IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.04.04, 11:58
Czy ktoś z Was był w Benidorm? Ciekawa jestem jak tam jest, jakie są
atrakcje, ceny...? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • wiraqocha Re: BENIDORM 30.04.04, 21:05
      Bylem przejazdem wiec o cenach nic nie wiem.

Nie jedz tam: wyglada to jak ktos by postawil Manhattan (albo lepiej:
      warszawskie biurowce) na plazy: straszny kicz, mnie to przerazilo. Tu liczy sie
      tylko liczba klientow (po to te pojemne hotele). Obrzydliwe miejsce na wakacje.

Poza tym jest tam cale MNOOOOSTWO brytyjskich robotnikow, ktorzy oszczedzaja
      caly rok by tu przyjechac i pozbywaja sie wszelkich zachamowan: pijany
      brytyjczyk rzygajacy po ulicy i rzucajacy sie ze wszystkimi do bitki to ponoc
      normalny widok (wedlug tego co widuje moj znajomy Hiszpan z niedalekiego
      Alicante; podobne opinie od znajomej mieszkanki Benidorm). W
      dzielnicy "brytyjskiej" nie wpuszczaja nie-brytyjczykow do barow, by nie
      sprowokowac przypadkiem burdy (nie sprawdzaja kazdego, ale jak uslysza jezyk
      inny niz angielski z akcentem, to nie wpuszczaja).

Nie wiem dlaczego upatrzylas sobie akurat Benidorm. Wedlug mnie to
      bezsprzecznie najbrzydsze miasto z calego Costa Blanca.
      • Gość: magdaK Re: BENIDORM IP: 62.233.166.* 30.04.04, 21:35
        Bylam w zeszlym roku . Miejscem docelowym bylo Calpe , polozone niedaleko
        Benidorm. Do Benidorm jezdzilismy kilka razy, glownie do parkow: TerraMitica,
        Aqua Park, i park ze zwierzetami - Mundomar. Goraco polecam. Super atrakcje.
        (wejscie do 3 parkow za 4 osoby jakies 250euro )

A tak pozatym to nie wypowiem sie, bo tylko zwiedzalismy miasto. Ale
        rzeczywisceis straszny tlok, z zaparkowaniem horror, a jesli chodzi o ceny to
        podobne do Polskich .
    • Gość: beacia Re: BENIDORM IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 01.05.04, 09:28
      Ja z chęcią wybrałabym Costa del sol, ale w Benidorm bedę mogła być cały
      tydzień nie płacąc za mieszkanie (znajomi mnie zaprosili). Stąd mój wybór. A
      może polecacie jakieś miejsca do zwiedzenia w pobliżu miasteczka? Ja nie lubię
      leżeć tylko plackiem na plaży, ale chciałabym też coś zobaczyć. Dodam, że
      tydzień spędzę też w Walencji.
      • Gość: S.Grden Re: BENIDORM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 19:51
        Witaj!
        Bylismy tam z zona 2 lata temu przez 2 tygodnie. Powiem jedno - bylo znakomicie. Mieszkalismy w *** hotelu Ambassador Playa. Plaza piaszczysta, ludzie mili i usmiechnieci. Nie spotkalem rzygajacych i nieuprzejmych Angoli (choc jest ich obok Holendrow mnostwo). Koniecznie zwiedz Teraa Mitike (najlepiej rozloz zwiedzanie na 2 dni (obowiazkowo odwiedz atrakcje pod nazwa "ucieczka Odyseusza" czy jakos tak). Pomyslowosc i kunszt tworcow zapiera dech w piersiach. Niewatpliwa atrakcja Benidormu jest promenada. Sama zobaczysz dlaczego. Trzy lata temu bylismy w Lloret de Mar i porownanie wypada bez dyskusji na korzysc Benidormu.

Pozdrawiam - S.G.
        • Gość: szatynka Re: BENIDORM IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 16.06.04, 15:37
          W calym miescie ruch jak na Marszalkowskiej.Plaza ladna, piaszczysta.Pelno
          angielskich, starszych ludzi.Ceny jak w kazdym kurorcie, troche wyzsze. Bylam z
          Rainbowtours.
    • Gość: D.P.L. Re: BENIDORM IP: 5.5.* / 80.58.5.* 17.06.04, 11:21
      Witam. Mieszkamy od kilkunastu lat w Madrycie, przyjezdzamy na kilka dni do
      Benidormu prawie w kazdym miesiacu....oprocz lipca i przede wszystkim sierpnia.
      Omijamy tez z daleka Benidorm w Semana Santa (Swieta Wielkanocne). Kiedys,
      wiele lat remu, przyjechalismy na poczatku sierpnia i.... nie moglismy znalezc
      miejsca na plazy. Poza tym ceny w hotelach w tych miesiacach drozeja 2-3
      krotnie. Benidorm jest miastem i jesli ktos nie lubi spedzac wakacji w
      miescie, -odradzam. Poza okresem wakacyjnym, cisza , spokoj i ZAWSZE jest
      cieplo i dobra pogoda. Staramy sie mieszkac za kazdym razem w innym hotelu,
      chyba, ze jakis przypadl nam do gustu. Wybor jest ogromny, ale zawsze zamawiamy
      wczesniej pokoj. Ceny rozne, w zaleznosci czego szukasz, standardu i odleglosci
      od morza. W Benidormie sa 2 duze plaze: Levente i Poniente, polecam Poniente,
      mniej ludzi, chociaz Playa Levante jest lepiej zagospodarowana. Oprocz tego
      jest mniejsza plaza za Playa Poniente w kierunku Villa Joyosa . Bardzo mala,
      zatloczona, a oprocz tego koncza budowe ogromnego kompleksu turystycznego.
      Jesli przyjedziesz samochodem, polecam wycieczki na polnoc wzdluz wybrzeza prez
      Calelle, Denie i inne miejscowosci az do Valencji, lub na poludnie do Alicante
      i dalej...
      Pozdrawiam i zycze udanych wakacji. D.P.L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka