Gość: j IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.07, 10:31 polecam wyjątkowo! bardzo ciepły film na pochmurne dni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kakihara Sztuczki ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:24 i znów p. Felis zachwyca sie gówienkiem zawiniętym w śliczny pastelowy papierek. żenujące popłuczyny po najgorszych filmach Kieślowskiego, bezczelny, obrzydliwy gniot. żadnej prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Sztuczki ***** IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.07, 14:02 Przesadzasz z krytyka. To prawda ze Felis za bardzo koloryzuje, ale film wyróżnia się - przypomina mi czeskie filmy w rodzaju "Dzikich pszczół" - tutaj na plus zaliczam obyczajowe smaczki Polski "B" - pokazane bez złośliwości czy prób wartościowania. Na pewno nie jest to epokowe dzieło, kamień milowy etc., ale bez przesady - nie zawsze o to chodzi przecież. Minus dla filmu - wyjątkowo nieudane, "płaskie" zakończenie, nieco zepsuło mi odbiór tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzony1991 Sztuczki ***** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:09 Pragnę również przypomnieć ze sceny na stacji pkp były kręcone w mojej najukochańszej Oławie :D (muszę oglądnąć ten film!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florek Re: Sztuczki ***** IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.07, 17:19 A ja powiem, że Ewelina (Elka) to moja koleżanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Sztuczki ***** IP: *.lodz.msk.pl 27.10.07, 15:45 kompletnie chyba się nie znam na "sztuce wyższej" bo IMO to gniot na jakim już daaaaaaaawno nie byłem w kinie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Takiej lipy jeszcze nie było IP: *.merinet.pl 28.10.07, 07:22 to prawdziwy dramat dla polskiego kina skoro taki film zdobywa główną nagrodę na festiwalu w Gdyni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.g Nie tak źle 31.10.07, 21:45 Ktoś stwierdził, że to idealnie przeciętny film. No, gdyby tak wyglądał przeciętny polski film, nie byłoby tak źle... :) Jasne, po "Zmruż oczy" ten film rozczarowuje, ale na szczęście nie jest to filmowe nieślubne dziecko waty cukrowej i książek Koelio. Mam też wrażenie, że "Sztuczki" byłyby znacznie lepsze, gdyby w kilku miejscach odpuścić niepotrzebnie dopowiedzianą puentę. Zwłaszcza w zakończeniu bardzo to irytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuweta Re: Nie tak źle IP: *.com.pl 02.11.07, 18:47 Ka-ta-stro-fa. 'Sztuczki' są nawet regresem reżyserskim i intelektualnym w stosunku do żenującego 'Zmruż oczy', co doprawdy jest sporym wyczynem twórczym artysty. BTW - 'pomyłka' jury w Gdyni jest latoś wyjątkowo otwarcie kłująca w doopala między oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
edgar20 Sztuczki ***** 05.11.07, 20:05 po prostu wspaniały to ten film powinien być polskim kandydatem do oskara Odpowiedz Link Zgłoś
al_modovar Sztuczki ***** 10.11.07, 21:54 Zapraszamy do przeczytania recenzji www.recenzenci.pl/recenzja/112/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Sztuczki ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 22:59 takie samo megag.....o jak Statysci pana Kwiecinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Re: Sztuczki ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 17:21 Wszyscy co po tym filmiejadą i nazywają g... to megadebile. Won, wrzody, Rambo oglądać albo inne Testosterony! Odpowiedz Link Zgłoś