Dodaj do ulubionych

Polki sa OK

24.08.04, 15:11
Wlasnie uslyszalem ze Germancy na zony preferuja Polki (to mnie nie dziwi o
tyle ze faktycznie fajne mamy laski). No blisko byly tez Tajki, ale nasze
okazaly sie jednak best of the best. Obserwujac urode rodowitych Niemek
specjalnie sie ich wyborom nie dziwie ;). Tak jak mi sie podoba mieszczanski
styl zachowania Niemcow, umiejetnosc bawienia sie, tak uwazam ze generalnie
nie sa najurodziwsza rasa.
Mamy nowy towar eksportowy???? Cholera, to kto nam zostanie??? Juz nie ucza o
Wandzie w szkolach ;)?
Obserwuj wątek
    • Gość: mania Re: Polki sa OK IP: 81.210.83.* 24.08.04, 15:34
      dziewczyny, gomory to chyba chce od nas buziaka:)
      • gomory Re: Polki sa OK 24.08.04, 19:57
        Oj sile przekonywania to masz slaba... jakos zadna sie do mnie nie pcha ;)
        • Gość: mama Re: Polki sa OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:58
          cmok, cmok :)))
          • gomory Dziekuje :-) 26.08.04, 01:28
          • kkkarolina Re: Polki sa OK 29.08.04, 17:22
            ee tam cmok, cmok, MLASK, MLASK :D
    • itsnotme Re: Polki sa OK 24.08.04, 15:42
      Jedź zapolować, zanim niemcy się za czeszki wezmą.
      • Gość: josh Polki za granica IP: 62.96.232.* 24.08.04, 16:34
        to z reguly strasznie brzydkie okazy. umieja sie przymilac do niemcow, ktorzy
        do tkaiego zahcowania nie przywykli i sa tym mocno zaskoczeni.
        • gomory Re: Polki za granica 24.08.04, 16:41
          No wiec pozostaje sie nam cieszyc ze kwiat naszego kobiecego bogactwa zostaje w
          kraju, a tylko plewy wyjezdzaja. To moze dlatego przecietna Polka prezentuje
          sie jak najbardziej atrakcyjnie :).
          • Gość: josh Re: Polki za granica IP: 62.96.232.* 24.08.04, 17:49
            doszedlem dawno do tego wniosku: buble na eksport.
            • Gość: scoolina Re: Polki za granica IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.04, 13:18
              drobna przesada, JA nie jestem bublem
              • gomory Re: Polki za granica 27.08.04, 13:39
                A masz za meza potomka Wehrmachtu?
    • mariolka99 Re: Polki sa OK 24.08.04, 19:37
      Oni tak lubia polki nie za urodę ale za pęd do garów i prania.Taka tańsza
      wersja gosposi.I jeszcze w łóżku obsłuży;)
    • larisa_larisa Łódź 24.08.04, 20:08
      Wczoraj trąbili na wszystkich programach, że w Łodzi taka bieda - w chłopach
      przebierać nie można - jedna na pięciu - to z tymi Niemcami całkiem nieźle
      wyszło - może się wyrówna z czasem...:) A i w Polsce i w Niemczech przyrost
      ujemny - nie ma co się obruszać...
      • gomory Re: Łódź 24.08.04, 23:17
        Eee z Lodzi to mi dynda, moga sie brac za Niemcow nawet hurtowo.
        Hitler sie w grobie przewraca, burmistrz Berlina jest gejem, murzyni sluza w
        Bundeswehrze, a Polki ratuja germancom przyrost naturalny ;).
        • Gość: rayback Re: Łódź IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 14.09.04, 13:37
          Spadowa!Tylko nie z Lodzi :)
    • stuprocentowa.woman nie rozumiem... 25.08.04, 09:45
      przecież od wieków wiadomo że Polki to najlepsze i najpiękniejsze kobitki na
      całym świecie....więc to całe zamieszanie to chyba o "spóźniony germański
      zapłon" chodzi...
      A i Niemcy Polakom do pięt nie dorastają.Tylko emerytury wyższe mają :)
    • Gość: facio Re: Polki sa OK IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 10:20
      Taaaa...
      1.Niemki są wyemancypowane i mają duże wymagania w stosunku do facetów.Poza
      tym,gdy mają wspólne dzieci i facet chciał by ją zostawić a sam jest dobrze
      uposażony, to pójdzie z torbami.
      Z tego względu faceci rozglądają się za innym towarem, a Polki są akurat
      bliskie kulturowo i nie mają ciemnej skóry.
      Niemcy mają nadzieję, że taka Polka będzie mało wymagająca, a że jeszcze dość
      urodziwa to OK.
      Niestety, pózniej są mocno rozczarowani, bo dla tych dziewczyn to w większości
      przypadków skok w głęboką wodę, którą szybko można się zachłysnąć. Ile w końcu
      można siedzieć w domu i czekać na mężusia, skoro wokól kręci się tylu facetów,
      którzy polują na takie dupki.
      2. Co do urody.Nie przesadzałem bym z tym. Jakoś wiele gwiazd filmowych czy też
      modelek ma jednak korzenie niemieckie.
      3. Mam jeszcze 1001 argumentów, ale może niech inni upajają się tą niezwykła
      urodą Polek i ich świetnym materiałem na żony.
      • blinski Re: Polki sa OK 25.08.04, 10:56
        tyle że ta uroda aktorek czy modelek niemieckich jest mocno wątpliwa.
        poza tym, jeśli już o 'gwiazdach' mowa, niemcy mają do tego zupełnie inne
        podejście niż my. oni starają się wybierać jak najlepsze, najurodziwsze - takie
        u nich stają się sławne. a u nas - popularna jest 'zwyczajność', która często
        polega na tym że aktorki czy modelki są parę razy brzydsze od przeciętnych na
        ulicy.
        pojedź sobie do niemiec na pół roku chociażby, zobaczymy jak zatęsknisz za
        polkami:) no, chyba że: a)przedkładasz znacząco kasę (jeśli byś tam zarabiał)
        nad estetykę i upajanie oczu, b)faworyzujesz urodę germańską (ale wtedy musisz
        wiedzieć że jesteś w znacznej mniejszości:)
        • Gość: facio Re: Polki sa OK IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 12:21
          Cześć,
          nie udaję, w Niemczech jstem od ładnych paru lat, a w Polsce przebywam kilka
          razy w roku, mam żonę Polkę.
          To są tylko moje obserwacje, a jeśli chodzi o urodę, cóż, to kwestia gustu.
          Mnie się podobają i jedne i drugie.
          Pozdrawiam
      • gomory Re: Polki sa OK 25.08.04, 14:04
        Z ta emancypacja Niemek to sie zgodze. Na pewno tez sa przeceitnie mniej
        pruderyjne, ot taka kultura. Czy Niemcy beda zadowoleni w przyszlosci z
        malzenstwa to tez inna inszosc ;).
        Co do urody - zgadzam sie ze wsrod Niemek sa takze piekne okazy. Faktycznie
        wiele pieknych modelek to Niemry. Ale z drugiej strony ile razy wylazlem na ich
        ulice to np. faktycznie namacalnie widac ze Niemieckie rozmiary sa wieksze, do
        tego te blondyny z wylupiastymi oczami, piegowate (i nie sa to rozkoszne
        piegusy). Za to nadrabiaja humorem, bo raczej nie laza takie skrzywione jak
        nasze "ksiezniczki" ;). Oczywiscie pisze o odczuciach najzupelniej
        subiektywnych.
        P.S. Chetnie bym posluchal i wiecej z tych 1001 argumentow.
        • chooligan Re: Polki sa OK 25.08.04, 14:11
          Wiekszość chłopaków z osiedla traciło cnote z niemkami (z DDR) więc niehonorowo
          byłoby oceniac ich kwardatowe ryje i szerokie plecy :DDD
          • Gość: josh Re: Polki sa OK IP: 62.96.232.* 25.08.04, 14:40
            NIEMKI sa bardziej bezposrednie niz Polki, sa nie tak pazerne na kase. poza tym
            znaja sie na naprawie roweröw i elektryki.
            • chooligan Re: Polki sa OK 25.08.04, 14:45
              I chodza na piwo, mają lebszy łeb, a na słowo "jebać ruskich"
              rozkładają nogi :DDD

ps. I potrafią sie zachwycać Polakiem który sika w niemieckim tramwaju :DDD
              Dobre kobity!
              • gomory Re: Polki sa OK 25.08.04, 17:57
                Ja z Niemkami nigdy nie wyszedlem poza chwyt za tylek/piersi, wiec mam moralne
                prawo do bycia krytycznym ;). Ale nie powiem, koledzy podrzucili argumenty
                polepszajace moja ogolna ocene (w sumie i tak niezla) Niemek :).
      • ha-jo Re: Polki sa OK 25.08.04, 19:02

dobry post , facio.

wydaje mi sie, ze ktos kto twierdzi, ze niemki to kaszaloty, chyba nigdy nie
        byl w niemczech, i powtarza stereotypy.zreszta z drugiej strony to sprawa
        gustu. u nas na uniwerku, a studiowalem w sumie w 3 miastach niemieckich zawsze
        mozna bylo spotkac piekne niemki. i nie tylko na kampusie. jak dzisiaj wychodze
        wieczorem na miacho, jade metrem, zawsze jest na co popatrzec.

co jeszcze jest charakterystyczne dla niemek? sa duzo bardziej otwarte na
        facetow, zagadnac pierwsza, zaden problem, co jednak nie znaczy jeszcze nic.
        same nosza torby z zakupami, i skrzynki z woda minerlana. z checia biora sie za
        malowanie chaty, i drobne reperacje. czesto przepuszczaja pierwsze facetow w
        drzwiach. to bardzo czesto mnie spotyka. bywa ze, ze taka przechodzi przez
        drzwi, widzi mnie, i mimo ze mam do nich jeszcze kilka metrow....czeka. jak ja
        przepuszczam pierwszy (niemieccy faceci rzadko to czynia) spotykam sie czesto
        ze zdziwieniem....pozytywnym.

generlanie niemki nie leca na polakow, za to czesto wala na amerykancow, tak
        jak polki na niemcow. generalnei spojrzenie kobiet z niemiec i polski w
        odniesieniu do facetow skoerowane jest na zachod. i to cecha wspolna naszych
        kobiet, i niemek.

ja sam bylem z jedna niemka, zato bardzo ladna. takie zwiazki maja bardzo
        ciezko w niemczech. jest ich malo, i raczej szybko sie rozlatuja.
        • larisa_larisa Re: Polki sa OK 25.08.04, 19:18
          ha-jo napisał:

>>
          > co jeszcze jest charakterystyczne dla niemek? sa duzo bardziej otwarte na
          > facetow, zagadnac pierwsza, zaden problem, co jednak nie znaczy jeszcze nic.
          > same nosza torby z zakupami, i skrzynki z woda minerlana. z checia biora sie
          za malowanie chaty, i drobne reperacje. czesto przepuszczaja pierwsze facetow w
          > drzwiach. to bardzo czesto mnie spotyka. bywa ze, ze taka przechodzi przez
          > drzwi, widzi mnie, i mimo ze mam do nich jeszcze kilka metrow....czeka. jak
          ja przepuszczam pierwszy (niemieccy faceci rzadko to czynia) spotykam sie
          czesto ze zdziwieniem....pozytywnym.
          >
          nie jestem przyzwyczajona do równania w dół, ale odnoszę wrażenie, że
          generalnie podoba Ci się coś co u polskich kobiet jest jednym z powodów do
          rozstania albo w ogóle do unikania poznania:

1.podchodzi pierwsza- łatwa i natarczywa, mało tajemnicza i zdobywać nie ma co
          2.przepuszcza faceta w drzwiach - godności nie ma?, takiej nie trzeba traktować
          jak kobiety - toż to kumpel pospolity
          3.nosi siaty - a niech nosi - pomagać nie trzeba, tym lepiej
          4.sama dom pomaluje i auto naprawi? - świetnie! może jeszcze piwko przyniesie
          mi i kumplom i donosi zakąseczki, po imprezie - obowiązkowo musi posprzątać
          czyściutko- w domu porządek musi być - a skoro taka robotna...
          5.otwarta na facetów - łatwa? zbyt bezpośrednia, dziwne ma poglądy, itede itepe

> generlanie niemki nie leca na polakow, za to czesto wala na amerykancow, tak
          > jak polki na niemcow. generalnei spojrzenie kobiet z niemiec i polski w
          > odniesieniu do facetow skoerowane jest na zachod. i to cecha wspolna naszych
          > kobiet, i niemek.

A to właśnie może wynikać z równania do góry, tak przynajmniej mi się wydaje,
          chociaż ja osobiście stanowczo wolę słowian - powiem więcej - najlepszymi
          partnerami i kochankami są panowie zza wschodniej granicy (nie, nie ci z
          mafii) - jeśli ktokolwiek tu oglądał "Cyrulika syberyjskiego" wie o czym mówię -
          pozanałam takiego i byłam z takim, rewelacja - szkoda że Mińsk tak daleko
          • e-milia44 Re: Polki sa OK 26.08.04, 11:36
            Larisa po dpisuję sie pod tobą rękami i nogami. facetom jest bardzo wygodnie
            jak sie od nich niczego nie wymaga. ale takie równianie w dół też niespecjalnie
            mi sie podoba.
          • ha-jo Re: Polki sa OK 26.08.04, 18:27

nie jestem przyzwyczajona do równania w dół, ale odnoszę wrażenie, że
            generalnie podoba Ci się coś co u polskich kobiet jest jednym z powodów do
            rozstania albo w ogóle do unikania poznania:

zabciu,

ale piszac o niemkach i ich cechach, nie kierowalem sie sympatia, tudziez
            uwielbieniem ich troszke innych zachowan, tylko zwykla obserwacja. niemki po
            prostu rzadziej uzywaja tekstow typu "przeciez jestes facetem, wiec zrob to". a
            generalnie do niemek nawet nie startuje. za to co do kierunku "minsk" czy w
            ogole bylych republik radzieckich to sie zgadzam, choc rownoczesnie nie bardzo
            jest sens uogalniac, bo i iloma facetami zza bugu spalas, ze mozesz powiedziec,
            ze sa rzeczywiscie swietni? ja powiem tylko, ze moja maszka jest po prostu
            fantastyczna. ale nie wiem, jak inne maszki.
            • larisa_larisa Re: Polki sa OK 26.08.04, 19:21
              Ależ żuczku
              nie pisałam o spaniu - urok kochanka nie polega na ruchach frykcyjnych wbrew
              obiegowemu w polsce mniemaniu - i tu się właśnie pojawiają różnice - o sposób
              myślenia, podchody, adorowanie, itede itepe chodzi, czego nie doświadczyłam w
              takim stopniu dzięki polskim panom...jak dotąd przynajmniej. Ja wiem, że sa tu
              tacy, którzy pogrzebali romantyzm już dawno i nie dwa ale więcej metrów pod
              ziemią, ale ja myślę że to mimo wszystko miłe usłyszeć miłe słówko umiejętnie
              szepnięte w uszko. Może niesprawiedliwie uogólniam - jak sądzę wszyscy nasze
              wypowiedzi opieramy na naszych doświadczeniach. Biorąc pod uwagę, że wielu
              tutaj sądzi, że 5 partenrów to stanowczo za dużo w życiu matki polki, to chyba
              dobrze że obszerniejszych doświadczeń nie posiadam.

A do niemek nic nie mam, chociaż faktycznie poznałam chyba ze trzy i żadna z
              nich pięknością nie była. Trudno wypowiadać się na temat na podstawie tak nie
              reprezentatywnej grupy...

-----------------------
              Jeżeli nie wolno, ale bardzo się chce - to można
        • josh_de Re: Polki sa OK 26.08.04, 10:22
          a w lözku sa jak robocopy.
    • e-milia44 Re: Polki sa OK 26.08.04, 01:16
      Ja bym do fanklubu gomorego chętnie dołączyła, bo posty ma "zacne", gdyby nie
      to jedno określenie - "towar eksportowy"... ;)
      • gomory Re: Polki sa OK 26.08.04, 01:25
        Nikt nie jest doskonaly, nawet ja ;).
        W dobie gospodarki wolnorynkowej, drapieznego kapitalizmu i w ramach
        konsolidacji Europejskiej to okreslenie chyba bardzo trendy :).
        • e-milia44 Re: Polki sa OK 26.08.04, 01:29
          trędi chciałeś powiedzieć... ;)
          • gomory Re: Polki sa OK 26.08.04, 08:12
            Masz racje :), tylko nie wiedzialem jak to napisac bez "ogonkow". Ostatnio
            podczytuja nas yntelygenci z zzagranicy, i nie chce im krzakami zaklocac
            mozliwosci kontaktu z polska kultura ;-).
            • e-milia44 Re: Polki sa OK 26.08.04, 11:28
              Polska kultura tesz jezd trędi. Jezteźmy joosz tak pardzo cól, sze kaszdy
              srozumie... ;)
    • Gość: facio Re: Polki sa OK IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.04, 08:47
      Jeszcze raz dla tych,którzy uważają Niemki za brzydoty.
      Proponuję wejść w dzisiejsze "Ateny 2004" i obejrzeć zdjęcia tyczkarek. To
      tylko drobny przykład dla tych, którzy nigdy w Niemczech nie byli i powtarzają
      wytarte slogany.
      • chooligan Re: Polki sa OK 26.08.04, 08:53
        Niemki sa brzydkie, kilka lasek z olimpiady czy kolorowego magazynu nie
        stanowią jeszcze dowodu. Postaw przeciętną niemkę obok przeciętnej np. włoszki -
        różnica 2 klas co najmniej.
        • Gość: facio Re: Polki sa OK IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.04, 10:18
          Och upierdliwcy!
          1. Jestem w Niemczech od kilku lat
          2. We Włoszech spędzam urlopy
          Nie jestem więc teoretykiem.
          To są zupełnie inne typy urody. Włoszki są drobniejsze i niższe bo szybciej
          dojrzewają-klimat.
          Niemki są bardziej "dorodne".
          3. W Polsce byłem nieprzerwanie 30 kilka lat więc mam porównanie.
          Każda z tych nacji ma piękne kobiety. Przyjedz sobie choćby na Bawarię to
          zdziwisz się bardzo i Twoje mniemanie o typowej Niemce ulegnie zmianie.
          • gomory Re: Polki sa OK 26.08.04, 18:20
            No masz, ma czlowiek swoje zdanie to mu zaraz upierdliwosc zarzucaja. Jakby
            Niemki byly takie cool toby Niemiachy nie przyjezdzaly pociupciac do polskich
            agencji ;).
            Mieszkam 2 godziny jazdy od stolicy Niemiec, bywam tam od czasu do czasu. W
            naszych hipermarketach widze niewiele mniej od polskich - niemieckich rodzin.
            Niedaleko miejsca mojej pracy jest koncowa linia codziennego autobusu wozacego
            Niemcow na zakupy. Fakt ze moge sie wypowiedziec o strefie przygranicznej (bo
            te tylko znam), a nie np. Bawarii. Ja nie chce bezsensu kruszyc z Toba kopii,
            twierdzac za Niemki to paskudy, bo to nieprawda. Nawet posrod
            kwadratowoszczekich Angielek jest mnostwo fajnych kobietek ;). Mi tam podobaja
            sie kobiety w ogole. I murzynki, i Azjatki, i Biale i wersje posrednie :). A do
            Polek mam po prostu slabosc, moze zawitam na jakis Bawarski Oktoberfest to
            zdanie zmienie.
    • hrabia34 Re: Polki sa OK 26.08.04, 11:36
      I Gomory jest OK;-)
    • Gość: mania Re: Polki sa OK IP: 81.210.83.* 26.08.04, 18:26
      to uwazaj zebys co bys po pikaju starego niemioszka nie utulił;) obyś tylko
      utulił;)
      • Gość: Berlin Re: Polki sa OK IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.04, 09:37
        Mieszkam od 20 lat w Berlinie i musze przyznac, ze nie widzialem wiele pieknych
        kobiet - co innego na Bawari. Jesli ktos sie chce przekonac o urodzie Niemek,
        to tylko tam. A co do Polek to uwazam, ze zbyt duzo jest typowych lalek, twarze
        tragiczne, ale figura i zadbanie robi swoje. Ale co z tego jak kolo takiej
        obudzisz sie rano, tapety nie ma, zostaje tylko ucieczka. Poza tym ta
        monotonnosc, wiekszosc z Was nosi te same ciuchy, jedna kupi biale spodnie to
        za chwile cala gromada je ma. Gdzie tu jest klasa i gust?? Tego wlasnie drogie
        Panie mozecie podpatrzec u waszych zachodnich kolezanek....
        • blinski Re: Polki sa OK 14.09.04, 14:22
          twarze tragiczne? co kto lubi - ja lubię miękkkie rysy, małe noski.. w
          niemczech tego raczej nie znajdę.
    • Gość: tomekchcialbywiedz Re: Polki sa OK IP: *.arcor-ip.net 14.09.04, 13:17
      zgadzam sie z cala pewnoscia ze polki sa de best.dotyczy to kazdegop
      aspektu.charekteru,kultury,ubioru itd.niemki sa poprostu tragiczne w calym tego
      slowa znaczeniu.oczywiscie sa tez ladne niemki ale jest ich tyle ile brzydkich
      polek.jednak zaczynam ostatnio zauwazac po 9 latach pobytu w niemczech ze polki
      ktore wychowaly sie w niemczech to bardzo dziwny gatunek.nie wiem dokladnie na
      czym to polega ale brrr.sa poprostu dziwne.ostatnio nawet stoimy z kolesiami w
      polskiej dyskotece podchodzi do nas wstawiony gosciu i sie zali pokazujac na
      parkiet:"to nie sa polskie dziewczyny,korwa nie,to nie sa polskie dziewczyny".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka