Gość: Anita IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 19:47 Najpiękniejszy film, jakikiedykolwiek widziałam. Mogę go oglądać w nieskończoność. Trochę odbiega od książki, ale to i lepiej. A wy oglądaliście ten film? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Walk to remember, czyli Szkoła Uczuć 03.08.03, 23:13 Tak ogladalam mily film dla nastolatkow. Ma pozytywne przeslanie. venus Odpowiedz Link Zgłoś
stazzio Re: Walk to remember, czyli Szkoła Uczuć 04.08.03, 00:18 Ja też widziałem, ale mam diametralnie odmienne zdanie. Film wydał mi się nazbyt ckliwy i tendencyjny. Po kwadransie wiedziałem, jak to się wszystko skończy, a obejrzałem do końca z czystej złośliwości, żeby się przekonać, że miałem rację :P Z pewnością na co dzień czegoś innego oczekuję od kina, jestem też może za stary na tego rodzaju produkcje, ale uważam, że dobre kino da się obejrzeć w każdym wieku, a "Szkoła uczuć" dobrym kinem nie jest, może zmęczyć i zirytować widza - przede wszystkim szablonową intrygą, schematycznym aktorstwem i sporą dawką sentymentalizmu najtańszego sortu. Jeśli chcę, aby ktoś grał na moich uczuciach, sięgam po von Triera lub filmy irańskie. Są to zazwyczaj rzeczy doskonale zrobione i odświeżające spojrzenie na świat. "Szkoła uczuć" zrobiona jest niestety przeciętnie i niczego nowego nie wnosi. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Walk to remember, czyli Szkoła Uczuć IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.08.03, 21:21 To prawda, jest ckliwy i do przewidzenia, ale dzieciom w wieku 12 lat taki film da dobry przyklad - jak np nie ulegac presji otocznia, jak byc prawdziwym przyjacielem, jak widziec poza zewnetrzna ..opoke (?) (brak mi slow polskich), co jest w zyciu wazne a co nie.. W prownaniu do innych filmow dla mlodziezy, ten jest pozytywny. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Walk to remember, czyli Szkoła Uczuć IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 23:02 Popieram Venus. Film jak dla mnie kończy się nieoczekiwanie, bo żadnego happy endu tam nie ma. Film jest piękny, bo opowiada o wielkim uczuciu i głębokiej wierze. Czegos takiego ludzie powinni się częściej uczyć, jesli mogę to tak nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś