Dodaj do ulubionych

N.Kidman paliła w Cannes.

21.05.03, 09:10
Czy ktoś słyszał co się stało wczoraj. Organizacje przeciwne paleniu
atakują N.Kidman za to,że zapaliła publicznie papierosa. Jako palacza
cholera mnie bierze na taką wiadomość. Walczy się o prawa zboczeńców a nas
się dyskryminuje. I to ma być uczciwe?
Obserwuj wątek
    • Gość: miłka Re: N.Kidman paliła w Cannes. IP: *.chello.pl 21.05.03, 14:21
      Na swiecie jest wielu fanatyków, ale ta sprawa akurat wydaje mi się nie godna
      wiekszej uwagi.
      • Gość: Zofia nietolerancja 'oświeconych postępowców' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.03, 15:45
        Gość portalu: miłka napisał(a):

> Na swiecie jest wielu fanatyków, ale ta sprawa akurat wydaje mi się nie godna
        > wiekszej uwagi.

a dlaczego nie?

pedalstwo chce dzieci i małżeństw,
        a my chcemy szacunku, a nie ciągłego dyskryminowania i poucznia...
        • Gość: lolyta Re: nietolerancja 'oświeconych postępowców' IP: *.bct.bellsouth.net 21.05.03, 16:41
          Najpierw zastanow sie i uczciwie odpowiedz na pytanie: zmuszanie innych ludzi
          do wachania smrodu twojego peta ma cokolwiek wspolnego z tolerancja i
          zrozumieniem? Kazdy dostaje to, na co zasluguje
        • ignatz Re: nietolerancja 'oświeconych postępowców' 21.05.03, 16:41
          Hmmm, w sumie masz poniekąd rację. Palenie to świadomy wybór (w sensie nikt nas
          nie zmusza) i o ile nie przeszkadza się innym, to wszystko jest ok. Tylko ten
          język, którym przemawiasz... :-(
          • orbulon Re: DUMNY PALACZ!!! 22.05.03, 09:13
            Gdzie nie wolno to nie palę. N.Kidman też tego nie robiła w miejscu gzie jest
            zakaz palenia. Szanuję tych,którzy odzrucają ten nałóg, ale niech oni szanują i
            mnie {w tym również aktorów palących }.
            Ostro w ostatnich latach atakował "antynikotynowców" Mel Gibson baaardzo
            nałogowy palacz.
            To co mamy się zamykać w gettach aby sobie zapalić?
            • Gość: filip Re: DUMNY PALACZ!!! IP: 80.51.73.* 23.05.03, 20:22
              Nie powaliła Was w "Godzinach"? Zajmijcie się jej sztuką, a nie pierdołami.
              • ignatz Re: DUMNY PALACZ!!! 24.05.03, 09:36
                to ja idę napisać wiersz
                • Gość: Frytka Tytuł IP: *.acn.waw.pl 24.05.03, 09:56
                  ignatz napisał:

> to ja idę napisać wiersz

Podrzucam tytuł utworu: "Płuca Nicole". Moze być?
                  pozdr
                  m.
                  • ignatz Re: Tytuł 24.05.03, 10:59
                    jeśli chodzi o części ciała Nicole, wolałbym skupić się na tych bardziej
                    widocznych, niemniej Twoja propozycja została przyjęta ;-)
                    Pozdrawiam,
                    Ignatz
                    • Gość: Frytka Nie pole, choć Nicole...... IP: *.acn.waw.pl 24.05.03, 11:18
                      ignatz napisał:

> jeśli chodzi o części ciała Nicole, wolałbym skupić się na tych bardziej
                      > widocznych, niemniej Twoja propozycja została przyjęta ;-)
                      > Pozdrawiam,
                      > Ignatz

Z wielką ciekawościa przeczytałbym twoj wiersz.Thanx from the mountain.
                      Jesli chodzi o te bardziej widoczne elementy pani Kidman to może np. "Nicole a
                      intelekt".Ale tu samym tytułem narzucąłbym ci formę dzieła-poemat epicki.Takie
                      ingerowanie w wolność twórczą to nie w moim stylu.Choć to samo czytane po
                      francusku daje głe/ąbię bezmierną....
                      pozdrawiam
                      m.
                      • ignatz Re: Nie pole, choć Nicole...... 24.05.03, 11:30
                        Zrobie wszystko co w mej mocy, aby nie zawieść Twych nadziei :-)
                        • Gość: Frytka monit! IP: *.acn.waw.pl 26.05.03, 20:42
                          ignatz napisał:

> Zrobie wszystko co w mej mocy, aby nie zawieść Twych nadziei :-)

Co z moimi wierszami?spiesz sie bo takie aktorki jak Nicole starzeja sie w
                          oczach.A szczególnie ich płuca.....
                          pozdrawiam
                          m.
                          • ignatz Re: monit! 27.05.03, 00:11
                            Pracuję dniem i noca, miej litość :-)
                            • Gość: NEOspasmin tempus fugit! IP: *.acn.waw.pl 27.05.03, 09:03
                              Czy wiesz jakie rozstępy porobiły się Nicole od czasu kiedy obiecałes wiersz
                              (odę?)? Na płucach,brzuchu i mózgu?
                              Czas nie kutas, nie stoi ani chwili(K.Grochola "Dzieła zebrane").
                              pozdrawiam
                              m

PS.Jak nie masz gotowej całości to prześlij choć na początek inwokację!
                              m.
                              • ignatz Re: tempus fugit! 27.05.03, 10:30
                                Nie no, sorry, ale nie będę się rozmieniał na artystyczne drobne jakimis
                                inwokacjami! ;-)
                                • Gość: NEOspasmin fugit! I to jak! IP: *.acn.waw.pl 27.05.03, 12:11
                                  ignatz napisał:

> Nie no, sorry, ale nie będę się rozmieniał na artystyczne drobne jakimis
                                  > inwokacjami! ;-)

Nie na sztukę, artyzm liczyłem tylko poezję zwykłą.Choć może i masz rację-
                                  produkty artystyczne są zwolnone z VATu, a zwykłe wiersze są na 22%.Więc pewnie
                                  tak bedzie taniej.
                                  Co do inwokacji:Adaś M.(nie Michnik!) nie miał takich zahamowań.
                                  Powiesz ze te jego pisanie to starzyzna jakaś, ale jakbyś nawet tak pisał jak
                                  on nie byłoby żle.Jemu i tobie.
                                  pozdrawiam,nerwowo zerkając na szybki zegarek
                                  m.
            • Gość: Mati Re: DUMNY PALACZ!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 19:47
              Problem w tym, że palenie powinno być zakazane we wszytskich miejscach
              publicznych: kawiarniach, klubach... Bo co, że niby jak w nie zakazanym
              miejscu, to mniej śmierdzi? Palacze, zrozumcie, ŚMIERDZICIE! I zasmradzacie tym
              smrodem innych. Jak ktoś se pierdnie w toalecie, to ja go za to nie oceniam.
              Ale jak ktoś mi pierdzi w twarz na korytarzu uczelni, to to jest brak
              wychowania.
        • Gość: Fiszbina Re: nietolerancja 'oświeconych postępowców' IP: *.ubvu.vu.nl 27.05.03, 13:49
          Jak slysze takie teksty to mnie skresa sam(a) jestes pedalstwo i lesbijstwo.
          Muwisz o ludziach mlocie!
          Sa ludzie co lepiej wychowaja dzieci niz jakas patologiczn arodzina co zniszczy
          tylko zyci ebiednego dziecka. Takich patologii si enie napietnuja a jak dwie
          kochajace osoby chca miec potomka i wychowac je we wspanialych warunkach i w
          normalnej rodzinie to juz jest zle bo to dwoch panow albo dwie panie.
          Stwierdzam ze nie Amerykanie sa narodem dbili ale my Polacy. Zero tolerancji,
          zero inteligencji i zero wszystkiego co ludzkie.
          Wstyd mi.
    • Gość: Fiszbina Re: N.Kidman paliła w Cannes. IP: *.ubvu.vu.nl 27.05.03, 13:45
      Wlasnie.
      Mordercow i terrorystow tez sie napietnuje.
      Czemu nie moge sobie zdetonowac bomby pulapki w samochodzie w centrum miasta?
      I to ma byc uczciwe?
      • Gość: NEOspasmin rodzice geje-tak,ale niepalący IP: *.acn.waw.pl 27.05.03, 14:00
        Gość portalu: Fiszbina napisał(a):

> Wlasnie.
        > Mordercow i terrorystow tez sie napietnuje.
        > Czemu nie moge sobie zdetonowac bomby pulapki w samochodzie w centrum miasta?
        > I to ma byc uczciwe?

Nie możesz zdetonować bo nie przeszłaś odpowiedniego szkolenia pt."BHP
        detonacji".Jak bedziesz miała juz zaświadczenie z takiego kursu to
        możesz.Pamiętaj tylko żeby zanim zdetonujesz wykupić bilet parkingowy bo
        inaczej cała straż miejska bedzie cie ścigać.
        Ja tam idę z pielgrzymką do Berlina na Love Parade w intencji wielodzietnych
        gejów.Chcesz sie przyłączyć?
        pozdr.
        m.
        • Gość: Fiszbina Re: rodzice geje-tak,ale niepalący IP: *.science.uva.nl 28.05.03, 12:45
          Doszlo do malej pomylki.
          Nie jestem kobieta.
          :-)
          Ale spoko hehe.
          Niestety raczej nie ma mnie w kraju obecnie i nie zamierzam wracac tak wczesnie.
          LP jest w lipcu czy sierpniu?
          zreszta nie jest to istotne bo i tak nie pojade ;-)
          Pozdrawiam
          Fiszbina
          • orbulon PEDAŁY DO LECZENIA!!! 28.05.03, 12:56
            I zamaiast o tym "skandalu" mówimy o wierszach i inncych debilstwach. A
            homoseksualiśći { i inne zboczki} niech się lepiej leczą.
            • Gość: NEOangin zboki na boki! IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 14:16
              Ze zboczeńców obecnych na tym forum znam tylko jednego.Jego schorzenie polega
              na fascynacji przemocą/brutalnoscią w kinie.Pisał coś chyba o sequelu Mad
              Maxa....
              Ciekawe co on sam sądzi o swoim problemie?Jak sobie z tym radzi?
              m.

• Gość: Fiszbina szkoda czasu IP: 130.37.34.* 29.05.03, 17:34
              Z takimi osobami sie nie dyskutuje.
              Pewnie namietnie wsluchujesz sie w debilstwa wyglaszane przez Rydzyka.
              Fiszbina
          • Gość: NEOspasmin Do Berlina na kolanach! IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 15:42
            > zreszta nie jest to istotne bo i tak nie pojade ;-)

NA PIELGRZYMKI SIE IDZIE A NIE JEDZIE!
            pozdr.
            m.
            • Gość: mondralala Re: Do Berlina na kolanach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 18:45
              Gość portalu: NEOspasmin napisał(a):

> > zreszta nie jest to istotne bo i tak nie pojade ;-)
              >
              > NA PIELGRZYMKI SIE IDZIE A NIE JEDZIE!
              > pozdr.
              > m.

a pielgrzymki autokarowe?
              • Gość: NEOspasmin Pielgrzymka na Love Parade moze byc tylko pełzana! IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 19:42
                Gość portalu: mondralala napisał(a):

> Gość portalu: NEOspasmin napisał(a):
                >
                > > > zreszta nie jest to istotne bo i tak nie pojade ;-)
                > >
                > > NA PIELGRZYMKI SIE IDZIE A NIE JEDZIE!
                > > pozdr.
                > > m.
                >
                > a pielgrzymki autokarowe?

W tak zboznym celu jak pomyslność wielodzietnych rodzin gejowskich
                pielgrzymkować mozna tylko na kolanach.Pątnicy autokarami podrózują co najwyżej
                do Roskilde albo Jarocina.A nawet i tam tylko autokarami gąsienicowymi!Ugh!
                • Gość: Orbulon Re: Pielgrzymka na Love Parade moze byc tylko peł IP: *.mtnet.com.pl 29.05.03, 12:29
                  Pisałem o fascycnacji filmem. I nie uważam tego za zboczenie. Lepeij być takim
                  jak ja faszystą {za którego zapewne mnie już uznałeś} niż wielce poprawnym
                  politycznie, nawiedzonym pacyfistą {którym ty mam nadzieję nie jesteś!}.
                  Pedryle organizują pochody aby ukazać swoją...."orientację". Normalni ludzie
                  tego nie robią. Oni nie muszą nic nikomu udowadniać {a w szczególności sobie!}.
                  • Gość: Fiszbina Re: Pielgrzymka na Love Parade moze byc tylko peł IP: 130.37.34.* 29.05.03, 17:39
                    Nikt nikomu nic nie udowadnia poza Toba.
                    Tak bardzo naskakujesz na homoseksualistow ze mam wrazenie, jakbym odpowiadal
                    zakompleksionemu gejowi, pragnacemu ukryc swoje naturalne sklonnosci seksualne.
                    Tylko wspolczuc.
                    Wspolczujac,
                    Fiszbina
                    • Gość: pani Zofia Re: Pielgrzymka na Love Parade moze byc tylko peł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.03, 19:17
                      Gość portalu: Fiszbina napisał(a):

> Nikt nikomu nic nie udowadnia poza Toba.
                      > Tak bardzo naskakujesz na homoseksualistow ze mam wrazenie, jakbym odpowiadal
                      > zakompleksionemu gejowi, pragnacemu ukryc swoje naturalne sklonnosci
                      seksualne.
                      > Tylko wspolczuc.
                      > Wspolczujac,
                      > Fiszbina

e tam

mnie tez wbulwiaja

mam takich w robocie

ptasiego mleka im nie brak a co drugie slowo to homofobia nietolerancja

czasami mam takie marzenie takie mam, zeby jakis drechol z goclawia takiemu

jednemu z drugim w morde przylozyl i laka sprzedal.

rozpuszczone toto i tyle..ech...

• Gość: NEOspasmin sw.Zofia od pedałów IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 19:48
                        Gość portalu: pani Zofia napisał(a):

>
                        > mnie tez wbulwiaja
                        >
                        > mam takich w robocie
                        >
                        > ptasiego mleka im nie brak a co drugie slowo to homofobia nietolerancja
                        >
                        > czasami mam takie marzenie takie mam, zeby jakis drechol z goclawia takiemu
                        >
                        > jednemu z drugim w morde przylozyl i laka sprzedal.
                        >
                        > rozpuszczone toto i tyle..ech...
                        >
                        Strasznie musicie sie tam obijać w tej robocie skoro jest czas na rzeźbienie w
                        takich tematach.A co do lania, to ziomali z gocławia nie bedzie to tak rajcować
                        jak ciebie.Więc może sama załozysz dres ,weźmiesz bejsbola i z laka ich, z
                        laka...Nie musza być dokładnie ci którzy cię wbulwiają ale wogóle jakieś
                        cioty...
                        Kobieto! Ty pewnie co niedziele do kościoła zasuwasz i przekazujesz sobie tam
                        znak pokoju,dzikie koty dokarmiasz,"Na dobre i na zle" cie wzrusza a tu taki
                        odjazd.Kto cię skrzywdził?Cioty?Z pracy cię chcą zwolnić?
                        nic już nie rozumiem
                        pozdrawiam zdumiony
                        m.
                        • Gość: pani Zofia Re: sw.Zofia od pedałów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.03, 20:47

> Gość portalu: pani Zofia napisał(a):
                          >
                          > >
                          > > mnie tez wbulwiaja
                          > >
                          > > mam takich w robocie
                          > >
                          > > ptasiego mleka im nie brak a co drugie slowo to homofobia nietolerancja
                          > >
                          > > czasami mam takie marzenie takie mam, zeby jakis drechol z goclawia takie
                          > mu
                          > >
                          > > jednemu z drugim w morde przylozyl i laka sprzedal.
                          > >
                          > > rozpuszczone toto i tyle..ech...
                          > >
                          > Strasznie musicie sie tam obijać w tej robocie skoro jest czas na rzeźbienie
                          w
                          > takich tematach.A co do lania, to ziomali z gocławia nie bedzie to tak
                          rajcować
                          >
                          > jak ciebie.Więc może sama załozysz dres ,weźmiesz bejsbola i z laka ich, z
                          > laka...Nie musza być dokładnie ci którzy cię wbulwiają ale wogóle jakieś
                          > cioty...
                          > Kobieto! Ty pewnie co niedziele do kościoła zasuwasz i przekazujesz sobie
                          tam
                          > znak pokoju,dzikie koty dokarmiasz,"Na dobre i na zle" cie wzrusza a tu taki
                          > odjazd.Kto cię skrzywdził?Cioty?Z pracy cię chcą zwolnić?
                          > nic już nie rozumiem
                          > pozdrawiam zdumiony
                          > m.

ale to tylko takie marzenie, nic wiecej

ech..po prostu zycze Ci w pracy zebys pracowal z gejami

mozna sie wiele od nich nauczyc :

- skutecznego obrabiania dupy

- wazeliniarstwa

ciao

ps.

sory ale tak to jest jak ktos kogos skrzywdzi to potem trudno o brak
                          emocjonalnosci

• Gość: NEOspasmin FORTE Re: sw.Zofia od pedałów IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 21:26

> ale to tylko takie marzenie, nic wiecej
                            >
                            > ech..po prostu zycze Ci w pracy zebys pracowal z gejami
                            >
                            > mozna sie wiele od nich nauczyc :
                            >
                            > - skutecznego obrabiania dupy
                            >
                            > - wazeliniarstwa

Ale tobie kuku zrobił konkretny ktoś i to nie dlatego że jest ciotą tylko dla
                            innych powodów.Chyba ze ci odbił faceta albo miałaś na niego ochotę a on sie
                            okazał....Wtedy rzeczywiście byłby kanał.Ale znów wina byłaby 50/50 twoja i
                            tego...A nie wszystkich pedałow.Na takiej zasadzie jak ty pisałaś Hitler
                            wymordował Cyganów.Stąd pisz proszę o konkretnym chuju który ci krzywdę zrobił
                            a nie o wszystkich pedałach.Choćby dlatego że wtedy wiecej ludzi bedzie
                            skłonnych przyznać ci rację.
                            pozdrówka
                            m.

> ciao
                            >
                            > ps.
                            >
                            > sory ale tak to jest jak ktos kogos skrzywdzi to potem trudno o brak
                            > emocjonalnosci
                            >
                            >
                  • Gość: NEOś sorry IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 19:33
                    1.Najpierw muszę cie przeprosić.Nawet jesli uważam że powinieneś cos zrobić ze
                    swoja potrzeba ogladania przemocy to nie powinienem o tym pisac w takiej
                    wyszydzajacej formie.Na pewno ci w ten sposób nie pomogłem.Wkurzyc jedynie
                    mogłem.Głupio mi.

2.Temat twojego wpisu.Potraktowałem go tak jak na to zasługiwał tj.olałem.
                    Info na której oparłeś swoj wpis to zwykla manipulacja reklamowa.
                    W gazetach jakie czytuje nikt by sie nie odwazył zamieszczac takiego chłamu.A
                    jakby juz to by stracili we mnie czytelnika.
                    Nie zdziwiłbym sie gdyby pani Kidman, za powiedzmy tydzień, dała sie
                    sfotografować z paczka sobieskich,mocnych czy co ona tam pali mówiąc przy
                    tym"Własnie tych fajek nie dali mi palic".A w tym czasie managerowie firmy
                    papierosowej liczyliby czy wzrost sprzedazy sfinansuje kase jaka dali za to
                    foto pani K.
                    Nie wierze w autentyczne oburzenie osób sprzedajacych swoj wizerunek w kwestii
                    ze ktos im gdzies nie dal zapalić.W takich chwilach nie czuje smrodu fajek
                    tylko innego twaru na "f" -forsy.

2.Pedały.Obrzydzenie jakie mam kiedy sobie myślę o ich sposobie zaspokajania
                    popędu sexualnego dorównuje temu jakiego doznaje czytając takie jak twoje
                    wypowiedzi o tej właśnie grupie.
                    To jest tak jak z atrakcyjną dziewczyną której cuchnie z ust.
                    Możesz z nia robić wszystko: od gadania do lotu na księzyc,mozecie nawet pojsc
                    na matrixa.Jednak dwóch rzeczy robić nie będzecie:całowac sie i kochać po
                    francusku.
                    I tak jak w kontaktach z ta dziewczyną kwestie jakich sie nie robi, stanowią
                    zupełny margines tak w kontaktach z gejami kwestia ich preferencji tez stanowi
                    margines.I nalezy im oraz tobie z twoimi pogladami dać życ.
                    Love parade.Dziś jest to impreza sto razy bardziej techno niz gejowska.
                    Ja osobiście jesli miałbym wybierać to wszystko tylko nie techno....

3.Faszysta.Mnie to pojecie kojarzy sie z konkretnym kontextem historycznym.O
                    tobie tak nie myślę.Mysle natomiast że potrzeba ogladania przemocy na ekranie
                    ma jakąś ponurą przyczynę.A już wkurw mój budzi straszny produkowanie filmów
                    mających na celu zaspokajanie takich potrzeb.To coś jeszcze gorszego niz
                    produkcja pornografii.

4.Teraz o mnie.Nie pale od 9 lat, z półroczna przerwą w 2002.Nie przeszkadzaja
                    mi zbytnio palacze,nawet żona moja.Pacyfistą jestem do wegetarianizmu
                    włacznie.Swojego światopoglądu i menu nie narzucam, również najblizszym.Więc
                    chyba nie oszołomem.Pamiętam natomiast sytuacje odwrotna, gdy mój potworny
                    synek oponował abym nie szedł na manifestacje przeciwko wojnie z Irakiem.Nie
                    zwyzywałem go wtedy od militarystów.Na głos nie....
                    Poprawność polityczna.Bardziej jeszcze śmieszy niźli mną wstrząsa.

pozdrawiam,jeszcze raz przepraszając
                    m.
                    • orbulon R"Ważne! 03.06.03, 14:07
                      Z ciekawością przeczytałem twój list. Cóż skoro jesteś pacyfistą i
                      wegetarianinem to twój wybór. Ja wyznam, że jestem zapalonym "buchystom" i w
                      skrajnych przypadkach ostro jestem za wojną {jak tej w Iraku}. Znajomi
                      zarzucają mi nawet, że cierpię na "cielęcy proamerykanizm".
                      Wszelkimi rodzajmami zboczenia gardzę i nie mam wcale ochoty z żadnym pedrylem
                      pracować w tym samym miejscu. Co do adopcji dzieci to jestem tego pewien, że
                      {wcześniej czy póżniej} świat tego pożałuje.
                      Ponadto wcale nie jestem zwolennikiem o.Rydzyka. Jeszcze nie zeszłem do tego
                      poziomu aby wierzyć w jego kazania wyssane prosto z księżyca. To jest zwykły
                      idiota, którey wie jak robić ludziom wodę z mózgu. Do referendum idę na tak!
                      W demokratycznym kraju należy uznać również prawa "nikotynowców". Co do diabła
                      ma kogoś obchodzić czy palę czy nie.
                      Skoro przemocy nie lubisz na ekranie to w pewnym sensie podzielma twoje
                      zdanie. Najgłópsze filmy jakie widziałem epatujące przemocą to "Urodzeni
                      mordercy" i "Pulp Fiction". Przy nich MAD MAX jest zaledwie małym piwem.
                      • Gość: NEOspasmin wole rozmawiac niz przepraszać IP: *.acn.waw.pl 03.06.03, 18:52
                        Fajnie ze napisałeś, bo gdzies tam w tyle glowy spodzewalem sie jobów jako
                        odpowiedzi na moj post.
                        Zwykle jest tak ze jak jakas grupa spoleczna uwaza sie za dyskryminowaną to
                        głosno opiewa tych ze swoich członków ktorzy odniesli sukces.
                        Robia tak Czarni,Zydzi,Hindusi,kobiety i homosexualisci.Metoda jest pokretna bo
                        zawsze mozna zadac pytanie czy sukces został osiagniety z racji własnie takiego
                        odbioru swiata czy tez wbrew temu ze ktos jest np.Zydem(patrz Leśmian).
                        Ale grajac mimo wszystko w te karty mamy Freddiego Mercury i wielu innych
                        aktorów,muzyków i innych ludzi z pierwszych stron gazet(szczególnie w showbiz).
                        I łeb dałbym sobie uciac ze z tej grupy tworczosc niejednej cie kreci.Nie
                        dlatego ze jest ciotą ale dlatego ze to co robi jest dobre,ma wartość.
                        Co do adopcji dzieci przez homo.To tak jak z celibatem ksieży katolickich czy
                        rozwodami.Dzis juz nikt nie twierdzi ze nalezy walczyc o nierozwiazywalnosc
                        małżeństw,choć pewnie zapobiegłoby to wielu patologiom wynikajacym z wzrastania
                        dzieci w niepełnych rodzinach.Co do celibatu to sadze ze jeszcze za twojego
                        zycia,moze nawet nastepny papież go zniesie.Bo tak sie toczy zycie.
                        Co do ks.Rydzyka.Zauważ ze zwykły idiota nie jest w stanie robic nikomu wody z
                        mózgu.Stad nawet jesli uwazasz go za swego przeciwnika,to szanuj go bo na to
                        zasłuzył,niezaleznie jak oceniasz jego poglady.Na marginesie:ja sam nie wiem
                        kogo nie trawie bardziej; Leppera czy jego.
                        Ja tez ide do referendum na tak, bo tym od lansowania UE udało sie mnie lepiej
                        zmanipulować niz przeciwnikom akcesji.
                        Co do równania praw palacych i niepalacych to zauważ ze akcyza na tytoń jest
                        tak wysoka jak chyba na zaden inny towar,stad juz na starcie ty,moja zona i
                        wszyscy inni palacy dostaja po głowie i nikt głosno nie krzyczy ze Janosik brał
                        mniej niz rzad RP.Wice zapomnij o rownych prawach.
                        Nie pisałem o twoim paleniu ,bo uczciwie mówiac nie przeszkadza mi ono wogóle.
                        Pisałem że dałeś sie podpuścić, bo to był brudny kant reklamowy, a nie
                        rzeczywisty problem.
                        Urodzonych mordercow a szczegolnie Pulp fiction nie mozna ogladac wprost.
                        Wybitnosc obu tych obrazkow polega wlasnie na cudzysłowie wobec gatunku filmu
                        jakim jest napierdalanka w rodzaju Mad maxa, Texańskiej masakry piłą... itp.
                        Co do pacyfizmu w filmie to przypomina mi sie "Szeregowiec Ryan"Na pewno
                        widzałeś.
                        Dla mnie to jeden z mocniejszych filmów antywojennych.
                        Najmocniej w pamieci utkwiła mi w głowie scena samego ladowania na plażach.
                        Płyna amfibie i nagle zaczyna się ostrzał.Niemcy walą ze wszystkiego co ma
                        lufe.Kazdy kaliber jest w uzyciu.Ludzie na amfibiach jeszcze nie moga strzelać
                        bo i nie maja do kogo.Padaja trafiani jak kawki.Umieraja losowo,za nic,po nic,
                        tylko dlatego ze tak mowi statystyka.Jakis sztabowiec obliczył ze przy
                        predkości amfibii v straty w ludziach wyyniosa x. Zwiekszysz predkość-straty
                        zmaleja, ale to ciagle amfibia a nie rakieta wiec jakies beda. Tylko to nie
                        straty ale zywi ludzie.Być moze głupi,prości ale Spielberg przez poprzednie 1/2
                        godziny narobił sie zeby pokazac ze to jednak ludzie majacy prawo do zycia.Do
                        takich sytuacji mam kawalek piosenki Jacka Kleyffa "Ballda o Jacku Staszelisie".
                        "Boże pozwól bym w potrzebie,
                        gdy ojczyzna mnie zawoła,
                        zamiast piersi wypiął dupę,
                        bo ta nafta nie jest moja"
                        Całość znajdziesz pewnie gdzies w Kazaa
                        pozdrawiam
                        m.

Mad maxa nalezy, bo inaczej sie nie da.
                        • Gość: pani Zofia Teksanska masakra pila mechaniczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 00:26

o przepraszam 'Teksanska..' to nie zadna napierdalanka ale ciekawe kino

niezalezne.

A tak wogle to madmax , jedynke pamietam, jakis taki kryptohomo mi sie wydal,

cos dla owczesnych mustached marys...glupi i nudny film.

a celibat to jednak co innego niz adopcja dzieci przez legalne zwiazki

jednoplciowe -
                          • Gość: NEOspasmin Teksański spleen IP: *.acn.waw.pl 04.06.03, 00:50

> o przepraszam 'Teksanska..' to nie zadna napierdalanka ale ciekawe kino
                            >
                            > niezalezne.

Teksanskie kino moralnego niepokoju?Niepokoju że paliwo do piły sie skończy
                            zanim zdażą wszystkich pochlastać?
                            >
                            > A tak wogle to madmax , jedynke pamietam, jakis taki kryptohomo mi sie wydal,
                            >
                            > cos dla owczesnych mustached marys...glupi i nudny film.
                            >
                            >
                            > a celibat to jednak co innego niz adopcja dzieci przez legalne zwiazki
                            >
                            > jednoplciowe -
                            • Gość: pani Zofia Re: Teksański spleen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 01:33

>
                              > > o przepraszam 'Teksanska..' to nie zadna napierdalanka ale ciekawe kino
                              > >
                              > > niezalezne.
                              >
                              > Teksanskie kino moralnego niepokoju?Niepokoju że paliwo do piły sie skończy
                              > zanim zdażą wszystkich pochlastać?
                              > >

mnie idzie o jego strone formalna, kontekst.

> > A tak wogle to madmax , jedynke pamietam, jakis taki kryptohomo mi sie wyd
                              > al,
                              > >
                              > > cos dla owczesnych mustached marys...glupi i nudny film.
                              > >
                              > >
                              > > a celibat to jednak co innego niz adopcja dzieci przez legalne zwiazki
                              > >
                              > > jednoplciowe -
                              • Gość: NEOspasmin Uwazaj, Polanski-geje adoptuja!!! IP: *.acn.waw.pl 04.06.03, 08:44

Widze roznice: w ciagu tych 150 lat drastycznie wydluzyl sie okres dziecinstwa
                                co jest skutkiem zamoznienia spoleczenstw a co za tem idzie wydluzenia wieku
                                zycia.
                                Co do tych homorodzin to nie mam zdania na nie czy na tak ale jestem prawie
                                pewny ze historia potoczy sie w tym kierunku.Najpierw bedzie to
                                niesformalizowane a potem sie okaze ze i prawnicy musza cos z tego miec wiec i
                                rozwody homoseksualne stana sie rzeczywistoscia.
                                Zabawa w dom to cos wiecej niz weekendowe pierdolenie sie z kolega i sadze ze
                                95% gejow jest zbyt leniwych, zbyt zapatrzonych w siebie i swoje przyjemnosci,
                                zbyt chetna do zmian "mezow" aby budowac rodziny.Stad te 5%, tak naprawde
                                pedalskiej elity bedszie postrzegane przez pryzmat 95% mierzwy ludzkiej.
                                Mnie tez to nie ziebi/grzeje,mam juz 42 wiec zaden gej nie bedzie nawet
                                probowal mnie adoptowac, nad czym ZDECYDOWANIE nie boleje
                                pozdro
                                m.
                                PS Jak w pracy?
                                m

• orbulon Re: Uwazaj, Polanski-geje adoptuja!!! 04.06.03, 09:48
                                  Dzięki za odpowiedż. Stary mi najbardziej w ostatnich latach podobał się
                                  film "Helikopter w ogniu". Jasno ukazał , że wojna w wielu przypadkach jest
                                  konieczna. No ale skoro jesteś pacyfistą, to nie mam nic przeciwko temu {w
                                  końcu mamy demokrację}.
                                  Co do pedalko-lesbijskich adopcji to jest to tylko kwestia czasu aż ludzie się
                                  przekonają jakim to było złem. Psychologowie jasno mówią, żę aby dobrze
                                  wychować dzecko potrzebny jest ojciec i matka a nie tylko ojcowie {matki}.
                                  I jak ma takie dziecko w pedalskiej rodzinie zwracać się do... "rodziców".
                                  TAatuś pierwszy, tatuś drugi. Ten pomysł był po prostu żałosny.
                                  Wracając do wojen. "Mad Max" bardzo mi się podoba ponieważ jest tam ukazana
                                  wola zemsty. Czy gdyby ktoś zabił ci rodzinę to nie miał byś ochoty wyrównać
                                  rachunków. Niestety świat jest tak stworzony, że człowiek musi cały czas o coś
                                  walczyć.
                                  A co do Rydzyka. Niby jestem praktykujący katolik. Ale mimo wszystko nie lubię
                                  go.
                                  • Gość: NEOś Geje w helikopterze a to wszystko jeszcze w ogniu IP: *.acn.waw.pl 04.06.03, 11:40

> Dzięki za odpowiedż. Stary mi najbardziej w ostatnich latach podobał się
                                    > film "Helikopter w ogniu". Jasno ukazał , że wojna w wielu przypadkach jest
                                    > konieczna. No ale skoro jesteś pacyfistą, to nie mam nic przeciwko temu {w
                                    > końcu mamy demokrację}.
                                    Ja Helikopter odenralem jako swietny filmowo,operatorsko obrazek.Ale w
                                    wydxwieku znow pacyfistycznym:przepis na zmiane swiata przy okazji wymiany
                                    magazynkow w M16 przegrał z kretesem.Kraj,miasto w ktorym sie dzije akcja
                                    pozostało beznadziejnie takie samo.NIc sie nie zmieniło oprocz ilus zabitych i
                                    rannych.
                                    > Co do pedalko-lesbijskich adopcji to jest to tylko kwestia czasu aż ludzie
                                    się
                                    >
                                    > przekonają jakim to było złem. Psychologowie jasno mówią, żę aby dobrze
                                    > wychować dzecko potrzebny jest ojciec i matka a nie tylko ojcowie {matki}.
                                    Psychologwie maja racje.To jest ideał.Spróbuj patrzec na kwestie rodzin homo
                                    jak w aikidio.Dla mnie te zmiany w obyczajowosci sa nieuniknione wazne jest
                                    tylko jak my nie bedacy gejami ustawimy sie do tych zmian.Co chronić?
                                    > I jak ma takie dziecko w pedalskiej rodzinie zwracać się do... "rodziców".
                                    Moje dzieci zwracaja sie do mnie i swojej mamy po imieniu. To sa juz stare
                                    konie,ale pamietam ze ta forma zwracania sie do siebie w mojej rodzinie miała
                                    swoich przeciwnikow.

TAatuś pierwszy, tatuś drugi. Ten pomysł był po prostu żałosny.
                                    > Wracając do wojen. "Mad Max" bardzo mi się podoba ponieważ jest tam ukazana
                                    > wola zemsty.
                                    Zemsta to przegrane uczucie, wiec filmy je pielegnujace wydaja mi sie dobre
                                    inaczej.Walka jest oczywista tylko nie taka o jakiej jest MMax.
                                    Wazne tez jak walczysz,mozgiem czy rekoma.Czy chcesz cos zniszczyc czy
                                    przeksztalcic tak aby na ciebie pracowało?Wole Ghandiego od Pattona.Choćby
                                    dlatego ze był efektywniejszy.
                                    Czy gdyby ktoś zabił ci rodzinę to nie miał byś ochoty wyrównać
                                    > rachunków. Niestety świat jest tak stworzony, że człowiek musi cały czas o
                                    coś
                                    > walczyć.
                                    > A co do Rydzyka. Niby jestem praktykujący katolik. Ale mimo wszystko nie
                                    lubię
                                    >
                                    > go.
                                    A mi jest wciaz obojetny.Jeszcze mi na odcisk nie nadepnał.
                                    pozdr
                                    m.
                                    • orbulon Re: ORBULON. 05.06.03, 13:43
                                      Przestrzegałem, że jestem militarsrą. Kocham Pattona, Juliusza Cezara,
                                      Aleksandra Wielkiego, Georga Bucha, Donalda Rumsfelda i i inych, którzy
                                      rozumieją, że w wielu przypadkach wojna jest konieczna.
                                      Bitwa o Somalię została przegrana tylko przez tchórzostwo B.Clintona, który
                                      zamiast wysłać tam posiłków wycofał to co było. Gdyby zaprowadzono tam pokój {a
                                      było to możliwe tylko przez interwencję zbrojną} to dzisiaj Mogadiaszu mogło by
                                      być miastem odbudowanym i tętniącym życiem. Zresztą trwająca wciąż tam wojna
                                      domowa jasno tego dowodzi. Pozostawiono ten kraj na pastwę losu.
                                      Co do zmian to nie był bym tego taki pewny. Ludzie jasno czują i rozumieją, że
                                      coś takiego jak homoseksualizm jest niezgodny z naturą. W końcu po coś jesteśmy
                                      jednopłciowi. Tylko nachalni poprawnopolitycy próbują wmówić masą,że to jest Ok.
                                      PPonadto zauważ, że dużo mówi się o "praktykujących" homoseksualisach a
                                      brakuje informacji o tych wyleczonych. Wiele razy czytałem już w prasie o
                                      ludziach, którzy przyznawali się, że bardzo cierpieli przez swój homoseskualizm
                                      a dzisiaj po terapii żyją w pełnym zdrowiu {wiele z nich założyło rodziny}.
                                      Nietety jakby te wieści były cenzurowane. A Rydzyk { no cóż} też ma prawo
                                      głosić swoje poglądy, chociaż są wyssane z palca. Mi nadepnął na piętę ponieważ
                                      mam znajomych wśród przedstawicieli narodu żydowskiego a on {lekko mówiąć} jest
                                      do nich negatywnie ustosunkowany.
                                      • Gość: NEOś o.Rydzyk pozyczal NEO sutanne.20 srebrnikow+VAT IP: *.acn.waw.pl 05.06.03, 19:27
                                        orbulon napisał:

> Przestrzegałem, że jestem militarsrą. Kocham Pattona, Juliusza Cezara,
                                        > Aleksandra Wielkiego, Georga Bucha, Donalda Rumsfelda i i inych, którzy
                                        > rozumieją, że w wielu przypadkach wojna jest konieczna.
                                        > Bitwa o Somalię została przegrana tylko przez tchórzostwo B.Clintona, który
                                        > zamiast wysłać tam posiłków wycofał to co było. Gdyby zaprowadzono tam pokój
                                        {a
                                        >
                                        > było to możliwe tylko przez interwencję zbrojną} to dzisiaj Mogadiaszu mogło
                                        by
                                        >
                                        > być miastem odbudowanym i tętniącym życiem. Zresztą trwająca wciąż tam wojna
                                        > domowa jasno tego dowodzi. Pozostawiono ten kraj na pastwę losu.

Jedynym plusem bardziej zdecydowanej amerykanskiej interwencji w Somalii byłaby
                                        rezygnacja z inwazji Iraku.Somalia stalaby sie wezem od odkurzacza wlozonym w
                                        kieszen amerykanskiego podatnika.Zero ropy,zero bogactw,zero przemyslu i
                                        rolnictwa,tylko geby do wykarmienia.I korpus okupacyjny na stałe.
                                        > Co do zmian to nie był bym tego taki pewny. Ludzie jasno czują i rozumieją,
                                        że
                                        >
                                        > coś takiego jak homoseksualizm jest niezgodny z naturą. W końcu po coś
                                        jesteśmy
                                        >
                                        > jednopłciowi.
                                        Dwupłciowosc nasza ma glęboki sens, z tym sie zgadzam.Ale mowie o zmianach
                                        obyczajowych a nie o zmianach w fizjologii,prokreacji itp.
                                        Zobacz jak bardzo zmienił sie model rodziny w ciagu ostatnich 50 lat.
                                        Nie oceniam czy to dobrze czy zle ale kobiety pracuja zawodowo bez porównania
                                        wiecej niz kiedykolwiek i powszechnym jest dazenie kobiet do zdobycia
                                        wyksztalecenia i pracy.To samo z rozwodami-dzis tej instytucji juz nikt nie
                                        odkreci.Znow nie oceniam tu czy to dobre,czy zle.Tak jest i juz.
                                        Homoseksualizmu mimo usilowan lekarzy,sedziow nigdy i nigdzie nie dalo sie
                                        wyplenic.Mimo kar drastycznych, spolecznego potepienia itp.
                                        Tylko nachalni poprawnopolitycy próbują wmówić masą,że to jest Ok
                                        > .
                                        > PPonadto zauważ, że dużo mówi się o "praktykujących" homoseksualisach a
                                        > brakuje informacji o tych wyleczonych.
                                        Homoseksualizmu sie nie leczy.WHO twierdzi ze to bezskuteczne ze to nie jest
                                        choroba,nie jest uleczalne.
                                        Wiele razy czytałem już w prasie o
                                        > ludziach, którzy przyznawali się, że bardzo cierpieli przez swój
                                        homoseskualizm
                                        >
                                        > a dzisiaj po terapii żyją w pełnym zdrowiu {wiele z nich założyło rodziny}.
                                        Trudno nie cierpiec przez homoseksualizm.Wspołczesne leczenia homo to
                                        dla mnie cos nowego ?Kto prowadzi takie terapie?Na czym one polegaja?
                                        Na tlumieniu popedów?W takim razie to nie terapia.Zakładanie rodzin przez ludzi
                                        którzy tłumia swoje "naturalne "popedy jest gorsze nawet niz zwiazki
                                        jednopłciowe bo gdzies tam pod spodem zbudowanie sa one na pewnym zakłamanu.A
                                        to daje wielkie prwadopodobienstwo ze nic z takiego zwiazku nie bedzie.
                                        To tak jakby standardem był homoseksualizm a ty "wyleczony" z ochoty na
                                        panienki,za perswazja psychologa ozenilbys sie z jakims kolega ze studiow.Syf.
                                        Nie da sie uciec od wlasnego seksualizmu.Mozna go tepic jak to robia np.ksieza
                                        czy zakonnice ale z reguly nic z tego az do wieku w ktorym o sexie przestaje
                                        sie myslec dobrego nie wynika.
                                        W mojej opinii kwestia jest jak dostosowac sie do tego swiata skoro nie da sie
                                        go zmienic stosownie do naszych wyobrazen o tym co dobre a co zle.Aikido.
                                        > Nietety jakby te wieści były cenzurowane. A Rydzyk { no cóż} też ma prawo
                                        > głosić swoje poglądy, chociaż są wyssane z palca. Mi nadepnął na piętę
                                        ponieważ
                                        >
                                        > mam znajomych wśród przedstawicieli narodu żydowskiego a on {lekko mówiąć}
                                        jest
                                        >
                                        > do nich negatywnie ustosunkowany.
                                        Zydzi a Polacy.Strasznie trudno tu wywazac racje.Twierdzic co jest
                                        antysemityzmem a co przedstawaniem uprawnionych racji.Zawsze mi sie w rozmowach
                                        o polskim antsemityzmie przypomina obecna sytuacja na Fidzi.
                                        Tam akcja trwa niespełna 30 lat.Narodowosci sa inne i przy załozeniu
                                        demokracji,swobody obrotu gospodarczego i niedyskryminowania ze wzgledu na
                                        narodowość impas jest taki ze gorzej byc nie moze.Nic nie ma do
                                        zrobienia.Najlepiej byloby wywiezc wszystkich a wyspy przeznaczyc na poligon
                                        prob jadrowych:)Jak bedziesz miał kiedys czas to poszukaj w internecie o co tam
                                        chodzi.Zyda ani jednego a sytuacja wprost daje sie przelozyc na polskie realia.
                                        pozdrawiam
                                        m.
                                        PS Znow zrobila nam sie dyskusja nie o filmie.
                                        Wiec na koniec: ciekawe ilu widzów poszłoby na film w ktorym NEO poslubia
                                        Morfeusza a pozniej adoptuja Pionokia ? :)
                                        m.
                                        • Gość: pani Zofia Ajhielbergier wyleczyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 21:18
                                          'Trudno nie cierpiec przez homoseksualizm.Wspołczesne leczenia homo to
                                          dla mnie cos nowego ?Kto prowadzi takie terapie?Na czym one polegaja?
                                          Na tlumieniu popedów?W takim razie to nie terapia.Zakładanie rodzin przez ludzi
                                          którzy tłumia swoje "naturalne "popedy jest gorsze nawet niz zwiazki
                                          jednopłciowe bo gdzies tam pod spodem zbudowanie sa one na pewnym zakłamanu.A
                                          to daje wielkie prwadopodobienstwo ze nic z takiego zwiazku nie bedzie.
                                          To tak jakby standardem był homoseksualizm a ty "wyleczony" z ochoty na
                                          panienki,za perswazja psychologa ozenilbys sie z jakims kolega ze studiow.Syf.
                                          Nie da sie uciec od wlasnego seksualizmu.Mozna go tepic jak to robia np.ksieza
                                          czy zakonnice ale z reguly nic z tego az do wieku w ktorym o sexie przestaje
                                          sie myslec dobrego nie wynika.'

geneza homosexualizmu wcale nie jest pewna.

teraz mowi sie duzo o genach.

ale moze sa rozne przyzcyny.

teraz nie modnie o tym mowic ale np. sytuacja w rodzinie, wzorce osobowe,

pierwsze kontakty.

Wojciech Eichelbergier , xiadz dzen, pochwalil sie kiedys / w zwiazku z tematem

ojcostwa / ze wyleczyl mezczyzne trwale z pedalstwa terapia.

i ktory mi naskoczy?

• Gość: NEOspasmin Kto ci naskoczy?! Adam!On jest najlepszy! IP: *.acn.waw.pl 05.06.03, 23:02

> geneza homosexualizmu wcale nie jest pewna.
                                            >
                                            > teraz mowi sie duzo o genach.

Jak o genach to niedlugo przestanie byc to kwestia.Srubokretem jakis monter od
                                            genow podlubie i juz wyjdzie 100% hetero. Tylko trzeba uwazac aby takie
                                            poprawione dzaiecko mialo wlasciwa ilosc glowek i siusakow. Ciekawe czy kiedy
                                            uda sie wplywac na ta ceche to ilosc homo w calej populacji spadnie i do
                                            jakiego poziomu.Czy wtedy ludzkosc uzna ze to wada i bedzie sie ja korygowac
                                            automatycznie?
                                            > ale moze sa rozne przyzcyny.
                                            >
                                            > teraz nie modnie o tym mowic ale np. sytuacja w rodzinie, wzorce osobowe,
                                            >
                                            > pierwsze kontakty.
                                            >
                                            > Wojciech Eichelbergier , xiadz dzen, pochwalil sie kiedys / w zwiazku z
                                            tematem
                                            >
                                            >
                                            > ojcostwa / ze wyleczyl mezczyzne trwale z pedalstwa terapia.

Eee tam,Eichelberger takie rzeczy opowiadal?W to nie wierze.Ale ja wogole
                                            jestem niedowiarkiem.

> i ktory mi naskoczy?

Malysz!Tylko on!

pozdro
                                            m
                                            >
                                            >
                                            • Gość: pani Zofia Kienio nie taki glupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 23:31

> >
                                              > > Wojciech Eichelbergier , xiadz dzen, pochwalil sie kiedys / w zwiazku z
                                              > tematem
                                              > >
                                              > >
                                              > > ojcostwa / ze wyleczyl mezczyzne trwale z pedalstwa terapia.
                                              >
                                              > Eee tam,Eichelberger takie rzeczy opowiadal?W to nie wierze.Ale ja wogole
                                              > jestem niedowiarkiem.
                                              >

he he, pani Zofia wie jakie tluste kawalki wyciagnac komu z zyciorysa,

a owszem, sonsiatka w wysokich obcasach czytala o tem Eichelbergera przypadku,

a bylo to wszystko w kontekscie nieobecnego ojca, takie reakcjonizmy!

a tak wogle to Kienio z Bigbrader bitwa powiedzial uczenie, ze pedaly sie z
                                              trzech powodow panosza

-geny

-odrzucenie przez kobiety

-moda /dzie taka moda? pewnikiem na tym zgnilym zachodzie/

> > i ktory mi naskoczy?
                                              >
                                              > Malysz!Tylko on!
                                              >
                                              > pozdro
                                              > m
                                              > >
                                              > >

BI BA BO CZAGALAGA
                                        • orbulon Re: ORBULON. 10.06.03, 14:25
                                          JA jednak nie wierzyłem aby ta interwencja w iraku była podyktowana ropą i
                                          pieniedzmi. Jasne ,że one też miały tutaj zanczaenie ale bardzo byłem uradowany
                                          kiedy naród iracki pozbył się dyktatora, który ich męczył przez 25 lat.
                                          Co do WHO. Jescze 30 lat temu i oni uznawali to za chorobę { podobnie jak
                                          psychologowie}. Tolerancja nie jest niczym dobrym. To tak jak z seryjnymi
                                          mordercami. Po co leczyć lepiej ich.....zalegalizować. Niech ludzie już
                                          przestaną dyskryminować np. Hanibala Lectera. Leczenia prowadzą m.in Jezuici,
                                          ale jaki pedryl przekroczy próg kościoła { tylko znikoma liczba się leczy}.
                                          Co ważne wielu psychologów nadal mówi o homoseksualiżmie jako chorobie.
                                          I jescze jedno. Taki upadek obyczjów może doprawdy żle obrócić się przeciwko
                                          naszej "pstępowej" zachodniej cywilizacji. W końcu jedną z przyczyn upadku
                                          Cesarstwa Rzymskiego była właśnie powszechna demoralizacja społeczeństwa.
                                          {polecam ci iglądnąć "Upadek Cesarstwa Rzymskiego" A.Manna}.
                                          Dlatego tolerancja jak najbardziej. Ale wszystko ma swoje granice.
                                          • Gość: NEOspasmin kina tu za grosz,ale rozmowa xtra IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 14:57
                                            orbulon napisał:

> JA jednak nie wierzyłem aby ta interwencja w iraku była podyktowana ropą i
                                            > pieniedzmi. Jasne ,że one też miały tutaj zanczaenie ale bardzo byłem
                                            uradowan
                                            > kiedy naród iracki pozbył się dyktatora, który ich męczył przez 25 lat.

Ja rowniez nie uwazam aby ropa byla tu kluczowa.Uwazam ze byla to realizacja
                                            blednej koncepcji rozwiazania konfliktu arabsko-izraelskiego.
                                            Czy wyobrazasz sobie ze w 1930 Pilsudski(dyktator,badz co badz)zostaje obalony
                                            przez Armie Czerwona czy Wehrmacht a jakis np.francuski odpowiednik twojej
                                            osoby cieszy sie ze narod polski wreszcie pozbyl sie dyktatora?
                                            Pomysl co wobec tego co moga czuc Irakijczycy.
                                            Wyobraz sobie ze Bush wystepuje do Polski z ultimatum- jak z koncem 2005 nie
                                            zwrocice majatkow pozydowskich to najpierw beda sankcje a potem interwencja
                                            zbrojna.Po ktorej stronie bys wtedy stanal?Bush ma racje bo nie zwrocone ale to
                                            w koncu twojemu krajowi ktos smial postawic ultimatum.

> Co do WHO. Jescze 30 lat temu i oni uznawali to za chorobę { podobnie jak
                                            > psychologowie}. Tolerancja nie jest niczym dobrym. To tak jak z seryjnymi
                                            > mordercami. Po co leczyć lepiej ich.....zalegalizować. Niech ludzie już
                                            > przestaną dyskryminować np. Hanibala Lectera.

Hannibal byl przestepca.Gejostwo przestepstwem jest obecnie tylko w jakis
                                            mentalnie nam odleglych dyktaturach.
                                            Leczenia prowadzą m.in Jezuici,
                                            > ale jaki pedryl przekroczy próg kościoła { tylko znikoma liczba się leczy}.

To nie jest leczenie, tylko to o czym pisalem ci w poprzednim liscie.

> Co ważne wielu psychologów nadal mówi o homoseksualiżmie jako chorobie.
                                            > I jescze jedno. Taki upadek obyczjów może doprawdy żle obrócić się przeciwko
                                            > naszej "pstępowej" zachodniej cywilizacji. W końcu jedną z przyczyn upadku
                                            > Cesarstwa Rzymskiego była właśnie powszechna demoralizacja społeczeństwa.
                                            > {polecam ci iglądnąć "Upadek Cesarstwa Rzymskiego" A.Manna}.

Napisz,prosze jak wyobrazasz sobie swiat(polityka,obyczaj, nie technologia) za
                                            powiedzmy 30 lat.Glowne konflikty, stare, nowe nowe zwiazki panstw,wojny
                                            etc.Taki jaki prawdopodobnie bedzie i taki jaki chcialbys aby był.
                                            Wydrukuj to sobie albo zapisz na dyskietce(oczywiscie wyslij tu tez,prosze).
                                            A za trzydziesci lat przeczytaj(wtedy dyskietki beda odczytywac pewnie jedynie
                                            w Muzeum Techniki).Ciekawe jak twoja prognoza sie sprawdzi?
                                            Ile wtedy bedziesz mial lat?
                                            > Dlatego tolerancja jak najbardziej. Ale wszystko ma swoje granice.
                                            Stale uciekasz od nazwania tych granic.Urzutowania obrony.Zaznaczenia pierwszej
                                            i drugiej linii, usytuowania odwodow.Czemu?
                                            pozdro
                                            m

• Gość: czapski ja to rozumiem IP: utp.:* / 10.10.9.* 04.06.03, 09:47
      niestety Kidman jest gwiazdą i to co robi ona dla milionów ludzi daje aure
      przykladu i naet podswiadomie tworzy wizerubnek palenia jako czegos "cool"
      i "modnego". Mysle ze Kidman w momencie gdy jest na forum publicznym powinna
      sie powstrzymac od palenia, choc jest to tylko wskazowka, a nie nakaz prawny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka