Gość: Gość IP: *.centertel.pl 25.09.10, 20:28 "Intel GMA oznacza co najwyżej pasjans oraz "FarmVille"" nie koniecznie bo akurat ja mam tem model karty i jakos gry mi smigaja np. Fry Cry, MOHA Call Of Duty NFS carbon most wanted i inne wiec ...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaqb Re: Laptop dla studenta IP: *.ztpnet.pl 26.09.10, 21:55 Ja myślę nad Samsungiem- moja ulubiona marka urządzeń elektronicznych. Ale widziałem w Vobisie, też dobrego laptopa Samsunga za niecałe 2000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tero Re: Laptop dla studenta IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.10, 15:53 Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest mały netbook i monitor w domu. Jeśli chcesz nosić kompa na zajęcia czy w takie miejsca: goo.gl/be4B musi być lekki i poręczny. Do dłuższej pracy, podłączasz do monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graveir Re: Laptop dla studenta IP: 89.108.228.* 30.09.10, 16:55 Łojojoj... troszkę błędów i nieścisłości się tu wkradło. 1. HannSpree to chyba jednak ma 2 GB a nie MB ramu, bo na 2 to by nawet biosu dzisiaj nie odpalił :) 2. Fujitsu - na kiego wała komu więcej niż te 2giga ramu przy zintegrowanej grafice? I tak nie uruchomi się nic, co by to zdołało wykorzystać... 3. Asus - słaby wynik baterii to wynik zainstalowania starszego procesora (seria core ix jest wykonana w zupełnie innej technologii dzięki czemu mniej żre) i (wreszcie) porządnej karty graficznej a nie intelowskiego szita :) 4. W porównaniu procesorów powinny znaleźć się informacje o ich pamięciach podręcznych, które w prockach ix są większe i szybsze niż w core duo czy core 2 duo, a także informacje o hyperthreadingu czy turboboost (bo i maszyny z core i5 się tu przewijają) 5. Po co w ogóle prezentować sprzęt za 3000zł, który ma zintegrowaną grafikę, 13" i brak napędu (to ostatnie zgaduję) - przecież to jest już totalne zdzierstwo... I jeszcze moduł GPS (vide HPek) - po co to STUDENTOWI w LAPTOPIE? W komórce, to jeszcze... Z drugiej części zestawienia to tylko MSI się do czegoś nadaje :) 6. Brednią jest, że na intelowskiej grafice pograć można tylko w farmville :) Moje dziewczę już na swojej wiekowej tosi odpalało i Zeusa, i oba SW:KotOR i Freespace'a i wszystko ślicznie działa. Tak samo jak brednią jest, że na czymś rzędu GT325M pójdą nowe produkcje ;) To są karty, które na chwilę obecną w testach MOBILNYCH kart graficznych to już się w okolicach numeru setnego plasują. Dodajmy jeszcze, że ATI nie wspiera już WinXp, więc kupując sprzęt z radkiem skazujemy się na Win7, lub modowanie sterowników. No, i o tyle ten artykuł powinien być rozszerzony :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Laptop dla studenta IP: *.podlaczamy.net 30.09.10, 18:55 Nie kupilbym zadnego. Komputer dla studenta musi byc PRZENOŚNY a nie przewoźny. 10", 1kg wagi i minimum 5h na baterii (2,5h to niecale dwa wyklady). Osobiscie uzywam EeePc, ale i inne netbooki sa dla studenta lepsze niz ciezkie i niepraktyczne (choc szybsze) notebooki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Laptop dla studenta IP: *.epstein.com.pl 06.10.10, 13:50 tylko macbook Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Laptop dla studenta IP: *.gorzow.mm.pl 14.09.11, 16:14 mi teraz starzy kupili Apple bo sprzedawca im zagwarantował że tam są najlepsze programy. W sumie to w sklepie wszystko się chwali no ale Apple póki co się sprawdza. na www.facebook.com/#!/iSpotAPR jest sporo o tym Odpowiedz Link Zgłoś
min-ksi Re: Laptop dla studenta 10.10.11, 13:16 Na obecną chwile najlepsze ceny laptopów ma Apple. Dobre jakościowo produkty i przy okazji niskie ceny www.facebook.com/iSpotAPR Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.kochanska Re: Laptop dla studenta 22.09.14, 23:07 Jest taki wybór, że ja siedziałam dwie h szukając odpowiedniego i znalazłam gdzieś odnośnik na latopa pecetowego www.mediamarkt.pl/notebook-asus-vivobook-f550ldv-xo986h,id-969595 Spokojnie udźwignie środowisko programistyczne, albo graficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypi dla studenta IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 12:48 Studentom opłaca się teraz zakup sprzętu Apple, ponieważ jest on w 12 procentowym rabacie www.facebook.com/iSpotAPR. Sam jestem studentem i planuje zakup lapka tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Laptop dla studenta IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.13, 09:51 testerzy.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lenari Laptop dla studenta 30.09.14, 22:12 Nie wiem czy jeszcze jest ale ja w Media Markt jakieś 2-3 tygoenie temu kupilam świetnego laptopa Lenowo. Zmieścilam się w tych Twoich ramach kwotowych, więc może podejdź i porozmawiaj ze sprzedawcą czego potrzebujesz a on pomoze Ci wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Laptop dla studenta IP: *.icpnet.pl 02.10.14, 11:45 W Media Markt jest wybór, a rozpiętość 2-3k jest spora, bo można kupić sprzęt z różnych półek. Odpowiedz Link Zgłoś