Dodaj do ulubionych

Wulgaryzmy

12.12.10, 23:19
Czy przeszkadzają Wam w waszym życiu albo i na forum, słowa mężczyzny ,upiększone wulgaryzmami.?Drażnią? Czy wręcz przeciwnie ?
Mnie w życiu przekleństwa kojarzą się patologią.Bardzo nie lubię kiedy mężczyzna przeklina w obecności kobiety Ja myślę, że w języku polskim jest tyle słów, że wulgaryzmy do niczego nie są nam potrzebne. Ja osobiście nie używam wulgaryzmów,nie toleruję chamskich bluzgów i każdy kto przy mnie ich używa, traci dla mnie na wartości..
Obserwuj wątek
    • silic Re: Wulgaryzmy 12.12.10, 23:30
      Tak i nie. Są momenty kiedy trudno nie kląć a inne słowa są nie na miejscu. Oczywiście potrzebny jest umiar bo nadużywane przekleństwa tracą swoją wartość. Nadmiar wulgaryzmów jest przeze mnie niemile widziany. A że w obecności kobiety ? To taki sam człowiek jak każdy inny, nie wiem czemu akurat w obecności kobiety jakieś słowa nie są wskazane. Panie potrafią uraczyć taką wiązanką, że i szewc by się zdziwił.
      • 6_rem Re: Wulgaryzmy 12.12.10, 23:42
        Są kobiety ktore przeklinają, słusznie ale to mężczyźni przeklinają częściej od nas i myślę ,ze nie wypada mężczyznie rzucać bluzgami przy kobiecie,jesteśmy delikatne istoty:)
        Obecnie to jest tak,że coraz więcej, coraz częściej, ...młodzież (nastolatkowie) coraz częściej i dosadniej używają przekleństw .W internecie większość wpisów okraszonych jest tego rodzaju słownictwem,z czego to wynika? środowisko , moda?
      • sibeliuss Re: Wulgaryzmy 26.09.13, 11:17
        silic napisał:

> Tak i nie.

:>
    • szybki.numerek Re: Wulgaryzmy 13.12.10, 00:56
      Drażnią mnie, jeżeli nie mają żadnego uzasadnienia. Kiedyś słuchałem rozmowy dwóch facetów lat ok. 30, z których jeden zastąpił przecinki słowem na k. Zastanawiałem się, czy tak samo rozmawia z żoną.
    • nothing.at.all Re: Wulgaryzmy 13.12.10, 09:11
      Przeszkadzają i drażnią. Staram się tez zgrzecznie zwracać uwagę kiedy taki Pan przesadza a tymi kwiecistymi słowami.
      • tow.ortalion Re: Wulgaryzmy 13.12.10, 09:28
        nothing.at.all napisała:

> ... Staram się tez zgrzecznie zwracać uwagę kiedy taki Pan przesadza a tymi kwiecistymi słowami.

Masz na myśli Pana Boga ?
        • kalllka Re: Wielgaryzmy 13.12.10, 12:27
          wulgaryzm to zdaje sie nadanie wazkosci, przykucie uwagi do slow.
          ciekawe w takim razie szp.kozuchu, jak w podsunietym przez Cie kontekscie, a w wykonaniu Pana Boga brzmialyby zyczenia swiateczne,,,
          :)
          • tow.ortalion Re: Wielgaryzmy 13.12.10, 14:21
            kalllka napisała:

> wulgaryzm to zdaje sie nadanie wazkosci, przykucie uwagi do slow.
            > ciekawe w takim razie szp.kozuchu, jak w podsunietym przez Cie kontekscie, a w
            > wykonaniu Pana Boga brzmialyby zyczenia swiateczne,,,
            > :)

Sorki, szp.kopio, ale w tym wątku wyjątkowo bardziej przykuła mnie forma, niźli jego treść.
    • man_sapiens Re: Wulgaryzmy 26.09.13, 23:30
      Kiedyś na ulicy usłyszałem" K..., nie pi...., przecież ja nie bluzgam".
    • nawalonych7krasnali Re: Wulgaryzmy 27.09.13, 16:38
      Na forach bardziej zwracam uwagę na pisownie, bo żeby zrozumieć trzeba to przeczytać. A betony niektóre nawet nie potrafią pisać liter z ALTem - żeby pisać czytelnie, bo niektóre wyrazy bez ALTu są nieczytelne.

6_rem napisała:

>myślę ,ze nie wypada mężczyznie rzucać bluzgami przy kobiecie,jesteśmy d
      > elikatne istoty:)

Niestety do księżniczki Ci jeszcze daleko i samo takie puste gadanie nie zrobi z Ciebie księżniczki. Nie zgrywaj kogoś kim nie jesteś, bo księżniczka by się o to nie upominała, a Ty najwidoczniej chcesz względów księżniczki, a jesteś nie z tej kasty... nie będąc księżniczką nie oczekuj rycerskości :)
    • proost Re: Wulgaryzmy 27.10.13, 11:36
      Bywam na wschodzie i na zachodzie Polski. Na Lubelszczyźnie przez miesiąc nie usłyszę tylu przekleństw ile w trakcie jednego spaceru po Poznaniu...
    • varna771 Re: Wulgaryzmy 27.10.13, 20:29
      jeżeli kumple przeklinają to nie drażnią mnie czarcie słowa, w przciwieństwie do osoby na której mi zależy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka