Dodaj do ulubionych

Kupno auta doradzcie prosze.

09.04.10, 13:32
Wiec mam na liscie kilka

VW passat ten nowy model
Skoda Octavia tez ten nowszy model
Mazda 6 (nie ten najnowszy)

Wszystkie auta jako combi i w dieslu.
Nie znam sie kompletnie na autach i patrze tylko optycznie.
Ktore z tych jest dobrym autem najmniej awaryjnym wytrzymalym.
Obserwuj wątek
    • tow.ortalion Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 13:36
      Kup VW B6 najmniej stracisz przy sprzedaży.
      • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 13:42
        Wlasnie o tego passata mi chodzi.
        to dobre auto ???
        • htoft Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 13:48
          Tak dobre, że znika w mgnieniu oka po kupnie (bez Twojego udziału). Wykup dobre AC (jeszcze zanim go odbierzesz, bo możesz nie zdążyć go ubezpieczyć).
          • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 13:57
            haha dobre :)
            Mieszkam w niemczech chyba tutaj nie zniknie :)
            Ale wlasnie sie obawiam ze jak pojade do PL to zniknie.

Teraz powaznie czy to sa dobre auta bo moj chlop sie kompletnie na tym nie zna a
            nasze juz umiera wiec trzeba zmienic na nowe.
            A dlaczego nie mazda albo skoda ???
            Bo faworytem meza jest mazda moim wlasnie passat.
            Teraz sie poruszamy wielka krowa z ktorej bylam bardzo zadowolona ale trzeba ja
            poprostu wymienic bo zaczyna sie sypac.
            Przez 4 lata nie wymienilismy w niej nic oprocz podstawowych rzeczy jak olej
            klocki i takie tam.A teraz krowa sie sypnela i sie zalamalam bo czesci ni4 da
            sie kupic uzywanych ino nowe a nowa
            kosztuje ponad 5 tysiecy zlotych plus robocizna :(((
          • tow.ortalion Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 14:00
            htoft napisał:

> Tak dobre, że znika w mgnieniu oka po kupnie (bez Twojego udziału). Wykup dobre
            > AC (jeszcze zanim go odbierzesz, bo możesz nie zdążyć go ubezpieczyć).

----------------------------------

Zgadza się. Pierwsze na liście najbardziej ulubionych przez złodziei aut.
            Bardzo dobre i wygodne, chociaż zepsuć się też potrafi.
            • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 14:11
              no ale sa tez parkingi strzezone chyba z takich nie znikaja ?
              Poza tym ja do PL jade raz w roku.
              A ze sie psuje to kazde sie ma prawo popsuc ale do VW wlasnie jest duzo
              czesci uzywanych a do mojej krowy nie ma !!!
              Moj chlop co sie nie zna na autach mowi ze skoda to to samo co VW tylko
              biedniejsza wersja ale silnik to samo czy to prawda ???
              Ale to znowu chyba wiecej strace na skodzie nic na passat ?
              Kuzwa sama nie wiem.

Faceci sa jak pleminiki, tylko jeden na milion staje sie czlowiekiem.
              • tow.ortalion Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 14:36
                Nowa Octavia to prawie Passat, ale prawie robi właśnie różnicę.
                Jej zaletą jest cena.
                Mazda to dobry Japończyk.
                Jako Europejka powinnaś kupić auto robione w Europie, a Mazda w przeciwieństwie
                do np. też japońskiej Toyoty jest robiona w Japonii.

Mazdy Ci tak szybko jak Passata czy Skody w Polsce nie ukradną.

W Polsce jeździ mnóstwo Passatów. Trzeba uważać, stosować dodatkowe, inne od
                fabrycznych zabezpieczenia.
                Tak są parkingi strzeżone i z tych Ci raczej nie ukradną.
                • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:00
                  przekonuje meza !!! Bo znalazlam takiego ladniutkiego passata
                  srebrnego pieknego mojego ukochanego.
                  Ale najpierw musimy krowe sprzedac...chce ktos kupic krowe ???
                  • tow.ortalion Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:07
                    No to kup w końcu VW Phaeton

Ja mam Passata, ale Phaeton to moje marzenie :)
                    • white.apple Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:13
                      > No to kup w końcu VW Phaeton
                      Podpisuje sie. Moj facet ma i pastwi sie nade mna, bo moje auto wymienimy
                      dopiero za rok :/

A tak swoja droga: chcesz kupic auto dlatego, ze ktos Ci je polecil na forum gazety?
                    • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:19
                      ogladalam go, sliczny ale ta pojemnosc mnie przeraza kto to bedzie tankowal
                      szukam auta na ktorego utrzymanie bede miala kasiure a nie tylko na niedzielny
                      wypad do kosciola.
                      • white.apple Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:23
                        A czemu ograniczasz sie akurat do tych 3 modeli?
                        Do czego uzywasz samochodu? Tzn. ile km, trasa czy miasto itd.

Mieszkasz w DE, wiec automatycznie nasuwa mi sie jeszcze pytanie czy na co dzien
                        nie jezdzisz rowerem? :)
                        • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:29
                          rocznie ok 20 tysiecy w niemczech jezdze wiec raczej autostrada.
                          Po miescie tak o na zakupy.A samochodu uzywamy do dojechania do pracy i wypady
                          weekendowe.
                          Kurde rower mam ale nie nawidze jazdy na rowerze.
                          Ja do pracy jade metro moj maz autem bo ma miejsce pracy na zadupiu.

Wąchać chcą wszyscy, tylko pierdzieć nie ma komu.
                      • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:23
                        nie no ja taka pospolita kobieta jestem.
                        na samo auto bym wyskrobala ze skarpety ale nie bedzie mnie stac na jego
                        utrzymanie sam podatego roczny mnie zje !!!
                        Passat mnie w zupelnosci zadowoli.
                        Woz jak woz, byle dupe wiozl.

Mars dla Marsjan! Ziemia dla Ziemian! Księżyc dla Księży.
                        • white.apple Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:26
                          Jak wychodzisz z zalozenia, ze Woz jak woz, byle dupe wiozl. to poszukaj
                          bardziej ekonomicznego auta, z mala emisja CO2 to i podatek bedzie mniejszy.
                          • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:32
                            jak jest ekonomiczne to jest male a my mamy krowe i duuuzo miejsca w niej i tak
                            kupujac passate bedzie mniejsze nik krowa.
                            A za passata bede miala mniejszy podatek i ubezpieczenie tansze wiec juz bedzie
                            bardziej ekonomiczne, nie wiem ile passat pali ale krowa po miescie 10 na
                            autstradzie 6,5. na to nas jeszcze stac.
                            • white.apple Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:34
                              Napisz dla lepszego wyobrazenia jakiej masci jest ta "krowa".
                              Jak nie zalezy Ci na marce, a na oszczednosci to moze jednak ta Skoda jak ja
                              sobie upatrzyliscie?
                              • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:42
                                krowa jest masci nissan primera.
                                Nie zalezy mi az tak na oszczednosci ale ten phaeton np pali 16,5 L
                                To strasznie duzo, podatek za te auto to ok 800 euro.
                                Szukam czegos co wydatkami podobne jest do krowy.
                                I ten passat jest wlasnie dla mnie wyprodukowany :)
                                Jak to dobre auto to ja sie zdecydowalam teraz starego trzeba przekonac ale on
                                jest takie niemiecki i taki Volkswagenowski jak sie poznalismy to on golfem
                                bruszyl :)
                                • htoft Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 16:37
                                  Krowa? Jak by nie patrzeć, passat jest 10cm dłuższy (4565cm vs. 4765), więc to jest dopiero krowa! No i volkswagen przy nissanie jest tak finezyjny jak schabowy przy sushi.
                                  • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 10.04.10, 00:11
                                    no to jeszcze wieksza krowa tylko zgrabniejsza :)
                                    A ja na nissanka nie nazekam 4 lata bezawaryjna jazda nic sie nie
                                    popsulo a tyle kilometrow przejechal w tym tez po polskich drogach.
                                    W srodku pelna opcja czego w passacie niestety za ta cene nie dostane.Jedyny
                                    minus ze czesci ciezko dostac bo niestety musze kupic wszystko nowe.Malo tych
                                    auto na dorgach a my z meze naprawde zadowoleni bylismy.Teraz mamy mala awarie
                                    ale auto jezdzi,tylko trzeba to wczesniej czy pozniej zrobic i je sprzedac z
                                    czystym sumieniem,kupic nowe bo nasze ma juz 6 lat.
                                    Na VW sie zdecydowalam bo czesci latwo dostac i nie traci tyle na wartosci.

I tak nissanek pozostanie moja krowa, tyle moich butow moglam zapakowac jak na
                                    urlop jechalam.Jak kupie passata to kurde musze sobie buty dokupic :)
                                    Dziekuje za opinie juz sie dzis rozgladalismy za passatem :)
                            • tow.ortalion Re: Kupno auta doradzcie prosze. 10.04.10, 21:31
                              alessia27 napisała:

> nie wiem ile passat pali ale krowa po miescie 10 na autstradzie 6,5. na to nas
                              jeszcze stac.
                              >

----------------------------

Jeśli Passat TDI to nie spodziewaj się, żeby palił mniej oleju, niż ta twoja krowa.
                              • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 11.04.10, 01:16
                                jezeli bedzie palil tyle co krowa to ok nie chce auta ktore jest drozsze w
                                utrzymaniu.
                                Ten passacik mniej wiecej tyle samo nas wyniesie juz dzis ogladalismy jednego
                                ale paskudny kolor tzn. taki sam jak krowa a my nie chcemy juz takiego bo kazde
                                nasze auto ma taki sam kolor.Szukamy passacika w naszym kolorze.
                      • tow.ortalion Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:27
                        alessia27 napisała:

> ogladalam go, sliczny ale ta pojemnosc mnie przeraza kto to bedzie tankowal
                        > szukam auta na ktorego utrzymanie bede miala kasiure a nie tylko na niedzielny
                        > wypad do kosciola.
                        >

------------------------

Tak daleko od kościoła mieszkasz?
                        • alessia27 Re: Kupno auta doradzcie prosze. 09.04.10, 15:30
                          no bede miala jakies 20 km do kosciola.
    • andreski Mazda 10.04.10, 09:46
      Zdecydowanie polecam, choć sam wziąłbym benzynę. Piękne,
      ekonomiczne, praktycznie bezawaryjne. Sam mam Mazdę 3 od ponad
      trzech lat i był to doskonały wybór.
      • alessia27 Re: Mazda 10.04.10, 13:24
        wlasnie wrocilam od mechanika bo oddalam krowe do naprawy i powiedzual mi ze
        mazda to auto bezawaryjne z tym ze jak sie sypnie cos to dorgo mnie bedzie
        kosztowac.Pytajac o passata mowil tze to tez dobry wybor i on sam osobiscie by
        wzial passata.
        Mechanik porusza sie honda jest zadowolony i to bardzo choc czesci ma dorgie.
        My zdecydowalismy sie na passata B6 combi.
        Teraz trzeba krowe sprzedac i wtedy kupic cos nowego.
        Moze jest ktos kto chce niebieska krowe kupic ???
        • green-chmurka Re: Mazda 10.04.10, 14:05
          Ja bym kupila, ale wole byka jak krowe.
        • wyssana.z.palca Re: Mazda 11.04.10, 16:20
          > Moze jest ktos kto chce niebieska krowe kupic ???
          >

Krowę, co się sypie.. Aleś reklamę zrobiła, nie ma co.
          • alessia27 Re: Mazda 11.04.10, 17:13
            nie spypie sie az tak wlasnie sie wymienia uklad kierowniczy.
            to wszystko.Pozatym nic wiecej nie bylo wymieniane tylko takie podstawowe
            rzeczy.Olej, klocki odswiezanie klimy i takie tam.
            • htoft Re: Mazda 16.04.10, 23:00
              No to po co sprzedajecie sprawdzone i naprawione auto?... Wcale się tak bardzo
              nie psuje, z tego co mówisz.
              • alessia27 Re: Mazda 17.04.10, 09:45
                auto dalej stoi na warsztacie bo czekalam na czesci.
                Prawdopodobnie w niedziele do odbioru.
                Bedzie do sprzedanie jak tylko je naprawimy.
                Alez drogie te czesci do tej krowy !
                Serce mnie zabolalo jak placilam.
                ale nie mialam innego wyjscia, a nie sprzedama auta popsutego udajac ze jest
                wszystko ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka