Dodaj do ulubionych

Żona ze Wschodu

18.08.11, 20:22
Polacy masowo szukają żon na Ukrainie i w Rosji. Bo piękne i mądre, a jednocześnie skromne i wierne. Inne niż wyemancypowane Polki, za którymi dawno przestali nadążać. Wystarczy spojrzeć na statystyki: jeszcze 10 lat temu na żonę z Ukrainy, Rosji lub Białorusi decydowało się niewiele ponad 1000 polskich mężczyzn rocznie. Dziś jest ich pięć razy więcej. Zza Bugu pochodzi prawie 90 proc. zagranicznych żon Polaków.
Jeszcze kilka lat temu żon na Wschodzie szukali tylko ci, którzy robili tam interesy albo mieli pieniądze i czas na długie podróże. Dziś Polacy już nie muszą jeździć na kijowski deptak Kreszczatik, żeby zaczepiać samotne panny. Nie muszą nawet specjalnie się wysilać. Wystarczy, że założą profil i będą czekać.

Co sądzicie? Któryś z Was by się zdecydował?:>
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 21:44
      Zaczęło się w Stanach. Agencja sprowadza "panny", które mają wejść w zaufanie faceta, a potem ogolić go z wszystkich oszczędności, kosztowności etc.

Nazywali to popularnie "russian brides" czy jakoś podobnie. Jak się faceta dodatkowo nagra na agresywnym zachowaniu, to można go zaszantażować. Zrezygnuje ze zgłaszania sprawy aby nie wylądować na listach "sexual offenders".
      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:34
        Ale to chyba nie o to chodzi. Raczej o szukanie kandydatek na dobre żony, a z kolei dla tych dziewczyn ślub z Polakiem to często bilet do lepszego świata.
        • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:42
          Dla niektórych. Dla innych to szukanie kolejnego palanta do stawiania szampana i kupowania ciuchów. Markowych ciuchów. Niekoniecznie chodzi o jakieś omotanie, ot, niech naiwny raz, dwa, trzy razy przyleci, niech zaprosi, niech sponsoruje aż mu się znudzi. Czysto, legalnie.
          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:43
            Znowu wyszło, że Polacy to ciapy.
            Co z Wami?;)
            • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:46
              Nie Polacy, bo ja akurat widziałem program o Kanadyjczykach. Chyba.
              • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:48
                Kanadyjczycy też ciapowaci?
                Poza tym... facet zaprasza taką Rosjankę,kupuje fiubździu i co? Nie ma z tego nic? Tak za darmo wydaje te dolary?
                • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:51
                  No wiesz, to była porządna telewizja i czy on coś tam z tego miał oprócz pustych zachwytów i obietnic - to nie pokazywali :)
                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:53
                    Porządna telewizja? E. Pewnie wczesną porą nadawali program. Albo pan gentlemanem się okazał. ;)
                    • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:56
                      No wczesną :)
                      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:03
                        To może stad ta powściągliwość.;)
                        • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:06
                          O, już po 23. To mogę powiedzieć tak. "Narzeczone" nie wyglądały na osoby nadmiernie pruderyjne.
                          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:10
                            Hmm a może właśnie o takie panny tym panom chodziło? Czemu zakładamy, ze oni tacy naiwni i biedni, i nie wiedzieli na co się piszą, a one to jak te harpie czyhające na darmowe wycieczki, ciuchy i inne prezenty? Moze obie strony świadomie wchodziły w ten interes?;)
                            • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:12
                              Hint: w Kanadzie mają bur.. no, te, salony masażu.
                              • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:18
                                Burdele i lupanary są wszędzie. I co z tego. U nas też są. :>
                                • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:25
                                  No, to po co płacić 350$ za sam przylot panienki do obsługi seksualnej?
                                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:27
                                    Bo fundują sobie egzotykę? A biorąc pod uwagę zarobki Kanadyjczyka... 350dolarów to dużo? Może na rodzime pannie nie ciężkich obyczajów wydawał więcej.;)
                                    • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:30
                                      He he, egzotykę. Przepraszam. Po prostu zapewne nigdy nie byłaś w takim przybytku :)
                                      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:33
                                        Nie no co Ty. Bywam często ile się da.

Nie byłam. Co z tego? Sądzę, ze skoro jakiś Kanadyjczyk nie ma do czynienia z Rosjanką, to taka sprowadzona za 350dol.jest dla niego jakąś egzotyką.
                                        • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:37
                                          To bez żartów. One są. Także w Kanadzie.
                                          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:38
                                            No i pan chciał zasmakować czegoś nowego, bo może wszystkie burdele w okolicy już objechał.:>
                                            • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:40
                                              I nie poleciał do Tajlandii? Albo Moskwy jak chciał Rosjanek?
                                              • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:42
                                                Moze wygodny.;) A poza tym to nie ja oglądałam ten program to Ty mi powiedz.;)
                                                • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:44
                                                  Ja Ci już powiedziałem. To Ty wymyślasz cuda wianki :)
                                                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:46
                                                    Dobrze. To zostajemy przy tym, że ona go wykorzystała.;)
                                                  • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:52
                                                    Tak, ta pani tego pana w tym filmie. Była też inna pani i inny pan i oni chyba bardziej dążyli do ślubu.
                                                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:53
                                                    Big lof? Hapi endu nie było?? Szkoda.:(
                                                  • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:57
                                                    Życie to nie je....
                                                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:58
                                                    A to wiem.;)
    • mariusz-ef [...] 18.08.11, 21:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 21:58
        Co znaczy kochane? Ożeniłbyś się? Ożeniłeś z Ukrainką czy Rosjanką?

PS. usuń reklamę ze stopki.
        • wszedlem Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:17
          pewnego dnia, jak juz w koncu do mnie dotrze, ze jestem zbyt naiwny by potrafic utrzymac przy sobie ukochana kobiete bez popadania w nadmierny entuzjazm i eksponowania miekkiego brzuszka, co zdaje sie byc przez wszelkie owe ukochane chetnie eksploatowane, kupie se taka dupe z ukrainy. bedzie ladna, zadbana, ugotuje, wyprasuje i luz. tylko, ze najprawdopodobniej zanudze sie na smierc. ogloszeniodawcy tym sie nie przejmuja. a! poczekam jeszcze, choc znowu od zera, bo obecna juz mi na glowe wlazla.
          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:25
            Te ze Wschodu tez mogą włazić na głowę. Chyba.
        • wartosc.energetyczna Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:45
          wersja_robocza napisała:

> Co znaczy kochane? Ożeniłbyś się? Ożeniłeś z Ukrainką czy Rosjanką?
          >
          > PS. usuń reklamę ze stopki.

wersja, ty zamiatasz na FM??
          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:47
            Pomagam.
    • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:16
      Pamiętajmy, że jest jeszcze jeden czynnik. Pewne panie są gotowe sporo zapłacić za "małżeństwo" z obywatelem Unii.
      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:24
        To one mają w tym interes.
        Ale wiesz, ładna, mądra, dobra, wrażliwa żona, co zajmie się domem, dzieciakami, ugotuje, opierze i kapce poda. Podobna słowiańska dusza. Kusi?:>
        • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:26
          > ładna, mądra, dobra, wrażliwa
          > Kusi?

Zawsze.
          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:30
            Takie są tutaj RussianCupid.com i Rosjanki.org.;)
            • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:40
              Takie są wszędzie. Nie tylko Rosjanki :)
              • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:44
                Artykuł ma tezę: Rosjanki nie są jeszcze tak wyemancypowane jak Polki czy kobiety na Zachodzie i przez to nadają się idealnie na żony Polaków.;)
                • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:47
                  No to co? Nawet go nie czytałem - dyskutujemy o tezie autora/ki czy o zjawisku?
                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:49
                    Możemy iść dwutorowo.;)
                    • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:50
                      No ja nie mogę :)
                      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:52
                        Dlaczego?
                        • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:53
                          Bo nie czytałem artykułu? :)
                          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:54
                            Zatem mówmy o zjawisku.;)
                            • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 22:57
                              To ja już chyba wszystko co wiem powiedziałem :)
                              • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:02
                                To teraz czytaj artykuł i gadamy dalej.:D
                                • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:06
                                  No tak, bądź tu chłopie miły i już po 3 dniach są żądania :)
                                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:12
                                    Nie żądanie. Prośba. Sugestia. A wiadomo jak z tym jest: spełnisz albo i nie i dziury w niebie nie będzie.:>
                                    • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:13
                                      Wiemy wiemy, jak nie działa żądanie, to jest sugestia :)
                                      No dobrze, ulegam.
                                      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:18
                                        <to czekam>
                • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:24
                  wersja_robocza napisała:

> Artykuł ma tezę: Rosjanki nie są jeszcze tak wyemancypowane jak Polki czy kobie
                  > ty na Zachodzie i przez to nadają się idealnie na żony Polaków.;)

Artykuł zawiera opis bodajże 5 osób, wyciąganie na tej podstawie wniosków na temat Polaków, Rosjanek i Ukrainek jest bezpodstawne.
                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:28
                    Coś przekłamałam?
                    • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:31
                      Dlaczego TY? Taka moda jest. Freud ją wprowadził. Badamy 5 przypadków i bredzimy o całej populacji :)
                      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:35
                        Nie bredzimy o żadnej populacji. Artykuł nie jest badaniem socjologicznym, nie zawiera badań ani wniosków z takich badań, więc się tego nie czepiaj.;)

Jeśli Ci to ułatwi rozmowę, to zamiast wymieniać narodowości wymieniaj imiona bohaterów.
                        • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:40
                          Aby mówić o badaniu socjologicznym należy przebadać próbkę reprezentatywną dla danej grupy. A to na pewno nie jest 5 osób.

Co do Marka czy Natalii - o czym tu dyskutować? Taka jest ich historia i tyle.
                          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:41
                            Hmm dlatego napisałam, ze artykuł nie opiera się przecież o żadną socjologię, o żadne badania. I nikt tak nie twierdzi. Nie walcz już bo nie ma o co.;)
                            • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:45
                              Mimo wszystko cieszę się, że ostatecznie zgadzasz się z moją artykułu oceną.
                              • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:47
                                Inaczej na ten artykuł nie patrzyłam.;)
                                Poza tym widać w nim amatorskie pióro.;)
                                • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 18.08.11, 23:57
                                  Ale 60 postów więcej to zawsze coś :) Po za tym profesjonalizm to może być. Profesjonalizm XXI wieku.
                                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 00:00
                                    Skoro wypominasz liczbę, to musimy też iść na jakość.:>
                                    • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 00:11
                                      Nie ten portal :)
                                      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 00:13
                                        A który?;)
                                        • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 00:21
                                          Nie wiem, na pewno nie Onet .)
                                          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 00:24
                                            Raczej nie.;)
                • rotkaeppchen1 Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 01:11
                  I wlasnie na tej samej zasadzie Niemcy zwiazuja sie z Polkami, bo nie sa tak wyemancypowane jak Niemki, ugotuja, sprzatna - idealne zony. Taki jest stereotyp w kazdym razie.
                  • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:04
                    Żona tańsza niż zatrudnienie sprzątaczki, praczki i kupowanie prezentów kochance?:P
                    • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:14
                      Jakie kochanki jak któremuś tam nawet na maile nie odpowiadają?
                      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:21
                        Może adresy pomylił.;)
                        • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:28
                          To może być nawet niezła technika...
                          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:35
                            No i wtedy nie wiadomo na kogo się trafi. Ryzyk fizyk. Może być zabawa albo ból.:D
                            • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:45
                              Och, przeprosić za pomyłkę zawsze należy.
                              • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:50
                                A po przeprosinach... jeśli warto można pociągnąć sprawę dalej.;)
                                • niezmiennick Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:58
                                  No właśnie.
      • piorex12 Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 16:42
        niezmiennick napisał:

> Pamiętajmy, że jest jeszcze jeden czynnik. Pewne panie są gotowe sporo zapłacić
        > za "małżeństwo" z obywatelem Unii. Tez tak myslę
    • lepian4 Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:47
      Polska w Unii, to dla tych Pan juz wielki swiat. Wielka tajemnica sukcesu. A ze sa faktycznie ladne, zadbane, madre... Tez mialem kiedy taka sliczna Ukrainke. Hej sokoly!
      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 09:51
        Co znaczy miałeś Ukrainkę?Żonę, dziewczynę? Gosposię? Ulicznicę?
        • lepian4 Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 12:01
          Ano mialem ja. Tzn. ujezdzalem ja z gory z boku, z tylu...
          Gotowac kurde nie umiala. Przynajmniej mi nie smakowalo
    • allerune Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 10:55
      > Co sądzicie? Któryś z Was by się zdecydował?:>

mi się taki układ nie podoba, zbytnia zależność jednej strony od drugiej (mimo niewątpliwych profitów)

• johnny-kalesony Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 11:18
      A czemu tu się dziwić? Kobiety na tzw. zachodzie coraz częściej różnią się od mężczyzn tylko wzrostem (zazwyczaj) a mężczyźni chcą kobiet a nie politycznie poprawnych "osób" o trudnej do ustalenia tożsamości płciowej.
      Kobiety ze wschodu po prostu wyglądają jak kobiety i to się nam bardzo podoba!

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • krystkaoj Żona ze Wschodu 19.08.11, 16:40
      Bo Polki zrozbiły się bardzo butne.
      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 16:54
        Jakie jeszcze są Polki?
        • krystkaoj Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 17:52
          wersja_robocza napisała:

> Jakie jeszcze są Polki? Myslę, że odpowiedz sama nasuwa sie na język. Widocznie sa jakies powody dla których Polacy decyduja sie na ten krok. Tutaj nie trzeba daleko doszukiwac sie odpowiedzi. Podobnie jak Polki szukaja facetów za granica, tyle tylko, że za zachodnia. Wolą Niemców, Włochów czy Szwajcarów.
          • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 18:08
            Na wszystkie zawierane małżeństwa ile jest tych z cudzoziemcami? Kilka procent bym obstawiała.
    • masher Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 17:14
      pff dobra zona to dobra zona. zamowiona czy znaleziona to juz nie ma znaczenia ;) jak daja gwarancje na 20 i wiecej lat to biore w ciemno. choc jak bedzie wojna z ruskimi to tak szpiona miec w chalupie to jednak troche strach, z drugiej strony bzykac takiego damskiego bonda to juz pozytyw hehe

i nie nadazac, peletony raczej z tylu ida a nie przodem :P
      • wersja_robocza Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 17:27
        Kto Cię zachodzi od tyłu?:>
        • masher Re: Żona ze Wschodu 19.08.11, 18:48
          nikt i cale szczescie:P ale geopolitycznie lezymy konkretnie, zawsze nas jedni albo drudzy wydymaja. zreszta to troche jak w piosence www.youtube.com/watch?v=oheWAP_W-IE swojak to jednak swojak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka