Dodaj do ulubionych

bojkot Ja Wam Pokaże!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:29
moim zdaniem nalezy zbojkotowac ten chlam, nie tylko z racji na to,ze opiera
sie na grafomanskiej pseudo-literaturze,ale takze dlatego,ze jest przykladem
jak dziala machina show-biz. zamiast cudnej stenki tym razem zagra idiotka
wolszczak,kompletnie zero talentu,bankietowa,cwiercmyslatko(w jednym
wywiadzie nie znala daty ustanowienia konstytucji),delag jej facecika(jak
powszechnie wiadomo ten aktor jest brany tylko do rol prowincjinalnych
buraczanych amantow,zas role corki!oh marysia niklinska(corka prezenterki
fajkowskiej)ktora nie wiadomo dlaczego dostala sie do szkoly teatrlanej-teraz
ja konczy,bo jak sie dostala do filmu to sie wie(tvp-patron medialny).
d;laczego tak tojest?u nas nie powstaja zadne dobre filmym,a jak juz
powstanie slaby film to obsada z jakis koneksji!
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.elk.mm.pl 03.02.06, 21:21
      Jeżeli są ludzie, którzy są w stanie zapłacić za bilet na takie badziewie jak "Piła", to dlaczego odmawiać im prawa to filmowej bajki?
      • Gość: ja Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:41
        bajka?to zbyt eufemistycznie powiedziane.to obrzydliwa machina,harasimowicz
        napisal; scenariusz pod warunkeim ze walszczak -jego konkubina tam zagra!dnnnno
        • Gość: dona Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:51
          jesteś w błędzie, ostatnio w którymś z porannych programów TV mówił, że pisał
          scenariusz z myślą o Stence.
          Oj, kłamczuszek
          • Gość: addi Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:31
            Deląg - drewno (jak Rasiak;) Wolszczak zdecydowanie gorsza od Stenki ale co tam jak ktoś chce to niech ogląda. Ja wracam do mojego "kochanego" Lyncha, Tarantino, Ritchie, Payne, Burtona Sthura, Jarmusch'a, Eastwood'a, Wanders'a, Ozon'a, Mendes'a, Arafonskiego, Chan-wook'a, Gilliama, Kutza, Tykwer'a :D
            A reszta niech ogląda co chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ich sprawa. Reszta niech reżyseruje!!!!!!!!!!! ich sprawa!!!!!!!!!! To jest piękne w kinie
            Pozdrawiam
    • ariadna-enta Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 03.02.06, 23:30
      Ja na ten film się nie wybieram bo to nie moje klimaty,ale drażnią mnie te
      wasze chore argumenty. Typowe dla zakompoeksiałych kretynek- Wolszcazak be, a
      wy królewny jak wyglądacie, polscy aktorzy be ot talenty się odzywją,które
      wszystko by lepiej zrobiły. Typowo polaczkowate chamskie i zawistne. Do kina
      leżć nie musicie,a bojkotować to se możecie swoich chłopów.
      • Gość: Anka Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:02
        "zakompleksione kretynki" po prostu oceniają aktorstwo, bo mowa o filmie a nie
        wybiegu dla modelek. Wolszczak to piękna kobieta, ale jako aktorka mogłaby
        Stence przysłowiowe buty czyścić. nie ta liga po prostu. a ja się nie dziwię, że
        ludzie narzekają na nową obsadę, bo pierwsza wyszła świetnie, bo była zagrana
        przez aktorów z tzw przeznaczenia. nowa obsada, to do serialu niskich lotów się
        nadaje. niektórzy moim zdaniem, nadużywają słowa ZAWIŚĆ, nie wiem czy dlatego,
        że nie rozumieją jego znaczenia, czy po prostu najłatwiej wszelką krytykę zwalać
        na zawiść. ja do kina na ten film się nie wybiorę, właśnie ze względu na obsadę.
        • ariadna-enta Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 06.02.06, 18:22
          Do Anki- napisałam zakompleksione kretynki bo wkurzył mnie sposób w jaki
          oceniły naszych aktorów to chyba jakaś nasza cecha krytykować wszystko w sposób
          obrażliwy i jak dla mnie zbyt radykalnie. Osobiście nie jestem fanką Pawła
          Deląga,nie jest super aktorem to fakt,ale po co od razu w tak chamski sposób go
          charakteryzować. Co do samego filmu dałam się wciągnąć koleżance na pierwszą
          częśc i muszę przyznać ,że tak naiwnego i mdło-ckliwego filmu nie widziałam-
          nawet Stenka go nie uratowała-chociaż innym tego typu filmy mogą się podobać i
          ja to rozumiem. A propos aktorów z dwojga złego wolę Deląga niż nijakiego i bez
          wyrazu Żmijewskiego- Deląg jest przynajmniej przystojny- mam dość na co dzień
          wyblakłoniebieskich blondynów.
          • emmusia1 Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 18.02.06, 23:15
            No może i Deląg jest przystojny ale nic ponadto... nawet udwać nie potrafił
            zakochanego faceta... koszmar! Niech on może bieliznę damską sprzedaje, moze
            lepiej sie nada... he he :)
        • badjuk Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 11.02.06, 13:47
          Na czym polega ten bojkot? Będą transparenty, petardy, okrzyki, blokady dróg???
    • klee Chciałaś zbojkotować, a zareklamowałaś ;-) 03.02.06, 23:54
      Przed lekturą tego wątku nie widziałem, że coś takiego istnieje.
      • Gość: jaija Re: Chciałaś zbojkotować, a zareklamowałaś ;-) IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.02.06, 01:25
        Ja nie pójdę, podobnie jak na Nigdy w życiu i jemu podobne telenowele w wersji
        kinowej, ale założę się, że znowu będa walić tłumy. A potem tłumy kupią Galę
        albo Vivę z filmem, jak film wyjdzie z kin.
        • Gość: stenka Re: Chciałaś zbojkotować, a zareklamowałaś ;-) IP: *.spray.net.pl 04.02.06, 08:49
          Masz jakiś problem z tego powodu?
          • Gość: jaija Re: Chciałaś zbojkotować, a zareklamowałaś ;-) IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.02.06, 00:00
            Czy ja się użalam? ;)
    • furry Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 04.02.06, 12:48
      to straszne, julko! proszę, napisz więcej co o tym sądzisz. bardzo mnie to
      poruszyło, naprawdę...

zwłaszcza ten deląg. błe. i ta obsada filmu z koneksji. masz rację, tak się nie
      powinno dziać w demokratycznym kraju. zgadzam się z tobą w 100%.

z pewnością nie pójdę na ten film.
      • katjanka Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 04.02.06, 18:32
        zgadzam sie z autorka postu... choc nawey i bez tego apelu nie poszlabym na
        polska produkcje (obojetne czy to bedzie tylko mnie kochaj czy ja wam pokaze!),
        poczekam na darmowy dodatek do vivy.
        a tak serio - delag to dla mnie wloski picus-glancus od reklamy pasty do zebow
        (chociaz zdaje sie nie popelnil jeszcze takiej rzeczy), wolszczak ma brzydki,
        niski glos i ani polowy uroku stenki, a corka fajkowskiej osobiscie mi sie
        podoba (z twarzy :)) ), niecierpalam Jablczynskiej.Br.
    • Gość: rollo Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 03:32
      no widzisz tak to juz jest w tej Polsce. ale my nowe pokolenie wszystko zmienimy :) plusem tego filmu jest to ze w ogole powstal i dzieki temu polska kinematografia jeszcze ledwo bo ledwo ale zipie. i moze kiedys sie znajda rezyserzy i aktorzy ktorzy nie zawioda Twoich oczekiwan. a tak na marginesie to zapraszam na www.kinowo.pl

------------

WYRAZ SWOJE ZDANIE!!! JESLI JESTES FANEM KINA I FILMOW ZAPRASZAM NA FORUM NA TEN TEMAT na www.kinowo.com FORUM JEST DOSC NOWE WIEC MOZESZ MIEC WKLAD W JEGO ROZWOJ. ZAPRASZAMY SERDECZNIE !!! JESLI MOZESZ PRZEKAZ INNYM
      • Gość: ja Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:05
        A może najpierw obejrzycie a potem ocenicie?
        Fajnie jest sie wypowiadac na temat ktorego sie nie zna
    • Gość: Opty Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:17
      Zmianę aktorów tłumaczy artykuł w ostatnim Filmie. Prawo do wykorzystania ich
      wizerunku (z filmu Nigdy w życiu) miał poprzedni reżyser (czy producent).
      Sprawa czysto techniczna.
      Jeżeli ludzie lubią oglądać telenowele, to dlaczego nie mają sobie obejrzeć
      podobnego produktu w wersji kinowej. Kto nie lubi tego gatunku to mimo promocji
      i tak nie pójdzie.
      pozdr.
      • Gość: autorka Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:39
        ja np juz widzialam,na pokazie prasowym wiem marysiu nilinska ktora zapewne
        piszesz pod pseudo ja,nie jestem wiec z tych co przedwczesnie oceniaja.zaczelam
        ten watek,by zwrocic uwage na to jak sie w polsce robi kino.obsada jest
        obrzydliwa pod wzgledem warsztatu aktorskiego!nie wiem kto po szkole przyjmie
        gdziekolwiek niklinska na etat.zapewne mamusia z tv pomoze.
        • dona.a Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 07.02.06, 16:13
          ani Jabłczyńska ani Niklińska nie wzbudzają moich żywszych uczuć, ale z dwojga
          złego Jabłczyńska była w filmie bliższa prawdziwej postaci, Niklinska gra
          sztucznie i do tego wygląda na swoje dwadzieścia kilka lat a nie filmowe 18
    • setorika Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 07.02.06, 17:30
      "ze opiera
      sie na grafomanskiej pseudo-literaturze,.."

A kto powiedział, że Grochola to klasyka? Fajnie babka pisze, z humorem,
      dowcipem słowno-sytuacyjnym. Nie zawsze trzeba czytać Tołstoja czy Cohelo.
      Czasem człowiek jest tak wyrabany robota i problemami, że potrzebuje lekkiej
      łatwej i przyjemnej odskoczni!
      Na film nie idę do kina, bo za 2 miesiace bedzie płyta w Gali lub czymś podobnym.
      • melaska1 setorika 07.02.06, 18:04
        twoim zdaniem coehlo to klasyka??zwariowals??
        • klee Tak 07.02.06, 18:09
          Dla mnie zestawienie Tołstoja z Coelho też jest rażące.
        • setorika Re: setorika 07.02.06, 22:10
          Ok, skrót myslowy i przyznaję się: nie wiem, czy klasyka, ale słyszałam
          wypowiedzi w stylu "literatura ambitna". Sama nie czytałam jeszcze nic. Podałam
          zestwaienie, majac na myśli klasykę i po prostu coś z literatury, ktora nie jest
          stricte rozrywką.
          • Gość: G. Re: setorika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:22
            BOJKOTUJE!
          • klee "literatura ambitna" 07.02.06, 22:40
            To określenie musiało paść z ust nieambitnego czytelnika. ;-] Mnie jego książki
            wzruszały, ale nie jest to jednak literatura wysokich lotów. Nazywajmy rzeczy
            po imieniu, nie powtarzajmy zaklęć.
            • melaska1 Re: "literatura ambitna" 08.02.06, 10:40
              w ogole nie ma o czym mowic.pograzylas sie kolezanko piszac "nie czytalam,ale
              slyszlalam".gdyby to bylo twoje przekonanie rzecz nie bylaby razaca,ale
              powtarzac zaslyszane bzdety to wstyd.nie pisze tego po to,by sie obrazic,ale
              dac dobbra rade na zycie:)
              poza tym twoje tlumaczenie co do tego ze to skrot myslowy jest co najmniej
              watp;liwe-alez wlasnie coehlo jest rozrywka!to pookultura w czystej postaci!
              szmira,tandeta sentymentalna i oszustwo.ale powszechnie wiadomo,ze taka kulture
              juz nam niejeden na poczatku ubieglego wieku przewidzial.
              • setorika Re: "literatura ambitna" 08.02.06, 13:29
                i co mam sie uderzyć w piersi???
                :)
      • biljana Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 08.02.06, 11:18
        setorika napisała:

Nie zawsze trzeba czytać Tołstoja czy Cohelo.

Och, Cohelo to raczej mozna zestawic z Grochola niz z Tolstojem:)))) Chyba ze
        na zasadzie przeciwienstw;)
        • sadgirl1 Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 08.02.06, 11:43
          Co by nie powiedzieć, tego rodzaju filmy to komercyjna papka. Nawet oceniając
          je z czysto rozrywkowego punktu widzenia - nie grzeszą jakimiś wielkimi
          walorami. To oczywiście moje prywatne zdanie i osobiście wolę zaoszczędzić 18
          zł x 2 plus mój czas - na wyjście do knajpki ze znajomymi - rozrywka o wiele
          lepsza, a ciekawą rozmowę przedkładam nad oglądanie dwugodzinnego teledysku.
          Zaznaczam, że lubię komedie romantyczne, ale żeby stworzyć coś na miarę "Kiedy
          Harry poznał Sally" trzeba sie trochę bardziej wysilić...
          • anmanika Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 08.02.06, 11:47
            Po obejrzeniu poprzedniej części długo nie mogłam wyjść z szoku, że można coś
            tak dennego wyprodukować, ale jak widać dno nie zostało jeszcze osiągnięte,
            wszystko przed nami.
            • komnen Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 08.02.06, 12:52
              tak , dno to delikatna nazwa, a potem nasi"scenarzyści" i "reżyserzy" dziwią się,że Hollywood ani Bollywood sie o nich nie biją :)
    • Gość: ania Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.nat.renicom.pl 09.02.06, 12:55
      ja napewno nie pojde na ten film bo nie cierpie aktorek grajacych glowne role:>
    • f_natalia Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 12.02.06, 01:10
      ja wlasnie byłam i cholernie żałuję!!!!!
      ludzie nie marnujcie kasy!!! czasu!!! i swej uwagi!!!
    • emmusia1 Bojkot!!! 18.02.06, 23:09
      Przychylam się do opinii moich przedmówców. Własnie wróciłam z kina. Oj
      zmarnowałam 2 godziny i ponad 40 zł (bo kawa, bo cola) ale wiem z całą
      pewnościa, że Pan Deląg nie powinien grać chyba w ogóle, choc moze on chociaz
      spiewac umie, bo te rolę jak i poprzednią w Quo Vadis - połozył kompletnie. A
      ja przecież laik jestm a nie krytyk i nie znam się wiele na sztuce filmowej, to
      jednak tak jak ładny i przystojny tak mnie nie zachwycił. Podobnie jak i
      reszta... zreszta film taki sobie... jedynie rodzice Judyty jak zawsze
      świetni... co aktorzy to aktorzy... reszty nawet nie zapamiętałam.
      A tak a propos były w filmie sceny miłosne, ale jak zwykle nasi aktorzy nie
      potrafią ich ugrać... nic a nic... drętwe pocałunki i żenuace zachowania...
      szkoda ...
      • Gość: xiveros Bojkot moralnie słuszny IP: *.netblok.pl 19.02.06, 12:46
        nie widziałem filmu i chyba nie prędko się to zmieni, bojkto popieram bo obrażają mnie polscy producenci.rozumiem że grochola jest popularną w pewnych kręgach pisarką, rozumiem że "Nigdy w życiu" w skutek dobrze dobranej obsady i zasadniczo udanym scenariuszu odniósł sukces nie tylko w wymiarze kasowym, ale został perełką polskeij kinematografi. rozumiem że chciali powtórzyć ten sukces... ale powstały chłam (wg obiegowych opini) próbują nam sprzedać reklamujac denną reklamą.. wciskając na siłe. zrobili kiepski produkt i myślą że nikt nie zauważy... pewnie uważają nas za idiotów którzy nie lizneli dobrego kina, więc zarobią na baranach... postawa godna potępienia. BOJKOT!!!!! następnym razem nie będą naprawiać tego co nie zepsute.
    • beika Re: bojkot Ja Wam Pokaże! 19.02.06, 20:20

Ja nie zbojkotowałam, poszłam do kina, aby mieć swoje zdanie popatre wrażeniami
      jakie odniosłam podczas oglądania, a nie czytania cudzych opinii.
      Skoro film musiał powstać, bo takie było zapotrzebowanie, to:
      1.Pan H. nie powinien się brać za pisanie scenariusza! Może lepiej by to zrobiła
      scenarzystka poprzedniej części albo nawet autorka książki ?
      2.Wolszczak nie powinna zagrać głównej roli!! Ale widać miała zagrać i dlatego
      powstał ten scenariusz = żałosne.
      3.Deląg mniej mnie raził niż "niebieski" z pierwszej części, czyli Żmijewski.
      4.Operator był do kitu, źle sfilmował.
      5. Dykcja i gra filmowej córki Judyty budzi niesmak.
      6. Dom, w którym dzieje się akcja był koszmarny, bałaganiarski, jednym słowem
      jak dla mnie zły pomysł scenograficzny.
      Rzeczywiście odnosi się wrażenie, że aktorzy są z klucza towarzyskiego.
      Jedynie duet Lipińska & Kowalewski są wyśmienici!
      Szkoda, że Piotr Rubik zgodził się, aby jego muzyka ilustrowała niektóre
      fragmenty filmu.
      • Gość: jan Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.aster.pl 21.02.06, 22:21
        No i ta natrętna reklama actimela i innych produktów!
        • Gość: Iwona Re: bojkot Ja Wam Pokaże! IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 21.02.06, 23:14
          A ja napewno póję na ten film.
          Prawie bez przerwy czytam P. Coelho , na dodatek słucham Mozarta , bo wymagają
          tego moi rodzice.słucham też Chopina ,anawet czytam antychrysta Simon Cox.
          Ciężko mi żyć.
          I tak pójdę na ten film .Jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka