Dodaj do ulubionych

Pranie pieniędzy

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.04.02, 23:17
Mam kłopot, pracuję na czarno (no bo jak w tym kretyńskim kraju można inaczej
skoro rząd nas okrada na każdym kroku), zarobiłem parę groszy i chcę kupić dom
i nie wiem co zrobić, aby nie zapłacić domiaru, czy ktoś zna sposób na
ominięcie tego kretyńskiego podatku ??? jakaś furtka ??? bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Re: Pranie pieniędzy IP: 213.25.197.* 07.04.02, 00:08
      Gość portalu: Nero napisał(a):

> Mam kłopot, pracuję na czarno (no bo jak w tym kretyńskim kraju można inaczej
      > skoro rząd nas okrada na każdym kroku), zarobiłem parę groszy i chcę kupić dom
      > i nie wiem co zrobić, aby nie zapłacić domiaru, czy ktoś zna sposób na
      > ominięcie tego kretyńskiego podatku ??? jakaś furtka ??? bardzo proszę o pomoc.

Kup go na kredyt (zabezpieczeniem może być lokata z gotówki, którą jak rozmiem -
      masz). Przy odpowiednim zabezpieczeniu bank nie zawsze wymaga tzw. zdolności
      kredytowej obliczanej na podstawie zarobków. Bardziej "filmowe" sposoby to np.
      wygrana w kasynie lub... utrzymywanie się z nierządu (własnego!!!!).
      • d.z Re: Pranie pieniędzy 07.04.02, 12:25
        Zakładam, iż (pomimo pracując na czarno) zajmujesz się czymś legalnym.
        Tak więc pierwsza uwaga. Jeżeli kupisz nieruchomość w tym roku, to pamiętaj
        Urząd Skarbowy ma prawo w ciągu 5 lat od końca roku, w którym dokonano
        transakcji (będzie to więc do końca 2007 roku) wezwać Ciebie do wyjaśnień skąd
        wziąłeś środki finansowe na zakup nieruchomości.
        Pewenym i stosowanym sposobem są tzw. darowizny.
        Jeśli jesteś żonaty zarówno rodzice Twoi, jak i Twojej żony mogą Wam (każdemu z
        osobna) darować kwoty (w pierwszej grupie zstępnych będzie to ponad 9.000,- zł
        zwolnione od podatku). Mogą też obdarować Was dziadkowie, barcia i siostry.
        Umowa darowizny musi być sporządzona notarialnie i w ten sposób można trochę
        papierów uzbierać.
        Innym sposobem może być zgłoszenie wwozu gotówki z zagranicy (trzeba ją jednak
        nielegalnie najpierw wywieźć).
        Oczywiście na zakup nieruchomości to za mało ale trzeba zbierać papiery.
        Podatku i tak do końca nie unikniesz. Będziesz musiał zapłacić za akt
        notarialny a podatek od transakcji naliczy sam notariusz i go odprowadzi.
        • been Re: Pranie pieniędzy 11.04.02, 00:30
          mozesz jeszcze prawdopodobnie wygrac np zaklad
          tez najlepiej zrobic to notarialnie
          i niestety odprowadzic podatek ale jak dobrze pamietam w wysokosci 10%
    • Gość: Ruska Re: Pranie pieniędzy IP: 212.45.5.* 11.04.02, 11:10
      Istnieje sposob - przyjechac do Rosji i kupic tutaj dom. Tutaj to jest raciej
      regula ze podatki sie nie placa. Nie znam zadnej osoby, ktora bym byla
      wyjatkiem.
      • Gość: lopi Re: Pranie pieniędzy IP: 212.106.170.* 21.04.02, 15:47
        Pamiętam taki film dokumentalny o kieszonkowcach. Opowiadała taki jeden -stary
        wyga obwieszony złotem, że wezwali go do urzędu skarbowego i sie go pytaja-ską
        pan ma dom samochód, jeśli pan nie pracuje?. On mi odpowiedział sgodnie z
        prawdą że jest złodziejem. I sprawa się tak skończyła. Kurestwo i złodziejstwo
        jest nieopodatkowane, a jeśli chcą Cie wpakować do mamra musza złapać za rękę.
        Ja tak bym się tłumaczył-nie żartuję.Szkoda pięniędzy dla nierobów przy korycie.
    • Gość: Pomysł Najlepiej tak... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 17:57
      Koronować się na Władcę jakiegoś nowego Państwa. W drodze umów międzynarodowych
      i dyplomatycznych ogłosić eksterytorialność nieruchomości. Wtedy równierz
      będziesz zwolniony od jakichkolwiek podatków. Idąc dalej - można jeszcze
      zarobić organizując strefe wolnocłową w ogródku przed domem, jak równierz
      wszystkie usługi wolne od podatków - to przyciągnie inwestorów. Można także
      dobudować dodatkowe skrzydło z przeznaczeniem na luksusowy hotel - dla
      uciekinierów i uchodźców z innych państw, ściganych różnymi listami gończymi i
      nie wprowadzać umów ekstradycyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka