Dodaj do ulubionych

Najbardziej przygnębiający film.

• Gość: nibbler Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 00:11
      "Miłe martwe dziewczyny"
    • Gość: tichy Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.kombatantow.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 01:05
      PI, MATNIA, OBCY ( a dlaczego nie, nie było tam nic optimistic ), BEZ
      PRZEBACZENIA (tak ten z Estwoodem),IMPOSTOR (no happy ends :)), LYNCHA ( w
      sumie all nawet straight story nie jest do konca jednoznaczny), IRREVERSIBLE
      (brr), MEMENTO, PLUTON(zresztą wojenne kino trudno tu nie zaliczać), z
      polskich żeby nie powtarzać to np KROLL, przypomniała mi się jeszcze NIENAWIŚĆ
    • Gość: tajnus agentus Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.twi.com 07.11.03, 10:51
      Przychodzi mi do głowy - ROMEO IS BLEEDING z Gary Oldmanem i Leną Olin.
    • Gość: jerry Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 01:14
      Dla mnie zdecydowanie - Jajo węża Bergmana . Poszliśmy na ten film będąc na
      obozie sportowym AZS ze 20 lat temu do małego kina kompletnie bez
      przygotowania na co idziemy - w ramach rozrywki . Był to seans którego nie
      zapomnę do końca życia.
      • Gość: sedona Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.dialsprint.net 21.11.03, 05:12
        Spaleni sloncem Michalkowa
        Przelamujac fale Triera, no i czy ktos z Was pamieta (po angielsku)
        There were Warriors - nowozelandzki sprzed paaru ladnych lat - straszny.
        Acha, no i jeszcze - SLING BLADE z B.B. Thorntnon, nie wiem czy trafile na
        polskie ekrany.
        No i Kieslowski jest niepokonany w "budowaniu" przygnebienia
    • Gość: raczek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 212.127.78.* 25.11.03, 13:59
      a amores perros? a wszystko o mojej matce? porozmawiaj z nią. bez przebaczenia.
      uśpieni. zostawić las vegas. rzeka tajemnic. american beauty.wstręt.krotki film
      o zabijaniu. w imię ojca. człowiek słoń. zniknięcie.
    • dorotace Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.11.03, 21:44
      "Requem dla snu"
    • aka2000 Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.11.03, 21:54
      A mnie ostatnio najbardziejprzugnę biła "sztuczna inteligencja"
    • envi Re: Najbardziej przygnębiający film. 27.11.03, 01:25
      moje typy:to jak większości-zostawic las vegas,requiem,a także taki film Z
      Bogusławe Lindą-on gra bękarta kobiety zgwałconej w młodości,prowadzi w wiosce
      zakład fryzjerski wraz z pewnym karłem,straszny film o ludzkim
      okrucieństwie,ale mimo to-a może po przez to?genialny.przygnębił mnie także
      ostatnio "Pająk"niedawno był w kinach-z Jeremim irons'em w roli głównej(nie
      mylić ze Spidermenem;)),i film pt."Niżyński"w reżyserii Coxa.
      • sedona Do Envi 29.11.03, 17:10
      • sedona Do Envi 29.11.03, 17:12
        Ten film z Linda to ZABIC SEKALA (wlsanie ogladalam wczoraj) wspanialy i
        strasznie dolujacy - o ludzkiej, naszej naturze.
      • Gość: nana Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.czeladz.msk.pl 25.12.03, 11:33
        pAJĄK NIE JEST Z IRONSEM TYLKO Z RALPHEM FIENNESEM!!!
    • Gość: ECH Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 19:42
      "Szczęśliwy człowiek" Lindsaya Andersona.
      • Gość: ziom Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bredband.comhem.se 30.11.03, 15:44
        Dwa filmy Jamesa Greya "Little Odessa" i "The Yards" z zadziwiajaco dobrym
        Markiem Wahlbergiem - przygnebia niesamowity fatalizm tych filmow.
        Poza tym "Pianistka", "The Hours", "Szczesliwy czlowiek","Porozmawiaj z
        nia", "Krajobraz we mgle". I film, ktorego tytulu nie pamietam: bohaterka jest
        mloda dziewczyna, ktora nie mogac sie pozbierac po smierci matki,chorej na
        raka, szuka zapomnienia w przypadkowych zwiazkach, jest strasznie ponizana.
        Mnostwo drastycznych i przygnebiajacych scen, z ktorych najbardziej wstrzasa
        ta, gdzie laska przebiera sie w peruke chorej matki i jej ciuchy i idze w
        miasto. Totalny odpal. Czy ktos widzial ten film?
    • Gość: walek "Podwójne życie Weroniki" IP: 150.254.98.* 01.12.03, 13:26
      Film wspaniały & piękny, ale byłem tak zdołowany, że koleś musiał odprowadzać mnie na przystanek:-|
    • Gość: iwona Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.di.unipi.it 01.12.03, 15:17
      Jak dla mnie "AI" przebija wszystko.
      • Gość: Ola "Sophie's Choice" IP: *.corp.redshift.com 21.12.03, 19:51
        w genialnej rezyserii A. Pakula i fenomenalna Meryl Streep
    • Gość: bagnos Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 00:03
      Ja jednak stawiam na Naqoyqatsi.
    • zieleangielskie Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.12.03, 20:34
      "TANCZAĆ W CIEMNOŚCIACH" NIe chciało mi się po ty, zyć przez pare dni. A
      oprócz tego "Człowiek słoń", "Muholland drive",(uwieielbia scenę gdy słuchamy
      dziwnej piesni, a muzyka jest tylko na niby) a oprócz tego Idioci z
      poswiecającą sie Bess i oczywiście "Requim dla snu" (od tego czasu polubiła
      Kronos Quartet. A i jeszce "pi"
      • Gość: turek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 62.141.247.* 01.01.04, 11:37
        Niestety nie znam przygnębiajacych filmów,ponieważ kiedy widzę,że atmosfera w
        fabule jest ciężka po prostu wyłączam go.Nie znoszę katować się filmami.Ale
        obejrzałem do końca "Sztuczną inteligencję" i ten film zdołował mnie.I na pewno
        nie obejrzę go drugi raz.
    • malgoska1976 Re: Najbardziej przygnębiający film. 03.01.04, 21:07
      za najbardziej przygnebiajacy film uwazam "Waleczne serce" z Melem Gibsonem
    • Gość: Grzegorz Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.magma / *.magma-net.pl 25.01.04, 22:53
      "Godziny" to świetny, ale strasznie przygnębający film. Po filmie chce się wyć.
      Człowiek się czuje zupełnie beznadziejnie.
      Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie zdołował "Szeregowiec Ryan". Dla mnie -
      jeden z lepszych filmów o wojnie, o jej totalnym bezsensie. Sceny desantu na
      plaży są przerażające, zresztą jak cały film. Te wszystkie bezsensowne,
      bezimienne śmierci. Nie wiedziałem nic bardziej okrutnego. Szczególnie działa
      na wyobraźnię uzmysłowienie sobie, że tam byli prawdziwi ludzie i przeżyli to
      na prawdę. W czasie filmu człowiek się zastanawia po co to ogląda? A jednak
      warto, choćby po to, żeby zobaczyć jak naprawdę wygląda wojna.
      • Gość: Aneta Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 23:43
        DOLORES z Kathy Bates...
        • Gość: matti Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 22:12
          Zdecydowanie LA STRADA i GODZINY. Oba rewelacyjne, ale skłaniają do bardzo
          gorzkich refleksji.
    • Gość: Stolica Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 213.199.192.* 13.05.04, 18:04
      "Śmierć w Wenecji":-)
    • Gość: szamanka Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.lodz.mm.pl 13.05.04, 18:31
      mnie zdołowało,a raczej rozczuliło wiele filmów ale najbardziej:
      "List w butelce", "Gniew", "Miasto aniołów","Hamlet","Wieczna
      miłość", "Filadelfia", "Kompania braci", "Forrest Gump","Pearl
      Harbor", "Zostańcie ze mną", "Gra o zycie", "Patriota", "Czlowiek z
      księżyca", "Joe Black", "Zagadka Powdera","1900-człowiek legenda"
      zawsze wzrusza mnie kiedy umiera jeden z przyjaciół albo braci,zwałszcza kiedy
      godzą się dopiero przy rozdzielieniu;(
    • Gość: dona Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 217.98.111.* 14.05.04, 12:08
    • Gość: dona Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 217.98.111.* 14.05.04, 12:09
      czy nikt nie widział PIANISTKI????? STRASZNY, SMUTNY, DOŁUJĄCY. Przerażliwa
      samotność bohaterki i moja
      • malakunia Monster 14.05.04, 21:22
      • malakunia Dowcip 14.05.04, 21:41
    • Gość: Starling Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.net.autocom.pl 15.05.04, 08:57
      Ja bym jeszcze 'Monstera' dodała.
    • Gość: Imagine "Przełamując fale" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 20:14
      j.w.
    • Gość: sliver "Hiroszima moja miłość" - dla mnie najbardziej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 16:12
    • agrafek "Czas Apokalipsy", "The Wall" n/t 17.05.04, 18:40
      • yvona73pol Re: "Czas Apokalipsy", "The Wall" n/t 18.05.04, 06:01
        no to od najnowszych :
        1.Mystic River - straszny, straszny film, tym bardziej ze taki prawdopodobny
        scenariusz,
        2.The life of David Gale - zalamka przez tydzien,
        3. Boys don't cry z H. Swank (b. zasluzony Oscar) - samo zycie, w swojej
        okrutnej postaci, glupota i nietolerancja ludzka, glownie facetow, niestety :((
        ze starszych -
        Frailty - co za pomysl, niesamowity tragiczny film (w sensie tragizmu),
        zdecydowanie przebija Seven,
        Breaking the waves,
        Uspieni,
        AI Spielberga - nie dosc ze dlugi, i przez to ciazy troche ogladanie, to
        jeszcze po obejrzeniu pojawia sie niejakie zazenowanie z powodu przynaleznosci
        do homo sapiens, no i przekonanie, ze ludzie to zdegenerowane potwory i nawet z
        dobrych zamyslow zawsze wyjdzie wszystko co zle :((((
        no i teraz - moze nie dolujacy, ale straszliwie brutalny (aczkolwiek
        scenografia-rezyseria-aktorstwo - bravo) PASJA M. Gibsona

• iwan_w Wybór jest trudny, 18.05.04, 11:38
      ale może "Inaczej niż w raju" Jarmuscha?
    • out_to_lunch Re: Najbardziej przygnębiający film. 19.05.04, 15:17
      RATCATCHER Lynne Ramsey
      HIDDEN AGENDA Ken Loach
      DZIKIE KWIATY Robert Smith
      POCIĄG ŻYCIA Radu Mihaileanu
      WAŁKONIE F. Fellini
      JULIEN DONKEY-BOY H. Korine (przygnębiający formalnie:)
      EASY RIDER D. Hopper
      • Gość: ggs Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 23:19
        "Nieodwracalne"
        "Czas pijanych koni"
        Dekapitacja Nicka Berga - zwlaszcza z dzwiekiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka