Dodaj do ulubionych

Christina Ricci i inne młode aktorki

IP: *.chello.pl 19.04.05, 18:39
Chciałbym zapytać się was, co sądzicie o młodych aktorkach pracujących w
Hollywood, i nie tylko tam. Wiele z nich występuje też w filmach
niskobudżetowych, niekomercyjnych, bardziej ambitnych.
Te aktorki, o których mówię, to np.:
- Christina Ricci
- Thora Birch
- Natalie Portman
- Keira Knightley (to ta z "Piratów z Karaibów")
- Leelee Sobieski
i inne dwudziesto- lub dwudziestoparolatki.

Napiszcie, co o nich sądzicie, jak wam się podobają. Możecie też podać
nazwiska innych znanych, młodych aktorek, bo to do nich należy przyszłość.
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 19.04.05, 19:01
      Zapomniałem o Claire Danes - tej z "Romeo i Julii" z DiCaprio.
      • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 19.04.05, 19:28
        Serdecznie zapraszam do dyskusji na temat młodych aktorek. Odważnie się
        wypowiadajcie, piszcie dużo i mądrze, niech "tu" będzie żywo i przyjemnie :-)

Każdy może wyrazić swoje zdanie, wkleić linka na interesujące strony dotyczące
        którejkolwiek z młodych aktorek.
        Zapraszam!
        • Gość: Jackie B Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:25
          Jeszcze jest Anna Paquin, widziałam kilka niezłych filmów z nia (ona dostała
          Oscara za "Fortepian"!)
          • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 19.04.05, 23:06
            No, w sumie zapomniałem o niej. Niezłą rolkę miała też w "25 godzinie" Spike'a
            Lee.
    • lunatica Katie Holmes 20.04.05, 12:30
      images.google.pl/images?q=Katie+Holmes&hl=pl&lr=&sa=N&tab=ii&oi=imagest
      • lunatica Re: Katie Holmes 20.04.05, 19:34
        bardzo lubię, począwszy od "Jeziora marzeń", przez "Cudownych chłopców",
        "Telefon"...
    • lunatica Kate Hudson 20.04.05, 12:32
      www.imdb.com/name/nm0005028/
      • lunatica Re: Kate Hudson 20.04.05, 19:35
        taż całkiem całkiem... filmy raczej lekkie i przyjemne, ale role wyraziste,
        debiutanckie "U progu sławy" - BOMBA!
    • lunatica Lindsay Lohan nt. 20.04.05, 12:34

• Gość: Kajsonek Re: Lindsay Lohan nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:50
        L.Lohan to niesamowite ciasteczko,i choc jestem dziewczyna, to na pewno bym sie
        na nia zlisila:)))
    • lunatica Kate Winslet nt. 20.04.05, 12:36

• lunatica Audrey Tautou 20.04.05, 12:37
      www.imdb.com/name/nm0851582/
    • kubissimo Re: Christina Ricci i inne młode aktorki 20.04.05, 12:53
      jakos mi do tego zestawu nie pasuje Keira, ktora nota bene bardzo lubie, bo
      cudna jest, ale ja wchlonela wysokobudzetowa produkcja dla masowej widowni i
      jakos nie chce wypuscic :/ juz predzej bym tu dopisal Rachel Weisz

o Leelee Sobieski sie nie wypowiem, bo chyba nic z nia nie widzialem

natomiast Ricci, Birch i Portman sa fantastyczne

a Anna Paquin jakos do mnie nie trafia. jako dzieciak byla wspaniala, ale
      wszystkie dorosle role sa na to samo kopyto, a do tego strasznie drewniane
      • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 20.04.05, 13:01
        Masz rację, że Keira została wchłonięta przez produkcje wysokobudżetowe. Może
        teraz chce zebrać sporo pieniążków, aby "na starość" mogła grywać w mniej
        komercyjnych bajkach. Przyszłość pokaże...

A co do A. Paquin to teraz też mi jakoś zbladła. To chyba przez tą serię "X-
        Menów", w której tak sobie grywa, jakoś tak jednakowo i bez wyrazu.
        • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 20.04.05, 13:15
          Jak już tak rzucamy kolejnymi nazwiskami, to ja jeszcze dorzucę Kristen Dunst -
          tą ze "Spidermana". Ale ona drewniana jest dla mnie zbyt bardzo.
          No i może Winona Ryder lub Drew Barrymore. Ale za tą ostatnio nie przepadam. I
          nawet nie jest taka najpiękniejsza. A grywa kiepsko w kiepskich filmach.
          • kubissimo Re: Christina Ricci i inne młode aktorki 20.04.05, 13:42
            nie no, Winona?
            to w ramach mlodych aktorek dochodzimy juz do ryczacych trzydziestek?
            • Gość: charlotte Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:49
              W sumie Drew Barrymore i Rachel Weisz też są bliżej trzydziestki niż
              dwudziestki :).
    • Gość: libi Birch, Swank, Tyler, Ryder, Ryan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:50
      Myślę, że w tej chwili jedną z aktorek, które są "na topie", a zarazem mają
      ogromny potencjał aktorski (a te dwie sprawy nie tak często, niestety, idą w
      parze), jest Hilary Swank. Osobiście podziwiam jej role w filmach "Nie czas na
      łzy" i "Bezsenność".

Thora Birch - trudno sobie w tej chwili wyobrazić inną odtwórczynię roli Jane
      w "American Beauty". Kojarzyłam tę aktorkę przede wszystkim z kilku filmów, w
      których grała jeszcze jako dziecko, a tu nagle taka dojrzała, wspaniała rola w
      wielkim filmie.

Liv Tyler - bardzo lubię Liv, zwłaszcza za rolę w "Ukrytych pragnieniach",
      który to film jest jednym z moich ulubionych. Ona ma w sobie jakąś delikatność,
      niezwykły urok osobisty, ciepło. Olśniewa urodą, a przy tym sprawia
      wrażenie "zwyczajnej" i skromnej dziewczyny "z sąsiedztwa".

No i jeszcze Winona Ryder i Meg Ryan - co prawda grają już od dość dawna, ale
      zawsze wnoszą do filmów ze swoim udziałem powiew młodości i uroku osobistego.
      Ryan, choć ogłoszona "królową komedii romantycznych", ma na swym koncie też
      ważne role dramatyczne, chociażby w filmach "Kiedy mężczyzna kocha
      kobietę", "Szalona odwaga" czy też "Dowód życia".
      • Gość: libi inne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:01
        Jest jeszcze urocza Penelope Cruz, Salma Hayek (uwaga na filmy "Frida" i "Czas
        Motyli"!), Scarlett Johansson (za rolę w "Między słowami"), Claire Danes.
        • kubissimo Re: inne nazwiska 20.04.05, 14:06
          Salma Hayek?
          czekam, az ktos tu dopisze Maggie Smith i Vanesse Redgrave :)
          • Gość: libi Re: inne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:16
            Zgoda, Hayek (i kilka innych wymienionych nazwisk) nie należy może do
            najmłodszych, ale trzeba przyznać, że zaistniała aktorsko całkiem niedawno i
            dlatego przyszła mi na myśl.
            • Gość: autor Re: inne nazwiska IP: *.chello.pl 20.04.05, 14:29
              No, właśnie też miałem to zauważyć, że wchodzimy w strefę starszych pań. Jak
              miało być o młodych, to przy nich pozostańmy. Nie wiem, po co podałem nazwisko
              Winony Ryder, ale myślę, że dlatego, że pamiętam ją z ról, kiedy była dużo
              młodsza, tzn. z "Syren" z bardzo młodziutką Christiną Ricci oraz z "Reality
              Bites. Orbitowanie bez cukru".

Libi, masz rację. Zapomniałem o Scarlett Johansson. Może nie jest ona
              superpiękna, ale ma bardzo oryginalną twarz. No i super była w "Dziewczynie z
              perłą". Jak gdzieś przeczytałem, jej twarz wyrażała wszystkie emocje, każde
              najmniejsze nawet drgnięcie oznaczało jakąś emocję. Bardzo polecam ten piękny
              film.

A czy znacie może "Ghost World" z właśnie Scarlett J. oraz z Thorą Birch w
              rolach głównych. Ten film to także bardzo interesująca pozycja. I śmieszna, i
              tragiczna zarazem.

Zwracam się z prośbą: jak pisałem na początku, to forum będzie o młodych
              aktorkach. Więc załóżmy, że będziemy tu brać pod uwagę tylko aktorki urodzone
              później niż, powiedzmy, w 1978/9 roku. Ricci jest z 1980.

A znacie może jakieś bardzo młode aktorki. Ładne i znane, ale takie około od 15
              do 19 roku życia???

(Jeszcze przypomniałem sobie o Dominique Swain, tej z "Lolity" z 1997 roku.)
              • Gość: Snuffy Re: inne nazwiska IP: *.future-net.pl 21.04.05, 09:21
                Jeśli chodzi o takie całkiem lolitki to macie np. te z "Pełnej chaty" i innych
                familijnych, amerykańskich produkcji, czyli Mary Kate i Ashley Olsen. Jakieś
                zdjęcie ostatnio dostałam mailem, to nie powiem, dziećmi to one juz nie są... A
                takie były słodkie maluchy w "Pełnej chacie"...
            • kubissimo Re: inne nazwiska 20.04.05, 14:37
              Hayek niedawno???? :/
              • Gość: libi Re: inne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:19
                Pisząc "zaistniała aktorsko niedawno", miałam na myśli przede wszystkim to, że
                dopiero w ostatnich kilku latach (takie jest przynajmniej moje wrażenie) Hayek
                zagrała dobre role w ambitniejszych filmach - wcześniej już wymieniłam, które
                filmy mam na myśli.
                • Gość: autor młode aktorki cd. IP: *.chello.pl 20.04.05, 17:39
                  Słyszeliście o tej aktorce jak Dakota Fanning. Było o niej ostatnio głośno, po
                  tym jak zagrała z Denzelem Washingtonem w filmie "Człowiek w ogniu" (czy jakoś
                  tak) oraz z Robertem De Niro w "Hide and Seek" (polskiego tytułu nie pamiętam).
                  Ona ma dopiero 11 bodajże lat, a już grywa podobno całkiem nieźle. Może to nowa
                  aktorka, z której wyrośnie coś miłego i utalentowanego, a może tylko dziecięca
                  gwiazdka. Zobaczymy za kilka lat...
                  • Gość: autor Re: młode aktorki cd. IP: *.chello.pl 20.04.05, 17:42
                    Jak znacie inne, równie młode aktorki (lub trochę starsze), to dawajcie -
                    piszcie...
                    Wklejajcie linki do stron/zdjęć tych aktorek. Niektóre aktorki z młodego
                    pokolenia są całkiem-całkiem. :D
                  • lunatica Jeśli chodzi o Dakotę 20.04.05, 19:33
                    to chyba określanie jej "aktorką" jest mimo wszystko nadużyciem...
                    • Gość: autor Re: Jeśli chodzi o Dakotę IP: *.chello.pl 20.04.05, 23:29
                      Może nie od razu "nadużyciem". Ta młoda osóbka stara się być aktorką i myślę,
                      że i tak lepiej jej to wychodzi niż niektórym "gwiazdkom z Hollywood".

Piszcie też o innych młodych aktorkach...
                      Nawet tych mniej znanych, ale może znaczących.
                      Czekam na pomysły i może jakieś linki do zdjęć lub innych multimediów.
      • Gość: autor inne młode aktorki IP: *.chello.pl 22.04.05, 17:35
        Chciałbym rzucić jeszcze parę nazwisk młodych aktorek (ładnych albo bardzo
        ładnych - jak widać w Hollywood, aby zostać aktorką w młodym wieku, trzeba być
        po prostu ładnym :)):
        - Hallee Hirsh - ur. w 1987 - www.imdb.com/name/nm0386645/
        - Emmy Rossum - ur. w 1986 - www.imdb.com/name/nm0002536/
        - Emily VanCamp - ur. w 1986 - www.imdb.com/name/nm0888488/
        - Tina Majorino - ur. w 1985 - www.imdb.com/name/nm0001499/
        - Erika Christensen - ur. w 1982 - www.imdb.com/name/nm0159776/

Patrząc na ich filmografie, można stwierdzić, że chyba każda z nich wystąpiła w
        przynajmniej jednym znanym filmie, zaś reszta ich pracy to gra w gorszych
        filmach dla młodzieży (tak to już jest z tymi młodymi aktorkami, że muszą się
        marnować w "młodzieżówkach") lub serialach.
        Np.
        Hallee Hirsh wystąpiła w "Masz wiadomość",
        Tina Majorino w "Kiedy mężczyzna kocha kobietę" czy "Napoleon Dynamite",
        Emmy Rossum w "Rzece tajemnic", "Pojutrze" czy "Upiór z opery",
        Emily VanCamp w "Ring 2",
        zaś najstarsza z nich i chyba najbardziej znana - Erika Christensen - ma za
        sobą takie filmy jak "Traffic", "The Banger Sisters" (polski tytuł to
        chyba "Siostrzyczki"), "The Upside of Anger" czy "The Perfect Score" (polski
        tytuł "Egzamin dojrzałości").

Jeśli znacie linki do jakiś stronek, gdzie można znaleźć fajne zdjęcia wyżej
        wymienionych aktorek, to zapraszam do podzielenia się nimi!
    • Gość: jaija Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.04.05, 23:32
      Ricci dla mnie jest po prostu bombowa. Urodę ma nietypową, osobowość oryginalną
      i świetnie sobie radzi w filmach. Portman jest z tych "pięknych", ale dobrze
      gra. Knightley to, jak ktoś słusznie zauważył, wchłonięta przez Hollywood
      postać, aktorka z niej słaba, to moje zdanie. Znacznie lepiej radziłaby sobie
      jako modelka. Birch też jest oryginalna, ale tak jej nie lubiłam po paru
      antypatycznych rolach, zresztą przypominała mi jedną nielubianą osobę ;), że
      dopiero po Ghost World się do niej przekonałam. Scarlett Johanson bardzo dobra,
      na razie jeszcze trochę nieopierzona, a może po prostu skromna, bo ze
      swoimi "warunkami" - niskim głosem, kobiecą figurą, zmysłowymi ustami,
      zapowiada się na sexbombę po 30-tce. Claire Danes nie cierpię, jest sztywna i
      jakaś taka... odrażająca - same kości, nieładne rysy i brak charyzmy. Taka
      Ricci bije ją na głowę!!!
      Leelee Sobieski ma w twarzy coś takiego, czego nie cierpię:D:D.
      Ale mam nadzieję, że oryginalne i utalentowane aktorki wykoszą modne teraz
      laluniowate beztalencia.
      • Gość: Snuffy Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.future-net.pl 21.04.05, 09:17
        Scarlet Johansson sexbombą po 30-tce?? To daleko w przyszłość widzę wybiegasz -
        ona ma niecałe 20 lat... Ale przyznam, że choć faktycznie nie jest sztampową
        pięknością, ma w sobie coś, co rzuca na kolana. Myślę, że to dziewczęcość i
        naturalność. A dzięki ustom i kobiecej figurze faktycznie może wyrobić sobie
        tytuł sexbomby. W "Między słowami" bardzo mi się podobała, choć i Bill Murray
        wtedy zaskoczył mnie wielce. W ogóle doskonały film uważam!
        • lunatica Scarlet Johansson ma akurat 21 lat 21.04.05, 10:28
          www.imdb.com/name/nm0424060/
          rola w "Dziewczynie z perłą" była faktycznie powalająca... co dalej? zobaczymy.
          • Gość: autor młode aktorki IP: *.chello.pl 21.04.05, 13:38
            Snuffy, wspominasz o Mary-Kate Olsen i Ashley Olsen. Może i nie są one już
            dziewczynkami z "Pełnej chaty", ale jakoś nie widać ich w bardziej ambitnych
            przedsięwzięciach. Wypaliły się, czy co?
            www.imdb.com/name/nm0001581/
            www.imdb.com/name/nm0001580/
            Może i ładne są (nie mówię, że nie). Ale patrząc na ich filmografię, nie mogę
            powiedzieć, że są to super utalentowane aktorki. To, co widzę, grywają w
            przeciętnych fabułkach.
            A co do tych aktorek młodych z seriali dla dzieci i młodzieży. Powiem tyle:
            większość z nich jest kiepskimi aktorkami. Nie ma myślę sensu wspominać o nich
            tutaj. Wiele było, jest i będzie takich obyczajowych seriali o młodzieży i dla
            młodzieży, ale chodzi mi o to, aby na tym forum pojawiały się nazwiska aktorek,
            które występują w bardziej ambitnych produkcjach, filmach kinowych czy
            telewizyjnych.
            Możecie też pisać o aktorkach nieznanych lub mniej znanych, o takich, o których
            się teraz dużo nie słyszy, ale aktorkach, które mają w sobie potencjał, także
            na kilka lat w przód.

Zgadzam się z tymi, co pisali tu, że Scarlett Johansson ma coś takiego, co
            przyciąga, zbliża wzrok. I tej jej usta... Ciekawe czy ma chłopaka albo męża? :-
            )
            www.geocities.com/~scarlettj/moxie7.jpg - tu macie zdjęcie SJ
            • Gość: libi Re: młode aktorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:45
              No to ja dodam jeszcze nazwisko Lauren Ambrose. Co o niej sądzicie? To ta
              dziewczyna z serialu "Sześć stóp pod ziemią". Nie znam jej z innych produkcji,
              ale w serialu jest bardzo interesująca.
              • Gość: autor Re: młode aktorki IP: *.chello.pl 21.04.05, 17:40
                No to ja dodam jeszcze nazwisko Julia Stiles. Co o niej sądzicie? W kilku
                znanych filmach wystąpiła. I zgrabna jest... :D
              • Gość: libi Re: młode aktorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 17:51
                A Chloe Sevigny?
                • Gość: autor Re: młode aktorki IP: *.chello.pl 21.04.05, 17:56
                  Troszeczkę za stara... Jak już pisałem, miały być aktorki młodsze, urodzone w
                  1980 i młodsze...
                  • Gość: charlotte Re: młode aktorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:23
                    Może być Kirsten Dunst - grała w Virgin Suicides i Spidermanach, a jako dziecko
                    w Wywiadzie z wampirem.
                    • Gość: autor Re: młode aktorki IP: *.chello.pl 21.04.05, 23:00
                      Na tej stronie -
                      www.geocities.com/kirstendunst3/pictures/020.jpg
                      - znajduje się zdjęcie Kirsten Dunst.
                      Obok znajduje się jakaś inna aktorka (tak mi się zdaje, skądś znam tą twarz).
                      Czy ktoś może ją rozpoznaje? Jak się nazywa?
                      Jednocześnie możemy podziwiać "ciałka" obu aktorek. :D
                      • Gość: charlotte Re: młode aktorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:13
                        Ja poznaję :). To Mila Kunis - śliczna dziewczyna - znana głównie z
                        serialu "Różowe lata 70" i filmu "American Psycho 2".
                      • Gość: autor Christina Ricci IP: *.chello.pl 21.04.05, 23:29
                        atpictures.com/display.php?g=christina&img=ricci029.jpg
                        Na tym zdjęciu Christina nieźle wygląda. Jej brzuszek można podziwiać.
                        A nie wiem czy wiecie, ale Ricci jest wyjątkowo niską aktorką.

Wy też dawajcie jakieś linki, jeśli znacie. Albo czy wiecie, gdzie można
                        znaleźć fragmenty filmów z młodymi aktorkami, o których pisaliśmy dotychczas na
                        tym forum. Podzielcie się swoją wiedzą...
                        • Gość: autor Mila Kunis IP: *.chello.pl 22.04.05, 00:07
                          Dzięki, charlotte, za tak szybką odpowiedź. :)

Na portalu IMDb.com sprawdziłem sobie tą Milę Kunis. To 22-letnia aktorka, z
                          pochodzenie Ukrainka - ciekawe. Ale bardzo ładna. Chyba nie oglądałem żadnego
                          filmu z jej udziałem.
                          atpictures.com/display.php?g=mila&img=kunis005.jpg
                          Nawet widać, że ma taką trochę europejską urodę.

A ja mam pytanie do charlotte (ale najpierw powiem, że podziwiam Twoją wiedzę -
                          patrzysz na zdjęcie i po kilku minutach mam odpowiedź):
                          charlotte - to wskazuje, że jesteś kobietą, dlatego mam pytanie: jesteś kobietą
                          czy mężczyzną??? Dzięki za odpowiedź!
                          • Gość: charlotte Re: Mila Kunis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:56
                            Niom, kobietą jestem :).
                            A jeśli chodzi o wzrost Christiny Ricci, to czytałam gdzieś, że ma 1,55 m, więc
                            rzeczywiście jest malutka.
                            • Gość: autor Hilary Duff IP: *.chello.pl 22.04.05, 13:07
                              A słyszeliście o tej aktorce jak Hilary Duff? Ma zaledwie 18 lat, jest bardzo
                              ładna, ale to, co widziałem w jej filografii, to narazie nie wystąpiła w niczym
                              wybitnym. Jej repertuar zdominowały, prawdopodobnie głupiutkie, komedyjki dla
                              młodzieży oraz seriale. Zobaczymy, może w przyszłości zacznie wybierać bardziej
                              ambitne kino, może teraz chce się wyszaleś, teraz, kiedy jest jeszcze młoda i
                              ma chęci zabawy.
                              Jakby ktoś nie wiedział jak wygląda, proszę spojrzeć tu:
                              www.hilaryduff.com.au/gallery/index.php - jej galeria
                              A, zapomniałem też wspomnieć, że Hilary śpiewa. Nie słyszałem jej żadnej
                              piosenki jak dotąd, ale myślę, że to pewno jakiś pop będzie.
                              radio.disney.go.com/music/artists/hilaryduff/gallery.html?pic=7
                              • Gość: autor do charlotte IP: *.chello.pl 22.04.05, 14:25
                                Czy można się jakoś z Tobą skontaktować?
                                Masz może Gadu-Gadu?
                                Zaimponowałaś mi swoją wiedzą :).
                                Pisz jak najwięcej na tym forum.
                                • Gość: autor Mena Suvari IP: *.chello.pl 22.04.05, 14:31
                                  A ja chciałbym jeszcze wspomnieć o Menie Suvari. Bardzo młoda nie jest, bowiem
                                  urodziła się w 1979, ale też jest ładna. Poza tym wystąpiła z Thorą Birch
                                  w "American Beauty".
                                  celebz.h1.ru/cgi-bin/show_eng.cgi?
                                  name=Mena+Suvari&url=s/suvari_m&pic=mena08.jpg&lang=eng <
                                  • Gość: autor Re: Mena Suvari IP: *.chello.pl 22.04.05, 14:34
                                    PS.
                                    Ten link z poprzedniego posta zaczyna się od "celeb...", a kończy się
                                    na "...lang=eng". Polecam go całego skopiować, bo w poście został on
                                    podzielony, więc nie działa :).
                                    Miłego oglądania...
                                  • Gość: radar Re: Mena Suvari IP: *.icpnet.pl 03.05.05, 11:02
                                    autor, przebrnąłem jakoś przez ten wątek, choć nie było łatwo - to jest forum
                                    filmowe, jak chcesz sie popodniecać "młodymi ciałkami" to powpisuj nazwiska tych
                                    aktorek do googla i zapewniam Cię, że znajdziesz wszystkie "gorące sceny", które
                                    tak Cię interesują...no i tak w ogóle to marne te teksty
                                    podrywacza..."zaimponowałaś mi wiedzą" - wow ;>
                                • Gość: charlotte Re: do charlotte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:01
                                  To nie żadna wiedza :). Po prostu kojarzyłam tę aktorkę :).
                                  Przypomniała mi się jeszcze Lindsay Lohan, nie wiem czy już ktoś o niej pisał -
                                  ponoć strasznie modna wśród amerykańskich nastolatków, ja jej z żadnego filmu
                                  nie kojarzę, ale chyba grywa raczej w mniej ambitnych produkcjach.
                                  • Gość: autor Re: do charlotte IP: *.chello.pl 22.04.05, 19:21
                                    Ktoś już chyba wspomniał wcześniej o Lindsay Lohan. Ja też nie widziałem
                                    żadnego filmu z nią, więc też myślę, że grywa w mniej ambitnych produkcjach :).
                                    Ale jak napisałaś, Charlotto, że jest modna wśród amerykańskich nastolatków, to
                                    oznacza jedno: ta Lohan to raczej młoda gwiazdka, a nie aktorka z ambicjami,
                                    jak np. Ricci, która występuje przecież w niezależnych produkcjach (przykładem
                                    jest bardzo dobry i ciekawy film "Buffalo '66" - polecam!!!).
                                    images.llfancentral.com/pics/LL@APiG2.jpg
                                    Jak widać z powyższego zdjęcia, ta Lohan to tylko umie szczerzyć bialutkie zęby
                                    i stroić się, a grać to ona pewno nie umie.

(PS. Charlotto, czy napiszesz numer swojego gg, jeśli masz?)
                                    • Gość: charlotte Re: do charlotte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:38
                                      Jak chcesz to napisz na maila: charlotte7@poczta.onet.pl
    • Gość: off Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:37
      Jessica Alba kwalifikuje się na listę? Ciekawe jak wypadła w "Sin City".
      • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 22.04.05, 20:18
        Myślę, że Jessicę Albę możemy zakwalifikować do listy młodych aktorek. Ma 24
        lata i chyba jest pół Murzynką albo Mulatką, bo ma ciemną karnację. Ale ładna
        jest! Jeśli grywa teraz już u takich reżyserów jak Rodriguez ("Sin City"), to
        myślę, że Jessica ma przyszłość i talent oraz ambicje, potrzebne, aby grać w
        lepszych filmach, a nie tylko głupiutkich "młodzieżówkach". Poczekamy,
        zobaczymy, jak dalej potoczy się kariera tej ślicznej aktorki...
        • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 23.04.05, 22:13
          Widziałem Christinę Ricci w filmie pod tytułem "Życie i cała reszta" Allena. W
          kilku scenach występowała w samej bieliźnie. Wow, było na co popatrzeć. Ale
          najbardziej to ja bym chciał być na miejscu tego doktora, co ją leczył i
          dotykał gdzieniegdzie.

A co do młodych aktorek, to chciałbym dopisać jeszcze Emmę Watson. Jest chyba
          najmłodsza z omawianych na tym forum, bowiem Emma urodziła się w 1990. Ale
          jeśli została wybrana do roli w takiej produkcji jak Harry Potter (bo narazie
          znamy ją tylko z filmów z tej serii), to oznacza, że ma chyba talent. No i nie
          jest taka najbrzydsza. Ciekawy jestem co z niej wyrośnie i w jakich produkcjach
          jeszcze zagra, u kogo będzie grać i dla kogo będą te filmy przeznaczone
          (młodzież czy bardziej ambitna widownia). Poczekamy, zobaczymy...
          A oto jej zdjęcie:
          www.up4u.net/emma_watson/image0.html
          • Gość: Dr Strangelove Autor- zmykaj na forum młodych onanistów!!! IP: *.icpnet.pl 03.05.05, 11:06
      • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 22.04.05, 22:47
        Ja bym jeszcze dopisał do tej listy Annę Hathaway. Urodzona w 1982 roku, ma
        bardzo pogodną i miłą twarz, nie jest jakąś taką rasową pięknością, ale jest
        ładna. Znana głównie z 2 filmów: "The Princess Diaries" i "The Princess Diaries
        2: Royal Engagement" (czyli tłumacząc na polski "Pamiętnik Księżniczki"
        i "Pamiętnik Księżniczki 2: Królewskie zaręczyny"). Ja zamierzam jeszcze
        obejrzeć w przyszłości film pod tytułem "Nicholas Nickleby" z jej udziałem.
        Gdzieś czytałem wypowiedzi reżysera obu części "Pamiętnika Księżniczki" -
        Garrego Marshalla (twórcy np. "Pretty Woman"), w których zauważa, że Anna
        Hathaway ma wielki talent i wiele może jeszcze zdziałać na polu filmowym.
        Według serwisu IMDb.com Anna zagrała jak narazie w 8 produkcjach, kręci 2
        kolejne. Czekamy, co pokaże nam ta młoda aktorka-księżniczka w przyszłości...
        • Gość: autor Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.chello.pl 22.04.05, 22:50
          A tu macie zdjęcie Anny, jakby ktoś nie wiedział, jak wygląda:
          www.up4u.net/a/anne_hathaway/view.php?gid=3&phid=19
          Zauważcie, że ma bardzo duże i wydatne usta :D.
          • Gość: autor DLACZEGO NIE PISZECIE! IP: *.chello.pl 24.04.05, 20:03
            Co się dzieje, że nikt nie pisze?
            Jak już wam się skończyły aktorki, to teraz albo piszcie o każdej jakieś
            szczegóły, albo wklejajcie linki do interesujących stron o nich lub zdjęć
            prezentujących ich piękne ciała :-).
            Zapraszam...
            • Gość: dina Re: DLACZEGO NIE PISZECIE! IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 25.04.05, 12:12
              Jezu,koleś,jakis ty napalony! Wejdź na google albo yahoo,wpisz do wyszukiwarki
              pod Photos-young actresses i bedziesz mial od razu wszystkie.Robisz z nich
              fototapete czy co...;D
              • Gość: autor DINA IP: *.chello.pl 25.04.05, 15:19
                Tak, jestem straaasznie napalony i robię fototapetę. Zacząłeś/zaczęłaś pisać
                zgodnie z zasadami ortografii, ale swoją wypowiedź kończysz
                na "mial", "fototapete". A gdzie masz spacje po kropce ("wszystkie.Robisz") lub
                po przecinku ("yahoo,wpisz"). Kulturalnie i miło zapraszałem do dyskusji i
                zabawy jednocześnie, a tu przyszedł/przyszła dina i marudzi i się wścieka. A
                skąd wiesz, że ja jestem "koleś"? Może kobietą jestem? Pomyślałeś/pomyślałaś o
                tym... Oj, chyba nie. Jak mi przykro. I trochę dobrego wychowania, proszę. A
                znasz drugie przykazanie? To gdzie mi z tym "Jzeu" wyjeżdżasz? Ciekawy/ciekawa
                jestem, czy odpowiesz na tą wiadomość, dina... Bo ja odpowiadam i wiem, co
                myśleć o takich jak Ty ("Ty" z dużej pisane!!!). Dlaczego od razu nazywasz mnie
                napalony? Co źle robię, zapraszając do udziału w tym forum? Podpowiadam tylko,
                co można zrobić, aby było milej. Ale zjawia się dina i zaczyna krzyczeć, co
                robić. Myślisz, że nie wiem, że można jak Ty napisałeś/napisałaś,
                cytuję: "Wejdź na google albo yahoo,wpisz do wyszukiwarki pod Photos-young
                actresses i bedziesz mial od razu wszystkie." Ja o tym wiedziałem przed Tobą,
                ale dziękuję, że mi przypomniałeś/przypomniałaś o takiej możliwości.
                Chciałem miło, jak widzisz na początku tego forum. Wiele osób się wpisało,
                wyraziło swoją opinię, przedstawiło informacje, które posiada. Jak po prostu
                dalej zachęcałem/zachęcałam w pewien sposób, ale jak widzę źle
                zinterpretowałeś/zinterpretowałaś moje słowa. Teraz radzę "wczytać" się w to,
                co napisałem, ruszyć mózgiem i spróbować zanalizować mój ciężki,
                zintelektualizowany wywód. Dziękuję za uwagę, Drogi/Droga DINA lub DINO (nie
                wiem, czy odmieniać?)!
                • Gość: autor Re: DINA IP: *.chello.pl 25.04.05, 15:26
                  Przepraszam, ale popełniłem/popełniłam kilka błędów w poprzednim poście, do
                  których pragnę się przyznać:
                  - w zdaniu "...a tu przyszedł/przyszła dina i marudzi i się wścieka." powinien
                  stać przecinek przed drugim "i",
                  - zaś w zdaniu "Jak po prostu dalej zachęcałem/zachęcałam..." powinno być "ja"
                  zamiast "jak".
                  Narazie tyle widzę! Jeśli ktoś zwróci uwagę na inne, przyjmę to z godnością
                  osoby niedoskonałej, jaką jest każdy z nas.
                • Gość: Dr Strangelove Re: DINA IP: *.icpnet.pl 03.05.05, 11:13
                  a ja proponuję autorze jeszcze raz przeczytać swoją wypowiedź i głęboko się
                  zastanowić, czy z głową na pewno wszystko w porządku, bo obawiam się, że hormony
                  narobiły Ci tam trochę bałaganu...wyluzuj trochę, bo będziesz miał niezłe
                  problemy w życiu...to taka dobra rada
                  PS słyszałeś może kiedyś o literówkach, o Nieomylny Autorze? ;>
    • Gość: autor film "Thirteen", czyli "Trzynastka" IP: *.chello.pl 27.04.05, 14:47
      Nie wiem, czy ktoś oglądał film pod tytułem "Trzynastka" (angielski tytuł
      to "Thirteen"). Film ten jest produkcją dla młodzieży, ale nie taką
      klasy "American Pie", lecz porusza on bardziej ważkie tematy w sposób wiele
      głębszy i interesujący.
      W filmie tym występują młode aktorki:
      - Nikki Reed, która nie jest aktorką w pełnym tego słowa znaczeniu, bowiem
      narazie wystąpiła tylko w trzech filmach, ale film "Trzynastka" powstał właśnie
      na podstawie życia Nikki Reed (a właściwie okresu, gdy miała 13 lat, stąd
      tytuł), to ona jest współautorką scenariusza (na serwisie IMDb.com możecie
      znaleźć zdjęcie Nikki, np. to z ELLEGIRL's 1st Annual Hollywood Prom)
      - zaś drugą młodą, piękną aktorką, na którą chciałbym zwrócić uwagę jest Evan
      Rachel Wood, która wystąpiła już w kilku znanych i dobrych produkcjach
      (np. "Practical Magic", "S1m0ne", "The Missing" czy najnowszy film "he Upside
      of Anger" z Costnerem w roli głównej).
      Evan ma dopiero 18 lat (urodzona w 1987 roku) i naprawdę dobrze się
      zapowiadającą karierę na przyszłość. Życzę Jej, żeby zagrała jeszcze w wielu
      udanych, niekoniecznie komercyjnych, produkcjach, które przyniosą wiele radości
      tej młodziutkiej, ale naprawdę ładnej (włosy ma śliczne!!!) aktorce młodego
      pokolenia.
      • Gość: autor Re: film "Thirteen", czyli "Trzynastka" IP: *.chello.pl 27.04.05, 14:58
        A oto zdjęcia, jakby ktoś nie wiedział, jak wygląda Evan:
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image1.html
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image16.html
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image31.html
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image63.html (!)
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image85.html
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image53.html (!)
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image124.html (na taką już trochę
        starszą wygląda :-))
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image134.html (plakat z
        filmu "Trzynastka")
        - www.up4u.net/evan_rachael_wood/image135.html (kadr z
        filmu "Trzynastka")

Przyjemnego oglądania!
      • Gość: autor Jessica Alba IP: *.chello.pl 28.04.05, 22:13
        Dzisiaj - 28 kwietnia - swoje urodziny obchodzi Jessica Alba. Na świat przyszła
        dokładnie 24 lata temu (w 1981 roku) w mieście Pomona w Californii, USA. Życzmy
        jej wszystkiego najlepszego, a jako aktorce młodego pokolenia wielu wybitnych
        ról, możliwości pokazania swego talentu i innych takich! ;-)
        Na osłodę fotka z Jessicą:
        www.besteyecandy.com/BestEyeCandyCOM.php?pid=76163
        Piszcie coś, bo ostatnio jakoś ucichły wasze głosy. Zapraszam!
    • chihiro2 Re: Christina Ricci i inne młode aktorki 29.04.05, 10:57
      A Maggie Gyllenhaal? Tez mloda i utalentowana. W "Sekretarce" byla swietna,
      wczesniej zagrala tez z bratem w "Donnie Darko".
    • chihiro2 Re: Christina Ricci i inne młode aktorki 29.04.05, 10:58
      Poza tym Mischa Barton jest sliczna, choc nie wiem, czy utalentowana bo nic z
      nia nie widzialam.
      • Gość: Brutal Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:22
        Jesli chodzi o Mischa Barton to tu znajdzie troche jej repertuaru filmowego
        www.filmweb.pl/Person?id=7465
    • chihiro2 Re: Christina Ricci i inne młode aktorki 29.04.05, 11:03
      Jeszcze ktos mi sie przypomnial. Parminder Nagra, brytyjska aktorka indyjskiego
      pochodzenia, ktore grala w "Bend it like Beckham", a ostatnio mieszka w Los
      Angeles i tam probuje swoich sil. Nie bardzo sie jednak kwalifikuje, urodzila
      sie 1975.
      • Gość: autor Kirsten Dunst IP: *.chello.pl 01.05.05, 10:05
        Wczoraj swoje urodziny obchodziła Kirsten Dunst - Spidermenka. Od 30 kwietnia
        1982 roku minęło więc 23 lata i taki wiek ma ta młoda i myślę, ża całkiem
        utalentowana aktorka.
        • Gość: rka Elisha Cuthbert IP: *.icpnet.pl 03.05.05, 11:22
          o niej tu jeszcze bez slowa bylo
          • Gość: ----- Mischa Barton i Maggie Gyllenhaal IP: *.chello.pl 11.05.05, 13:48
            Co do Maggie Gyllenhaal, to chyba troszczkę za stara, jak na młodą aktorkę, bo
            z 1977 jest? Ale miała kilka niezłych rólek!
            Mischa Barton - nie słyszałem o niej jak dotąd! Na zdjęciach ładnie wygląda,
            ale czy ma jakieś zdolności aktorskie: tego nie mogę ocenić, bo jakoś nie
            pamiętam jej z żadnego filmu (albo nie przyglądałem się jej akurat!). Ale
            Mischa młoda jest nawet całkiem - urodziła się bowiem w 1986.
            O Elishie Cuthbert słyszałem już sporo, ale szczerze mówiąc nie jest ona jakąś
            taką super-utalentowaną aktorką. Chyba gra swym ciałem (jak np. w głupiutkiej
            komedyjce "The Girl Next Door" - czyli "Dziewczyna z sąsiedztwa" po polsku, jak
            dobrze pamiętam)? Może i ładna, i młoda, ale zbyt bardzo "nastolatkowa" - i w
            życiu, i w grze aktorskiej!
    • Gość: bemolka Re: Christina Ricci i inne młode aktorki IP: *.torun.mm.pl 13.05.05, 01:30
      Keira jest przepiękna... jestem bi i wiem co mówię ;)
      jej gra się poprawia... w Doktorze Żywago była beznadziejna, w Piratach już
      lepiej...oby się wyrobiła, żeby nie było, że lubię ją tylko za piękną buźkę;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka