Dodaj do ulubionych

Mężczyzna na zakupach

06.01.12, 20:32
Mój mężczyzna musi uzupełnić szafę :) Znaczy musi, ale też i chce. Problemem jest to, że u nas galeria na galerii, sklepów niby dużo, ale jak się wchodzi, to albo nie wiadomo na jakim dziale jesteś (męski czy damski), albo nie ma nic, na czym by można oko zawiesić. Macie może jakieś ulubione, sprawdzone sklepy internetowe? Przeglądamy kilka, ale łatwiej i pewniej byłoby jakby ktoś podpowiedział gdzie jest dobra jakość i ciekawe wzory.
Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • ferro2 Re: Mężczyzna na zakupach 06.01.12, 20:42
      sposobuzycia napisała:

> Mój mężczyzna musi uzupełnić szafę :) Znaczy musi, ale też i chce. Problemem je
      > st to, że u nas galeria na galerii, sklepów niby dużo, ale jak się wchodzi, to
      > albo nie wiadomo na jakim dziale jesteś (męski czy damski), albo nie ma nic, na
      > czym by można oko zawiesić. Macie może jakieś ulubione, sprawdzone sklepy inte
      > rnetowe? Przeglądamy kilka, ale łatwiej i pewniej byłoby jakby ktoś podpowiedzi
      > ał gdzie jest dobra jakość i ciekawe wzory.
      > Dzięki z góry.

a moze do ciucholandu go zaprowadz:))):))

Nie jestem idealna ale....idealnie sobie z tym radzę.
    • facettt horror 06.01.12, 21:16
      gdy juz musze, to robie zakupy sam (po odbyciu konsultacji w domu)

nigdy razem z baba.

bo jak wejdzie do sklepu - to wyjsc z niego nie moze.
      • sposobuzycia Re: horror 07.01.12, 08:15
        Gratuluję szacunku do swojej "baby" i generalnie jej podejścia. Nie pytałam o to, jak mamy robić zakupy, więc z łaski swojej - jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia - to się nie odzywaj. Milczenie jest złotem..
        • gocha033 Re: horror 07.01.12, 15:39
          sposobuzycia napisała:
          > Gratuluję szacunku do swojej "baby" i generalnie jej podejścia. Nie pytałam o t
          > o, jak mamy robić zakupy, więc z łaski swojej - jeśli nie masz nic mądrego do p
          > owiedzenia - to się nie odzywaj. Milczenie jest złotem..

Ale mowa srebrem. Daj facetowi troche dorobic :)
      • bmwracer Re: horror 09.01.12, 22:20
        swiete slowa.
        U nas to wyglada tak
        Powiedzmy ze potrzebuje zwykle portki do pracy

Opcja #1

Wracjac z pracy wstepuje do sklepu gdzie wiem za zwykle maja portki na mnie - skelp drogi jak cholrea ale ilez ja tych portek potrzebuje i moj czas jest drogi..
        Wchodze do sklepu u pozwlam sie zaczepic assystnetce. Prosze pokazc gdzie sa portki w kolorze A/B/C i rozmierarze... Podchodze - wybieram jedne - ide przymerzam, pasuja place ....

Przychodze do domu i pytanie "ile kosztowaly" NOOOOOooooo Oczywiscie za drogo prtzeciez mozne kupic za polewe czy 1/3 ceny....

Opcja #2 (poniewaz na opcje #1 to ona sie nastepnym razem nie zgadza)
        -w niedziel po poludniu idziemy do sklepu, wchodzimy i szukamy np spodni.... ja znajduje jakies i biegne to przymierzalni
        - on juz w tym czasie ma jakies 7 par na reku
        - ja mierze swoje a ona zawiesza nastepne na drzwiach przymierzalni....
        - zadne mi nie pasuja... zajelo mi to pol godziny i wiecej nie zakladam....
        - wychodze z pustymi rekami
        - ona- no to nawet nie wyszedle w jednych aby sie pokazac? Zadne Ci nie pasuja? Poczekaj mam jeszcze kilk par..
        Ja lapie sie za glowe i krzycze NOOOOOOOOOOOOOooooo "ja chce do domu" nie chce portek.. Pleaseeeeeeeeeeeee......

3 dni sie nie odzywamy (no bo to przeciez moja wina. ona poswiecila swoj czas a ja go zmarnowalem....

Albo tak

Opcja 3 (moja ulubiona)

- Ona idzie do sklepu i kupuje 5- 10 par portek i przynosi do domu ...ja portek akurat teraz ni epotrzebuje ale co tam... przymierzam wszytkie grzecznie.. ubieram i zwykle wybieram jakies.. Ona reszte odnosi do sklepu

Portki to jeszcze pol biedy,, teraz wyobrazcie sobie koszule....ze skleu ladnie poskladane a po moim przymeirzaniu wszytkie szpilki i wkladni i usztywniacze na kanapie.... i ja potem mam te koszule skladac?/ Zawsze sie konczy awantura...

macie rady na koszule???
        • masher Re: horror 12.01.12, 16:28
          jedna rada - tez isc samemu :D
    • koham.mihnika.copyright my sie ubieramy w David Jones, Country Road, 07.01.12, 00:31
      odrobine Saba, Nautica, Pierre Cardin, Sportscraft, Tommy Hilfiger, GAP, JAG,
      majtki Bonds, skarpetki roznie - glownie bambus z bawelna, spodnie Fletcher Jones.
      Ubranka sportowe kupuje mi latorosl w Nju jorku albo Frisco, bo sporo taniej.
      W Warszawie na Wschodniej Scianie zawsze sie cos znajdzie, Tarasy niedaleko.
    • black_anorak Re: Mężczyzna na zakupach 07.01.12, 03:39
      "Przeglądamy kilka" to podstawowy błąd na samym początku planowania misji...
      ---
      Find a Better Way of Life!
      • vidmo76 Re: Mężczyzna na zakupach 07.01.12, 10:51
        Tak to święte słowa, kobieta w sklepie ze swym panem, to istny dramat.
        Wchodzenie parom do sklepu odzieżowego, powinno być surowo karane chłostą. Przecież takie schadzki mogą być zabójcze dla faceta. :)
        • sposobuzycia Re: Mężczyzna na zakupach 07.01.12, 20:17
          Akurat obydwoje nie lubimy zakupów, więc we dwójkę robimy je szybciej. On szuka mi tego co wpadnie mu w oko, ja to samo. Generalnie nie spędzamy w sklepie więcej niż 15-20min mierzeniem i kupieniem...

Poza tym prosiłam o konkretną wypowiedź a nie ocenę naszego czy czyjegoś zwiazku... Jezu - na maturze nie dostalibyście żadnego punktu za odpowiedź nie na temat :P
          • ckm1 Re: Mężczyzna na zakupach 08.01.12, 00:44
            > Poza tym prosiłam o konkretną wypowiedź a nie ocenę naszego czy czyjegoś zwiazk
            > u... Jezu - na maturze nie dostalibyście żadnego punktu za odpowiedź nie na tem
            > at :P

popisują się niczym dzieciaki w przedszkolu :))))
            Może zadaj pytanie na bespoke.pl, chyba będą lepiej zorientowani.
          • gocha033 Re: Mężczyzna na zakupach 08.01.12, 18:20
            Na durne pytania, sa durne odpowiedzi, a na forum ogolnym nie ma obowiazku udzielania odpowiedzi na temat, bo to nie forum tematyczne.
          • ultimate.strike Re: Mężczyzna na zakupach 09.01.12, 17:39
            > Akurat obydwoje nie lubimy zakupów, więc we dwójkę robimy je szybciej. On szuka
            > mi tego co wpadnie mu w oko, ja to samo. Generalnie nie spędzamy w sklepie wię
            > cej niż 15-20min mierzeniem i kupieniem...

20 minut??? Pięć sklepów to już 100 minut, ponad półtora godziny, w tym czasie można wygrać trzecią wojnę światową.
            • urko70 Re: Mężczyzna na zakupach 09.01.12, 19:25
              ultimate.strike napisał:

> > Akurat obydwoje nie lubimy zakupów, więc we dwójkę robimy je szybciej. On
              > szuka
              > > mi tego co wpadnie mu w oko, ja to samo. Generalnie nie spędzamy w sklepi
              > e wię
              > > cej niż 15-20min mierzeniem i kupieniem...
              >
              > 20 minut???

Takiś zdziwiony, że dla normalnego mężczyzny wystarczający czas? ;)
              • ultimate.strike Re: Mężczyzna na zakupach 09.01.12, 20:19
                > Takiś zdziwiony, że dla normalnego mężczyzny wystarczający czas? ;)

Wręcz przeciwnie, tak długo bym w sklepie z ubraniami nie wytrzymał.
    • kalla2005 Re: Mężczyzna na zakupach 07.01.12, 21:02
      sposobuzycia napisała:

> Mój mężczyzna musi uzupełnić szafę :) Znaczy musi, ale też i chce. Problemem je
      > st to, że u nas galeria na galerii, sklepów niby dużo, ale jak się wchodzi, to
      > albo nie wiadomo na jakim dziale jesteś (męski czy damski), albo nie ma nic, na
      > czym by można oko zawiesić. Macie może jakieś ulubione, sprawdzone sklepy inte
      > rnetowe? Przeglądamy kilka, ale łatwiej i pewniej byłoby jakby ktoś podpowiedzi
      > ał gdzie jest dobra jakość i ciekawe wzory.
      > Dzięki z góry.

Zawsze sklepy ubierały kobiety. a panowie byli w tym temacie pomijani ale: nawet ze starych dżinsów można powycinać dziury i pójść do pasmanterii po szare łaty ładnie to zrobic u krawcowej i mamy nowy look. taka prawda że wszystko tkwi w dodatkach. nawet jak nosimy dżinsy i czarną marynarę to rozświetlmy to żółtym t -hirtem czy tramprami w jakimś kolorze. Facet teraz nie musi być czarno niebieski czy czarno szary . Moda się nie zamyka a wazne abyśmy wygladali swobodnie, estetycznie i czysto.
    • r_plus Re: Mężczyzna na zakupach 08.01.12, 18:41
      Ubieranie się w sklepie internetowym? Bez przymierzania? Wyborny koncept!
      • jamesonwhiskey Re: Mężczyzna na zakupach 09.01.12, 17:23
        > Ubieranie się w sklepie internetowym? Bez przymierzania? Wyborny koncept!

jesli mam cos danej firmy to sobie wykombinowalem ze kupie ten sam rozmiar
        niezle nie ?
    • masher Re: Mężczyzna na zakupach 12.01.12, 16:25
      przepraszam bardzo, chcesz ubrac wieszak sklepowy czy czlowieka? nie wiem jak mozna kupowac ubrania przez internet nawet nie przymierzajac. przecie raz ze czlowiek nie czuje sie w wielu rzeczach wygodnie, a dwa ze to co ladnie wyglada rownie dobrze moze byc do d.

zebrac odwlok, wyjsc z domu na 2/3 godziny i zrobic zakupy. tylko niech idzie sam bo z wami to wscieku mozna dostac i jeszcze macie tysiac pomyslow jak faceta ubrac... facet sam wie i zajmuje mu to znacznie mniej czasu :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka