncem Michalkowa Przelamujac fale Triera, no i czy ktos z Was pamieta (po angielsku) There were Warriors - nowozelandzki sprzed paaru ladnych lat - straszny. Acha, no i jeszcze - SLING BLADE z B.B. Thorntnon, nie wiem czy trafile na polskie ekrany. No i Kieslowski jest niepokonany w "budowaniu" przygnebienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 212.127.78.* 25.11.03, 13:59 a amores perros? a wszystko o mojej matce? porozmawiaj z nią. bez przebaczenia. uśpieni. zostawić las vegas. rzeka tajemnic. american beauty.wstręt.krotki film o zabijaniu. w imię ojca. człowiek słoń. zniknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
aka2000 Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.11.03, 21:54 A mnie ostatnio najbardziejprzugnę biła "sztuczna inteligencja" Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: Najbardziej przygnębiający film. 27.11.03, 01:25 moje typy:to jak większości-zostawic las vegas,requiem,a także taki film Z Bogusławe Lindą-on gra bękarta kobiety zgwałconej w młodości,prowadzi w wiosce zakład fryzjerski wraz z pewnym karłem,straszny film o ludzkim okrucieństwie,ale mimo to-a może po przez to?genialny.przygnębił mnie także ostatnio "Pająk"niedawno był w kinach-z Jeremim irons'em w roli głównej(nie mylić ze Spidermenem;)),i film pt."Niżyński"w reżyserii Coxa. Odpowiedz Link Zgłoś
sedona Do Envi 29.11.03, 17:12 Ten film z Linda to ZABIC SEKALA (wlsanie ogladalam wczoraj) wspanialy i strasznie dolujacy - o ludzkiej, naszej naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.czeladz.msk.pl 25.12.03, 11:33 pAJĄK NIE JEST Z IRONSEM TYLKO Z RALPHEM FIENNESEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ECH Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 19:42 "Szczęśliwy człowiek" Lindsaya Andersona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bredband.comhem.se 30.11.03, 15:44 Dwa filmy Jamesa Greya "Little Odessa" i "The Yards" z zadziwiajaco dobrym Markiem Wahlbergiem - przygnebia niesamowity fatalizm tych filmow. Poza tym "Pianistka", "The Hours", "Szczesliwy czlowiek","Porozmawiaj z nia", "Krajobraz we mgle". I film, ktorego tytulu nie pamietam: bohaterka jest mloda dziewczyna, ktora nie mogac sie pozbierac po smierci matki,chorej na raka, szuka zapomnienia w przypadkowych zwiazkach, jest strasznie ponizana. Mnostwo drastycznych i przygnebiajacych scen, z ktorych najbardziej wstrzasa ta, gdzie laska przebiera sie w peruke chorej matki i jej ciuchy i idze w miasto. Totalny odpal. Czy ktos widzial ten film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek "Podwójne życie Weroniki" IP: 150.254.98.* 01.12.03, 13:26 Film wspaniały & piękny, ale byłem tak zdołowany, że koleś musiał odprowadzać mnie na przystanek:-| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.di.unipi.it 01.12.03, 15:17 Jak dla mnie "AI" przebija wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola "Sophie's Choice" IP: *.corp.redshift.com 21.12.03, 19:51 w genialnej rezyserii A. Pakula i fenomenalna Meryl Streep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagnos Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 00:03 Ja jednak stawiam na Naqoyqatsi. Odpowiedz Link Zgłoś
zieleangielskie Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.12.03, 20:34 "TANCZAĆ W CIEMNOŚCIACH" NIe chciało mi się po ty, zyć przez pare dni. A oprócz tego "Człowiek słoń", "Muholland drive",(uwieielbia scenę gdy słuchamy dziwnej piesni, a muzyka jest tylko na niby) a oprócz tego Idioci z poswiecającą sie Bess i oczywiście "Requim dla snu" (od tego czasu polubiła Kronos Quartet. A i jeszce "pi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 62.141.247.* 01.01.04, 11:37 Niestety nie znam przygnębiajacych filmów,ponieważ kiedy widzę,że atmosfera w fabule jest ciężka po prostu wyłączam go.Nie znoszę katować się filmami.Ale obejrzałem do końca "Sztuczną inteligencję" i ten film zdołował mnie.I na pewno nie obejrzę go drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska1976 Re: Najbardziej przygnębiający film. 03.01.04, 21:07 za najbardziej przygnebiajacy film uwazam "Waleczne serce" z Melem Gibsonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.magma / *.magma-net.pl 25.01.04, 22:53 "Godziny" to świetny, ale strasznie przygnębający film. Po filmie chce się wyć. Człowiek się czuje zupełnie beznadziejnie. Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie zdołował "Szeregowiec Ryan". Dla mnie - jeden z lepszych filmów o wojnie, o jej totalnym bezsensie. Sceny desantu na plaży są przerażające, zresztą jak cały film. Te wszystkie bezsensowne, bezimienne śmierci. Nie wiedziałem nic bardziej okrutnego. Szczególnie działa na wyobraźnię uzmysłowienie sobie, że tam byli prawdziwi ludzie i przeżyli to na prawdę. W czasie filmu człowiek się zastanawia po co to ogląda? A jednak warto, choćby po to, żeby zobaczyć jak naprawdę wygląda wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 23:43 DOLORES z Kathy Bates... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 22:12 Zdecydowanie LA STRADA i GODZINY. Oba rewelacyjne, ale skłaniają do bardzo gorzkich refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 213.199.192.* 13.05.04, 18:04 "Śmierć w Wenecji":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamanka Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.lodz.mm.pl 13.05.04, 18:31 mnie zdołowało,a raczej rozczuliło wiele filmów ale najbardziej: "List w butelce", "Gniew", "Miasto aniołów","Hamlet","Wieczna miłość", "Filadelfia", "Kompania braci", "Forrest Gump","Pearl Harbor", "Zostańcie ze mną", "Gra o zycie", "Patriota", "Czlowiek z księżyca", "Joe Black", "Zagadka Powdera","1900-człowiek legenda" zawsze wzrusza mnie kiedy umiera jeden z przyjaciół albo braci,zwałszcza kiedy godzą się dopiero przy rozdzielieniu;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 217.98.111.* 14.05.04, 12:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 217.98.111.* 14.05.04, 12:09 czy nikt nie widział PIANISTKI????? STRASZNY, SMUTNY, DOŁUJĄCY. Przerażliwa samotność bohaterki i moja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starling Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.net.autocom.pl 15.05.04, 08:57 Ja bym jeszcze 'Monstera' dodała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine "Przełamując fale" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 20:14 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sliver "Hiroszima moja miłość" - dla mnie najbardziej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 16:12 Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: "Czas Apokalipsy", "The Wall" n/t 18.05.04, 06:01 no to od najnowszych : 1.Mystic River - straszny, straszny film, tym bardziej ze taki prawdopodobny scenariusz, 2.The life of David Gale - zalamka przez tydzien, 3. Boys don't cry z H. Swank (b. zasluzony Oscar) - samo zycie, w swojej okrutnej postaci, glupota i nietolerancja ludzka, glownie facetow, niestety :(( ze starszych - Frailty - co za pomysl, niesamowity tragiczny film (w sensie tragizmu), zdecydowanie przebija Seven, Breaking the waves, Uspieni, AI Spielberga - nie dosc ze dlugi, i przez to ciazy troche ogladanie, to jeszcze po obejrzeniu pojawia sie niejakie zazenowanie z powodu przynaleznosci do homo sapiens, no i przekonanie, ze ludzie to zdegenerowane potwory i nawet z dobrych zamyslow zawsze wyjdzie wszystko co zle :(((( no i teraz - moze nie dolujacy, ale straszliwie brutalny (aczkolwiek scenografia-rezyseria-aktorstwo - bravo) PASJA M. Gibsona Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Wybór jest trudny, 18.05.04, 11:38 ale może "Inaczej niż w raju" Jarmuscha? Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Najbardziej przygnębiający film. 19.05.04, 15:17 RATCATCHER Lynne Ramsey HIDDEN AGENDA Ken Loach DZIKIE KWIATY Robert Smith POCIĄG ŻYCIA Radu Mihaileanu WAŁKONIE F. Fellini JULIEN DONKEY-BOY H. Korine (przygnębiający formalnie:) EASY RIDER D. Hopper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggs Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 23:19 "Nieodwracalne" "Czas pijanych koni" Dekapitacja Nicka Berga - zwlaszcza z dzwiekiem Odpowiedz Link Zgłoś