Gość: KUBA IP: *.acn.waw.pl 06.02.04, 16:49 80.53.8.158/encarta/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
envi Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart 06.02.04, 17:05 no niestety obraz bidnej polski,zacofanej gdzie ludzie jeżdżą na drewnianych furmankach nadal będzie pokutował stereotypem.oni już to wydali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart IP: *.acn.waw.pl 06.02.04, 17:31 Juz wydali :) - swojego czasu byl niezly "szum" wokol tematu. Tlumaczyli sie ze "chcieli czegos co moze zainteresowac klientow z zachodu..." ale na rynek polski nie dopuscili tego wydania prowizorycznie. A my z tymi tlustymi czerwonymi na ryjach kratynami mordercami jeszcze cos kombinujemy i im do dupy wlazimy ehhhhh... . Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart 06.02.04, 17:38 Czytałam o tym w gazecie,chyba Wyborczej i sądziłam że może ktoś się zainteresuje naszym wizerunkiem i nie dopuści do wydania takiego steku bzdur. Ale może zyskamy na atrakcyjności turystycznej?w koncu wg.tego co przedstawia microsoft to u nas jak w skansenie:))o ile turyści nie przerażą się że brak u nas kanalizacji i energii elektrycznej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart IP: *.acn.waw.pl 06.02.04, 17:44 Masz racje - do zoo tez sie chodzi zeby popatrzec na malpy w sumie :). Moze rozwinie sie turystyka ;). Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart 06.02.04, 17:51 a jak się pojedzie do USA to będą uczyć włączać telewizor:DDDD zresztą to nie żart a autentyczna historia. Generalnie wkrw mnie że nikt z tym nic nie robi a na zachodzie panuje sterotyp takiego Polaka.Wiem że nasi też zapracowują po części na taki wizerunek,ale wydanie oficjalne,przez poważaną instytucje takiego oczerniającego wizerunku Polski i Polaków... Grrr!niech żyje patriotyzm!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart IP: *.acn.waw.pl 06.02.04, 18:04 Co do TV - jakos pod koniec lat 70tych jakies buraki z dalekiej rodziny matki co do usa przed wojna uciekli przyjechali do dziadkow i sie dziwili ze kolorowy telewizor maja (oni w usa czarno-bialy jeszcze mieli sie okazalo :)). Potem pokazywali "zegarek co sie sam nakreca" :) buahahaha. To co tu sie dziwic, tak sa wychowywani w takiej swiadomosci mi sie wydaje. Rodzina znajomej jak przyjechala to przyjechali z usa a nie potrafili mowic po angielsku. Ponoc fajne jaja sobie mozna porobic bo jak ktos znajomy tam pojechal to pani ktora im mieszkanie wynajmowala wypytywala "...czy w polsce mamy video, tv" i sobie jaja robili ze pradu nie maja przeciez wiec nie i pani uwierzyla :), we francji kolezanke koniecznie chcieli do kina zabrac i jej pokazac (mysleli ze w polsce nie ma :)). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimo Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.04, 10:58 ostatnio do mojego znajomego przyjechali jego koledzy z USA - studenci uniwersytetu. Jakze wielkie bylo ich zaskoczenie ze w Polsce dawniej nie było Indian... (to jest niesamowite, ale prawdziwe) Odpowiedz Link Zgłoś
sociopata Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart 06.02.04, 19:10 kuba, sray na to co oni o Polsce mowia. Przeciez to oni z tym Gatesem wychodza na debili a nie ty. Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart 07.02.04, 18:49 Przeczytałam artykuł w gazetce,że polski attache w ambasadzie zrobił borutę firmie Microsoft i ponoć mają wprowadzić zmiany w tej niewydarzonej encyklopedii. Ja myślę żę pewno głośno było o tym jak przedstawili nasz kraj nie tylko w Polsce ale na świecie,chyba wszędzie ukazała się o tym wzmianka. Tylko ciekawe co z tymi egzemplarzami które już się rozeszły,hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iloraz Fucking Gates, IP: *.lcs.net.pl / 195.205.150.* 08.02.04, 03:13 który był niedawno w naszym średnowiecznym kraju i spotkał sie z przywódcami plemiennymi Wiślan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochas Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart IP: *.sympatico.ca 08.02.04, 21:37 Dlaczego nalatujecie na Billa. On tego nie pisal. Co napisali i jakie zdjecia zalaczyli macie w encyklopedii. On (Bill)tez nie wie czy tak jest naprawde czy nie. Mysle, ze jestescie przewrazliwieni, bo takie obrazki sa, moze nie tusz pod Warszawa, ale troche dalej jak np Lublin i czy inne wojewodztwo rolnicze. Takie zdjecia sa bardzo atrakcyjne turystycznie, choc warszawiacy, ktorzy z tych wiosek przyjechali teraz sie oburzaja, ze pokazuja ich rodzime strony w zlym swietle. Czy naprawde w zlym swietle? Ktos pisze o tym, ze to dobre miejsce dla zydow - gdyby nie bylo dobre, to by tak nie pisal. Przeciez to oni maja prase, radio i TV w swoich rekach, wiec pisza to co uwazaja za stosowne. Mnie sie wydaje, ze robicie widly z igly. Gdyby byly publikowane inne materialy w innych jezykach przez Polske i Polakow, a dostepne w ksiegarniach i internecie to taki material nie mogl by sie ukazac w encyklopedii. Polacy sa sami sobie winni, ze nie publikuja dobrych materialow dla anglosaskiego czytelnika a potem maja pretensje, ze inni robia to za nich. Popatrzcie wstecz kilknascie lat, wowczas ta Polska byla inna niz jest dzisiaj - chocby ten internet, ktory daje wam mozliwosci pluc na siebie bez ograniczen, wiec nie obrazajcie sie za takie zdjecia, ktore sa bardzo kolorowe i oddaja okreslony okres naszej historii. Najgorsze jest to ze historia lubi sie powtarzac. Glowa do gory, jutro bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart 09.02.04, 21:45 właśnie baranie,pokazują kawałek historii,a podpisane tak jakby to była norma.widziałeś"aktualne"zdjęcie Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochas Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart IP: *.sympatico.ca 09.02.04, 22:07 > właśnie baranie,pokazują kawałek historii,a podpisane tak jakby to była > norma.widziałeś"aktualne"zdjęcie Warszawy?< envi Teraz, skoro sie dowartosciowales wymyslajac mi od "baranow", to przeczytaj raz jeszcze moj komentarz i zastanow sie co z tego zrozumiales? Wlasnie wtakiej postawie jak Ty przyjmujesz tkwi "polski" problem. Ile razy piszesz slowo "baran" popatrz w lustro najpierw i zastanow sie za kogo ciebie beda uwazali po tym co napisales. Ty nawet nie zaslugujesz na taki przydomek jakim innych obdarzasz - jestes po prostu duzo ponizej w hierarchi zwierzat. Prawda w oczy kole, co? Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: jak widzi nas Microsoft i USA - to nie zart 09.02.04, 22:18 no jasne,a Ty dobrze obejrzyj jeszcze raz tą encyklopedię i zastanów się co piszesz:że oburzeni są tylko warszawiacy i naprawdę to tak ten nasz kraj wygląda.Umieszczenie w encyklopedii zdjęcia Warszawy z lat 70 i podpisanie że tak wygląda obecnie stolica Polski uważam za co najmniej nie takt.A po za tym to nie zmieniam zdania na temat twojej baraniowatości,baranie,ja co najwyżej moe być baraniną. Odpowiedz Link Zgłoś