Dodaj do ulubionych

Polskie Oscary 2015

19.01.15, 00:21
Cześć,
w ostatni czwartek zostały ogłoszone nominacje do tegorocznych Oscarów. Wśród nominowanych filmów znalazły się, aż trzy polskie: "Ida" Pawlikowskiego, dokument krótkometrażowy "Joanna" oraz "Nasza klątwa".
- jak oceniacie ich szanse w wyścigu po złote statuetki? oglądaliście "Idę"?

Obserwuj wątek
    • anniezannie Re: Polskie Oscary 2015 20.01.15, 13:08
      Mnie osobiście zaskoczyły dwie nominacje "Idy", co już jest sporym sukcesem. Film naprawdę dobry i trzymam kciuki za wygraną.
    • jimmyjimm Re: Polskie Oscary 2015 04.02.15, 20:19
      Ma szansę wygrać, tym bardziej, że ma też nominację za zdjęcia. Ale groźbym rywalem mogą być Mandarynki
      • miraflores5 Re: Polskie Oscary 2015 01.03.15, 22:06
        Cieszę się że Ida dostała Oscara. Mam na DVD, widziałam dwa razy. Może wydawać się nudny, i na początku taki mi się wydawał, jednak po powtórnym obejrzeniu w środę- dostrzegłam jego walory. Film świetnie "zrobiony na lata 60"., genialna postać Wandy. Oczywiście nie mówię teraz tak tylko dlatego, że Oscar jest, po prostu po obejrzeniu filmu przed paroma dniami dostrzegłam to, czego nie dostrzegłam przed kilkoma miesiącami-po prostu warto wnikliwie przyjrzeć się filmowi, bo do najłatwiejszych on nie należy.
        • amelia.lenk Re: Polskie Oscary 2015 02.03.15, 10:22
          ja jeszcze nie widziałam filmu ale widziałam ze w kinach już został puszczony wiec z pewnością wybiorę się na seans. Co o samym filmie to znajomi mocno polecają tylko mówią ze dość ciężki
          • kredka.zielona Re: Polskie Oscary 2015 02.03.15, 14:06
            widziałam film i bardzo mi się podobał
            i fabuła, i zdjęcia, i gra aktorska

ale Oscar? zaskoczona jestem tak nominacją, jak i samym Oscarem, ale oczywiście cieszę się ze statuetki

film Joanna, hmm - tu już naprawdę nie widzę miejsca na Oscara, bo...bo była znana w pewnych kręgach? ileż takich ludzi jest obok nas..
    • tolk-a Re: Polskie Oscary 2015 16.03.15, 10:08
      "Ida"- dla niektórych pewnie "ciężka" i oczywiście mało atrakcyjna ze względu na brak koloru (film jest czarno-biały). Wymaga on aktywnego uczestniczenia w oglądaniu i zaangażowania się. Niestety dlatego niektórzy będą nim zniesmaczeni- w dzisiejszym kinie popularnym podaje się odbiorcy wszystko na talerzu... Natomiast jak wykaże się minimum dobrej woli to z czystym sumieniem polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka