ariadna-enta 16.04.06, 20:39 czy ktoś z forumowiczów oglądał ten film,a jeżeli tak to jakie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elo Re: "Baraka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 17:19 Tytuł wydawał mi się znajomy i jak dobrze poszperałam w pamięci i w internecie przypomniałam sobie że widziałam ten film bodajże rok temu gdy wszedł (na krótko) do dystrybucji kinowej. Flm bardzo specyficzny (przez półtorej godziny nie pada ani jedno słowo), mieszanka obrazów z całego świata, i tego "naturalnego" i tego "kulturalnego". Wspaniała muzyka, piękne zdjęcia jednakże jakiś szczególnych refleksji we mnie nie wzbudził. Warto obejrzeć jako ciekawostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: "Baraka" 14.05.06, 08:55 Film jest piekny !!!!!!!! Cala jego sila tkwi w obrazie i muzyce . Film do obejrzenia wylacznie w kinie lub na dobrym sprzecie TV+DVD w formacie widscreen 16:9 . Zdjecia robiono kamera 70mm w 24 krajach swiata - w tym rowniezw Polsce . Jedyna wersja godna polecenia na DVD jest wersja amerykanska - anamorphic wiedscreen : www.amazon.com/gp/product/B00005M91K/qid=1147589674/sr=1- 1/ref=sr_1_1/102-7564526-5604900?s=dvd&v=glance&n=130 Odpowiedz Link Zgłoś
vinyl_power Re: "Baraka" 16.05.06, 14:07 Oglądałem to w domu na kompie i to nie ma sensu! Ale jak bym to mógł teraz zobaczyć w kinie to napewno bym poszedł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadina Re: "Baraka" IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.05.06, 22:15 piekny obraz świata z piękną muzyką, obejrzany przeze mnie z 5 razy, także ze względu na muzkę Dead can dance. Wzrusza i powoduje głęboki ścisk , gdzieś w środku, mozna na nim nie płakać, lecz szlochać, nad światem, nad nami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: "Baraka" IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.05.06, 23:46 Dołączę się do pochwalnych opinii - przede wszystkim budzi emocje, działa na wyobraźnię, doskonała muzyka i zdjęcia czynią film Baraka czymś, co dociera prosto do duszy. Polski akcent to Śląsk bodajże (dawno temu oglądałam), pamiętam zmęczone twarze robotników z wąsami. Odpowiedz Link Zgłoś
zajacpoziomka ... kurczaczki. 21.05.06, 00:13 Film bardzo przyjemny. ...najlepszy jest chyba wątek z kurczaczkami :-] Odpowiedz Link Zgłoś