Dodaj do ulubionych

Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu

03.04.09, 14:11
Jeszcze jeden film "bez patosu" o rewolucyjnym bohaterze? W dziecinstwie widzialem ze trzy tysiace takich dziel, od "czapajewa" po "chlopca z gutaperki" i do dzis spluwam czerwonymi pomyjami. Oczywiscie, wielu dewiantow z lewej nogawki ze szczesnym drzeniem sledziony obejrzy apologetyczne brednie o czulym, tkliwym i romantycznym rewolucjoniscie, ktorego nieszczesliwie ubito, zanim zamordowal swoj pierwszy milion ofiar. Na zdrowie, companeros!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anonim? Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 16:24
      Niech żyje nam towarzysz Stalin co usta słodsze ma od malin!
    • Gość: Somatriper Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: 194.156.44.* 03.04.09, 16:35
      Do pana bezportek: Pewnie lepiej by było nakręcić biografię Augusto Pinocheta.Taki prawy, dobry chrześcijanin o zdrowych poglądach na rzeczywistość południowoamerykańską. Bił złych czerwonych i uratował przecież Chile przed dyktaturą Moskwy zabijając tysiące ludzi, w tym demokratycznie wybranego prezydenta ( bo przecież samobójstwo Aliende było tylko prostym rozwinięciem działań Pinocheta ). Ale co tam, CIA przecież wiedziało lepiej jak zrobić, żeby ludzie w AMeryce łacińskiej żyli dostatnio i spokojnie, w tym także na Kubie pod rządami Batisty. Jak ten czerwony morderca i terrorysta Guevara mógł?
    • Gość: herman Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: 93.179.216.* 03.04.09, 18:00
      media kazdego narkomana moga wykreowac na bohatera -hwd tym wszystkim bohaterom.
    • smurfmadrala Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu 03.04.09, 21:18
      Guevara- komunistyczny zbrodniarz współsprawcą ruiny Kuby.
      Czy to jest treścią filmu?
    • Gość: Z Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: 89.242.175.* 03.04.09, 21:25
      Zamiast wdawac sie w dyskusje o historii, idzcie na film, ja widzialem obie czesci, warto..
    • Gość: macius48 Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.09, 21:40
      no chyba ich pojebalo zeby krecic kolejny film o kims takim. Nakreccie, ku..., moze jeszcze jeden film o stalinie albo o jakims innym pojebanym terroryscie.
    • Gość: macius48 Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.09, 21:43
      Czy wiecie o kto to byl ???
    • Gość: Q Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 23:43
      Jezus też był terrorystą (dla rzymian) i rewolucjonistą (dla religijnego establishmentu). A mimo to ludzie go uwielbiali tak jak uwielbiają Che. W całej Ameryce Południowej, każdy kto tam był to potwierdzi. Pinocheta nikt nie uwielbiał. Szanowali go ze strachu ale piosenek nikt o nim nie śpiewał, nikt nie malował jego twarzy na murach ani filmu o nim nikt nie nakręci.
      Oczywiście rozumiem, że lud jest tępy i intelektualiści też sa tępi
      Oczywiście lewactwo opanowało Holywood, a w jakiż to sprytny sposób jeśli można zapytać?
      Che jest romantyczną legenda, kochał, walczył ,podróżował, żył i umarł z godnością. Komunizm czy inne ideologie to był tylko pretekst. Dlatego zawinął się z Kuby jak tylko zobaczył co za gó... się tam robi. A źle tam nie miał.
      Ja tez jestem jak najdalszy od komuny i lewactwa, ale tego człowieka i jemu podobnych zawsze będę szanował
    • Gość: Heming Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 11:43
      Zalosna laurka wystawiona zbrodniarzowi... Tylko czekac, az holiwód oszaleje do konca i zacznie robic filmy pochwalne na czesc innych krwiozerczych lewakow: lenina, stalina, hitlera, mao czy polpota. :/
    • Gość: NightOwl Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.chello.pl 04.04.09, 11:44
      Che to był zwykły, pospolity morderca. Idioci, którzy noszą koszulki z nim maja sieczkę w głowach a cała swoją wiedzę czerpią pewnie z wikipedii.
    • Gość: Str Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 12:03
      Teopinie to chyba kopiujecie i wklejacie z jakiś prawicowych stron. Nie potraficie samodzielnie dwóch zdań sklecić? ktoś musi myśleć za was? Miałem nie iść na ten film, tylko go sobie ściągnąć ale te opinie przekonały mnie, że warto przejść nsię do kina. Choćby na pohybel takim ograniczonym półgłówkom, którzy swoją wiedzę o świecie czerpią z bloga korwina mikke
    • Gość: gosc Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.home.otenet.gr 05.04.09, 20:44
      dla palantow z jajami po prawej strony polecam inne filmy
      naprzyklad o wielkim aktorze, spiwaku, pisarzu, sloncu tatr, niedoscignionemu plywakowi i wybitnym wolskim intelekcje wojtyle azrobiony ich tak troche mniej jak pomnikow ale zawsze zrobiono
      albo o filmie pelnym akcji, zgrozy i pachnacym rosyjskim czosnkiem o wielkim sikorskim skryto zabitym przez komuchow w cygarach
      a tak poza tym prawoskretne wolaczki katojebniete ''pocalujta wujta w zopu''

ci wszyscy wasi bohaterowie nie sa warci pierdniecia mojego a co dopiero aby ich ogladac
    • Gość: raul Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.ib.tcz.pl 08.04.09, 14:06
      Do durni w stylu "smurfmadrala" niby znających się na historii - ruinę Kubie sprezentował potężny sąsiad (USA). Zakładając nielegalną blokadę gospodarczą trwającą już 50 lat
    • spi1procent Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu 10.04.09, 12:33
      to dopiero rewolucja!

nasza-klasa.pl/profile/24992225/gallery/2
    • Gość: Indygo Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: 89.206.21.* 12.04.09, 12:42
      Pinochet przynjmniej nie zrujnował swojego kraju czy taki Franco jak to zrobili komuchy z wieloma innymi j juz wole tyrana pod ktorym mi sie zyje dostatnio niz pod kreska ubustwa (bo co malo bylo przykldow panst KOMUNISTYCZNO-BOLSZEWICKICH - pokazcie mi te bogate ... a z drugiej strony Faszystowsko-nazistowsko-frankistowsko-integralistyczne gdzie zyło się o wiele lepiej) :D plus liczby OFIAR POLITYCZNYCH

ps TE str ... a ty swe opinie skd czerpiesz bo chyba tylko z tego portalu plus kilka pismakow w stylu FAKT, S.EXP.
    • Gość: Panama Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: 89.206.21.* 12.04.09, 12:45
      hej mister Q ale jezus nie strzelal do bezbronnych wiesniakow ;) a godna smierc to on mial hehe no watpie w to ukrywal sie po dzunglach a gdy w koncu go dorwali dostal po prostu kule w leb, kto wie jak w momencie przystawiania pistoletu do lba skomlał ten komunistyczny pies bo jezeli chował sie po lasach strzelał do cywili to jaka odwaga w nim tkwiła chyba jedynie odwaga broni palnej ;)
    • Gość: J Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 13:53
      Widziałem pierwszą część i jako osoba interesująca zagadnieniami Ameryki Łacińskiej i która spędziła tam kawałek swojego życia- uważam że ten film to nie laurka ale dość realistyczna opowieść. Z drugiej strony nie dziwią mnie negatywne, ostre komentarze na temat Che tutaj - w końcu to KOMUNISTA :-)- a to słowo ma niesamowicie negatywny wydźwięk w naszej części świata...
    • Gość: myśleć! Re: Che - Rewolucja: O legendzie bez patosu IP: 192.100.112.* 15.04.09, 14:10
      Che był gnojem. Kropka. Trzeba tak o tym mowić i pisać. Czym tu się zachwycać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka